Mejm 15 306 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Ja to nawet pamietam konsole, ktore nie potrzebowaly paczy do gier na nich uruchamianych. Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Switch się nazywa ta konsola. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Znając ciebie to odbudowę Warszawy pewnie pamiętasz 1 Cytuj
Pupcio 18 418 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Potrzebowały tylko nie było jak ich zrobić na pc były pacze od setek lat a zbugowany spadochron z san andreas to nemesis 9 letniego pupcia Cytuj
krzysiek923 1 658 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Wy tu o grach w cyfrze, a co zrobią pudełkowcy zbierający osiągnięcia i trofea kiedy im kroplówkę odetną jak ukochana firma spadnie z rowerka? Milion godzin realnego życia spędzonych na ubijaniu 100 gołębi z odpalonym YT i synchronizacją 200 wieżyczek, to są ludzkie DRAMATY Cytuj
SnoD 2 322 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Opublikowano 11 kwietnia 2022 2 godziny temu, Paolo de Vesir napisał: Właśnie czekam co dalej MS będzie robił z tymi płytami. Nie żeby mi szczególnie zależało, ale skoro MOGĘ mieć w pełni działające wydanie fizyczne to wolałbym nie pozbywać się takiej opcji. Teoretycznie trochę inaczej sytuacja powinna wyglądać jak nie będzie już crossgenów i gry będą już tylko na XSS/XSX. 1 Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Opublikowano 11 kwietnia 2022 23 strony tego samego pitu pitu z cyklicznie powtarzającymi się argumentami z jednej i drugiej strony wy to wszyscy z toalety piszecie z nudów czy jak? xd 1 1 Cytuj
krzysiek923 1 658 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Tak, a w czym problem? Jeszcze pudła nie zginęły, póki tu piszemy. 1 Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Opublikowano 11 kwietnia 2022 (edytowane) Nom zgadza się. Forum tylko podczas srania. Nie będę przecież czytał np tryhardujacego żeby być zabawnym Pupcia podczas słuchania swoich płyt jazzowych na winylu. Edytowane 11 kwietnia 2022 przez devilbot 1 2 Cytuj
Pupcio 18 418 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Przecież ja naturalnie jestem najzabawniejszym użytkownikiem tego forum Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Opublikowano 11 kwietnia 2022 2 godziny temu, maciucha napisał: 23 strony tego samego pitu pitu z cyklicznie powtarzającymi się argumentami z jednej i drugiej strony wy to wszyscy z toalety piszecie z nudów czy jak? xd CW tak wygląda od tysięcy stron. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Opublikowano 11 kwietnia 2022 26 minut temu, Square napisał: CW tak wygląda od tysięcy stron. To przenieście ten temat do cw Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Opublikowano 11 kwietnia 2022 (edytowane) Jedyny temat gdzie można się legalnie wysr.ać na tych ha-tfu cyfrowców. Kupowanie gierki za trzy i pół bomby na storze? Lekarz POZ przypisuje na to leki na recepte, a na SOR'ze biorą na oddział. Edytowane 11 kwietnia 2022 przez oFi Cytuj
drozdu7 2 790 Opublikowano 12 kwietnia 2022 Opublikowano 12 kwietnia 2022 Kupowanie gierki za 3 i pół bomby xd na to też leki by się przydały 1 Cytuj
Soyokaze 75 Opublikowano 12 kwietnia 2022 Opublikowano 12 kwietnia 2022 (edytowane) Był przypadek chyba Norwega, że po X latach, może 2-3 wrócił na Steam do grania, bo chciał odpocząć od tego i co zastał? BLOK konta. Powód? Bo za długa przerwa, tylko wynikła nadgorliwość systemu, bo jeszcze miał czas według regulaminu Steam i się odwołał i mu przywrócili. Jest to jeden z wielu innych powodów utraty gier, które mogą być warte TYSIĄCE dolarów. Steam wprowadził pomału tą rewolucję, potem CD-Action tylko dodawał klucze gier do steam coraz częściej aż tylko same klucze. Gdy policzyłem w kalkulatorze do Steam ile konto jest warte, choć te gry były kupowane różnymi metodami, to złapałem się za głowę. Bo o ile 10 pozycji to żadna wartość przyjmując wartość gry 50-70$, tak ilość 100 gier już robi różnicę. Jaką? Ano taką, że dociera do głowy ogrom tego co w zasadzie jest twoje a raczej NIGDY BĘDZIE Widzisz ogrom gier i wartości w formie $, która jest formą "wypożyczalni" na bazie licencji i dana pozycja albo jest ,gdy dana licencja wciąż trwa, albo gdy jesteś fajnym chłoptasiem i nikt cię zbanuje, odcinając dostęp do biblioteki na amen. A wtedy cała kolekcja poszła by się j**ć Od tamtego momentu, gdy sobie przeliczyłem, przestałem kupować na Humble żadnych tytułów, mimo zestawów 5 gie za 5$-10$, bo to dla mnie żaden sens. No ok 50 złoty za 5 tytułów, spoko, ale sumując to z innymi ofertami przez X miesięcy, lat to rośnie w kwotach dużych, w kwotach wydanych... nigdzie tak naprawdę. Bo kupiłeś coś co nigdy twoje. To tak samo jakbym płacić za dostęp do mojego łóżka. Chore. Przyszła Era GOG i Galaxy 2.0 Dość, że był błąd lunchera głupi i rozwiązany i mogłem ściągnąć sobie pliczki i bez neta pograć. Gry są moje. To jeszcze oferty, gdy były przeceny od 70% do 90% biły przeceny Steam! Teraz mam w biblio 100 tytułów i pomału klasyki i te do 2010 tylko tam kupuję plus jakieś nowości gdy hajs jest i przecena. Ale to jedyna też platforma na PC, że jak hajs jest to nawet 2 stówki dam w dniu premiery za jeden tytuł. Co do Sony. Kolejny argument poza ciągłym żonglowaniem GPU i Hardsoftem by z PC na konsole i po Eksach na niej. Możliwość fizycznych nośników. Cyfrowe wydania nawet kolekcji klasyków to paranoja. Patrzyłem inie wierzyłem. 70 złoty. 80, 90 złoty. Ja cię j**ę Gdy w sklepie sobie 4 pudła zakupiłem każde po 40 przeszło zeta i jeszcze taniej mnie wyniosło z doliczeniem kuriera. Co to za argument przekładania płytki. Póki gram to sobie jest płytka. Wątpię że sprzedam też. Z początku było irytujące bo steam i gog itd, ale z czasem przestałem zwracać uwagę na to, że idzie z płytki i musi być w napędzie oraz aktualizacje. Raz, że w wersji cyfrowej i tak jedna gra się uruchomi tak jak z napędu, więc be sens ciągłej żonglerki, tak aktualizacje idą w uśpieniu i w tle. Po drugie. Jak często ktoś musi ciągle instalować jeden tytuł? To co. Grał godzinę wyp**ł w p**u z dysku i po godzinie znów ściąga pakiet cały? Przecież jak instalujesz to po prostu grasz do końca, gdy ci pasuje i odstawiasz. Jak i płytki tak i cyfrę. Rzadko potem znów odpalasz. Po może 4-5 latach znów grasz dla odświeżenia. Więc tu i tu po włozeniu płytki w napędzie jest jak w w cyfrze. Tylko odpalasz i grasz. A że kurier? Człowieku. Jak kupisz kilka tytułów na zapas, to i kurier ok wyjdzie i żadna strata paliwa, bo korzystam z Inpostu. A sama radocha i tak fizycznego nośnika i folii jest większa. No i przy takiej ilości pudełek, to odpakowywanie idzie od razu na raz 4-5 i już. Po bólu. A co mnie odrzuciło od grania na PC oprócz spraw Hardosftu? Nie wygoda klawa i mysz i podniszczona mysz. Ciągłe używanie myszy, nawet przez 4-5 godzin codziennie Oraz... ta cała biblioteka w cyfrze, gdzie nawet te prawie 200 gier na Steam i 100 na Gog sprawia, że człowiek się glapi na te tytuły w co popykać, instaluje po wybraniu i co? JAJCO panie. Gra zajmuje dysk i Cyfrowo się kurzy. A liczba Lunchera ciągłego dostępu do neta człowieka wkurza. Never cyfra. Edytowane 12 kwietnia 2022 przez Soyokaze 1 1 1 Cytuj
Pupcio 18 418 Opublikowano 12 kwietnia 2022 Opublikowano 12 kwietnia 2022 11 godzin temu, oFi napisał: Jedyny temat gdzie można się legalnie wysr.ać na tych ha-tfu cyfrowców. Kupowanie gierki za trzy i pół bomby na storze? Lekarz POZ przypisuje na to leki na recepte, a na SOR'ze biorą na oddział. To za twój mamuci przypadek za 9 bomb to chyba tylko kulka w łeb pozostaje Cytuj
Soyokaze 75 Opublikowano 12 kwietnia 2022 Opublikowano 12 kwietnia 2022 15 godzin temu, maciucha napisał: 23 strony tego samego pitu pitu z cyklicznie powtarzającymi się argumentami z jednej i drugiej strony wy to wszyscy z toalety piszecie z nudów czy jak? xd Więc w ogóle olejmy ten temat i miejmy sytuację jak na PC Ja żadnej wolności widzę w tym. Rozumiem duch czasu i pójście do przodu, ale to co jest na PC to tragedia. Monopolista mający platformę z biblioteką gier, gdzie żadna twoja, zabezpieczenia DRM, które w istocie są większym problemem dla legalnie kupujących, a piractwo nigdy zostanie zlikwidowane, chyba ,że cała ludzkość zlikwidujemy. Żadnej konkurencyjności w cyfrowych sklepach, bo tu marża dla Giganta, to obniżki tylko z przecen. Ja widziałem gry na Steam starsze i droższe od tych wersji, które zakupiłem wieki temu w normalnych cenach Tylko naiwni i ślepi zgadzają się na cyfrę. Im więcej przemilczenia i pozwolenia by to producenci, wydawcy itd dyktowali świat growy a nie kupujący, to od razu załóżmy sobie kaganiec na mordę i zgadzajmy się na bycie krową uwiązaną do łańcucha (cyfra platforma Steam itd) i żryjmy (gry) i dajmy mleko (Hajs)... Bo tak nas urabiają. Jak nie hazard skrzyneczek, bzdurnych DLC, cyfry, płatnych ubiorów i innych pierdół. To teraz Ubi kolejne wymysły cyfrowe robi. Jakieś sprzedaży produktów cyfrowych... Produkcje coraz bardziej okrojone, zmniejszą zawartością, nijakie. Przemilczajmy ważne tematy i zgadzajmy się co nam "duzi" dają. Widać urabianie i brak mózgu u graczy PeCetowych, którzy zamiast poczekać, wydadzą na GPU 10 koła zamiast 5 koła, bo MUSZĄ.... Nie muszą a MOGĄ, a to jest różnica. 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 124 Opublikowano 12 kwietnia 2022 Opublikowano 12 kwietnia 2022 Pudełka? Po co skoro jest cyfra. Cytuj
Bzduras 12 516 Opublikowano 12 kwietnia 2022 Opublikowano 12 kwietnia 2022 3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Pudełka? Po co skoro jest cyfra. O, no i dobrze mówi, polać mu wódki i zamykamy temat Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 12 kwietnia 2022 Opublikowano 12 kwietnia 2022 ale pierdolą te świeżaki, czytać się nie da 1 Cytuj
drozdu7 2 790 Opublikowano 12 kwietnia 2022 Opublikowano 12 kwietnia 2022 Nie dla pudełek w których guwno jest i płyt na których guwno jest Xd Cytuj
Soyokaze 75 Opublikowano 12 kwietnia 2022 Opublikowano 12 kwietnia 2022 Narzekają na świeżaki, a sami podają z d**y argumenty, że nawet cytować nie ma co Czy ja gadam z ludźmi dorosłymi, czy z gówniaka co urodzili się majac zamiast pępowiny w pępku neostradę Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 12 kwietnia 2022 Opublikowano 12 kwietnia 2022 21 godzin temu, Pupcio napisał: Potrzebowały tylko nie było jak ich zrobić na pc były pacze od setek lat a zbugowany spadochron z san andreas to nemesis 9 letniego pupcia No moze w grach tych wyrobnikow z R* ale nie wmowicie mi, ze gry na konsole sprzed ery ps360 potrzebowaly paczy zeby w ogole moc byc nazwanymi grywalnymi. Przeciez gdyby wtedy ktos powiedzial, ze za 10 lat to pacz bedzie na premiere, bedzie mial swoja marketingowa nazwe i bedzie wazyl wiecej niz sama gra to by goscil w rodzynach przez miesiac. A dzisiaj? "jest juz pacz day one? dali w koncu? mozna pobrac?" Gracze, ha tfu. Cyfra? "No bedzie taniej , bez posrednikow , bez kosztow transportu , bez kosztow opakowania , bez kosztow instrukcji , ja wam mowie, tak bedzie, " 3 Cytuj
GearsUp 192 Opublikowano 12 kwietnia 2022 Opublikowano 12 kwietnia 2022 8 minut temu, Soyokaze napisał: Narzekają na świeżaki, a sami podają z d**y argumenty, że nawet cytować nie ma co Czy ja gadam z ludźmi dorosłymi, czy z gówniaka co urodzili się majac zamiast pępowiny w pępku neostradę Ty się ciesz, że dawno nie było w tym temacie ekologów. Mój ulubiony typ. Te długie elaboraty jak ten plastik niszczy środowisko są najlepsze Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi