Skocz do zawartości

Cyfra vs Pudło

Godot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Homelander napisał(a):

Update nie, ale całe zainstalowane gry możesz zapisywać na zewnętrznych ssd i potem albo z nich grać, albo sobie przerzucać na dysk konsoli

Przeniesie się wersja z aktualizacjami?

Opublikowano
12 minutes ago, Lucky77 said:

Przeniesie się wersja z aktualizacjami?

No jak zaktualizujesz po zainstalowaniu z płyty to ci tak zostaje. Identycznie jakbyś zainstalował na konsoli

• Plusik 1
Opublikowano
4 minuty temu, Homelander napisał(a):

No jak zaktualizujesz po zainstalowaniu z płyty to ci tak zostaje. Identycznie jakbyś zainstalował na konsoli

A polecasz do tego jakiś konkretny dysk, czy każdy podejdzie? 2Tb z USB 3.0 wystarczy?

Opublikowano
6 minutes ago, Lucky77 said:

A polecasz do tego jakiś konkretny dysk, czy każdy podejdzie? 2Tb z USB 3.0 wystarczy?

Podejdzie, ale jak chcesz z niego grać to musi to być SSD do PS5, albo ten specjalny xboxowy do Xboxa. Na tym usb możesz instalować i trzymać gry, ale nie grać

Opublikowano
5 minut temu, Homelander napisał(a):

Podejdzie, ale jak chcesz z niego grać to musi to być SSD do PS5, albo ten specjalny xboxowy do Xboxa. Na tym usb możesz instalować i trzymać gry, ale nie grać

Właśnie o to mi chodziło, dzięki. Zależy mi, żeby mieć całe, zaktualizowane gry wraz ze wszystkimi dodatkami na dysku zewnętrznym. Zauważyłem, że archiwalne dodatki, nawet te wykupione, też potrafią wyparować z PSN. No to czeka mnie trochę zabawy.

Opublikowano
4 minutes ago, iluck85 said:

Ile jest takich gier na Ps5? Większość nadal zawiera samą grę na płycie.  Rysław przy Prince of Persia już o tym mówił i że wybiera PS5 jak ma wybór. 

No jest ich więcej bo PS5 obsługuje dwuwarstwowe płyty Blu-ray a Xbox nie, chcieli przyoszczędzić.

Gry można sprawdzić tutaj:

https://www.doesitplay.org/

Opublikowano

Jest więcej, bo i samo Ps5 ma więcej gier. 

Xboxa trzeba rozdzielić, a konkretniej rozdzielić One od Series X. Ale i tak odsetek gier które nie wymaja ściągania z neta jest mniejszy. 

Opublikowano

No bo Xbox nie obsługuje 100GB płytek więc mniej gier się mieści a wydawcy szkoda kasy na dołożenie płyty do pudełka. Są też wyjątki na korzyśc Xboxa jak DLC do CP2077 gdzie na PS5 jest do pobrania a na Xboxie w pudełku. Już pomijam w granie w wersje 1.0:dafuq:

• Plusik 1
Opublikowano
10 godzin temu, Czoperrr napisał(a):

Przecież to nie pierwsza gra z takim problemem. Np. Hogwarts Legacy także w wersji PS5 musi pobrać dane z neta bo z płyty pograsz ale tylko tutorial.

SW Survivor, wszystkie nowe CoD-y (nawet kampanii nie zagrasz), Gran Turismo 7, najnowszy Asasyn...

ale i tak te pudełka to sztuka dla sztuki, bo graj sobie w taką Mafię 2 DE bez pobierania, czy trylogię GTA. a skoro mogę jednej gry na której mi zależy nie mieć w pudełku, to mogę nie mieć innej, a tym samym żadnej, bo po co mi takie wybiórcze zbieranie

Opublikowano
5 minutes ago, krzysiek923 said:

SW Survivor, wszystkie nowe CoD-y (nawet kampanii nie zagrasz), Gran Turismo 7, najnowszy Asasyn...

ale i tak te pudełka to sztuka dla sztuki, bo graj sobie w taką Mafię 2 DE bez pobierania, czy trylogię GTA. a skoro mogę jednej gry na której mi zależy nie mieć w pudełku, to mogę nie mieć innej, a tym samym żadnej, bo po co mi takie wybiórcze zbieranie

Plus taki, że możesz je kiedyś odsprzedać albo nie znikną ci z konta po randomowym banie... No i cena, cena w pudełku jest niższa. Przyszłego Xboxa będzie sens kupić tylko jeśli ktoś korzysta z Gamepassa bo kupowanie cyfry w pełnej cenie nie ma sensu, a zabawa z VPN już się skończyła.

Opublikowano
3 minuty temu, Czoperrr napisał(a):

Przyszłego Xboxa będzie sens kupić tylko jeśli ktoś korzysta z Gamepassa bo kupowanie cyfry w pełnej cenie nie ma sensu, a zabawa z VPN już się skończyła.

kupuję w cyfrze i nie bawiłem się nigdy w vpn, a nie muszę kupować w pełnej cenie, chyba, że wyjątkowo będę miał ochotę na jakąś grę już teraz. akurat w przypadku ms nie boję się o bezpieczeństwo moich cyfrowych gier, wszystko można im zarzucać, ale możliwości pobierania ci nie zabiorą.

Opublikowano

Kolejna zaleta (jedna z niewielu) cyfry to cisza, jak mnie wkurwia PS5 jak uruchamia napęd w losowych momentach, straszny odrzutowiec. Jak gram w coś w coś z płyty i w cyfrze na przemian to i tak wolę tą płytę wyciągnąć. Na Xboxie lepiej to działa.

Opublikowano
10 minut temu, Czoperrr napisał(a):

jak mnie wkurwia PS5 jak uruchamia napęd w losowych momentach, straszny odrzutowiec

Hmm, mój FAT nie miał problemu z napędem, ale w sumie chyba pięć gier na płytach odpalałem (3 PS4, 2 PS5).