Skocz do zawartości

Londyn - co warto zobaczyć/spróbować?

Featured Replies

Opublikowano

Ten jeszcze nie polecial, a juz "refund", "compensation". XD Jak masz ubezpieczenie wykupione, to dostaniesz zwrot pieniedzy lub zastepczy lot. Ludzie zwykle nie biora, zeby przycebulic. Pozniej jest placz. Polecam strone przewoznika.

• Odpowiedzi 127
  • Wyświetleń 31 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• do transportu karta oyster, koszt o ile dobrze pamiętam 5 funtów (na koniec wycieczki oddajesz karte i zwracają pieniądze), doładowujesz dowolną kwotą np. 20 funtów i jeździsz tym metrem i busami. Wc

• co do oystera to tak jak pisze mejm. Pierwszą kupisz w jakimkolwiek kiosku z logo Oyster, koszt 5f i ci od razu doładują kwotą jaką chcesz ale to musi być chyba wielokrotność 5f, w każdym razie 5f to

• Ja się wypowiedziałem stricte o atrakcjach w tamtym.    Byłem rok temu i poza oczywiście opactwem Westminsterskim, Big Benem, Tower i Tower Bridge, itp. bardzo polecam muzea. Są darmowe i wyjątkowo

Opublikowano
24 minuty temu, krupek napisał:

A żaden Wizzair nie lata?

A no pewnie, że lata, skyscanner pokazuje, że nawet w dobrych cenach w ostatnim tygodniu września.

Opublikowano

Całe UK z 300zl w kiermanie, maciucha nagraj vloga jak ci się to uda.

Opublikowano

Kup lot Ryanair -> skasuja -> dostajesz zwrot kasy + odszkodowanie = profit i wieksza kasa na Londyn Pasztet Tesco Express

Co do Yorku to polecam, Liverpool zreszta tez. Bylem i bardzo milo sie zaskoczylem, teraz jeszcze pogoda ma byc upalna do poczatku pazdziernika wiec i to tez wplynie na pozytywny odbior :lapka:

Edytowane przez hav7n

Opublikowano

mi liverpool tak sobie siadl niby spoko ale w sumie nie ma nic do roboty tak samo manchaster, ale tak czy inaczej baw sie dobrze

Opublikowano

zabookowałem bilety z ubezpieczeniem za 4 dyszki/osoba jak pan Maus powiedział, lecimy na 4 dni do Manchesteru i 3 dni do Yorku

ja bym dołożył tysiaka do tego Londynu, żeby on miał ręce i nogi, a nie jedzenie pasztetowej, ale laska mi marudziła że nie da rady, więc może innym razem :lapka: 

Opublikowano

Z atrakcjami Manchesteru nie pomogę, ja tam jeżdżę głównie na koncerty. Potem nocny po redbulla na odmulenie i wio do domu. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

jak najlepiej rozegrać kwestię gotówki przy wyjeździe?

przed wyjazdem wymienić w kantorze, założyć jakieś konto w obcej walucie, revoult?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 31.08.2018 o 22:48, krupek napisał:

Pieniążki w podrwel i elo.

trochem cie cykam że mnie okradną czy coś ale chyba nie mam wyjścia

chociaż te 0,15 groszy na spreadzie przy tych ~150 funtach które zamierzam wziac w gotówce to też nie taki dramat

Opublikowano
W dniu 31.08.2018 o 22:48, krupek napisał:

Pieniążki w podrwel i elo.

W co? 

Opublikowano

Takie coś na pieniądze, karty, ser, szynkę itd.

Opublikowano

21 wiek i gotówka na wyjazdy xD Bierzecie 2 tysiące i rozkładacie oszczędności po kieszeniach na wypadek kradzieży ?

Opublikowano

Ja wkladam wszystko w pupe bez rozkladania.

Opublikowano

Londyn - co warto zobaczyć/spróbować?

Może warto spróbować rzucić bekonem w meczet i zobaczyć co się stanie?

:|

Opublikowano
14 godzin temu, krupek napisał:

Takie coś na pieniądze, karty, ser, szynkę itd.

To był portwel 

12 godzin temu, Pajda napisał:

21 wiek i gotówka na wyjazdy xD Bierzecie 2 tysiące i rozkładacie oszczędności po kieszeniach na wypadek kradzieży ?

A wiesz, że nie we wszystkich miejscach zagranicą da się płacić kartą? 

Opublikowano

Ale my tu nie rozmawiamy o Burkina Faso, tylko Londynie i kraju pierwszego swiata, najlepszym w Europie a moze nawet i na swiecie.

Opublikowano

Nie przypominam sobie, żeby w Londynie była sytuacja, żebym musiał użyć banknotów zamiast karty, tam chyba nawet sprzedawcy kukurydzy na victoria mają terminale. Poza tym jest wiele banków oferujących darmową wypłatę  w bankomatach na świecie i naprawdę korzystne przeliczniki dla transakcji walutowych ( alior bank).

Londyn i Bristol - mogłbym mieszkać 

• 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Hejka, planuję w maju wycieczkę do Londynu. Żona jest psychofanką Harrego Portjera więc naturalnym myślę o odwiedzeniu takich przytułków dla fanów. Był ktoś w takich miejscówkach, czy są one kosztowne i takie tam?