gkihdghdhj 354 Opublikowano 19 listopada 2016 Opublikowano 19 listopada 2016 Ostatnio wszędzie widuję ten tytuł, w zamyśle taktyczny RPG z kilkunastoma grywalnymi bohaterami, mający na celu pokazać jak zarąbiste są krasnoludy. Bardzo bym chciał, aby coś z tego wyszło i jestem skłonny kupić na premierę(149zł wer. na konsole), jeśli gra będzie prezentować pewien poziom i dostarczy mi zabawy na wiele godzin(jak na erpega przystało). Obawy? No na gejmplejach to tak sobie wygląda, cena też coś niska. Oby niesłusznie. Premiera 1 grudnia tego roku. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 29 listopada 2016 Opublikowano 29 listopada 2016 ja sie dziś dowiedziałem o grze i bardzo mnie zaciekawiła wydaje sie że krasnoludy są fajnie pokazane a to moja ulubiona rasa graficzne widok z góry dla mnie ok, jak na starych rpgach boje sie o walke jedynie, ma być "taktyczny real time" a to zwykle wychodzi jak jeden wielki chaos albo jak klon diablo albo coś w stylu walk z MOBA - żadna opcja mi nie pasuje, wolał bym turową walkę chociaz ma być pauza na wydawanie jednoczesnych rozkazów - jednak to też (pipi)owo działa bo albo trzeba pauzować co 2 sekundy albo zdac sie na chaos (tak było w dragon age) mimo obaw co do walki klimat krasnoludów mi sie podoba i nastawiam sie na zakup, chyba że recenzje zjadą tą gre jak burą suke Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 29 listopada 2016 Autor Opublikowano 29 listopada 2016 Są obecnie trzy recenzje na metacritic, dwie z ocenami 74 i 75 dla PC i jedna z bodajże oceną 62 dla PS4 i tą konkretnie przeczytałem, wszak planuję zakup na XO. Wg niej, zaletą wszystkich wersji jest solidnie poprowadzona historia, interakcje między postaciami i muzyka. Gra opiera się przede wszystkim na walce, kombinowanie z ekwipunkiem i skillami jest mocno ograniczone, a eksploracja polega na przechodzeniu przez poziom mapy do kolejnych bitew, do każdej wybierając 4 lub 5(nie pamiętam) osób z kilkunastu dostępnych. Gra jest też ponoć wymagająca i juź na normalu często trza korzystać z pauzy, celem dobrania odpowiedniego ataku specjalnego. Na minus sterowanie i dropy animacji na PS4, tak przynajmniej wg gościa. Co o tym sądzę? Jest tak, jak się spodziewałem, gra na 7/10 z jakimś ujmującym aspektem. Chcialbym jednak przed kupnem zobaczyć jakiś gameplay, te spadki i inne kwestie techniczne na konsolach, no i wtedy, przy dobrych wiatrach ją odpalę za jakieś 3 miesiące. Cytuj
okens 541 Opublikowano 30 listopada 2016 Opublikowano 30 listopada 2016 Sorry za offtopa ale tak sobie mysle, ze w klimacie krasnoludow mozna by zrobic za(pipi)ista gre strategie- sim. Rozbudowa wlasnej kopalnii- miasta, wyprawy na powierzchni w celu zdobywania zlota do skarbca itd. Krasnoludy fajny temat Cytuj
prezes079 0 Opublikowano 30 listopada 2016 Opublikowano 30 listopada 2016 Zainteresowała mnie ta gra dobrego rpg nigdy nie zawiele. Ale poczekam na oceny bo z tego co zauważyłem to bardzo mało będzie tu rpg a więcej diablo. Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 30 listopada 2016 Autor Opublikowano 30 listopada 2016 @Okens można by zrobić temat "Wymarzone gierki", też bym coś tam wpisał. No i kolejne dwie recki, tym razem w odniesieniu do XOne, jedna 65, druga 40 na 100, obie w minusach wskazują wydajność, nawet po patchu. No bardzo średnio to wygląda. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 30 listopada 2016 Opublikowano 30 listopada 2016 Na poly jest tecka i tam piszą że gra to praktycznie beta:) 1 Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 30 listopada 2016 Autor Opublikowano 30 listopada 2016 No kurde szkoda wielka, w tekście piszą, że PS4 daje radę, ale One to bida... Liczę, że jednak się zabiorą za grę i będzie to za miesiąc jakoś działało na klocku, inaczej będę zmuszony kupić na steamie. Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 30 listopada 2016 Opublikowano 30 listopada 2016 (edytowane) Sorry za offtopa ale tak sobie mysle, ze w klimacie krasnoludow mozna by zrobic za(pipi)ista gre strategie- sim. Rozbudowa wlasnej kopalnii- miasta, wyprawy na powierzchni w celu zdobywania zlota do skarbca itd. Krasnoludy fajny temat No brzmi jak główna idea kultowej od 10 lat gry Dwarf Fortress. W sumie trochę dziwne, że przez tyle lat nikt nie sypnął groszem na zrobienie wersji graficznej Dwarf Fortress. Minecraft i Spelunky podbiły konsole... Forteca zrobiona z grafiką mogłaby być popularna bardziej jak World of Warcraft. Edytowane 30 listopada 2016 przez ogqozo Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 30 listopada 2016 Opublikowano 30 listopada 2016 poogladałem na szybko jakiś gameplay z ps4, chyba serio sterowanie jest średnie, i chyba serio nie opyla sie kupowac gry na premiere. bardzo żałuje bo chciałem pograć w gre która sie skupia na krasnoludach ale chyba lepiej poczekać na promocje i wyrwać gre za ok 50zł a nie teraz kupować... szkoda bo sie już nastawiałem macie tu gameplay ps4 , widac że obłożenie klawiszy i inne bajery nie są zbyt cudowne... szkoda. ale myśle że nadal kiedyś tam bede chiał kupić gierke bo klimat krasnoludów jest fajnie zrobiony Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 30 listopada 2016 Autor Opublikowano 30 listopada 2016 (edytowane) Fajna by była gierka z lekko wolniejszym tempem, jak z gejmpleja nowego God of War, kamerą zza pleców, ale z kilkudziesięcioma wrogami naraz, to by szło tak, że każdy cios krasnoluda to jeden trup, a nie jakieś pierdzielenie, że trza mieczem pociąć gościa dziesięć razy zanim padnie, plus kombosy, no a jak by z tego zrobić Hobbit uncut to już w ogóle. Notabene jest pewna gra z dość podobną mechaniką o tytule (werble) "We are the dwarves", która swego czasu została zjechana za wyśrubowany poziom trudności, jednak teraz jest już spaczowana, na papierze i artach wygląda na niezły miks Sci-fi i krasnali, jest też lokalny coop na jednym ekranie, polecam obadać, jedynie na steamie jednak. Edit: heh, właśnie zauważyłem, że gra z tematu ma PEGI 18+... Sądziłem, że jest to góra 16+. Edytowane 30 listopada 2016 przez gkihdghdhj Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 1 grudnia 2016 Opublikowano 1 grudnia 2016 Heh czytam kilka recek z neta i to na ps4 też najlepiej nie działa. W skrócie xbox one wersja nie grywalna , wersja na ps4 grywalna ale ledwo co z masą bugów i wywalaniem do menu konsoli , wersja na pc niby grywalna ale też wypieprza ludzi do windowsa. Jeżeli chodzi o płynność to tylko pc na konsolach leży optymalizacja. Sam bym to chętnie kupił ale za 2-3 miesiące jak wyjdzie z early access Cytuj
Bielik 746 Opublikowano 25 września 2018 Opublikowano 25 września 2018 Przenajświętszy papierzaku Polaku, jak ta gra potrafi dropic na ps4 pro to ja nawet nie. Jeśli ktoś się zastanawia nad kupnem to radzę się zastanowić, mi obecnie żal tych 10zl które wydałem na psn Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi