Di 839 Opublikowano 28 października 2017 Opublikowano 28 października 2017 Wydawało mi się, że tutaj Mario bez przycisku biega tak samo szybko jak w 3D World z przyciskiem, ale w to drugie grałem ostatni raz ponad rok temu, więc mogę się mylić. Niemniej sam tego typu problemu nie odczuwam - turlanie i skoki w zupełności mi wystarczają. Cytuj
Damk 98 Opublikowano 28 października 2017 Opublikowano 28 października 2017 Wydawało mi się, że tutaj Mario bez przycisku biega tak samo szybko jak w 3D World z przyciskiem Chyba jak biega z górki... albo z przyczepionym odrzutowym kwiatkiem na plerach... No ale teraz chociaż może skakać prawie jak Hulk ;) Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 28 października 2017 Opublikowano 28 października 2017 No właśnie dlatego jakoś mam wrażenie, że dynamika trochę siadła.. Pewnie byłoby inaczej jakbym grał jakoś niedawno w 64, czy któreś Galaxy. Tak jak w Galaxy nie miałem żadnego problemu ze sterowaniem ruchowym, tak tutaj to mnie już jednak trochę irytuje, wciskane jest trochę na siłę graczowi. Gałki z joyconów, do takiego platformera jednak słabo wypadają w porównaniu do tych z Pro. Oczywiście bardzo mi się podoba, tak tylko piszę spostrzeżenia, żeby nie było nudno z kilogramem stron samych zachwytów. 1 Cytuj
Xord 50 Opublikowano 28 października 2017 Opublikowano 28 października 2017 Tylko ze SMG w ograniczony sposob wykorzystywalo sensory. Tu gram na gripie. Cytuj
funditto 657 Opublikowano 28 października 2017 Opublikowano 28 października 2017 MichAelis, Xord, Rayos - wymieniacie poziomy, które mnie też zachwyciły, ale naprawdę, moim zdaniem później są jeszcze lepsze akcje Cytuj
Damk 98 Opublikowano 28 października 2017 Opublikowano 28 października 2017 Jak sobie przypomnę księżyc nr 33 w Wooden Kingdom to zastanawiam się jakim cudem udało mi się go samemu dopaść, bez żadnego YT. Idź mi precz z takim graniem - obejrzę sobie jak ktoś gra, a potem zagram tak samo - łał, świetna zabawa Przecież jest Toad, czy inny grzybek, który Ci podpowiada. Ta papużka ze wskazówkami. I ten wujaszek amiibo. (Nie mówiąc już oczywiście o tym, że plansze są tak zmyślnie skonstruowane, że trudno jest nie znaleźć większej liczby księżyców niż wymaganej.) Cytuj
bulaxyz82 168 Opublikowano 29 października 2017 Opublikowano 29 października 2017 (edytowane) Jak sobie przypomnę księżyc nr 33 w Wooden Kingdom to zastanawiam się jakim cudem udało mi się go samemu dopaść, bez żadnego YT. Idź mi precz z takim graniem - obejrzę sobie jak ktoś gra, a potem zagram tak samo - łał, świetna zabawa Przecież jest Toad, czy inny grzybek, który Ci podpowiada. Ta papużka ze wskazówkami. I ten wujaszek amiibo. (Nie mówiąc już oczywiście o tym, że plansze są tak zmyślnie skonstruowane, że trudno jest nie znaleźć większej liczby księżyców niż wymaganej.) Idź mi precz z takim czytaniem ze zrozumieniem - chyba że konstrukcja wypowiedzi pozwoliła Tobie wysunąc zbyt daleko idące wnioski, ale jak tak czytam to co napisałem to nigdzie nie ma o tym, że YT przechodzi mi Mariana. Głównym akcentem i esencją mojego zdania była informacja, że pomysłowość twórców w ukrywaniu niektórych znajdziek może sprawić naprawdę sporą trudność w ich odnalezieniu co może w przyszłości skutkować, po przypuśćmy 300 H grania i brakach np 30 rogali (gdzie ostatnie 1/4 czasu gry spędziliśmy na ich poszukiwanie) do wsparcia się wujaszkiem google. Na koncie ponad 170 rogali wszystkie zdobyte własną kwawicą Natomiast z drugą częścią zgadzam się w 100% wspomagacze i design krain jak najbardziej pomagają/ułatwiają w zdobywaniu większości księżyców, szczególnie mniejsze kingdomy robią dobre wrażenie tym jak są skonstruowane, świetnie działający ''system naczyń połączonych''. Edytowane 29 października 2017 przez bulaxyz82 Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 29 października 2017 Opublikowano 29 października 2017 Na koncie ponad 170 rogali wszystkie zdobyte własną kwawicą Proszę Cię, ja dopiero opuściłem Metropolię - zebrałem wszystkie księżyce na tej mapie na które aktualnie pozwala gra (chyba 53 sztuki na 66) i dopiero wyruszyłem do Zimowego Świata A tak to zdobyłem... równe 240 "rogali" i przy jednym sobie musiałem pomóc. Tak to albo sam znajduje albo płacę grzybowi Cytuj
bulaxyz82 168 Opublikowano 29 października 2017 Opublikowano 29 października 2017 @Blakuś ja dopiero wbiłem do New York CIty i wykonałem kilka aktywności, także jesteś do przodu i z grą i z rogalami :) Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 29 października 2017 Opublikowano 29 października 2017 W wolnej chwili poszukam, kto ocenial new donk po filmikach i mowil, ze do dupy plansza. Ja bym powiedzial, ze jako caloksztalt z festiwalem, muzyka jedna z najlepszych w Mario ever. Ciary na hoju mialem. Tak się robi gry. (No i co? Prawda!) Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 29 października 2017 Opublikowano 29 października 2017 Pozdrawiam osoby które będą w stanie podać swoje top 3 na ten rok. 2017? To już nawet nie chory poyeb Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 29 października 2017 Opublikowano 29 października 2017 nier zelda marian nie mam z tym problemu Cytuj
Gość ragus Opublikowano 29 października 2017 Opublikowano 29 października 2017 Czujecie dostać jeszcze do końca żywota Switcha takie 2-3 gierki na poziomie BOTW i SMO? Ambitne Nintendo to moje ulubione Nintendo. Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 29 października 2017 Opublikowano 29 października 2017 nier zelda marian nie mam z tym problemu Chyba jedyny słuszny wybór. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 29 października 2017 Opublikowano 29 października 2017 (edytowane) Pograłem dziś trochę w pustynię, mam już 40 księżyców i 97 monet, wszystko jest sensownie poukrywane, dobra spostrzegawczość i myślenie i można wszystko samemu znaleść, ostatecznie pozostaje lizanie ścian, ale korzystanie przy tej grze z opisu to zło, przy SM64 też spędziło się dziesiątki godzin i żaden opis nie był potrzebny :). Edytowane 29 października 2017 przez zdrowywariat Cytuj
Gość ragus Opublikowano 29 października 2017 Opublikowano 29 października 2017 (edytowane) ° Na ten moment chyba moje ulubione królestwo. Jeszcze ta muzyka, idzie odpłynąć w myślach. Edytowane 29 października 2017 przez ragus Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 29 października 2017 Opublikowano 29 października 2017 7h nabite, absolutny sztos, do mnie w chwili obecnej to absolutne 10/10 jesli chodzi o platformery i o ile zelde botw w moich zestawieniach top ever bym nie dawal to odyssey z miejsca w nim sie znajdzie nigdy nie mialem takiego uczucia, ze kazda minuta gry jest przemyslana przez tworcow, ze kazda minuta gry moze byc inna oferujac nowy pomysl czy rozwiazanie mistrzostwo swiata w gatunku, nie wymysla kola na nowo ale oferuje cos czego dziesiec innych platformerow nawet nie posiada jesli by sie zlaczylo w jedna calosc na konkurencyjnych platformach, az mi wstyd, ze gralem w jakies platformowki na plejce i mowilem, ze sa super, ok dalej niektore sa fajne ale ich postrzeganie po odyssey to gdzies minus dwa do oceny na starcie Cytuj
funditto 657 Opublikowano 29 października 2017 Opublikowano 29 października 2017 (edytowane) nier zelda marian nie mam z tym problemuChyba jedyny słuszny wybór. Już skreślasz Xeno ? Edytowane 29 października 2017 przez funditto Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 29 października 2017 Opublikowano 29 października 2017 Tzn. Napisałem goty na ten moment. Xeno oczywiście u mnie najbardziej oczekiwana gra wierze ze nie zawiedzie, ale czuje ze nie będzie tak dobre jak xc2. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 29 października 2017 Opublikowano 29 października 2017 (edytowane) Czasem są w jednym miejscu nawet 3 księżyce, obok siebie dosłownie, każdy z innym pomysłem, a tyle razy tam byłem, masakra jakaś :). Edytowane 29 października 2017 przez zdrowywariat Cytuj
Damk 98 Opublikowano 29 października 2017 Opublikowano 29 października 2017 Co do GOTY 2017 to nie mam problemów z pierwszym i drugim miejscem, bo aktualnie w mym odczuciu: The Legend of Zelda: Breath of the Wild > Super Mario Odyssey. No ale w Mario wciąż gram - zobaczymy jakie będą wrażenia po przejściu gry. Na trzecie miejsce jest sporo kandydatów, ale najmilej wspominam Gravity Rush 2. No i również mocno liczę na to, że Xenoblade2 też będzie miał szansę w tym zestawieniu. Takie dylematy chciałbym mieć każdego roku :) Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 29 października 2017 Opublikowano 29 października 2017 A Ficuś to jeszcze Super Mario Galaxy ma przed sobą czy inne Super Mario 3D World Nie ogarniaj tego wszystkiego w jednym roku tylko bo zejdziesz z nadmiaru dobra. W sumie ja też jeszcze muszę SMG2 zaliczyć. Jak skończę już SMO w 10h i będę miał niedosyt to wjedzie na deser. Cytuj
funditto 657 Opublikowano 29 października 2017 Opublikowano 29 października 2017 (edytowane) Chociaż 3D World po Odyssey nie będzie już taką petardą to jakby zrobili remaster i dodali online to bym brał nawet w pełnej cenie Wczoraj wieczorem przyjechało do nas kilka osób i na zmianę grali w Odyssey. Teraz gra siostra mojej żony. Każdy zachwycony, a jak widzieli jak grałem na swoim profilu w Luncheon Kingdom i Bowser's Kingdom to im kopary opadały. Kumpel pecetowiec co wpada tylko na Fife i Forze nagle nie chciał grać meczy tylko mówił, żebym nie wyłączał Mario, bo chce zobaczyć co będzie dalej. Edit: W ogóle dobre są reakcje jak ktoś zaczyna od początku grę, a nie widział żadnych trailerów, i pojawia się ten szok gdy przejmują żabę Edytowane 29 października 2017 przez funditto Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 29 października 2017 Opublikowano 29 października 2017 (edytowane) A Ficuś to jeszcze Super Mario Galaxy ma przed sobą czy inne Super Mario 3D World Nie ogarniaj tego wszystkiego w jednym roku tylko bo zejdziesz z nadmiaru dobra. W sumie ja też jeszcze muszę SMG2 zaliczyć. Jak skończę już SMO w 10h i będę miał niedosyt to wjedzie na deser. Dwójka jest jeszcze lepsza, niż jedynka, tak, Odyssey jest genialne, gra o której będzie się mówić przez kolejne 20lat i więcej, tak jak to było z SM64, ale nie ma co umniejszać SMG, które było równie zjawiskowe przy pierwszym kontakcie, dopracowane do perfekcji, po prostu skończyła mi się skala ocen, tak jak u independent (6/5), skoro dałem dychy SMG1 i 2 to SMO muszę dać 11 :). Edytowane 29 października 2017 przez zdrowywariat Cytuj
bocieque 123 Opublikowano 29 października 2017 Opublikowano 29 października 2017 Ja po 9h chyba opuszczam Sand Kingdom (49/69 moons zebranych) i ruszam dalej. Góra 3h gry mi jeszcze zostały do końca ;p. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi