Gość Nyu Opublikowano 21 kwietnia 2024 Opublikowano 21 kwietnia 2024 Z tym sterowaniem IMO jest tak, że owszem, jest archaiczne i mozolne, ale sprawiedliwe. Tu nie ma przypadków, kiedy Mario robi coś, czego my nie chcieliśmy. To sterowanie nie jest zepsute jak w naprawdę wielu produkcjach. Wręcz przeciwnie, Marian ma dużo ruchów i wymasterowanie tych controlsów pięknie są potem nam odwdzięcza. Będę więc bronił, a pierwszy raz grałem w 2023 roku w 30 fpsach! Ale jasne, rozumiem, że nie każdemu siądzie, bo - jak pisałem - jest ociężałość i dużo akcji, więc można się nie wkręcić, szczególnie na starcie. Ale matko, te levele <3 Ricco Harbor, Sirena Beach czy Pinna Park Cytuj
Ken Adams 317 Opublikowano 21 kwietnia 2024 Opublikowano 21 kwietnia 2024 Tropikalny, wakacyjny klimat lokacji z SMS jest niezrównany, grafika i woda robi wrażenie nawet dzisiaj, muzyka jak podczas rejsu, tyle o tym aż bym chciał napisać moje ulubione mario trójwymiarowe ale wszystkie nimi są więc musiałbym pokłócić się z samym sobą Cytuj
NemoKOF 712 Opublikowano 22 kwietnia 2024 Opublikowano 22 kwietnia 2024 21 godzin temu, Nyu napisał: Z tym sterowaniem IMO jest tak, że owszem, jest archaiczne i mozolne, ale sprawiedliwe. Tu nie ma przypadków, kiedy Mario robi coś, czego my nie chcieliśmy. To sterowanie nie jest zepsute jak w naprawdę wielu produkcjach. Wręcz przeciwnie, Marian ma dużo ruchów i wymasterowanie tych controlsów pięknie są potem nam odwdzięcza. Będę więc bronił, a pierwszy raz grałem w 2023 roku w 30 fpsach! Ale jasne, rozumiem, że nie każdemu siądzie, bo - jak pisałem - jest ociężałość i dużo akcji, więc można się nie wkręcić, szczególnie na starcie. Ale matko, te levele <3 Ricco Harbor, Sirena Beach czy Pinna Park Moim zdaniem nie jest sprawiedliwe. Często miałem wrażenie, że mimo, że robię coś dobrze to jednak Marian spada w przepaść czy nie trafia. Imo to najgorszy element tej gry. Trochę poprawiają mody ale dalej - dużo lepiej mi się grało w M64. Ale co gusta to gusta. Czekam na jakiegoś nowego bo wszystkie za mną już i mi smutno :-( Cytuj
Figaro 8 360 Opublikowano 19 grudnia 2024 Opublikowano 19 grudnia 2024 Jak wg was lepiej rzucać czapką, machając joyconem czy przyciskiem? W ogóle mam wrażenie, że coś BT w joyconach mi szwankuje bo nie łapie mi co chwilę moich inputów, jakby coś zakłócało połączenie. Cytuj
Pupcio 18 950 Opublikowano 19 grudnia 2024 Opublikowano 19 grudnia 2024 Nie wiem czy wprowadzali ale w okolicach premiery niestety tylko sterowanie ruchowe miało racje bytu, to guziczkowe strasznie ograniczało ruchy i z prostych akcji robiło się piekło Cytuj
Homelander 2 388 Opublikowano 19 grudnia 2024 Opublikowano 19 grudnia 2024 Grając handheldowo niedługo po premierze zrobiłem 100% księżycy, więc bez problemu. Brak możliwości robienia wszystkiego na przyciskach albo dziwaczne komplikowanie akcji to było mocno idiotyczne i kutasiarskie zagranie po stronie Nintendo, ale te ruchy do zrobienia wszystkiego w grze potrzebne nie są. Cytuj
kotlet_schabowy 2 788 Opublikowano 19 grudnia 2024 Opublikowano 19 grudnia 2024 Ja tam 99% czasu grałem w trybie handheld z wpiętymi joy-conami i było git. Jedyna mocno wybrakowana akcja w takim układzie to "wirujący" rzut czapką, jest na to sposób, ale mniej intuicyjny. Cytuj
Homelander 2 388 Opublikowano 20 grudnia 2024 Opublikowano 20 grudnia 2024 No nie bardzo, bo ani rzutu czapką do góry nie zrobisz, ani naprowadzanego. Ale, jak pisałem, do wymaksowania gry potrzebne to nie jest, raczej sztuka dla sztuki Cytuj
Figaro 8 360 Opublikowano 20 grudnia 2024 Opublikowano 20 grudnia 2024 Ok, lag w joyconach rozwiązany, sygnał wifi przeszkadzał. No to teraz czekać do 24ego. Cytuj
kotlet_schabowy 2 788 Opublikowano 20 grudnia 2024 Opublikowano 20 grudnia 2024 (edytowane) Abstrahując od tego, że można się zupełnie obejść bez tego ruchu, to oczywiście, że zrobisz rzut do góry i to akurat nie jest nawet specjalnie upierdliwe, namierzający na upartego można ale to już całkiem utrudnione i w praktyce bezsensowne. Edytowane 20 grudnia 2024 przez kotlet_schabowy Cytuj
Figaro 8 360 Opublikowano 25 grudnia 2024 Opublikowano 25 grudnia 2024 Zbieram już muzyków do festiwalu, gra jest chyba krótka. Ale gra się suuuuper. To jest to. Cytuj
NemoKOF 712 Opublikowano 27 grudnia 2024 Opublikowano 27 grudnia 2024 teraz dopiero ogrywasz? w sumie ja w tym roku skończyłem też dopiero, czekałem na OLEDa xD Zajebista gierka chociaż SMG2 dla mnie ciut lepsze Cytuj
funditto 677 Opublikowano 27 grudnia 2024 Opublikowano 27 grudnia 2024 W dniu 25.12.2024 o 16:44, Figaro napisał(a): gra jest chyba krótka. Czy to pierwsze Mario, w które grasz ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi