Skocz do zawartości

Cyfra vs Pudło

Godot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja kompletnie nie rozumiem, dlaczego wielu wydawców omija GOG i nie pozwala legalnym klientom dać im zarobić. Na przykład taki Resident Evil - kto chce spiracić, ten znajdzie cracka, a kto nie chce się w to bawić to i instalki z GOG-a nie będzie szukać na torrentach. Jeśli zabezpieczenia się trzymają i gra nie została złamana, to jeszcze ma to jakiś sens, ale później? No nie wiem.

1 godzinę temu, Bzduras napisał:

Twórców GTS trzeba za to pochwalić, całe swoje życie gierka była online a przy wyciągnięciu wtyczki zrobili ją offline - to mi się podoba, o to chodzi!

ale trzeba pobrać patcha i z płytki offline nie pograsz :gayos:

Opublikowano
1 minutę temu, krzysiek923 napisał:

ale trzeba pobrać patcha i z płytki offline nie pograsz :gayos:

No dobra, ale lepsze pobranie patcha niż zabijanie gierki "bo to przecież online tylko i my inaczej nie zrobilim i nie zrobim, saluto" jak z The Crew.

Opublikowano

no tak niby źle, ale dobrze, niby dobrze, ale jednak źle. powinni się zastanowić nad swoim zachowaniem mimo wszystko i całkowicie wypierdolić jakieś DRM-y z głowy na przyszłość

Opublikowano

Chyba najgrubsza akcja - która nadaje się na pozew(chociaż wiem, że się tam zabezpieczają drobnym maczkiem, że można wszystko i będzie git, ale to też nie do końca tak działa, że nie mamy twojego płaszcza i co mi zrobisz) - to destiny 2, gdzie wyjebali po jakimś czasie kampanię i jakieś spore dodatki(nawet jak za nie zapłaciłeś), bo niby się tak rozrosła, że musieli robić cięcia. Przysługa tak wielka, że gracz nie może unieść jej na własnych barach.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Cytat

Sprzedaż Alana Wake'a 2 rozpoczęła się dobrze, pomimo konkurencyjnego okna premierowego. Alan Wake 2 jako produkt wydany jedynie w dystrybucji cyfrowej sprzedał milion kopii do końca czwartego kwartału 2023 roku, co czyni go najszybciej sprzedającą się grą Remedy.

Alan Wake 2 zwrócił już znaczną część inwestycji poczynionych przez Epic Games Publishing i spodziewamy się, że gra będzie znaczącym czynnikiem napędzającym przychody i rentowność w tym roku.

:gayos:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 5.02.2024 o 09:25, Bzduras napisał:

Nadal nie rozumiecie, że gra "lecąc z cyfry" zostaje tylko i wyłącznie usunięta ze SPRZEDAŻY, a nie całościowo z serwerów. Tak, nadal są tam patche, tak, nadal każdy kto kupił może ją pobrać, nie, nie ZABIERAJO tego, za co zapłaciliście.

https://lowcygier.pl/aktualnosci/ubisoft-testuje-cierpliwosc-graczy-firma-usuwa-gre-the-crew-z-kont-i-odbiera-licencje/?fbclid=IwAR059GXYtV-PVLIMGrmOJf7egHmDgeif8-9ibtdP7DuI4jg-TKHm9y6-vDg

:niki:

Opublikowano

Jak usuwają, to niech zwrócą kasę przy okazji. Tak, wiem, maczkiem sobie napisali, że klikając krzyżyk godzisz się na gwałt, ale presja ma znaczenie, i trzeba z nimi cisnąć - nie tylko z nimi - aż ktoś się w końcu zainteresuje rakowiskiem w gierkowie.

Opublikowano

No ja to doskonale rozumiem, always online to rak w każdej innej grze niż nastawiona na multi, ale tu po wyłączeniu serwerów to już jeden chuj.

Z tego co tam napisali, to dotyczy tylko Ubisoft Connect, czyli jak kupiło się bezpośrednio u Ubi? Na Steam i konsolach dalej można ściągnąć?

• Plusik 1
Opublikowano

Tego nie wiem, bo The Crew(głosuję portfelem) nie kupiłem, ale nawet jeżeli i tak jest niegrywalne, to gracz powinien cały czas mieć świadomość, że coś nie działa jak to odpali, nawet gapić się w ten pusty ekran, a nie usuwanie obecności i śladów jakby nic nigdy się nie wydarzyło. Oczywiście nie ma w tym przypadku.

Opublikowano

Kto mówi o płytkach, always online ubija każdą grę, ale jak już nawiązujesz , to tak, przykładowo mając Avengersów i Gran Turismo Sport na płytce mogę dziś czuć się uratowany, ty już ich dzisiaj nie dostaniesz, bo nie ma miejsca na serwerze, no i licencje na parę lat, szybko, szybko, bo zaraz zniknie.

• Plusik 1
Opublikowano

Normalne u tych złodziei. Na iOS kupiłem Heroesy 3, klasycznego Raymana i kilka innych gierek i też już nie mogę pobrać,

bo usunięte albo nie da się odpalić, bo nie chciało się tym leniwym chujkom zrobić aktualizacji. Tylko bojkot i niech zdechną wreszcie

Opublikowano

Było coś takiego. Oni sami są jednym wielkim błędem. I ponownie, mam ból dupy, bo kiedyś jak widziałem logo Ubisoftu to miałem ciary ekscytacji na plecach. Raymany, Splinter Cell, Prince of Persia, pierwsze Ghost Recony czy Rainbow Six. I wiele innych gier. A w tej chwili od ponad dekady nie jestem w stanie powiedzieć nic pozytywnego o tej pożalcie się bogowie firmie