Skocz do zawartości

Burial

Gość Rozi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No generalnie to wiadome że Burial nie po to tak długo krył się ze swoją tożsamością żeby jakoś zbijać kokosy na swojej twórczości i działać jakoś mega komercyjnie, chcąc jednocześnie zachować swoją prywatność. Ja tam go za to szanuję.

Opublikowano

Już nie pier/rdol głupot, po postach z tematu o tede nie mam zamiaru wchodzić z Tobą w dyskusje.

W mojej opinii po prostu mógłby wydać pełnoprawne albumy miast dwóch kawalków co parę miechów, tyle.

Opublikowano

Rzeczywiście to 10 lat, trzeba przesłuchać, bo całości za jednym zamachem nie słuchałem już pewnie ze dwa lata.

Tak w ogóle to przy całej zaje,bistości Untrue uważam, że magnum opus Buriala (z Four Tetem w tym przypadku) jest kawałek Moth. Spokojnie moje TOP3 elektronicznych utworów ever.

• 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...
  • 1 rok później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...
Opublikowano (edytowane)

no z nim to troche jest tak, ze albo ktos pojmuje go jako styl sam w sobie, ewenement brzmienia, za co obiektywnie powinien byc doceniany na zawsze, i sie jara kazdym tunem, nie wymagajac od niego zeby eksperymentowal z przekladaniem swojego soundu na inne tempa, albo wlasnie ktos uslyszal Untrue, docenil wizje, aczkolwiek nie jest w stanie zatrzymac sie w tych klimatach na dluzej.

Dla mnie ostatnim rilisem ktory mi sie zajebiscie podobal to byl Rival Dealer. szczegolnie tryptykowy tytulowy kawalek z epki, glownie wlasnie przez to ze Burial odszedl od patyczkowatej perki i poszedl w breaki i ciezka stope, ale feelsy sie zgadzaly.

Edytowane przez Najtmer
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 4.01.2021 o 14:03, japco napisał:

Nudna ta jego muzyka po Untrue (z nieczęstymi wyjątkami). 

mi jedyne co podeszlo po Untrue to Rival Dealer, a reszta to albo cos co brzmi jak odrzut z Untrue, albo to co wyzej- nijakie to bardzo.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Całkiem, całkiem. Chyba już mu się nie chce układać bębnów, muzyczka mocno idzie w "soundtrackowe" klimaty. Lepsze niż znaczna większość rzeczy które wypuścił przez ostatnią dekadę.