krzysiek923 1 658 Opublikowano 9 marca Opublikowano 9 marca Ja kompletnie nie rozumiem, dlaczego wielu wydawców omija GOG i nie pozwala legalnym klientom dać im zarobić. Na przykład taki Resident Evil - kto chce spiracić, ten znajdzie cracka, a kto nie chce się w to bawić to i instalki z GOG-a nie będzie szukać na torrentach. Jeśli zabezpieczenia się trzymają i gra nie została złamana, to jeszcze ma to jakiś sens, ale później? No nie wiem. 1 godzinę temu, Bzduras napisał: Twórców GTS trzeba za to pochwalić, całe swoje życie gierka była online a przy wyciągnięciu wtyczki zrobili ją offline - to mi się podoba, o to chodzi! ale trzeba pobrać patcha i z płytki offline nie pograsz Cytuj
Bzduras 12 516 Opublikowano 9 marca Opublikowano 9 marca 1 minutę temu, krzysiek923 napisał: ale trzeba pobrać patcha i z płytki offline nie pograsz No dobra, ale lepsze pobranie patcha niż zabijanie gierki "bo to przecież online tylko i my inaczej nie zrobilim i nie zrobim, saluto" jak z The Crew. Cytuj
krzysiek923 1 658 Opublikowano 9 marca Opublikowano 9 marca no tak niby źle, ale dobrze, niby dobrze, ale jednak źle. powinni się zastanowić nad swoim zachowaniem mimo wszystko i całkowicie wypierdolić jakieś DRM-y z głowy na przyszłość Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 9 marca Opublikowano 9 marca No always online dla gier innych niż typowe multi to bez sensu trochę. Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 9 marca Opublikowano 9 marca Chyba najgrubsza akcja - która nadaje się na pozew(chociaż wiem, że się tam zabezpieczają drobnym maczkiem, że można wszystko i będzie git, ale to też nie do końca tak działa, że nie mamy twojego płaszcza i co mi zrobisz) - to destiny 2, gdzie wyjebali po jakimś czasie kampanię i jakieś spore dodatki(nawet jak za nie zapłaciłeś), bo niby się tak rozrosła, że musieli robić cięcia. Przysługa tak wielka, że gracz nie może unieść jej na własnych barach. Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 9 marca Opublikowano 9 marca No niezły rak. Jakbym grał to pewnie bym się wkurwił. Cytuj
dominalien 263 Opublikowano 9 marca Opublikowano 9 marca 4 godziny temu, Square napisał: No always online dla gier innych niż typowe multi to bez sensu trochę. Bez sensu dla klientów może, ale bardzo z sensem dla zysków inwestorów. Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 9 marca Opublikowano 9 marca Gdzie w tym zysk? Cokolwiek by wymyślili może być dostępne w wersji bez always online. Cytuj
krzysiek923 1 658 Opublikowano 20 marca Opublikowano 20 marca Cytat Sprzedaż Alana Wake'a 2 rozpoczęła się dobrze, pomimo konkurencyjnego okna premierowego. Alan Wake 2 jako produkt wydany jedynie w dystrybucji cyfrowej sprzedał milion kopii do końca czwartego kwartału 2023 roku, co czyni go najszybciej sprzedającą się grą Remedy. Alan Wake 2 zwrócił już znaczną część inwestycji poczynionych przez Epic Games Publishing i spodziewamy się, że gra będzie znaczącym czynnikiem napędzającym przychody i rentowność w tym roku. Cytuj
krzysiek923 1 658 Opublikowano 22 marca Opublikowano 22 marca https://www.doesitplay.org/index stronka na której można sprawdzić, czy płytowa wersja danej gry jest grywalna offline i czego jej brakuje bez pobierania paczy 1 2 Cytuj
Rozi 604 Opublikowano 13 kwietnia Opublikowano 13 kwietnia W dniu 5.02.2024 o 09:25, Bzduras napisał: Nadal nie rozumiecie, że gra "lecąc z cyfry" zostaje tylko i wyłącznie usunięta ze SPRZEDAŻY, a nie całościowo z serwerów. Tak, nadal są tam patche, tak, nadal każdy kto kupił może ją pobrać, nie, nie ZABIERAJO tego, za co zapłaciliście. https://lowcygier.pl/aktualnosci/ubisoft-testuje-cierpliwosc-graczy-firma-usuwa-gre-the-crew-z-kont-i-odbiera-licencje/?fbclid=IwAR059GXYtV-PVLIMGrmOJf7egHmDgeif8-9ibtdP7DuI4jg-TKHm9y6-vDg Cytuj
Bzduras 12 516 Opublikowano 13 kwietnia Opublikowano 13 kwietnia No to jebać ubisoft mocno czymś twardym. Cytuj
dominalien 263 Opublikowano 13 kwietnia Opublikowano 13 kwietnia I to samo było z DLC na PC parę lat temu. Kupiłeś - chuj ci w dupę, nie masz już dostępu, bo serwer weryfikujący wyłączony. Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 13 kwietnia Opublikowano 13 kwietnia Jak usuwają, to niech zwrócą kasę przy okazji. Tak, wiem, maczkiem sobie napisali, że klikając krzyżyk godzisz się na gwałt, ale presja ma znaczenie, i trzeba z nimi cisnąć - nie tylko z nimi - aż ktoś się w końcu zainteresuje rakowiskiem w gierkowie. Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 13 kwietnia Opublikowano 13 kwietnia Nie chcę bronić, ale czy po wyłączeniu serwerów można było w ogóle cokolwiek w tej grze robić? Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 13 kwietnia Opublikowano 13 kwietnia Nie, ale nie można tylko dlatego, że tak zdecydowali celowo, bo sami tam mają dosłownie przełącznik jak do światła, który by sprawił, że możesz grać offline. Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 13 kwietnia Opublikowano 13 kwietnia No ja to doskonale rozumiem, always online to rak w każdej innej grze niż nastawiona na multi, ale tu po wyłączeniu serwerów to już jeden chuj. Z tego co tam napisali, to dotyczy tylko Ubisoft Connect, czyli jak kupiło się bezpośrednio u Ubi? Na Steam i konsolach dalej można ściągnąć? 1 Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 13 kwietnia Opublikowano 13 kwietnia Tego nie wiem, bo The Crew(głosuję portfelem) nie kupiłem, ale nawet jeżeli i tak jest niegrywalne, to gracz powinien cały czas mieć świadomość, że coś nie działa jak to odpali, nawet gapić się w ten pusty ekran, a nie usuwanie obecności i śladów jakby nic nigdy się nie wydarzyło. Oczywiście nie ma w tym przypadku. Cytuj
drozdu7 2 789 Opublikowano 13 kwietnia Opublikowano 13 kwietnia Ale Ci co kupili the Crew na płytce są uratowani? 1 Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 13 kwietnia Opublikowano 13 kwietnia Kto mówi o płytkach, always online ubija każdą grę, ale jak już nawiązujesz , to tak, przykładowo mając Avengersów i Gran Turismo Sport na płytce mogę dziś czuć się uratowany, ty już ich dzisiaj nie dostaniesz, bo nie ma miejsca na serwerze, no i licencje na parę lat, szybko, szybko, bo zaraz zniknie. 1 Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 13 kwietnia Opublikowano 13 kwietnia Normalne u tych złodziei. Na iOS kupiłem Heroesy 3, klasycznego Raymana i kilka innych gierek i też już nie mogę pobrać, bo usunięte albo nie da się odpalić, bo nie chciało się tym leniwym chujkom zrobić aktualizacji. Tylko bojkot i niech zdechną wreszcie Cytuj
Pupcio 18 418 Opublikowano 13 kwietnia Opublikowano 13 kwietnia A wcześniej nie mieli już takiej samej akcji z którymś asasynem i tłumaczyli się "błędem"? Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 13 kwietnia Opublikowano 13 kwietnia Było coś takiego. Oni sami są jednym wielkim błędem. I ponownie, mam ból dupy, bo kiedyś jak widziałem logo Ubisoftu to miałem ciary ekscytacji na plecach. Raymany, Splinter Cell, Prince of Persia, pierwsze Ghost Recony czy Rainbow Six. I wiele innych gier. A w tej chwili od ponad dekady nie jestem w stanie powiedzieć nic pozytywnego o tej pożalcie się bogowie firmie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi