krzysiek923 1 823 Opublikowano sobota o 10:47 Opublikowano sobota o 10:47 1 minutę temu, SlimShady napisał(a): Tak, wiem, że są fajne filmy, ale to nie jest woda ani chleb żebym był zmuszony do wyjścia z widłami jak mi tego zabraknie. no ale to zdanie jest właśnie definicja cyfrowca, który aż tak bardzo nie martwi się co będzie za X lat i gra dla przyjemności, dla obcowania z grami, to pudełkowiec traktuje gry jak świętego graala, którego trzeba pielęgnować i archiwizować na fizycznym nośniku za wszelką cenę, a jak nie da się archiwizować to grać nie będzie, więc wychodzi z widłami na cyfrę, jakby to był chleb i i woda Cytuj
SlimShady 3 488 Opublikowano sobota o 10:51 Opublikowano sobota o 10:51 Jeżeli ten radosny futbol cyfrowca wpływa na niego bezpośrednio, bo wpływa, od czasu kupienia zbroi dla konia, to nic dziwnego, że się temu opiera. To nie tylko przyjemność, ale też obowiązek. Cytuj
drozdu7 2 990 Opublikowano sobota o 10:55 Opublikowano sobota o 10:55 To ktoś próbował zainstalować jakieś gry podczas awarii tak jak radził Zbyszek? Cytuj
SlimShady 3 488 Opublikowano sobota o 10:56 Opublikowano sobota o 10:56 Próbowałem kilka godzin temu, ale nadal się instalują. Cytuj
Bzduras 12 991 Opublikowano sobota o 10:56 Opublikowano sobota o 10:56 Nie, bo to nie będzie pasować pod tezę pudełkowców Cytuj
drozdu7 2 990 Opublikowano sobota o 10:58 Opublikowano sobota o 10:58 No właśnie miałem nadzieję że uda się coś dowiedzieć, ja jestem ciekaw jak to wygląda Cytuj
Bzduras 12 991 Opublikowano sobota o 11:00 Opublikowano sobota o 11:00 Zależy od gry tak naprawdę. Część pójdzie bez problemu, część będzie piszczeć o patche, część nie ma wszystkich danych na płycie i odpali tylko jakiś wycinek (składanki Spyro chyba tak miały) a na pewno każda nie będzie działać z zapisami, które zrobiono w spatchowanej do wyższej niż 1.0 wersji. Cytuj
krzysiek923 1 823 Opublikowano sobota o 11:10 Opublikowano sobota o 11:10 obecne pudełka to sztuka dla sztuki, ale pudełkowcy piszący o pudełkach mają chyba na myśli takie pełnoprawne wydania pudełkowe jak dawniej, czyli all included, które summa summarum zniszczyła cyfryzacja i obecny stan pudełek na pewno w równym stopniu ich nie zadowala Cytuj
iluck85 3 042 Opublikowano sobota o 11:13 Opublikowano sobota o 11:13 "klimat i magia" oraz opcja odsprzedaży. Tego nie mam przy cyfrowej wersji. Reszta jak pisze Bzdurski. Na Pc mam taka "kolekcje" W kilku pudełkach jak pamiętam nawet płyty nie ma, tylko naklejka z kodem który wpisywałem na Steam i dorzuciło mi do kolekcji i pobierało. Mogę te pudełka jebnąć za okno. Nikt z tym nic nie zrobi, bo kod użyty albo nr przypisany do konta. Cytuj
drozdu7 2 990 Opublikowano sobota o 11:14 Opublikowano sobota o 11:14 No ale być może w sytuacji takiej awarii posiadacze pudełek czują się uratowani bo mogą grę włączyć. Ja nie mam w sumie zdania, ale ja nie gloryfikuje tak gier ze muszę mieć pewność że przed śmiercią będę mógł spojrzeć na pudełko z Metal Gear Solid Cytuj
SlimShady 3 488 Opublikowano sobota o 11:16 Opublikowano sobota o 11:16 Dobre są wydanie GOTY jak FF15, gdzie niby masz wszystko, ale zakończenie do kupienia, czy tam epilog, ale kwadraty to wyjątkowe antygracze, z kingdom hearts 3 chyba też zakończenie sprzedawali w formie dlc. Cytuj
Czoperrr 5 381 Opublikowano sobota o 11:45 Opublikowano sobota o 11:45 1 hour ago, Square said: Na dysku, grane ostatnio wczoraj. Możliwe, że na Prosiaku nie mam włączonego udostępniania/grania offline, jest jakaś taka opcja, no ale żeby to zmienić to muszę się zalogować. Logicznie powinno chyba być odpalone domyślnie. Mógłbym podłączyć FATa, bo stoi na stole, ale mi się nie chce, a cała sytuacja na tyle mnie wkurwiła, że nie chce mi się grać. Jeszcze jakbym nie odpalał konsoli sto lat to bym zrozumiał, no ale grałem wczoraj, a nawet to dzisiaj, bo przed pierwszą wyłączyłem. Na krótko zanim PSN przestało działać chyba. U mnie działa, gram normalnie w gry z PS+. Cytuj
SlimShady 3 488 Opublikowano sobota o 11:45 Opublikowano sobota o 11:45 To jest ta gra, czy coś innego? https://www.doesitplay.org/game/Metaphor%3A ReFantazio/ps5/Base PS5?region=PEGI&version=Standard Cytuj
Bzduras 12 991 Opublikowano sobota o 13:40 Opublikowano sobota o 13:40 1 godzinę temu, SlimShady napisał(a): To jest ta gra, czy coś innego? https://www.doesitplay.org/game/Metaphor%3A ReFantazio/ps5/Base PS5?region=PEGI&version=Standard Metaphor, tak. Może koleś manipuluje i ma jakieś DLC, którego bez sieci nie może używać. Cytuj
SlimShady 3 488 Opublikowano sobota o 13:44 Opublikowano sobota o 13:44 Albo jest to związane z tymi odczepianymi napędami, które za przynajmniej pierwszym razem, muszą się komunikować z netem, w przeciwieństwie do fatów. Cytuj
Masamune 196 Opublikowano sobota o 13:59 Opublikowano sobota o 13:59 7 minutes ago, SlimShady said: Albo jest to związane z tymi odczepianymi napędami, które za przynajmniej pierwszym razem, muszą się komunikować z netem, w przeciwieństwie do fatów. Dołączany napęd działa. Nawet patch się pobiera. Cytuj
Square 8 902 Opublikowano sobota o 14:04 Opublikowano sobota o 14:04 23 minuty temu, Bzduras napisał(a): Może koleś manipuluje Nie manipuluje, bo mam dokładnie to samo. W tym komunikacie jest wszystko wyjaśnione o czym wspominałem wcześniej. 1 Cytuj
SlimShady 3 488 Opublikowano sobota o 14:07 Opublikowano sobota o 14:07 Czyli cyfrowiec, mamy to. Cytuj
jimmy 1 559 Opublikowano sobota o 14:38 Opublikowano sobota o 14:38 Cyfra podręcznikowo klęknęła dzisiaj do miecza, a Ci dalej obrona częstochowy, bo pudełka to, pudełka tamto, pudełka sramto. Opamiętajcie się, tylko wydania fizyczne Cytuj
Alastor84 327 Opublikowano sobota o 14:53 Opublikowano sobota o 14:53 (edytowane) Włączyłem kilka gier (cyfra) i nie ma problemu z graniem offline. W SF6 przez tą awarię nie mogłem odblokować 2 stroju Mai Wszystkie gry single player np GT7 szlag trafia. Pięknie... Edytowane sobota o 15:18 przez Alastor84 Cytuj
Bzduras 12 991 Opublikowano sobota o 15:06 Opublikowano sobota o 15:06 Pudełkowcy w ogóle powinni przestać korzystać z konsol, bo czasami zdarzają się awarie i nie ma prądu, więc to bez sensu jest, a tak w ogóle to te sprzęty i tak się kiedyś zepsują, więc... Tak samo z prysznicem - lepiej myć się w rzece, bo awarie wodociągów też bywają. Jakiś szałas, zbieranie jagód w lesie i wtedy dopiero będzie wolność z duszą. 1 Cytuj
drozdu7 2 990 Opublikowano sobota o 15:13 Opublikowano sobota o 15:13 Czyli stanęło na tym że pudełkowcy normalnie pykaja sobie tak? Cytuj
SlimShady 3 488 Opublikowano sobota o 15:23 Opublikowano sobota o 15:23 No jak mogło być inaczej jeśli nie ma always online. Pod warunkiem, że masz grywalną wersję na nośniku. Cytuj
Masamune 196 Opublikowano sobota o 17:00 Opublikowano sobota o 17:00 1 hour ago, drozdu7 said: Czyli stanęło na tym że pudełkowcy normalnie pykaja sobie tak? Na razie nie można pobrać kupionych cyfrowo gier, ani kupić nowych. Niektórzy, np ci co współdzielą konto mogą nie mieć możliwości grania w tytuły z głównego konta, na którym udostępniono im gry. Tytuły always online oczywiście leżą. Gry F2P tak samo. Gry na płytach śmigają. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi