Skocz do zawartości

Chile (Santiago, Atacama, Patagonia i Ziemia Ognista)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chile to nie był wymarzony kierunek na podróż, prawdę mówiąc kojarzył mi się z Patagonią głównie. Ale trafiły się bilety za dobre pieniądze, do tego właściwe towarzystwo, więc się skusiłem. Szybko okazało się, że atrakcji tam jest od cholery. Chętnie będę zdawał relację z postępów podróży ;). Chętnie odpowiem na jakieś pytania.

Opublikowano

Zaje.biscie, uwielbiam ameryke lacinska.

Sam odkladam na emeryture i mam zamiar wje.bac do poludniowego meksyku na starosc :D

Uroda nie odbiegam, po hiszpansku umiem z telenowel, np wiem ze luna salvaje to dziki ksiezyc bedzie git. Tam czuc wolnosc, nie to co w tym europejskim guvnie.

Opublikowano (edytowane)

Lecę na 16 dni, przy czym w Chile będę 14. Jeżeli chodzi o koszta, to wyjdzie wszystko 8000zl, w tym przelot Warszawa - Santiago - Warszawa 2800zl. Oprócz tego w tym jeszcze są przeloty wewnątrz krajowe (5 lotów), wypożyczenie auta na 5dni żeby zwiedzić Patagonie (1700zl...), no i oczywiście hostele, wymiana na dolary (2500zl). Koszt wynajęcia auta dzielimy na 2 osoby. Zdjęcia chętnie wrzucę.

Edytowane przez Shagohad
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

No to podróży nadszedł czas. Siedzę na lotnisku w Rzymie i oczekuję na lot do Santiago, który potrwa 15h. Ogólnie to w Rzymie miałem trochę czasu, więc udało się wyskoczyć na miasto. Po 4godzinach spaceru z czystym sumieniem mogę polecić to miasto, bo zdecydowanie jest co zwiedzać, zabytki robią wrażenie.

• Plusik 4
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Świetne zdjęcia i piękne krajobrazy. Dotychczas jakoś nie kręciły mnie tamte rejony ale muszę przyznać,że zrobiłem błąd bo widoki doprawdy warte zobaczenia.

Plusiki rozdane,teraz tylko czekać na dalszą część relacji.

Opublikowano (edytowane)

Dalsza czesc relacji oczywiście będzie, ale poki co obiecane zdjęcia do tego momentu:

​Santiago de Chile:

DSC_1601.jpg

DSC_1603.jpg

DSC_1612.jpg

DSC_1615.jpg

DSC_1617.jpg

DSC_1619.jpg

DSC_1620.jpg

DSC_1629.jpg

DSC_1633.jpg

DSC_1637.jpg

Większa liczba zdjęć: https://goo.gl/photos/r2jTdWgCi8RhW3a69 (album google).

​Pustynia Atacama i miasteczko San Pedro de Atacama:
DSC_1799.jpg

DSC_1800.jpg

DSC_1817.jpg

DSC_1821.jpg

DSC_1826.jpg

DSC_1835.jpg

DSC_1838.jpg

DSC_1848.jpg

DSC_1853.jpg

Większa ilość zdjęć: https://goo.gl/photos/KSPdNUHdaY3KLsEt6 (album google).

Edytowane przez Shagohad
  • Plusik 5
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Ej a to prawda ? Kumpel byl na wycieczce tylko w peru nie chile. Byl w hotelu, spi. Nagle slyszy ze ktos sie do tego hotelu wpier.dala xd Schodzi na dol do recepcji zeby zawiadomili psy a tam kolo mu powiedzial ze bez sensu i zeby zamknal drzwi w pokoju xD za chwile wraca patrzy a tam jakis typ (pipi) przed tym recepcjonista

Moze i jest tam wiecej wolnosci, piekna, ciepla ale z bezpieczenstwem to chyba srednio w ameryce lacisnkiej co

Edit: choc sadzac po opoznionej relacji moze nasz kolega juz nie zyje :/

Edytowane przez kanabis