Skocz do zawartości

Cyfrowe zakupy growe!

Rayos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No więc właśnie. Prawie taka sama głupota jak słuchawki 4K. Dodatkowo to powinno być za darmo. Co to w ogóle jest to ja nawet nie mam pojęcia.

Atmos to dźwięk docierający "z góry". Po pierwsze co ten niby kodek tutaj robi, że jest Atmosem, a po drugie jak słuchawki mają to niby zasymulować.

Marketing goni marketing i jaszcze za to pieniądze wołają. :yao:

Opublikowano

spoko na hyper cloudach ja stwierdziłem różnice a melomanem nie jestem. Miałem okres 30 dni próbnych i testowałem na filmach 4k blu ray ac origins czy wolfenstein. Miałem sony 2.0 i używałem hyper cloudów z kartą na pc. Wiem jak wygląda dźwięk w grze lepszy a jak gorszy tak samo w filmie. Nie wiem może testowaliście na grach nie wspierających albo nie uruchomiliście tego w opcjach albo po prostu testowaliście na słuchawce od telefonu. :reggie:

Opublikowano

Dla tych co nie chcą płacić za Atmos, a chcą mieć symulacje dźwięku przestrzennego Microsoft udostępnia za darmo na xboxie Windows Sonic,

Btw ja tam słyszę różnice w Atmos i Windows Sonic względem normalnego trybu stereo

Opublikowano (edytowane)

Różnice słychać, pewnie, jeszcze jak. Zwykłe podbicie basiku i efektu przestrzennego. Tak żeby było czuć różnicę. :yao::lapka:

Nie zmienia to faktu że ci marketingowcy złodzieje co to wymyślili nie powinni wołać za to żadnych pieniędzy. Żadnych. W dalszym ciągu to tylko kodek (bo co innego?), który zmienia z automatu jakieś tam ustawienia niczym zwykły equalizer na dowolnym sprzęcie (coś a'la Clear Audo w telefonach komórkowych).

Edytowane przez ireniqs
  • Plusik 1
Opublikowano

Dobra podsumowując offtop janusze słyszą różnice i są szczęśliwi płacąc te kilka groszy. Znawcy też są szczęśliwi bo uważają że to (pipi) i nie płacąc nie frajerzą :D Można się rozejść. BTW polecam Night in the woods sam przeszedłem na pc na gogu i teraz ponownie przejdę genialna przygoda :)

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, blantman napisał:

Dobra podsumowując offtop janusze słyszą różnice i są szczęśliwi płacąc te kilka groszy. Znawcy też są szczęśliwi bo uważają że to (pipi) i nie płacąc nie frajerzą :D

Żeby była jasność, ja się nie czepiam Ciebie że to kupiłeś (chociaż 65zł to nie są grosze, no chyba że zarabiasz 5k i więcej na m-c) tylko czepiam się tych debili co to stworzyli i wołają za to pieniądze. To tak jakbyś ty napisał komuś żeby zwiększył suwaczek jeden czy drugi i wziął za to gruby szmal. Ok, można, ale trzeba mieć trochę godności. Inna sprawa że samo nazwanie tego Atmos to jest już jawne kłamstwo i tyle. Koniec offtopa również z mojej strony.

Edytowane przez ireniqs
Opublikowano (edytowane)

W myśl zasady zakupów gier Monolithu i wspierania tej firmy:

Spoiler

przypominam

kPQlBny.gif

wziąłem sobie:

6geGU4a.jpg

No i poza tym słyszałem też że dobra to gierka jest :reggie:

Edytowane przez ireniqs
Opublikowano

9JbNuxX.png

Po seansie oczywiście naszła mnie ochota na dobrą gierkę z uniwersum Star Wars. Jako, że oferta na najnowszej generacji jest jaka jest xd, to trzeba chyba sięgnąć kilka lat wstecz. No i w cenie małego kebaba, to rozumiem.

Opublikowano
4 godziny temu, ragus napisał:

9JbNuxX.png

Po seansie oczywiście naszła mnie ochota na dobrą gierkę z uniwersum Star Wars. Jako, że oferta na najnowszej generacji jest jaka jest xd, to trzeba chyba sięgnąć kilka lat wstecz. No i w cenie małego kebaba, to rozumiem.

A gdzie dwójeczka? Tak samo dobra jak nie lepsza a i bezproblemowo działająca na nowych systemach, z jedynką było trochę zabawy, no i 2 ze steama chyba od kopa zawiera restored content moda.

Opublikowano

lWuimY7.jpg

Bo lubię mieć kompletne wydania gier rpg. Niby pierdółki, ale za niewielkie pieniądze, więc co mi tam.

P.S. Zakupione wczoraj.