Kosmos 2 711 Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 https://www.youtube.com/watch?v=2LhAyMF9hS4 "Lenny Belardo, który przyjął imię Piusa XIII jest pierwszym amerykańskim papieżem w historii Kościoła. Wszystko wskazuje na to, że wybór tego młodego, ujmującego biskupa na Ojca Świętego jest efektem skutecznej strategii medialnej, jaką przyjęło Kolegium Kardynalskie. Ale pozory mogą mylić. A tym bardziej w miejscu i pomiędzy ludźmi, dla których wielka tajemnica wiary jest życiowym drogowskazem. Tym miejscem jest Watykan, a ci ludzie to hierarchowie Kościoła. A Pius XIII wydaje się być pośród nich najbardziej tajemniczy i pełen sprzeczności. Przebiegły i jednocześnie naiwny, ironiczny i pedantyczny, tradycyjny i nowatorski, wątpiący i pewny siebie, melancholijny i bezwzględny Pius XIII doświadcza człowieczej samotności, by odnaleźć Boga, którego mógłby dać ludziom. I sobie samemu. " Oglądacie? Mi po 5 odcinkach bardzo się podoba. Ciekawie przedstawiony papież i watykańscy hierarchowie kościoła. Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 566 Opublikowano 30 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 (edytowane) Ogląda się to specyficznie, tym niemniej bardzo, bardzo przyjemnie. Jude Law przechodzi samego siebie, a niektóre ujęcia niemal zapierają dech. Szkoda tylko, że podobno ma być drugi sezon, a pierwszy, również podobno, stanowi zamkniętą całość. Jeszcze nie obejrzałem wszystkich odcinków, także bazuję na tym, co gdzieś tam wyczytałem. Zostały mi 4 epizody. Edytowane 30 Listopada 2016 przez Frantik Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 30 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Ja jestem po wszystkich odcinkach i już po prostu nie mogę się doczekać 2 sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 30 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Oglądaliście 'The Borgias'? To był dopiero serial o papieżu, polecaam, 3 sezony czystej zajebistości Młodego papieża zamierzam obejrzeć za parę dni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 30 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 The Borgias oczywiście już dawno obejrzane. Ale The Young Pope to zupełnie inny świat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 30 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 o Borgias nawet nie wiedziałem. Dwa seriale pod rząd o papieżu to byłby pewnie dla mnie przesyt. Ale za jakiś czas na pewno sprawdzę. Jude Law, rzeczywiście robi robotę w tym serialu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 566 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Skończyłem. Na pewno top 3 tegorocznych nowości serialowych. Cały sezon stanowi ładną, zamkniętą całość i trochę obawiam się, że drugi sezon może ten całościowy obraz choćby niechcąco zburzyć. ;/ Finałowa scena zostawia nas ze znakiem zapytania i to wyszło fajnie. Czy Pius właśnie schodzi na zawał? A może "tylko" doznaje ekstazy? Po czym dostajemy oddalenie kamery aż na widok całego globu. Mam wrażenie, że sporo ludzi nastawiło się, że będzie to twór nie wiadomo jak kontrowersyjny, mający na celu wywołać skandal i oburzenie Kościoła, a tymczasem... nic takiego nie miało tam w moim odczuciu miejsca. Dostajemy za to odpowiedzi na nieco uniwersalnych pytań dotyczących między innymi wiary, miłości, czy egzystencji. Świetnie to wyszło moim zdaniem. Serial piękny wizualnie, jak zresztą chyba wszystko spod ręki Sorrentino, a do tego nie wydmuszka.9+/10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Tak jak piszesz. To co dostarczył Sorrentino jest niewiarygodne. Jak perfekcyjnie wylawirował z rzekomych kontrowersji, które miały obnażyć Kościół. Cholernie mocno chciałbym napisać więcej o fabule ale to byłaby zbrodnia dla widzów, którzy jeszcze tego nie widzieli. Motywy które rozwalają system: zwierzak w ogrodach papieskich, modlitwa o poczęcie, motyw z trzymaniem po raz pierwszy dziecka, scena w samolocie "mogę dotknąć?", wszelkie schizy Lenny'ego czy wreszcie każda próba zapalenia papierosa. Rzeczy tak niezwykłe i nieprawdopodobne, że wysoce możliwe. Motyw z siostrą Mary, który jest niejako uwspółcześnioną wersją stosunków Chrystusa i jego matki. Tu z kolei dla Lenny'ego wzorem Matki Bożej jest jego biologiczna matka. I typowe dla Paolo zagrania kamerą. Te oddalenia i zbliżenia nadają monumentalność wnętrzom i scenom, a muzykę najlepiej porównać do The Knick z Owenem. Tak odrębna, a zarazem trafiona. Cudo. Perfekcyjnie obsadzony drugi i trzeci plan. Sorrentino nie krytykuje Kościoła. Pokazuje, że wszyscy są tylko ludźmi. Nawet papież. Dla mnie obok Westworld najlepsza serialowa premiera roku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 (edytowane) Forum PSX Extreme. Użytkownicy tego forum uważają się nie tylko za graczy z najlepszym gustem, ale też melomanów i znawców filmów, oraz seriali. Niestety, brak tematu o tym absolutnie przejebanie dobrym serialu Niestety słaby ruch w temacie o serialu, jakim jest Młody Papież, pokazuje tylko, że ci samozwańcy są tylko uzurpatorami. Serial The Young Pope opowiada o pontyfikacie papieża Piusa XIII, Lenny'ego Belardo (w tej roli wspaniały Jude Law). Tyle powinniście wiedzieć. Sorrentino odwalił tutaj arcydzieło rzemiosła serialowego, żonglując często gatunkiem, symboliką, nawiązaniami itepe, itede. Nabijacie setki stron o zombiakach i upośledzonych rycerzach, a żaden z was nie obejrzał tej perełki, a nawet klejnotu? Serial ten jest metaforą ludzkiego życia. Niech was nie zmyli cała religijna otoczka. A teraz siadamy i oglądamy! Edytowane 5 Kwietnia 2017 przez Rozi Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Ja obejrzałem pilota i byłem zachwycony, więc po nadrobieniu serialowych zaległości wciągnę resztę sezonu. Papież Law to dobry skurwol. Faktycznie dubel tematu, przeniosłem posty. Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 586 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Dzieję się coś czy tylko gadajo? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 (edytowane) Nawet się dupczą czasami, więc nie będziecie się nudzić. O Colinie, a mi tego wyszukiwarka nie mogła znaleźć :c Edytowane 5 Kwietnia 2017 przez Rozi Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 TYP? Ogladalem na biezaco, no ale fajnie jak ktos go w 2017 odkrywa. [za(pipi)isty serial] Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Tak, tak, wszyscy oglądali, ale nikt się nie przyznał! Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Tak, tak, wszyscy oglądali, ale nikt się nie przyznał! Chcesz skonczyc jak... kangur? :[ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 A Ty jak... Tonino Pettola? Cytuj Odnośnik do komentarza
Colin 1 969 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 obejrzałem parę odcinków na hbo, muszę jeszcze chronologicznie od początku obejrzeć bo tamte miałem pomieszane. serial kozak ogólnie. Jlaw jako zimny s(pipi)iel co trzyma wszystkich za jaja idealny. sam theme to już dowalił. będzie więcej czasu to muszę skończyć sezon i szykować anus na leftovers se03. jeszcze 10 dni ^_^ Cytuj Odnośnik do komentarza
Solderowy123 43 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Z tego co pamiętam to chyba ja tak na początku października wspomniałem o tym serialu w Nowościach. Nie oglądałem jeszcze dwóch ostatnich odcinków. Najlepsze postacie to Papież i kardynał Spencer. Najlepsze są dialogi, czasami zabawne, a nie raz trzymają w napięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 516 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 dyskusja byla w innym temacie, chyba o nowosciach. serial zaje.bisty. odcinek w afryce bodajże sztos totalny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 17 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Ech, nie ujrzymy już Jude Lawa jako papieża w nowym sezonie :/ The New Pope - tak się będzie zwał drugi sezon, zdjęcia pod koniec przyszłego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 17 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Drugi sezon będzie o zupełnie innym papieżu. Szkoda :/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Cedric 1 313 Opublikowano 17 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Ja tam ufam Sorrentino w 100%, więc co by nie było będzie na pewno dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 566 Opublikowano 17 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 (edytowane) Drugi sezon będzie o zupełnie innym papieżu. Szkoda :/ I do tego bez Jude'a Lawa w roli głównej. Dla mnie to on stanowił chyba główny fundament tego serialu. Kogo by nie wybrali w jego miejsce, to już nie będzie to samo. Edytowane 17 Maja 2017 przez Frantik Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 17 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 :/ Zobacze z ciekawosci ale juz mnie ogarnal pesymizm i sceptycznosc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Colin 1 969 Opublikowano 17 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 jude wymiata ale jakby justinek z leftovers wrzucił na siebie białą kieckę to mogłoby być jeszcze lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi