SlimShady 3 384 Opublikowano 27 października 2022 Opublikowano 27 października 2022 (edytowane) Zajebiście się opłaca, czego przykładem jest Limited Run i pokrewne wydające np. cyfrówki na płytach, ale to jest i tak pewna nisza. Zresztą o jakiej opłacalności mówimy, gdy te zjeby i tak wydały płytę, więc proces jest ten sam. Albo gdy z Gran Turismo Sport, czy 7 robisz always online. Gdzie oszczędność i dodatkowy zarobek, tutaj jest tylko brak dobrej woli. To, że gracze nie reagują, to mnie akurat nie dziwi, w tej branży takie gówna przechodzą, że powinna być za to płacona renta. Edytowane 27 października 2022 przez SlimShady 1 Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 27 października 2022 Opublikowano 27 października 2022 51 minut temu, drozdu7 napisał: No EA chyba ma zamiar zrezygnować z pudełek na niektórych rynkach. Tego chyba się już nie zatrzyma. Cytuj
drozdu7 2 790 Opublikowano 27 października 2022 Opublikowano 27 października 2022 Ok, ale jednak praktycznie co roku przewaga cyfry rośnie. Wkoncu pudełek może się sprzedawać na tyle mało że przestanie się to opłacać. Teraz oprócz day one patchy, always online i łatania gry na bieżąco dochodzą często upgradey graficzne. Czymś zajebistym byłaby seria np Essentials, Platinum czy piździnum gdzie na płycie byłby cały kontent. No ale kurwa nigdy do tego nie dojdzie bo każdy ma już to w dupie i płyną z prądem. Ostatnim bastionem jest chyba Nintendo? Czy tam też już pobieranie z neta? Cytuj
iluck85 2 899 Opublikowano 27 października 2022 Opublikowano 27 października 2022 Jak wyglada syt z grami jak dostanę bana na Xbox live albo Steam? Cytuj
Czoperrr 5 118 Opublikowano 27 października 2022 Opublikowano 27 października 2022 59 minutes ago, drozdu7 said: Ok, ale jednak praktycznie co roku przewaga cyfry rośnie. Wkoncu pudełek może się sprzedawać na tyle mało że przestanie się to opłacać. Teraz oprócz day one patchy, always online i łatania gry na bieżąco dochodzą często upgradey graficzne. Czymś zajebistym byłaby seria np Essentials, Platinum czy piździnum gdzie na płycie byłby cały kontent. No ale kurwa nigdy do tego nie dojdzie bo każdy ma już to w dupie i płyną z prądem. Ostatnim bastionem jest chyba Nintendo? Czy tam też już pobieranie z neta? Jeśli mnie pamięć nie myli to część gier ze switcha wymaga dociągnięcia dodatkowych gigabajtów z sieci bo nie wszystko jest na cartridge ale to jakieś wyjątkowe przypadki. Cytuj
Pupcio 18 418 Opublikowano 27 października 2022 Opublikowano 27 października 2022 Aż takie wyjątkowe chyba nie, dość często widać na pudełkach to info że trzeba coś dociągnąć z neta. No niestety pudełka powoli odchodzą w zapomnienie i zacznie się era pełnego golenia Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 27 października 2022 Opublikowano 27 października 2022 Nintendo ma w miarę uczciwe podejście co do tego tematu. Jeśli gra wymaga dociągnięcia czegoś więcej aby działać to jest taka informacja na okładce gry. Tylko kiedyś (lewa strona) ta informacja była bardziej widoczna niż obecnie (prawa strona). Gorszą praktyką jest to gówno poniżej xD Niżej niż poziom tego CoDa: A wiecie dlaczego? Bo ta sama gra może istnieć w tej wersji z kartridżem i bez xD sam się na to raz naciąłem. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 30 października 2022 Opublikowano 30 października 2022 taki hot take corego Spoiler 1 Cytuj
Wredny 9 548 Opublikowano 30 października 2022 Opublikowano 30 października 2022 Jak ze wszystkim - bazooką w komara. Garstka ludzi sprzeda/kupi/przejdzie szybciej, ale konsekwencje muszą ponieść wszyscy Cytuj
Czoperrr 5 118 Opublikowano 8 listopada 2022 Opublikowano 8 listopada 2022 Kupiłem dzisiaj to Halo Inifnite tylko dlatego, że cena śmiesznie niska. W pudełku oczywiście nic poza płytą. Obejrzałem, zamknąłem i na półkę. Kupowaniu pudełek nie towarzyszą mi już żadne emocje, nie to co kiedyś. Dlatego też nie kupuje już za wiele w pudełku i wystarcza mi cyfra + abonament. Gier retro też już nie kupuję bo ceny strasznie poszły w górę a stan gier co roku się pogarsza, więc zamykam swoją retro kolekcję na tym co już mam. 1 Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 8 listopada 2022 Opublikowano 8 listopada 2022 Powiem ci więcej, na tej płycie nie ma kompletnej gry - nie da się jej odpalić w trybie offline. Cytuj
drozdu7 2 790 Opublikowano 4 stycznia 2023 Opublikowano 4 stycznia 2023 W 2023r. to już chyba tylko cyfra co?;) Ostatnio jako gracza kupującego tylko cyfrowo zastanowiła mnie jedna rzecz. Mianowicie możliwość utracenia mojego konta/profilu. Znam dużo ludzi którym przejęto fejsy, Instagramy i inne rzeczy. No jest to jakieś zagrożenie w tych czasach. Nie to że zaraz polecę po pudełka, po prostu takie spostrzeżenie. Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 4 stycznia 2023 Opublikowano 4 stycznia 2023 Czy z podwójną weryfikacją da się stracić konto? Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 4 stycznia 2023 Opublikowano 4 stycznia 2023 Da się ale ktoś musi mieć dostęp do tej twojej podwójnej weryfikacji, więc realnie małe szanse. Cytuj
Dante 433 Opublikowano 4 stycznia 2023 Opublikowano 4 stycznia 2023 Ogólnie pudełka są spoko, ale w robocie usłyszeli że gram w gierki, kupili konsole i jest pożyczysz. Jak cyfra to mówię, że nie mogę i nie ma takich lekkich wyrzutów, że ich bujam i chowam pudełka przed ludźmi:) Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 4 stycznia 2023 Opublikowano 4 stycznia 2023 Tylko cyfra? To az sie prosi o nowy tytul do CW. CW 16: Dupy nasmarowane. Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 4 stycznia 2023 Opublikowano 4 stycznia 2023 Cyfra - indyki i gry AA Pudełka - gry AAA i PS3 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 5 stycznia 2023 Opublikowano 5 stycznia 2023 18 godzin temu, drozdu7 napisał: W 2023r. to już chyba tylko cyfra co?;) Ostatnio jako gracza kupującego tylko cyfrowo zastanowiła mnie jedna rzecz. Mianowicie możliwość utracenia mojego konta/profilu. Znam dużo ludzi którym przejęto fejsy, Instagramy i inne rzeczy. No jest to jakieś zagrożenie w tych czasach. Nie to że zaraz polecę po pudełka, po prostu takie spostrzeżenie. Nie. Cytuj
Pupcio 18 418 Opublikowano 5 stycznia 2023 Opublikowano 5 stycznia 2023 Cyfra jest najlepsza. Nie będę c0rwa wstawał z kanapy żeby wkładać płytę jak w 2000 roku 1 Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 5 stycznia 2023 Opublikowano 5 stycznia 2023 a właśnie patrzę że miałem Hitmana 1 cyfrowo na PS4 i nie ma. 30.04.2020 był "zakup". W sklepiku jest już tylko wersja GOTY za kasę. Cytuj
Bzduras 12 516 Opublikowano 5 stycznia 2023 Opublikowano 5 stycznia 2023 W bibliotece musisz mieć, nikt Ci kupionej gry nie zabierze, bo nie było ani jednego takiego przypadku w całej historii gamingu jeśli kupiłeś ją oficjalnym kanałem (czyli przez PS Store). Cytuj
krzysiek923 1 658 Opublikowano 5 stycznia 2023 Opublikowano 5 stycznia 2023 2 minuty temu, grzybiarz napisał: a właśnie patrzę że miałem Hitmana 1 cyfrowo na PS4 i nie ma. 30.04.2020 był "zakup". W sklepiku jest już tylko wersja GOTY za kasę. https://www.gry-online.pl/newsroom/hitman-1-i-2-za-darmo-dla-posiadaczy-hitmana-3-na-start-world-of/z323bff Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 5 stycznia 2023 Opublikowano 5 stycznia 2023 ciekawe, w sumie dość świeży temat. A grę pobrałem wcześniej w wyniku błędu, dałem za nią całe 0 zł, natomiast w historii widnieje jako zakup. W bibliotece już nie ma, jedynka całkowicie zniknęła. Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 5 stycznia 2023 Opublikowano 5 stycznia 2023 Coś tam ściemniasz grzybiarz. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi