Gumiś_JaGoDa 961 Opublikowano 10 maja 2018 Opublikowano 10 maja 2018 Gdybyście mieli zestawić, o ile w ogóle się da, Odyssey i 3D LAND, to która jest lepsza? Nie zdążyłem grać Mario na Switchu, LANDa właśnie przechodzę i jestem zachwycony niektórymi poziomami. Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 10 maja 2018 Opublikowano 10 maja 2018 Oczywiście, że się da. Grałem w obie, Odyseja to dużo lepsza gra. Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 10 maja 2018 Opublikowano 10 maja 2018 Odyssey ma mocno odmieniona formule, dlatego ciezko porownywac, ale w moim subiektywnym odczuciu jest nieporownywalnie lepszy niz Land. Cytuj
teddy 6 884 Opublikowano 10 maja 2018 Opublikowano 10 maja 2018 Raczej sie nie da, ale gdybym musial to odyssey dla mnie duzo fajniejsze od 3d landa Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 10 maja 2018 Opublikowano 10 maja 2018 3D Land to zgoła inna gra, inna konstrukcja poziomów i inne założenia gameplayowe. Ciężko porównać jedno z drugim. No ale dla mnie Odyssey > 3D Land, bo w ogólnym rozrachunku to po prostu lepsza gra. Ale jakbyś mi kazał porównać 3D World z Odyssey to nie wiem czy bym nie powiedział, że World lepsze ... Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 10 maja 2018 Opublikowano 10 maja 2018 34 minuty temu, Gumiś_JaGoDa napisał: Gdybyście mieli zestawić, o ile w ogóle się da, Odyssey i 3D LAND, to która jest lepsza? Nie zdążyłem grać Mario na Switchu, LANDa właśnie przechodzę i jestem zachwycony niektórymi poziomami. Jesli to Ci w czymś pomoże to SMG >= SMG2 >>> SMO > 3D Land. W SMO jest dużo szaleństwa, trochę nostalgii i trochę głupot. Ja jednak preferuję perfekcję, więc moje zdanie znasz. 3D Land było niezłe, ale mogłoby być ciut dłuższe. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 10 maja 2018 Opublikowano 10 maja 2018 chciałbym tylko przypomnieć, że zdrowy nie skończył ani SMG ani SMG2 1 Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 10 maja 2018 Opublikowano 10 maja 2018 (edytowane) 15 minut temu, Rayos napisał: chciałbym tylko przypomnieć, że zdrowy nie skończył ani SMG ani SMG2 Mam gdzieś jakieś dodatkowe wyzwania w stylu TT, MM, grałem tak długo dopóki bawiłem się świetnie ;). Czułem się jak w dobrej restauracji, wszystko było świeże i smaczne, z której wyszedłem nasycony, i do której chętnie wrócę, najlepiej na inne danie (SMG3). Edytowane 10 maja 2018 przez zdrowywariat Cytuj
Gość suteq Opublikowano 23 maja 2018 Opublikowano 23 maja 2018 Pograłem kilka godzin i ciężko mi się oderwać od konsoli. Bardzo wciągający tytuł, a przede wszystkim tam jest upchane tyle pomysłów, że co chwilę ma się szczękę na podłodze. Nie mogę uwierzyć, że ta gra jest jeszcze lepsza niż mój ulubiony Super Mario 3D World. Projekty poziomów są nie z tego świata i co chwila coś się znajduje. Sekcje platformowe rewelacyjne, sterowanie bardzo precyzyjne, zwiedzanie świata bawi. No cudo. Bawię się rewelacyjnie i przez cały czas trzymania konsoli w łapie michałek nawet przez chwilę nie opada. Cytuj
S_600 252 Opublikowano 22 czerwca 2018 Opublikowano 22 czerwca 2018 Nie wiem ile godzin nabiłem w tego genialnego platformera ale mam 905 gwiazdek (zostały 3). To wsio? Więcej się nie da? Gdzieś tam widziałem, że ludziem mają po 999. Ktoś zmasterował z szanownych kolegów? Cytuj
sprite 1 788 Opublikowano 22 czerwca 2018 Opublikowano 22 czerwca 2018 Resztę dokupujesz w sklepie. Cytuj
S_600 252 Opublikowano 22 czerwca 2018 Opublikowano 22 czerwca 2018 Da się zagrać na jednej parze Joy conów w 2 player mode ? Została mi ta gwiazdka z siatkówką (100 odbić) i widziałem, że na 2p idzie szybko to zrobić. Cytuj
Faka 3 993 Opublikowano 22 czerwca 2018 Opublikowano 22 czerwca 2018 Da się, ja tak zrobiłem, bo łatwiej jest zdobyć. Cytuj
S_600 252 Opublikowano 22 czerwca 2018 Opublikowano 22 czerwca 2018 (edytowane) Ok, zrobione, 999 księżyców. Ogólnie mega sztos ale myśle, że Galaxy było chyba trudniejsze, pewnie dlatego, że Odyseja dużo wybacza jeśli chodzi o nietrafione skoki (czapka zawsze uratuje z opresji). Ostatni miesiąc byłem uzależniony od tej gry i całe szczęście, że nie ma żadnego dlc. Szkoda, że tak dobre platformery tylko u nintendo. Edytowane 22 czerwca 2018 przez S_600 Cytuj
Texz 670 Opublikowano 24 czerwca 2018 Opublikowano 24 czerwca 2018 Już 3D World wydaje się dużo trudniejszy. Ciężko się znowu przestawić na starą mechanikę, gdzie skucie bez grzybka = strata życia. Odyssey w tej kwestii jest znacznie przystępniejszy, choć nie oznacza to że mniej wymagający. Cytuj
S_600 252 Opublikowano 25 czerwca 2018 Opublikowano 25 czerwca 2018 Tak naprawde zabawa zaczyna się po tych 850 (?) gwiazdkach, później zaczyna poziom wzrastać, robi się fajnie i nagle nie ma już wiecej co w tej grze robić Tak naprawde tylko ostatnia plansza zatrzymała mnie na dwie godz. Cytuj
Texz 670 Opublikowano 25 czerwca 2018 Opublikowano 25 czerwca 2018 Czy ja wiem? Najmilej wspominam "calakowanie" tych 999 księżyców. Kilkadziesiąt z nich było na prawdę bardzo dobrze poukrywane i dotarcie do nich nie było aż tak bardzo oczywiste. Co ciekawe przy założeniu, że zrobię tyle księżyców, żeby odblokować ostatnią planszę, gierka po prostu nudziła. Po ustawieniu sobie za cel zobaczenie kończącej grafiki finalizującej 999 księżyców, przynajmniej ma to wszystko jakiś sens. Cytuj
MichAelis 5 618 Opublikowano 21 lipca 2018 Opublikowano 21 lipca 2018 Po ponad 60h gry odkryłem, że do statku można wejść nie tylko przez drzwi, ale i przez rure 1 Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 21 lipca 2018 Opublikowano 21 lipca 2018 Można nie tylko przez rurę i drzwi Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 1 października 2018 Opublikowano 1 października 2018 Wróciłem do gierki prawie po roku przerwy (wcześniej odpuściłem gdzieś po "głównym" wątku, ~400 księżyców na liczniku). I o matko... jaki ten post-game jest rozbudowany i miodny Myślałem, że skończy się na dozbieraniu kilkudziesięciu księżyców i tyle, a tu prawie cała gra na nowo przede mną. Co najmniej jakby w cenie jednej gry dostać nagle sequel gratis. W ogóle już zapomniałem jaki czysty FUN daje ten tytuł Ilością pomysłów można by spokojnie obdarzyć kilka "bezpiecznych" sequeli. I mam nadzieję, że tak jak zelda, farbki czy xenoblade, tak samo i Mario dostanie porządne dlc, i nie skończy się tylko na nowych strojach i balonikach 5 Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 1 października 2018 Opublikowano 1 października 2018 Przecież to krótka gra na 10h, o czym Ty mówisz Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 11 października 2018 Opublikowano 11 października 2018 Późno bo późno ale w końcu kupiłem gierkę, i powiem tylko że jestem zniszczony przeznią, na razie tylko 4h ale samo bieganie po czerwonym piasku, 100 wspaniałych pomysłów na minute, sterowanie, sama konsolka to pełen wypas. Mocno szanuje i będę przechodził liżac ściany, a tyle dobra przede mną, jak sobie pomyśle że na ps4 czeka spauzowany rise of the tomb raider to mnie ciareczki z dyskompfortu przelatują xD 1 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi