Malibu 940 Opublikowano 11 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2016 Arrival od dziś w kinach i już recka Kinomaniaka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 11 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2016 Statek kosmituf. Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 716 Opublikowano 12 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2016 jak tam, był ktoś na tym? na filmwebie piszą że film roku, wybitne sf. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 12 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2016 Jakby grali na Podhalu to bym poszedł Chyba znowu się zapowiada wyjazd do Krakowa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 265 Opublikowano 12 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2016 Spusty na lewo i prawo, 95% na pomidorach. Teraz to już nie ma szans, żeby nie być rozczarowanym Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 784 Opublikowano 12 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2016 Byłem wczoraj. Genialne i wyszukane kino. Marsz do kina Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 12 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2016 jestem wielkim fanem opowiadania na podstawie ktorego powstal ten film. dzisiaj bylem i potwierdzam zachwyty. swietne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 12 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2016 W poniedzialek bedzie trzeba sie wybrac. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 450 Opublikowano 12 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2016 Na IMDb 8.5, takze ide z ranca. Lubie ta tematyke, zwlaszcze, ze wiem, iz ufo istnieje naprawde. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 12 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2016 jestem wielkim fanem opowiadania na podstawie ktorego powstal ten film. dzisiaj bylem i potwierdzam zachwyty. swietne. Mam takie samo zdanie, najlepsze SF od czasu Moon i wspaniała ekranizacja opowiadania, co stanowi w samo sobie wyczyn - nie był to najłatwiejszy materiał. Kanadyjczyk to zresztą obecnie topowy reżyser, musiało się udać. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 12 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2016 zwlaszcze, ze wiem, iz ufo istnieje naprawde. doszedłeś do tego intelektualnie, czy poznałeś jakiegoś kosmite? Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 12 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2016 jestem wielkim fanem opowiadania na podstawie ktorego powstal ten film. dzisiaj bylem i potwierdzam zachwyty. swietne. Mam takie samo zdanie, najlepsze SF od czasu Moon i wspaniała ekranizacja opowiadania, co stanowi w samo sobie wyczyn - nie był to najłatwiejszy materiał. Kanadyjczyk to zresztą obecnie topowy reżyser, musiało się udać. Kusicie mnie z tym opowiadaniem. Długie jest? Nie popsuję sobie filmu najpierw zapoznając się z wersją papierową? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 12 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2016 Zgaduje, że w opowiadaniu będzie dużo spoilerów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 12 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2016 No i dlatego pytam, bo są różne opowiadania i różne oczekiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 572 Opublikowano 12 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2016 Byłem w kinie i jestem w jakiś abstrakcyjny sposób usatysfakcjonowany. Film to taki mindfuck trochę, ale za to bardzo porządnie zrealizowany. Nawet proste efekty dają czadu, zwłaszcza przy dobrym nagłośnieniu. Co więcej, nie popada w pastisz lub groteskę (nawet niezamierzoną) - a co przy ufokach jest bardzo łatwe, a tu podane w bardzo gustowny i nieprzesadny sposób. Nawet jest budowanie napięcia! Do tego trochę typowego moralizowania nt. ludzkości, a w centrum uwagi główna bohaterka, której rola jest najbardziej kluczowa. No i wreszcie temat porusza to, jak bardzo odmienna może być obca rasa. Ogólnie nie dałbym temu dychacza, ale na pewno jest to jeden z must watchy tego roku Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 450 Opublikowano 12 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2016 Film jest strasznie płytki, powierzchowny, tak jakby prześliznął się po temacie. Kosmici są tylko tłem do banalnej opowieści romantycznej o "ponadczasowych" wartościach których pełno w komediach romantycznych. Mega rozczarowanie. No i oczywiście chińczycy są źli. Naprawdę nieciekawie to wyszło. Szkoda, bo liczyłem na ten film. 6/10. Ale byles w ogole na seansie!? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 12 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2016 oho czyli mi tutaj spoilerujesz Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 450 Opublikowano 12 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2016 zwlaszcze, ze wiem, iz ufo istnieje naprawde. doszedłeś do tego intelektualnie, czy poznałeś jakiegoś kosmite? Na wyciągniecie reki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wilk_Zly 960 Opublikowano 12 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2016 A mi się film nie spodobał. Idea świetna, probóje chwytać za serce, ale to wychodzi to bardzo nieumiejetnie. Jakieś takie 7/10. Do Moon czy Insterstella nie ma podjazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 12 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2016 Nie no gratuluję Ci systemu oceniania, film Ci się nie podobał i dajesz 7/10. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wilk_Zly 960 Opublikowano 13 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2016 tzn. na tle oczekiwań jakie względem niego miałem. Byłem pewien, że wyjdę bez kapci. A tu było OK, dobrze, momentami bardzo, ale tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 450 Opublikowano 13 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2016 Czekam w kolejce, po bilet Przede mna 2 osoby. Brat i jego panna Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 265 Opublikowano 13 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2016 Nie spodoba ci się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 13 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2016 jestem wielkim fanem opowiadania na podstawie ktorego powstal ten film. dzisiaj bylem i potwierdzam zachwyty. swietne. Mam takie samo zdanie, najlepsze SF od czasu Moon i wspaniała ekranizacja opowiadania, co stanowi w samo sobie wyczyn - nie był to najłatwiejszy materiał. Kanadyjczyk to zresztą obecnie topowy reżyser, musiało się udać. Kusicie mnie z tym opowiadaniem. Długie jest? Nie popsuję sobie filmu najpierw zapoznając się z wersją papierową? 1. krotkie 2. nie wiem czy popsujesz, ale film jest dosc wierna ekranizacja, wiec "twist" nie zrobi wrazenia Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 13 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2016 Na moje w momencie jak zna się już aktorów ktorzy odgrywają głowne role, pokazali statki i inne pierdoły, to czytanie książki przestaje już być tak fajne. Mózg ma do przerobienia mnie rzeczy, wyobraźnia ma pół etatu, zamiast pani doktor , jezeli jest w ksiazce, widzisz laske supermana. Pewnie się naraże na wysmianie bo tolkienv juz jest nie jazzy, ale fajnie było czytac trylogie jeszcze przed zapowiedziami ze Peter się za nią bierze, to samo np. Hyperion, czytac zanim to w koncu zekranizują. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi