petergriffin 0 Opublikowano 31 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Hej, jakie platformówki polecacie do grania przy dzieciach? Napisałbym "dla dzieci" ale moja trzylatka jest na to za mała jeszcze. Platforma: Xone lub PS4. W co graliśmy: Ratchet, Raymany dwa ostatnie, Rare Replay (te Banjo są cholernie trudne, zwłaszcza przez brak save'a i mapy!) i niemal wszystko z WiiU. Jakie założenia: dobra gra, w którą mogę sam grać, a dziecko patrzy (czyli Wiedźmin i GTA odpadają ;-) Co odpada: Lego. W ogóle tego nie łykam, próbowałem kilka razy. Co raczej odpada: Disney Infinity. Oglądałem gameplay z Elsą i wygląda na nudną, powtarzalną padakę ze słabymi poziomami. Czy w Skylandersów warto się pakować? Mogą być oczywiście indyki, nie mam tu zbyt dużego rozeznania. Fajnie, gdyby nie były jakieś frustrująco trudne (jak np. nowe Duck Tales, czy nadchodzący Cuphead). Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 31 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Tearaway: Unfolded, seria Trine. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 31 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Little Big Planet 3; Max the Curse of Brotherhood. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 31 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 "Slain: Back From Hell" jest spoko i na dniach wychodzi na PS4. Cytuj Odnośnik do komentarza
petergriffin 0 Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Tearaway ograne na Vicie, dzięki. Trine też już sprawdzone, dzięki. LBP 3 - poprzednie mi nie leżały, ale może jakimś cudem, jeśli znajdę niedrogo, to trójka da radę. Max: generalnie czytałem,że jest słaby, ale sprawdzę, dzięki. Grałeś? Jak wrażenia? Widziałem, że wiele osób narzekało na kulawe sterowanie. Aha, sprawdziłem też Ori, ale backtracking mnie zirytował. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 1 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 (edytowane) Max jest spoko. Ogrywam praktycznie każdą platformówkę i 7 bym mu dał. No i śmieszna cena. Co do LBP3 to mechanika skoku ciut lepsza, za to gameplay mocno zróżnicowany. Gierka chodzi po śmiesznych pieniądzach. Ostatnio u nas na PT widziałem że Yakubu sprzedawał ją za 45 zł. No i ma fajny dubbing PL więc będzie mogło sobie dziecko patrzeć. Co do Tearaway na PS4 ma dużo nowgo contentu no i bankowo fajne obrazki dla malucha. Edytowane 1 Listopada 2016 przez balon Cytuj Odnośnik do komentarza
Masamune 145 Opublikowano 1 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Tearway to jak dla mnie jakiś taki smutny trochę temat. Dziwny klimat, nie wiem czy dobry dla malucha Pokaż mu klasykę, kup jakiegoś Crasha, czy Spyro z PSX'a. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 1 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Mi się wydaje że 3latek może nie skumać do końca tej nostalgii z Tearaway. Cytuj Odnośnik do komentarza
petergriffin 0 Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Max kupiony - dam znać jak wrażenia. 7,50 zł za kod, heh :-) A z indyków nie ma nic ciekawego? Unravel był sympatyczny, no ale już zaliczony. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 1 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Inside jest super ale stylistyka nie dla dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza
Godot 416 Opublikowano 1 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Kupić WiiU. Powiesz żonie, że to dla dobra dziecka. I jedziesz z Marianami, Zelda, Donkey Kongami i innymi Legami Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 1 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Przeciesz kolega napisał, že z WiiU ma praktycznie wsio ograne. Przeciež wiadomo, že jakby nie miał to od tego byśmy zaczęli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Godot 416 Opublikowano 1 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Heh, faktycznie, mój błąd. Tak nawiasem mówiąc to strasznie dużo tych gier ograłeś przy trzylatce. Daleki jestem od krytyki, sam mam trójkę dzieci i wiem jak to wygląda, ale nie za dużo tego ekranu? No bo wiesz, same gry z WiiU i Wii to setki godzin. Do tego to co pisałeś o ogranych grach na PS4/Xone to kolejne dziesiątki... Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 1 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 No w sumie masz rację. Wg mnie 3latek powinien mieć od czasu do czasu jakąś bajkę włączoną w tv, gierek zero. Nie lepiej jakieś Duplo, książki? Wiadomo, że dzieci do tego legną i jest spokój ale chyba nie tędy droga? Cytuj Odnośnik do komentarza
Masamune 145 Opublikowano 1 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Telewizor w ogóle tragicznie wpływa na małe dzieci, więc jak najmniej tego dziadostwa :> Cytuj Odnośnik do komentarza
petergriffin 0 Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 To, że je ograłem przy córce, nie znaczy, że w całości. Założenie jest takie, że lubię czasem pograć za dnia - np. godzinkę-dwie w weekend. I wtedy nie może to być Halo/GTA/Wiedźmin/Gearsy/Uncharted, tylko coś, na co dziecko może zerknąć, gdy się bawi/krząta po mieszkaniu. Czasem mała siada koło mnie i ogląda, czasem wraca do swoich spraw. To nie tak, że przechodzę te gry w całości z dzieckiem u boku :-D Nawet nie w połowie. Dlatego też gameplay nie może być paściarski - a taki jest dla mnie w Lego, zupełnie nie kupują mnie te gry. Idealny był Ratchet, ayman, czy Marian lub Captain Toad. Kolorowe, ładne, a przy tym cholernie grywalne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Godot 416 Opublikowano 1 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 I tak przez godzinkę dwie ograłeś wszystko co najlepsze na Wii, WiiU, PS4 i XOne? Sorry, ale chyba trochę ściemniasz. Wiem jak wygląda granie przy dzieciach, ja od 4 lat, czyli od kiedy mam dzieci, przeszedłem może z 10 gier na stacjonarkach? Weź pograj sobie wieczorem, a w dzień sobie z dzieckiem na tę godzinkę idź na spacer. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 3 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Przy 3-letnim dziecku również odradzam granie. Zrób jak Godot radzi, w dzień zabawa z córką, wieczorem spokojnie graj, w co chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza
petergriffin 0 Opublikowano 3 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Ja nie pytam o porady dotyczące wychowania dziecka, tylko o gry. Nie musicie mnie rozliczać z tego jak spędzam czas i wyliczać mi ile godzin zajmuje przejście ilu gier. Liczyłem na ciekawe info o grach, a nie opinie specjalistów od edukacji przedszkolnej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Godot 416 Opublikowano 3 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Podziękuj za rady i tyle. Nie ma co fochów strzelać Cytuj Odnośnik do komentarza
petergriffin 0 Opublikowano 4 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Próbuję znaleźć jakąś twoją radę odnoszącą się do tematu wątku, ale nie widzę. Nie ma co wtrącać się bez sensu do dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Godot 416 Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Moja rada i rady kolegów to najlepsze jakie mogłeś dostać Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 No ale dostałeś też dużo propozycji growych więc luzik. Cytuj Odnośnik do komentarza
kazuyoshi 231 Opublikowano 10 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Sprawdź także The Last Tinker: City of Colors. Podobno zjadliwe. Sam mam w planach zakup. Niedługo też wyjdzie Yoka Lele. Ale jak Banjo Kazooie jest dla ciebie za trudne hmmmmm,...lul.To zapewne kameleon i nietoperz raczej także Ci nie przypasi, gdyż jest to ten sam schemat rozgrywki, co w miśku i ptaśku. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 10 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 No ten sam ale w nowych rozwiązaniach. Pewno będzie mapa i wsio będzie bardziej na tacy, user friendly. Co by nie mówić ale dwie pierwsze części Banjo nie prowadziły za rączkę Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi