Skocz do zawartości

Cyfra vs Pudło

Godot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minute ago, KrYcHu_89 said:

Dlatego ja już od jakiegoś czasu mocno w cyfrę idę, na PC wiadomo, ale konsole podobnie, aczkolwiek staram się zbierać tylko jakieś wersje typu box +minimum steelbook, jak dostępny, ale coraz rzadziej. 

U mnie 80% kolekcji to jeszcze sprzed wielu lat, odkąd kupiłem XSX w 2020 i głownie na nim grałem to jednak cyfra i gamepass wygrały. Ostatnio jednak wraca mi chęć na pudełka.

Opublikowano
2 minuty temu, Czoperrr napisał(a):

U mnie 80% kolekcji to jeszcze sprzed wielu lat, odkąd kupiłem XSX w 2020 i głownie na nim grałem to jednak cyfra i gamepass wygrały. Ostatnio jednak wraca mi chęć na pudełka.

Ja mam nawet trochę tych PC big boxów z lat 90-2000, niektóre tektury jednak trochę już się rozpadają, ale no żal nie zabrać, wiadomka. 

Opublikowano

Je.bac cyfre to bylo 15 lat temu. Teraz to jedynie pozostaje nadzieja, ze ktos uslyszy wasz glos wydobywajacy sie z dopy wydawcow. A nie uslyszy nikt.

Opublikowano

Hehe kupowanie cyfrowych gier na konsolach xd  Jak tam wasze gierki kupione na pierwszego xboxa czy PS3? Dobrze to działa na XSX czy PS5? 

Na konsolach przez tyle lat kupiłem jedynie wszystkie części Metal Sluga na Switcha, In The Hunt i parę gierek z PSXa na Vicie. Jak konsola to tylko pudło. 

Jak padł kolejny świetny pomysł Microsoftu w postaci games for windows to Valve zaczęło akceptować klucze z pudełek spod szyldu games for windows. Dlatego co by się nie działo wolę swoją cyfrową bibliotekę budować na steam czy gogu niż platformach które z założenia mają cykl życia liczony w latach. 

Opublikowano
12 minut temu, Ukukuki napisał(a):

Jak tam wasze gierki kupione na pierwszego xboxa czy PS3? Dobrze to działa na XSX czy PS5?

Zapytałeś, jak tam gierki kupione na pierwszego Xboxa i jak to działa na XSX, więc odpowiedziałem Ci pierwszą z brzegu którą mam na konsoli. Pytanie sformułowałeś niedokładnie więc wykorzystałem lukę i odpowiedziałem zgodnie z prawdą - Black z pierwszego Xboxa na XSX działa zajebiście w 4K :)

• Plusik 1
Opublikowano
1 minutę temu, Bzduras napisał(a):

Zapytałeś, jak tam gierki kupione na pierwszego Xboxa i jak to działa na XSX, więc odpowiedziałem Ci pierwszą z brzegu którą mam na konsoli. Pytanie sformułowałeś niedokładnie więc wykorzystałem lukę i odpowiedziałem zgodnie z prawdą - Black z pierwszego Xboxa na XSX działa zajebiście w 4K :)

15 minut temu, Ukukuki napisał(a):

Hehe kupowanie cyfrowych gier na konsolach xd  Jak tam wasze gierki kupione na pierwszego xboxa czy PS3? Dobrze to działa na XSX czy PS5? 

Czyta jeszcze raz :lapka: jak dalej brniesz naciągając na siłę w swoją stronę to EOT z mojej strony bo to sensu nie ma. 

• beka z typa 2
Opublikowano
1 minutę temu, Pupcio napisał(a):

Ważna przypomnienie dla cyfrowców kto trzyma smycz :) 

Najlepsze ze sami sie do niej przypieli :)

Opublikowano

W sumie to ważny czynnik całego console wars a kompletnie pomijany, jak historia pokazuje serwery PS są o wiele bardziej niestabilne od tych MS, jakbym miał kupować gry tylko cyfrowo na konsoli to raczej na Xboxie

Opublikowano
1 minutę temu, Ukukuki napisał(a):

Czyta jeszcze raz :lapka: jak dalej brniesz naciągając na siłę w swoją stronę to EOT z mojej strony bo to sensu nie ma. 

Żadne brnięcie, w zasadzie to o ile pamiętam na pierwszym Xboxie chyba w ogóle cyfry nie było? Sklepik w ogóle nie funkcjonował do czasu 360, albo coś mi się pomyliło.

Awaria raz na parę lat i nagle każden jeden "no tak, mówiłem, że serwery usuną" xD Nie zmieniajcie się misiaki. A podczas tej awarii zapraszam pudełkowców do próby zainstalowania sobie gierki z płyty, dajmy na to dla sportu Cyberpunka, i pogrania podczas tej awarii - zrozumiecie, jaka jest rola tego plastiku i płyty we współczesnym gejmingu. To tylko komfort psychiczny dla naiwniaków i możliwość odsprzedaży, nic więcej.

Opublikowano
26 minut temu, Ukukuki napisał(a):

polecam normalnie kupować, a ja postanowią zabrać to:

Spoiler

images1000x700.jpg.c8d507db65f9df29624c00c9cd80a98e.jpg

dowody zakupu masz na mailu

• Plusik 3
Opublikowano

Gdyby wersje GOTY ze wszystkim na płycie (pacze, dodatki itp.) były standardem to inaczej byśmy rozmawiali, ale to nadal raczej wyjątki od reguły. Plus do tego czekaj na end of life gierki i kupuj płytę drugi raz, super opcja. Obecnie płyta to nośnik jakiegoś procenta danych i bez serwerów chuja a nie pograsz, a jak już grałeś wcześniej i masz sejwy to masz problemik, bo wersja 1.0 nie zadziała z zapisami z wersji 3.x.xxx.

Tak jak mówię - wyciągnijcie płytki, zainstalujcie swoje ulubione gierki i odpalcie je teraz, gdy PSN nie działa. Możecie się zaskoczyć wynikami takiego eksperymentu.

• Plusik 1
  • Minusik 1
Opublikowano

Mi z konta wyparowalo 300 gier ktore dostawalem w gratisie za oplacanie ps+ przez 10 lat. Tak nagle. Zajelo mi 2 miesiace zeby je odzyskac, co wiazalo sie pokazywaniem palcem ludziom z obslugi w czym jest problem, gdzie widac ze jest problem i co zrobic zeby udowodnic ze te gry mialem. Lacznie z wyslaniem zdjec z zalogowanym psn na telewizorze, o tonie screenshotow z transakcji nie mowiac. Takze szczerze to je.bac cyfre na konsolach i w sumie generalnie je.bac cyfre. A w sumie to je.bac tych ktorzy to od poczatku usprawiedliwiali i pier.dolil ze musza wstac z fotela i zmienic plyte czy podobne brednie.

• Plusik 1