Czoperrr 5 240 Opublikowano 20 lipca Opublikowano 20 lipca On 7/19/2024 at 8:21 AM, mario10 said: No stacjonarna sprzedaż w ogóle umiera. W galerii handlowej była taka wielka wyspa gdzie gość sprzedawał używki i nowe gry, ostatnio patrzyłem to zwinął biznes, a chyba z 10 lat miał tam tą wyspę. Dokładnie, w Opolu też parę lat temu była taka wyspa, bodajże Graj Tanio się nazywała i zdarzyło mi się tam kupować gry na PS4 bo faktycznie ceny mieli korzystne. Cytuj
Lukas_AT 1 209 Opublikowano 20 lipca Opublikowano 20 lipca Te małe sklepiki z grami wymrą prędzej czy później. Nie dość, że konkurują z cyfrową dystrybucją, to także z Cexem, Media Marketami i Amazonem. A szkoda, bo one zawsze miały swój klimat. Teraz wchodzisz do GAME’a i każdy jest taki sam. Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 20 lipca Opublikowano 20 lipca Prędzej wymrą działy z grami w elektromarketach niż lokalne sklepy z grami. Wyspy z grami nigdy nie miały wielkiego sensu, koszt wynajmu takiej wyspy to kilka tysięcy miesięcznie. Lokalne sklepy z grami które działają na rynku po 20-30 lat mają takie magazyny z grami ,że szok. Dopiero niedawno to odkryłem i często umawiam się z właścicielami żeby coś pobuszować po magazynie. Oczywiście za grosze tego nie sprzedadzą, tylko mniej więcej po cenach rynkowych ale mogę dowoli podmieniać okładki czy instrukcje albo płyty na te w lepszym stanie. No i też im się fatygować nie chce jak chcesz coś kupić za parę stówek. No ale mają wszystko od PSXa, Dreamcasta, GB, GBA po PS2, Xboxa, PSP. I parę pudeł z 8 i 16 bitowcami. Jeść nie woła, na wartości zyskuje a kiedyś będzie można handlować retro na emeryturze albo jak pudełka padną w PS7 czy której tam generacji. Samych konsol PS2 mają ponad 100 sztuk. Gierki na PC skupowali po 2-3 zł od sztuki latami a teraz za takiego NFSU2 w polskim wydaniu chcą 200 zł Tylko te sklepy nie żyją zbytnio premierami tylko skupem i wymianą używek. To jest dla nich zysk. Wczoraj jak z gościem rozmawiałem to mówił ,że pudełka na X360 w niektóre dni wykręcają większy obrót niż pudła na PS4. Także te sklepy lokalne, funkcjonujące w tych samych miejscach ~20 lat spokojnie będą istniały dopóki właściciel nie przejdzie na emeryturę. No bo młodzi nie oszukujmy się nie będą otwierać takich przybytków Za to młodzi grający na konsolach dalej bardzo chętnie wymieniają gry bo to jest zwyczajnie najtańsza opcja dla nich. 1 Cytuj
MEVEK 3 618 Opublikowano 20 lipca Opublikowano 20 lipca Pier.dolenie! Czekajcie niech @ping otworzy swój własny sklepik osiedlowy. Posiada tam takie cuda ze ludzie z końca Europy będą sie zjeżdżać bo takich smakołyków nikt nie ma Cytuj
Pupcio 18 648 Opublikowano 24 lipca Opublikowano 24 lipca Kumi gumi tylko cyfra narazie. Pudło remastera dead rising chyba z 2 miesięcznym opóźnieniem względem cyfry ehh Cytuj
drozdu7 2 874 Opublikowano 25 lipca Opublikowano 25 lipca Eee tam za bardzo się przejmujecie, będzie co będzie byle gierki dobre robili. Dla mnie takim "marzeniem" związanym z cyfrą na konsolach jest by np taki Xbox oferował gry od pierwszej generacji, nawet za kasę, żeby dorzucić do cyfrowej biblioteki takiego PGR 4 itp. Trochę nie rozumiem czemu oni nie chcą w to zainwestować. Przecież szeroko pojęte retro, game preservation jest teraz na topie. Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 25 lipca Opublikowano 25 lipca 10 minutes ago, drozdu7 said: Eee tam za bardzo się przejmujecie, będzie co będzie byle gierki dobre robili. Dla mnie takim "marzeniem" związanym z cyfrą na konsolach jest by np taki Xbox oferował gry od pierwszej generacji, nawet za kasę, żeby dorzucić do cyfrowej biblioteki takiego PGR 4 itp. Trochę nie rozumiem czemu oni nie chcą w to zainwestować. Przecież szeroko pojęte retro, game preservation jest teraz na topie. Na topie jest ale na topie starych zgredów, dzieciarni stare gry nie interesują. 2 1 Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 25 lipca Opublikowano 25 lipca I tak zainwestowali więcej niż ktokolwiek inny i jest setki gier z Xboxa 360 i oryginalnego xboxa we wsteczej. A w kwestii takiego PGR4 to sprawa licencji, aby taka gra wróciła do sprzedaży trzeba by na nowo negocjować i płacić producentom samochodów za licencje. Bo przecież nie usuną samochodów z samochodówki jak np. muzyki. A to się nie opłaca bo gra nie sprzedałaby się tak, aby zwróciły się koszty licencji, więc to żadna inwestycja. 3 Cytuj
Shen 9 693 Opublikowano 25 lipca Opublikowano 25 lipca W dniu 19.07.2024 o 08:21, mario10 napisał(a): No stacjonarna sprzedaż w ogóle umiera. W galerii handlowej była taka wielka wyspa gdzie gość sprzedawał używki i nowe gry, ostatnio patrzyłem to zwinął biznes, a chyba z 10 lat miał tam tą wyspę. u mnie w Gdyni były 2 sklepy stacjonarne, w tym jeden z serwisem i działał od czasów pegazusa, 2 wyspy i wszystko padło po otwarciu cex. Punkt stacjonarny teraz to tylko jako dodatek do sprzedazy online, a i tak nie wszedlbym w ten biznes, niskie marze, mocna konkurencja jak perfect blue, ryzyko, że zamowisz gre ktora okaze sie kasztanem i z tym zostajesz. Cytuj
drozdu7 2 874 Opublikowano 25 lipca Opublikowano 25 lipca 3 godziny temu, ASX napisał(a): I tak zainwestowali więcej niż ktokolwiek inny i jest setki gier z Xboxa 360 i oryginalnego xboxa we wsteczej. Pełna zgoda, to tylko moje pobożne życzenia. I nie mówię tylko o Xboxie. Gdyby na PlayStation Store wrzucono np Resistance trylogię czy Infamousy czy jakiekolwiek gry niedostępne dla obecnych generacji, to bym był szczęśliwy. Coś tam na pleju się dzieje i tych gierek starszych wrzucają (tak bez ładu i składu ale zawsze) Cytuj
mario10 548 Opublikowano 25 lipca Opublikowano 25 lipca 2 godziny temu, Shen napisał(a): u mnie w Gdyni były 2 sklepy stacjonarne, w tym jeden z serwisem i działał od czasów pegazusa, 2 wyspy i wszystko padło po otwarciu cex. Punkt stacjonarny teraz to tylko jako dodatek do sprzedazy online, a i tak nie wszedlbym w ten biznes, niskie marze, mocna konkurencja jak perfect blue, ryzyko, że zamowisz gre ktora okaze sie kasztanem i z tym zostajesz. Trochę szkoda mi takich punktów bo jak piszesz niektóre działały wiele lat, ale co zrobić nie da się prowadzić nieopłacalnego biznesu. Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 26 lipca Opublikowano 26 lipca tak jak pisałem wcześniej, cyfra z roku na rok ma coraz większe udziały, ale pudełka to wciąż spory rynek który nie zniknie z dnia na dzień Cytuj
Pupcio 18 648 Opublikowano 26 lipca Opublikowano 26 lipca Lol loguje się po roku do apki ea i mi pokazują że mi usunęli dead space 2 z konta z niewymienionego powodu xD Cyfra <3 Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 26 lipca Opublikowano 26 lipca Nie masz? Bo ten komunikat to przeważnie sobie był, ale nic nie robił w wielu przypadkach. Jeśli nie masz to jebać EA maczetami, kurwy nie dostaną ode mnie ani grosza więcej Cytuj
Pupcio 18 648 Opublikowano 26 lipca Opublikowano 26 lipca Teraz w sumie ciężko powiedzieć bo mi wyświetla w bibliotece też te gry z gejpassa ale jak się skończy to sprawdze czy dalej będę miał dwójeczke Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 26 lipca Opublikowano 26 lipca Możesz wejść na stronę sklepu i zobaczyć, czy masz posiadane. Jak GP się skończy to sprawdzaj i dawaj znać, żeby nie okazało się, że kręci się afera bez pokrycia. Cytuj
Pupcio 18 648 Opublikowano 5 sierpnia Opublikowano 5 sierpnia Dead spejsik został na koncie więc ea straszy zagrajmerów bez powodu więc stan yebania cyfry na rok 2024 wynosi tylko 69% 1 Cytuj
MacLeSkr 31 Opublikowano 7 sierpnia Opublikowano 7 sierpnia Ostatnio naszła mnie chęć na kupienie "Beyond Good & Evil" w wersji fizycznej, bo sentyment do gry jest ogromny, a ta nowa edycja jest całkiem fajna. No ale widzę, że pudełko to tylko Limited Run Games Chciałem zamówić, ale w opisie jest napisane, że nie ma wersji PL. I teraz takie pytanko mam - jak to wygląda z grami od nich? Opisy są prawidłowe, czy jednak jest szansa, że polska wersja będzie na płycie? Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 23 sierpnia Opublikowano 23 sierpnia krótki przewodnik jak wygląda cyfra na PC 2 1 Cytuj
drozdu7 2 874 Opublikowano 23 sierpnia Opublikowano 23 sierpnia No mi przyszła płytka z Fajnalem XVI (pierwsza od dawna) i jakoś kurde zero emocji;) Cytuj
Beelzeboss 324 Opublikowano 23 sierpnia Opublikowano 23 sierpnia (edytowane) za długo korzystałeś ze sprzetu bez duszy. Kto z kim przestaje taki sie staje. Edytowane 23 sierpnia przez Beelzeboss 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 23 sierpnia Opublikowano 23 sierpnia 7 godzin temu, ASX napisał(a): krótki przewodnik jak wygląda cyfra na PC W GF now przecież nie kupuje się nawet gier. Gdzie jest poza tym MS Store i gamepass? Stadia dała refunda za wszystko, co u nich kupiłeś, przy swoim zamknięciu, co było "miłym" gestem xD. Cytuj
drozdu7 2 874 Opublikowano 23 sierpnia Opublikowano 23 sierpnia 2 godziny temu, Beelzeboss napisał(a): za długo korzystałeś ze sprzetu bez duszy. Kto z kim przestaje taki sie staje. Widzę że nadal jest ogólne przyzwolenie na robienie cw. No i fajnie. Generalnie Fanboju bez Sprzetu to zarówno na Xboxie i PlayStation można kupować gry na płytach. Gdybyś miał to byś wiedział. Ale pewnie masz XSS i czekasz tylko na promki z Turcji, stąd te pretensje do całego świata 1 Cytuj
bartiz 1 619 Opublikowano 1 września Opublikowano 1 września Tak patrząc nawet na Pchli Targ na naszym forumku to albo 90% graczy przeszło na cyfrę albo nagle każdy zaczął zbierać pudełka. Dział Sony gdzie chyba na PS5 jednak sprzedaje się najwięcej pudełek to średnio po 2 tematy na miesiąc... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi