łom 1 974 Opublikowano sobota o 18:04 Udostępnij Opublikowano sobota o 18:04 A możesz mi wytłumaczyć jak Sony może mieć wpływ na produkt który jest na magazynach sieciówek a który już miał premierę? Bo jeśli sklepy go mają to znaczy że już za niego zapłaciły i mogą z nim robić co chcą, chyba że dostali info o tym że to jest jakaś wadliwa partia i musi zostać wycofany z półek, jak Concord. Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 146 Opublikowano sobota o 18:08 Udostępnij Opublikowano sobota o 18:08 3 minuty temu, łom napisał(a): A możesz mi wytłumaczyć jak Sony może mieć wpływ na produkt który jest na magazynach sieciówek a który już miał premierę? Bo jeśli sklepy go mają to znaczy że już za niego zapłaciły i mogą z nim robić co chcą, chyba że dostali info o tym że to jest jakaś wadliwa partia i musi zostać wycofany z półek, jak Concord. No przetrzymywanie ich na magazynach wydaje się bez sensu tym bardziej jeżeli zamierzają wypuścić później konsolę razem z napędem a mimo to ktoś odgórnie przykazał żeby ograniczać dostępność Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 057 Opublikowano sobota o 18:45 Udostępnij Opublikowano sobota o 18:45 Ja jebie. Ja wiem, że ignorujecie to co Wam nie pasuje do teorii, ale kurwa. Na największym rynku konsolowym napędy są normalnie dostępne od ręki w sklepach. Leżą na półce. Nikt nie ogranicza. 80$. Serio Sony ogranicza podaż napędów w Polsce, bo chce przygotować rynek pod cyfrę? Może jak ktoś robi rynkowe analizy to niech wychyli nos poza lokalny Media Markt i OLX? Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 974 Opublikowano sobota o 18:59 Udostępnij Opublikowano sobota o 18:59 47 minut temu, GearsUp napisał(a): No przetrzymywanie ich na magazynach wydaje się bez sensu tym bardziej jeżeli zamierzają wypuścić później konsolę razem z napędem a mimo to ktoś odgórnie przykazał żeby ograniczać dostępność Prędzej bym tu widział zmowę sieciówek, ograniczamy dostępność żeby na każdym sprzedanym egzemplarzu więcej zarobić, tak samo jak to robili z konsolami gdzie w pewnym momencie albo cena była zawyżona albo można było tylko kupić z pakietem gier mimo że Sony nie podniosło jeszcze wtedy ceny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 146 Opublikowano sobota o 19:08 Udostępnij Opublikowano sobota o 19:08 20 minut temu, Homelander napisał(a): Ja jebie. Ja wiem, że ignorujecie to co Wam nie pasuje do teorii, ale kurwa. Na największym rynku konsolowym napędy są normalnie dostępne od ręki w sklepach. Leżą na półce. Nikt nie ogranicza. 80$. Serio Sony ogranicza podaż napędów w Polsce, bo chce przygotować rynek pod cyfrę? Może jak ktoś robi rynkowe analizy to niech wychyli nos poza lokalny Media Markt i OLX? Problem z napędami jest w całej Europie. Może w stanach nikt nie kupuje plejek https://www.pushsquare.com/news/2024/11/in-the-uk-you-cant-buy-a-ps5-pro-disc-drive-without-paying-a-premium Zobaczymy za jakiś miesiąc czy u ciebie nadal będą dostępne od ręki Cytuj Odnośnik do komentarza
pattro 225 Opublikowano sobota o 19:10 Udostępnij Opublikowano sobota o 19:10 (edytowane) Sytuacja z napędami jest taka sama jak z konsolami po premierze, ograniczamy i podnosimy ceny/tworzymy pseudo zestawy. Sytuacja jest dziwna ale widać jak jest. Wpada kilkanaście sztuk co jakiś czas i tak będzie dalej niestety. Może w przyszłym tygodniu się coś delikatnie zmienić ale więcej będę wiedział po długim weekendzie. Edytowane sobota o 19:16 przez pattro Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 859 Opublikowano sobota o 19:31 Udostępnij Opublikowano sobota o 19:31 (edytowane) Ciekawe jak wyglądać będzie sprzedaż- PS5 PRO vs PS5 PRO plus napęd. Jak wygląda sama sprzedaż napędu. To bardzo ważne z perspektywy kolejnej konsoli i jak podejdą do tematu. Ja za 2080zł kupiłem Slim i jakbym miał wydać ponad 4 po przeczytaniu forum, to zapewne bym dzisiaj też wybrał slim. Edytowane sobota o 19:35 przez iluck85 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 057 Opublikowano sobota o 19:53 Udostępnij Opublikowano sobota o 19:53 42 minutes ago, GearsUp said: Problem z napędami jest w całej Europie. Może w stanach nikt nie kupuje plejek https://www.pushsquare.com/news/2024/11/in-the-uk-you-cant-buy-a-ps5-pro-disc-drive-without-paying-a-premium Zobaczymy za jakiś miesiąc czy u ciebie nadal będą dostępne od ręki Nie wykluczam pazerności lokalnych dystrybutorów. Ale ta pazerność musi mieć źródło, a tym źródłem jest sraczka graczy. Serio, ani to nowa generacja konsol, ani gra żadna pod to Pro nie wyszła. Jest absolutne ZERO powodów (oprócz fomo oczywiście), żeby już w tej chwili kupować napęd. O samym Pro nie wspomnę nawet. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 515 Opublikowano niedziela o 08:48 Udostępnij Opublikowano niedziela o 08:48 (edytowane) Raczej w tą stronę bym poszedł, że sklepy chcą na tym po prostu zarobić. Po co sprzedawać napęd za 549zł jak można za 700zł. To nie będzie poziom skalperów za 1000zł ale dodatkowe 150-200zł zarobku na napędzie mile widziane. Szkoda tylko, że samo sony w żaden sposób nie informuje swojej społeczności jak się sprawa ma. Edytowane niedziela o 08:49 przez mario10 Cytuj Odnośnik do komentarza
BRY@N 1 439 Opublikowano niedziela o 13:55 Udostępnij Opublikowano niedziela o 13:55 Może nie do końca cyfra tylko streaming ale pomysł na miarę płacenia za granie online. https://blogs.nvidia.com/blog/geforce-now-thursday-performance-membership/ w geforce now będzie limit na granie 100h miesięcznie. Chcesz grać więcej to płać. Jak to było cyfra i streaming to przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 146 Opublikowano niedziela o 14:09 Udostępnij Opublikowano niedziela o 14:09 (edytowane) Czyli 10 dni po 10h dziennie a potem płać za każdy następny. Cyfra Edytowane niedziela o 14:31 przez GearsUp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Agent_Man 162 Opublikowano niedziela o 16:43 Udostępnij Opublikowano niedziela o 16:43 2 godziny temu, BRY@N napisał(a): Może nie do końca cyfra tylko streaming ale pomysł na miarę płacenia za granie online. https://blogs.nvidia.com/blog/geforce-now-thursday-performance-membership/ w geforce now będzie limit na granie 100h miesięcznie. Chcesz grać więcej to płać. Jak to było cyfra i streaming to przyszłość Źle to interpretujesz. Po prostu korpo dba o klienta i daje mu do zrozumienia, że powinien ograniczyć granie. Cytuj Odnośnik do komentarza
BRY@N 1 439 Opublikowano niedziela o 16:48 Udostępnij Opublikowano niedziela o 16:48 Nie No ja wiem, że to wszystko dla naszego dobra w Chinach tez maja takie ograniczenia Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi