Skocz do zawartości

Cyfra vs Pudło

Godot

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, ASX napisał:

czyli z cd-keys nie jest legalnym źródłem zakupu gier i kodów?

W takim razie do równania należałoby dodać również używane pudełka. 

3 minuty temu, ASX napisał:

no tak wygląda twoja argumentacja, sorry

No tak, Twoja na zasadzie "nie chce mi się szukać teraz, nie śledzę, ale wiem i fałszywe to wszystko co mówicie jest" oraz kreowanie jakiejś rzeczywistości bazującej na niedopowiedzeniach i "ja wiem" jest racją wyższą.

2 minuty temu, Bzduras napisał:

No tak, Twoja na zasadzie "nie chce mi się szukać teraz, nie śledzę, ale wiem i fałszywe to wszystko co mówicie jest" oraz kreowanie jakiejś rzeczywistości bazującej na niedopowiedzeniach i "ja wiem" jest racją wyższą.

Jezeli ktos stawia teze ze pudelka ZAWSZE są tansze niż cyfra i znajdzie się choć jeden przykład który temu przeczy to chyba proste że całe to założenie jest błedne. 

A teraz bronienie sie że chodziło tylko o duże tytuły (wtf co to znaczy xd) czy teksty że liczymy tylko oficjalne sklepy cyfrowe Sony, ms i nintendo to po prostu wykręcanie kota ogonem

Teraz, Bzduras napisał:

Pasuję - oczywiście masz rację, cyfra jest tańsza od pudełek, jak mogłem całe życie tego nie widzieć.

to trochę żałosnw. Jesteś zbyt inteligentny by robić z siebie teraz debila.

Nigdzie nie napisalem że cyfra jest tańsza. Nawet kilka minut poparłem cię jak pisaleś że na premiere pudełka są zazwyczaj tańsze niż cyfrowe wersje i przy tym proponuje zostać.

6 minut temu, SlimShady napisał:

To jest trochę jak szukanie kwadratowych pomidorów w Uncharted 4. "Wszyscy mówią, że gra jest piękna, a patrzcie, co tutaj znalazłem".

Dla mnie to bardziej tak.

Prawie wszyscy mówią, że wybory prezydenckie korespondencyjne z ustawą pisaną 2dni na kolanie, bez przetestowania to idiotyzm. 

No ale jest grupka oszołomów, co oczywiście muszą do upadłego walczyć o swoje zdanie, czyli sens tych wyborów!  bo przecież na Bawarii takie się odbyły! 

Edytowane przez balon

@SlimShadyWiem czego na pewno tam nie znajdziesz:

DOBREGO GAMEPLAYU :kaz:

*aplauz*

*kurtyna*

@ASX szukam sobie kluczy do FF VII remake i generalnie nie ma nic. 289zł za cyfrówkę, pudełeczko 249zł. Tańsze cyfrówki na premierę to raczej wyjątek niż reguła.

Edytowane przez Paolo de Vesir
4 godziny temu, balon napisał:

Taaa i jeszcze te ceny na premierę gdzie wersja cyfrowa jest często droższa od fizyka. 

No i dokładnie tak tu każdy pisał (nie licząc Square).

No ale to ty oczywiście musisz walić ściany tekstu i włączyć z wiatrakami bo kiedyś coś ci się gdzieś udało kupić w podobnej cenie. Jeez.

Dobra czyli od początku i przy okazji kończąc tę dyskusję. W3 sprzedał się tyle lepiej w fizyku w pierwszym roku bo pudełka są wtedy tańsze od cyfry i to jest reguła, z rzadkimi wyjątkami. Może teraz twój logiczny umysł to zaakceptuje. Ja dołączam do Bzdurasa i kończę z tobą tę dyskusję. 

• Haha 1
4 godziny temu, balon napisał:

Taaa i jeszcze te ceny na premierę gdzie wersja cyfrowa jest często droższa od fizyka.

1 godzinę temu, ASX napisał:

trzeba mieć talent żeby przepłacać za cyfrowe wersje gier tak jak to opisują pudełkowcy

Godzinę temu, balon napisał:

Osiwieć mnie gdzie mam kupić teraz cyfrowo  Doom Eternal za 198-208 zł (cena pudełka), bo np cyfrze widzę za 290 w sklepie Sony i MS.

Godzinę temu, ASX napisał:

mówie tylko że to ładna manipulacja pisać że cyfra jest zawsze droższa od pudełka.

Rozmowa zaczęła się od tezy balona, że gry premierę są droższe w cyfrze niż w pudełku, na co Ty odpowiedziałeś kąśliwie, że trzeba mieć talent aby za nie przepłacać. Potem balon wciąż ciągnął temat, popierając swoją tezę przykładem. Ty jak na moje postawiłęś chochoł (zawsze pudła tańsze niż cyfra). No balon ma rację panie kolego, wyszło na jego.

2 godziny temu, Square napisał:

Często w sensie zawsze?

odpowiadałem na post Square który zasugerował że cyfra zawsze jest droższa. Tyle, a potem balon nie mógł tego znieść i się zaczęły

odpowiedzi balona i bzdurasa ale chyba nareszcie zrozumieli o co mi chodzilo

Edytowane przez ASX
1 minutę temu, ASX napisał:

odpowiadałem na post Square który zasugerował że cyfra zawsze jest droższa. Tyle, a potem balon nie mógł tego znieść i się zaczęło.

O pan „zawsze” rzeczowy”, znowu jaki jadowity. A zaraz zacznie płakać, że go się atakuje.

Jedyne czego nie mogę znieść to pisania bzdur i nie umiejętności przyznania się do błędu. No ale każdy ci to mówi, a ty dalej swoje.

A huuu jjjj kapitanie:lapka::pirate:

Cyfrę w dobrej promocji to i ja - dinozaur - kupię. A i trochę mi nawet beton kruszeje jak sobie pomyślę o cyfrach z kombo duży dysk, szybki net i "minimalizm" miejsca w którym teraz gram. Trzeba ruszyć dupę z kanapy a latek przybywa. Ale nadal #teampudełka :s159:

Ja kilka lat temu byłem w 100% pudełkowcem, nie wyobrażałem sobie kupienia cyfrowej wersji, pielęgnowałem swoją kolekcje pudełeczek do półce (nawet w tej generacji uzbierało się kilkadziesiąt gierek w kolekcji).

Ale teraz, serio nie robi mi to żadnej różnicy. Kupuje to co mi się bardziej opłaca, czasami cyfre, czasami pudełko, innym razem korzystam abonamentu (chociaż staram się po czasie kupować fizyczne wersje ulubionych gier z gamepassa czy gier kupionych w cyfrze). Gier nie odsprzedaje więc argument że można potem odsprzedać pudełko i jest taniej do mnie osobiście w ogóle nie trafia.

Nie kumam kompletnie tego sporu pi stawiania tych dwóch form dystrybucji po dwóch stronach barykady

Edytowane przez ASX