Skocz do zawartości

Cyfrowe zakupy growe!

Rayos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

image.thumb.png.1467aafd8af5c2b67a80ccf931e1fac0.png

Children of Morta Complete i Frost Punk GOTY po 13zł, to ciężko było się oprzeć. Obie miałem na oku długo, tylko odwieczny problem to oczywiście czas (szczególnie, że oprócz powyższych wpadło jeszcze najnowsze DLC do Vampire Survivors).

Bo czas marnuję na kolejne powtarzalne życie na farmie... SoS: FoMT to remake Back to Nature z PSX i wersji GBA, ale niestety z pewnymi zmianami, które moim zdaniem odebrały grze mnóstwo tego oryginalnego uroku. Niby gra się podobnie/tak samo, a jednak można odnieść wrażenie, że gra to jakiś amatorski projekt. Najgorzej wypada oprawa wizualna i stylistyka. Oczywiście wciąż gra się dobrze, szczególnie na Steam Decku (minus irytujący bug usuwający ikonki przycisków po użyciu kalendarza...), ale siłą napędową jest tutaj zdecydowanie nostalgia. Gdyby nie to, to chyba bym szybko odpuścił, albo na jakimś handheldzie wrócił do wersji 2D.

Poniekąd żałuję, że na pierwszy ogień nie poszedł Rune Factory 4. Podobno jedna z najlepszych odsłon, a sam grałem tylko w dwójkę na NDS i mam bardzo miłe wspomnienia. No i jednak jest to coś więcej, jeśli chodzi o gameplay, bo dochodzi również walka, zbieranie stworków itp. Ale na pewno nie ucieknie, bo pomimo ukończenia Stardew Valley na 100% nadal nie mam dość tego typu gier. Szczególnie w tym jesiennym okresie.

• Plusik 3
Opublikowano (edytowane)

Mam piękną premierową edycję w steelbooku na PS4, a dopiero teraz będę grał w Personę 5 na Rogu :p No i dodatkowo dodatek fabularny do świetnego AoE4.

Screenshot_20241122_114718_Chrome.thumb.jpg.3b062f28b84e4454176dce3282cb5109.jpg

Edytowane przez SnoD
  • Plusik 2
Opublikowano

Już któryś raz widzę na forum takie pytania o Stalkera, to chyba całkiem pożądana gierka

u mnie trochę śmieci, głównie powtórne zakupy gier które miałem wcześniej w pudełkach

deus ex.png

battlefield.png

asasyn.png

bordelands.png

halo.png

control.png

• Plusik 4
Opublikowano

19364838cfa62-screenshotUrl.thumb.jpg.65e8b8c58cced2f4ba00231cdc9550c8.jpg

Wcześniej T8 od kumpla pożyczałem, ale było na promce to wziąłem.

2024112317330800_s.thumb.jpg.20929310082223d8cc9cdf6186038557.jpg

Dłuższy czas przymierzałem się do Astral Chain, i w końcu kupiłem. Wolałbym wydanie fizyczne, ale ich ceny potrafią być zaporowe. Jest promka, to się skusiłem na digitala.

• Plusik 2
Opublikowano
4 godziny temu, PiotrekP napisał(a):

Wypadkowa: nie mam w co grać/chciałem i tak zagrać/było w akceptowalnej cenie/za płytkę wyjdzie podobnie/szybciej mi się pobierze niż zainstaluje.

No i w sumie @Paolo1986 pisał że warto. 

Screenshot_20241126_111538_PS App.jpg

@PiotrekPzdania nie zmieniłem:)Klimacik, bardzo przyjemna eksploracja i cudne widoki. Spędziłem przy tej gierce 70 godzin i wbiłem:platinum::drinks:

Opublikowano

g.png

Trochę dobroci wpadło na Gogu. Cuphead podrażnił moją ambicję, bo dostawałem takiego łupnia, że jakiś czas temu szybko się poddałem i zrobiłem zwrot. Teraz zacisnę zęby, najwyżej będę płakał w poduszkę i przeklinał wszystko na czym świat stoi, ale ukończę to cholerstwo. Zresztą sam kreskówkowy desing tej gierki mega mi się podoba, więc może to mi chociaż trochę osłodzi trudy, które napotkam na swojej drodze. Reszta tytułów to klasyki, które chce nadrobić. W Kotor i Jedi Knight nigdy nie grałem, a po nowym Jedi Survivor mam ochotę na kolejne gry z tego uniwersum. Z kolei na Bioshocki czaje się od dłuższego czasu, bo ukończyłem z dwa lata temu Bioshock Inifnite i bawiłem się przednio, więc przyszła pora na odwiedzenie kolejnych utopijnych cywilizacji schowanych gdzieś tam wysoko ponad chmurami albo w oceanicznych głębinach : ) 

• Plusik 1