Skocz do zawartości

Cyfra vs Pudło

Godot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, krzysiek923 napisał(a):

to trochę jak z pudełkowcami, bo co jak zostanie już tylko cyfra? można będzie obrazić się na gierki, dla zasady odbierać sobie przyjemność i nie grać, na złość mamie odmrozić sobie uszy. a clue chyba jest granie w gierki, nie ich posiadanie po grobową deskę, to są odrębne sprawy. ty mógłbyś powiedzieć "dobra, to ja się wypisuję z grania" tylko dlatego, że nie możesz ich posiadać? w takim razie bardziej jesteś graczem czy posiadaczem?

Jak steam zaje.bal rynek pudelek to verbatimy z zatoki wlatywaly az lajba bujalo. Do dzis kupilem tam jedynie kolekcje command n conquer i chyba duka 3d anniversary. Oczywiscie na promocji. Reszta to darmowki i ze zdrapek w cdaction. Czy cos z tego odpalilem? No tego commanda na 10min xD  A to w sumie dlatego, ze gram glownie na konsoli. Co bedzie jak to samo stanie sie i tutaj? Dogram co mam w pudelkach i bede czekal na promocje bo max ile moge dac za gre w cyfrze to 20zl, czyli tyle ile za pirata na gieldzie kiedys. Juz pisalem, ze cyforwy opdowiednik gry ma dla mnie tyle emocjonalnego ladunku co 7zip.

Opublikowano

Nie podzielam do końca, bo mam pełno gier na Steam, ale rozumiem taką postawę w kontekście Steam (czy innych DRM-ów) i szanuję. Natomiast jeśli ktoś się upiera, że musi być ten plastik i nawet GOG go nie przekonuje... No takie podejście też można mieć, ale to już czysta fanaberia lub/oraz nostalgia. Ostatecznie można sobie wypalić grę z GOG na płytkę, kupić case i wydrukować ładnie okładkę. Kiedyś tak robiłem z piratami na PC i w sumie cieszyło mnie takie "posiadanie" gry, więc tym bardziej miałbym satysfakcję z wykonanych w ten sposób kopii legalnie posiadanych gier z GOG. Nawet kiedyś o tym pisałem i nie wykluczam, że zrobię sobie półeczkę. Jeśli się to zrobi dobrze, to naprawdę cieszy oko.

Czy pełnoprawne pudełka są lepsze niż cyfra? Tak.

Czy obecne pudełka są lepsze niż cyfra? Niekoniecznie/czasami/są wybrakowanym produktem.

Czy sytuacja pudełek się poprawi? Nie, będzie się tylko pogarszać.

Trochę śmieszny ten temat i te rozkminy, bo to już nie czas żeby dywagować co lepsze, dni są policzone.

• Plusik 2
Opublikowano
25 minut temu, krzysiek923 napisał(a):

Ostatecznie można sobie wypalić grę z GOG na płytkę, kupić case i wydrukować ładnie okładkę. Kiedyś tak robiłem z piratami na PC i w sumie cieszyło mnie takie "posiadanie" gry, więc tym bardziej miałbym satysfakcję z wykonanych w ten sposób kopii legalnie posiadanych gier z GOG. Nawet kiedyś o tym pisałem i nie wykluczam, że zrobię sobie półeczkę. Jeśli się to zrobi dobrze, to naprawdę cieszy oko.

Kurde to jest niezly pomysl na biznes. Chetnie bym kupil takie pudelko z okladka i pusta plyta z nadrukowana litografia do samodzielnego nagrania. Wprawdzie jest LRG ale tam za nagranie i folie chca hore piniondze.