drozdu7 2 811 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Ale to jest tylko i wyłącznie do kont MS ? Rozumiem że konto Sony itp to tylko pod Googlowski authenticator? Będę musiał poustawiać sobie przez weekend Cytuj
Bzduras 12 646 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Tak jak pan DarkStar pisze. Najważniejsze to mieć dwuetapową weryfikację, bo bez tego kaplica. Czy to SMS czy MSA to już kwestia jak bardzo chcemy chronić konto. 1 godzinę temu, drozdu7 napisał(a): Ale to jest tylko i wyłącznie do kont MS ? Tak. 1 godzinę temu, drozdu7 napisał(a): Rozumiem że konto Sony itp to tylko pod Googlowski authenticator? I drugi raz tak. W Google Authenticator mam dosłownie całą resztę kont - Epic, Steam, Rockstar, EA, Sony, Nexusmods, no wszędzie gdzie da się włączyć Google Authenticator to to robię. Głowa spokojniejsza, a już mikrosoftowa aplikacja uratowała mnie przed ruskimi i chinolami nie raz i nie dwa. Nawet teraz widzę, że nadal próbują. UK to logowanie przez GeForce Now, więc moje. Ale już pan chorwat skurwysyn to nie moje xd 2 Cytuj
krzysiek923 1 675 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu 21 minut temu, Bzduras napisał(a): UK to logowanie przez GeForce Now, więc moje. Ale już pan chorwat skurwysyn to nie moje xd niekoniecznie haker, sam ostatnio logowałem się na konto google, bo myślałem, ze zakładałem konto na ten login i dopiero po opcjach weryfikacji skumałem, że to nie może być moje xd Cytuj
Bzduras 12 646 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu Tzn. uwierzyłbym w to gdyby nie to, że w pewnym momencie miałem dosłownie 40-50 nieudanych prób logowania dziennie. Jak wywaliłem logowanie mailem i zostawiłem tylko numerem telefonu to też ktoś próbował właśnie przy pomocy mojego numeru włazić na konto. Zmieniłem alias na kompletnie innego maila i przez rok był spokój, teraz znowu co jakiś czas obserwuje próby logowań z Chin, Rosji, Brazylii i innych Indii. Niech próbują. Cytuj
krzysiek923 1 675 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu no to faktycznie chyba nie ten case, później u siebie ogarnę ten ms authenticator dla spokoju ducha. mam nadzieję, że jeszcze nikt na mnie nie poluje. ja nawet konto mailowe mam utworzone tylko pod steama. Cytuj
Bzduras 12 646 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu Teraz to jest tak, że jednego dnia robisz zakupy w Decathlonie online, a następnego dowiadujesz się, że baza danych klientów wyciekła i tylko czekasz, co w związku z tym stracisz. Lepiej mieć 2FA wszędzie gdzie się da i martwić się znacznie mniej, to nic nie kosztuje. Cytuj
DarkStar 108 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu 18 minut temu, Bzduras napisał(a): Teraz to jest tak, że jednego dnia robisz zakupy w Decathlonie online, a następnego dowiadujesz się, że baza danych klientów wyciekła i tylko czekasz, co w związku z tym stracisz. https://simplelogin.io/ Jak chcesz przejść na jeszcze wyższy level Ja do 2FA używam Bitwardena, bo to mój menedżer haseł. Szkoda, że ta dyskusja będzie zakopana w tym wątku 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi