Opublikowano 13 listopada 20168 l Trailery budzą w miarę pozytywne odczucia, więc pomyślałem, że zasługuje to to nawet na swój wątek. Pełny pierwszy zwiastun: A tu filmowa wersja ikonicznej sceny otwierającej z pierwowzoru: Przyznam, że nie jestem jakimś fanatykiem oryginału - ot, widziałem\czytałem, było spoko i to tyczy się głównie mangi i kilku kinówek, bo wersja anime mnie nie kupiła, pomimo kilku podejść. Tutaj, przynajmniej sądząc po powyższych zajawkach, klimat i strona techniczna dają radę. I tak: wiem, że zapewne potwornie to spłycą, ale jako cyberpunkowe widowisko może to zrobi. I mi to wystarczy. Nie mi też sądzić czy Scarlett tu pasuje, czy nie. Za to osobiście uważam ją za niewiastę bardzo przyjemną dla oka, tak więc mi nie przeszkadza. Edytowane 13 listopada 20168 l przez Frantik
Opublikowano 13 listopada 20168 l Troche poza Scalet nie pasuje mi durnowata gęba Batu, i ta od reklam Agricole pasuje tu jak pięść do oka. Ale reszta super.
Opublikowano 13 listopada 20168 l nie wierzyłem w Scarlet po pierwszych zapowiedziach, a teraz serio obstawiam wypad do kina. design miasta jest fantastyczny
Opublikowano 13 listopada 20168 l Do kina to bankowo ruszę, muszę jeszcze nadrobić serial, bo widziałem tylko jeden odcinek.
Opublikowano 13 listopada 20168 l Ten Arise nie umywa się do S.A.C. ale obejrzeć można. Szkoda,że nie zrobili trzeciego sezonu dziejącego się po kinówce "Solid State Society"
Opublikowano 14 listopada 20168 l Scarlett Johansson i holywoodzkie fajerwerki ze slow motionami z dzwiekiem brrrr br br br brrrr w ogole mi tu nie pasuje i pisze to jako fan ktory ogladnal wszystko z uniwersum gits'a. @Masorz Musisz nadrobic serial bo widziales jeden epek z ktorego serialu? Seriale sa 3 pelne sezony GITS SAC i SAC 2nd GIG i najnowszy serial Arise. Do tego kinowki. Ghost in the Shell Ghost in the Shell 2: Innocence I z 2015 GITS The New Movie. Oavki Ghost in the Shell: S.A.C. 2nd GIG – The Laughing Man (taki skrocik z SAC'a serialu) Ghost in the Shell: S.A.C. 2nd GIG – Individual Eleven (skrocik z SAC'a 2nd GIG'a) Ghost in the Shell: Stand Alone Complex − Solid State Society (To juz trzeba zobaczyc) Milego ogladania. Edytowane 14 listopada 20168 l przez Zetta
Opublikowano 14 listopada 20168 l no, w komiksach nie bylo slo-mo.W anime tez nie bylo pif paf ze slow mo, a fabula ze banie rozrywalo na co sie nie zanosi w tym filmie. Edytowane 14 listopada 20168 l przez Zetta
Opublikowano 14 listopada 20168 l Wyglada dobrze jak na film na podstawie mangi/anime. Mange czytalem z 10 lat temu, chyba czas sobie odswiezyc.
Opublikowano 14 listopada 20168 l Wizualnie wygląda fajnie ale już po trailerze widać że cały sens oryginału wylądował w koszu i zaserwują nam typową durną papkę jeśli chodzi o historię. Będzie o tym jak major jest super duper i tak dalej i wierzy że sekcja uratowała jej życie wtłaczając ją w cybernetyczne ciało. Potem odkrywa że było inaczej i zaczyna się płacz nad utraconym poprzednim życiem i takie tam sraty pierdaty. Zapiszcie sobie
Opublikowano 14 listopada 20168 l https://youtu.be/hxeR9Nu0nQs Dokladnie ten trailer pogrzebal moje nadzieje co do GITS'owego stylu prowadzenia fabuly i klimatu. Kto ogladnal uniwersum GITS'a wie o czym pisze. Amen niech sie dzieciaki ciesza beda miec wszystko co lubia plus cycki.
Opublikowano 14 listopada 20168 l Jak ktoś oczekiwał przeniesienia klimatu mangi/anime 1:1 to chyba jest naiwny. To jest Hollywood,tam się robi filmiki,które mają oglądać mln filmowych januszy więc nikt nie będzie się silił na jakieś "mistyczne" przeżycia,które mało kto załapie. Ja się szczerze i tak spodziewałem czegoś o wiele gorszego.
Opublikowano 14 listopada 20168 l W 2014 poleciał bardzo średni film pod tyłem Lucy, grała tam właśnie Johanson i ogólnie bym o tym filmie nie pamiętał, ale ten trailer z GIS mnie zainspirował, żeby je porównać. W Lucy Scarlet też grała karlice robota z groźną miną co skacze po ścianach w slomo i tak samo do roli pasowała jak właśnie w GIS. Były jakieś chińczyki. Nawet gość co ma grać Batou był w Lucy. Obejrzyjcie trailer, niestety ten średniak był chyba sporą inspiracją dla GIS, co wcale nie napawa optymizmem. przypadek??? nie sądzę Edytowane 14 listopada 20168 l przez gekon
Opublikowano 14 listopada 20168 l zetta, a scena początkowa przeniesiona 1:1 nie napawa Cię trochę nadzieją? Bo na moje jakby chcieli pogrzebac oryginał, to by nie pier,dolili siez tym klimatem i muzyką.
Opublikowano 14 listopada 20168 l zetta, a scena początkowa przeniesiona 1:1 nie napawa Cię trochę nadzieją? Nie jest 1:1. Ogolnie powiem tak - utwor z intra zawsze rozklada mnie na lopatki. Mogliby podlozyc to pod Yana jedzacego burgera w macu z cieknacym po brodzie majonezem i by mi sie podobalo. Jednak tutej w polowie wchodza jakies nieznane mi rytmy i efekt jest juz popsuty. Do tego nie lubie Scarlet. Ani jej cyckow. Zobaczcie w 2:06 jak magicznie dokleja sie cgi wtyczka na karku. Tutaj jedyny akceptowany przeze mnie motyw z intra. Live wypada jeszcze lepiej (pierwszy utwor), to "solo" jest niesamowite. Zetta, o czym one spiewajo? "Kami" to chyba bog ale reszty nie kumam xD
Opublikowano 14 listopada 20168 l Zaorać to (pipi). Tylko Takeshi Kitano żal ale widocznie odpierdala mu na starosć.
Opublikowano 15 listopada 20168 l https://www.youtube.com/watch?v=z64HCi2rQkE Zetta, o czym one spiewajo? "Kami" to chyba bog ale reszty nie kumam xD Niezle Mejm tak kami znaczy bog, a spiewaja boze jaki ten film bedzie zje.ba.ny
Opublikowano 15 listopada 20168 l Autor Porównanie scen z oryginału z trailerem filmu. Ciekawy efekt.
Opublikowano 15 listopada 20168 l wersja anime mnie nie kupiła, pomimo kilku podejść. Bywają poboczne odcinki zamulacze, ale całościowo to świetny GitS, szczególnie drugi sezon.
Opublikowano 16 listopada 20168 l Muszą poprawić efekty troszkę na mniej sterylne (w trailerach z reguły są gorsze wersje), ale jestem dobrej myśli. A Lucy to był kiepski film, ale rola Scarlett była spoko zagrana. Potrafi grać "robota":
Opublikowano 18 listopada 20168 l Bułonson ma za duże wary do tej roli, ale pomijając aparycję to drażni mnie ona strasznie w momencie jak robi miny jakby nie mogła się porządnie wys.rać od tygodnia a gra tylko scenę w której próbuje coś zrozumieć. Do kina i tak pójdę, ale zje.bali trochę z aktorką. Tak samo jak ta panna z Prometeusza też była drażniąca.
Opublikowano 19 listopada 20168 l wersja anime mnie nie kupiła, pomimo kilku podejść. Bywają poboczne odcinki zamulacze, ale całościowo to świetny GitS, szczególnie drugi sezon. Kostium CGI to nie była fanaberia, a konieczność.