WisnieR 2 703 Opublikowano 9 stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2017 (edytowane) Niestety o prawdziwą ładną cegłę ciężko. Te białe gipsowe są bardzo słabe stąd moja decyzja o tapecie. W kuchni u teściowej wytapetowaliśmy jedną ścianę w takie coś, i efekt jest na prawdę super. Struktura "cegieł" jest nawet lekko wypukła. Niestety do salonu nie podejdzie bo są dość małe te cegiełki w tym wzorze, a sam odcień jest ciemniejszy niż na zdjęciach. Po prostu nie chce mieć 4 identycznych ścian w salonie. Nie mam też pomysłu na jakieś malowanie ściany czołowej. Edytowane 9 stycznia 2017 przez WisnieR Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 850 Opublikowano 9 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2017 Można zrobić samemu, jak się komuś chce pierdolić. No i trzeba mieć dwie ręce różne od siebie. https://www.youtube.com/watch?v=O2I0LE1RMRY Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 9 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2017 Niestety o prawdziwą ładną cegłę ciężko. Te białe gipsowe są bardzo słabe stąd moja decyzja o tapecie. W kuchni u teściowej wytapetowaliśmy jedną ścianę w takie coś, i efekt jest na prawdę super. Struktura "cegieł" jest nawet lekko wypukła. Niestety do salonu nie podejdzie bo są dość małe te cegiełki w tym wzorze, a sam odcień jest ciemniejszy niż na zdjęciach. Po prostu nie chce mieć 4 identycznych ścian w salonie. Nie mam też pomysłu na jakieś malowanie ściany czołowej. Ale imo nawet te słabe gipsowe bedą trwalsze od tapety . Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 703 Opublikowano 9 stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2017 (edytowane) Pisząc "słabe" nie miałem na myśli ich jakości i trwałości tylko wyglądu. Zależy mi na efekcie starej cegły, a tu możliwości są dwie - cegła lub tapeta. Cegła to koszt 80zł. Do tego trzeba ją odpowiednio przygotować i zabezpieczyć przed niszczeniem. W przypadku gdy mi się znudzi to koszt powrotu do zwykłej ściany będzie wysoki. Tapeta to szybka i prosta sprawa, ale wiadomo, nie odda tego efektu co prawdziwa cegła. Edytowane 9 stycznia 2017 przez WisnieR Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 9 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2017 Zatem zrób tak jak piszesz. Widać, ze jesteś zdecydowany ;) Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 703 Opublikowano 9 stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2017 No właśnie do końca nie jestem przekonany czy to dobry pomysł. Ogólnie szukam jakiejś inspiracji do salonu ale nic mi do głowy nie przychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 9 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2017 Ja bym nie brał tapety. Robisz mieszkanie od zera i chcesz tapetę? Mam nadzieję, że boazerii nie robiłeś?:)Dla mnie tapetowanie chaty, to przeżytek. W Castoramie kiedyś widziałem pełno wzorów tych niby cegiełek - na pewno lepiej to wygląda niż tapeta, ale to moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
keyzee 86 Opublikowano 9 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2017 Ja bym brał tapetę.Jak się znudzi łatwiej coś z tym zrobić no i lepiej czyścić. Są jeszcze panele 3d z różnymi wzorami :) Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 11 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2017 Tapeta z imitacją cegły... przecież to kicz, że głowa boli. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 11 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2017 Widziałem u cioci w '97. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 11 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2017 Sprawa z parkietem. Roczny, dębowy, klepki 30x6cm kładzione jednolicie na całej powierzchni pokojów / holu bez dylatacji za pomocą korka (celowo mi rekomendowano parkiet, bo deski byłyby za duże, trzeba byłoby oddzielać płaszczyzny). Oczywiście klejone, lakierowane.No i zaczynają mi się robić szpary między nimi z tego co obserwuję.Martwię się, czy robi się mimo wszystko jakieś niezdrowe naprężenie podłogi i klepki zaczynają puszczać miejscowo, czy zimą standardowo drewno pracuje/kurczy się i stąd tak się zaczyna robić. W wynajmowanej chacie miałem zdewastowany odpadający parkiet 30letni i teraz mam lekką schizę na punkcie podłogi odklejającej się z wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 11 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2017 No z tym zimnem to bym nie przesadzał, chyba, że to blisko okna lub ścian zewnętrznych. Jak na moje, podłoga swoje wypracowała przez rok, ułożyła się, zaadoptowała to ciężaru i tak po prostu wyszło. Wątpię, żeby klawiszować, czy stać się luźna jak wspomniałeś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 11 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2017 Może żona za często myje mopem, przez co parkiet jest mokry? Zakonserwowałeś (brak mi wyrazy bo piję whisky z Biedry, co Pajda polecał) podłogę na starcie? Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 11 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2017 Raz na 2 tyg może mopem robi, ale wyciskany zawsze motzno w wiaderku z wirówką. Wody nikt nie rozmazuje. Konserwacja tzn? Byl zalakierowany, szpachla rozprowadzona między klepki i nie wiem w sumie co tam parkieciarz jeszcze powinien zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 11 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2017 Niestety za rok dwa zacznie odpadac. Poloz gumoleum Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 11 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2017 Ty tak serio czy mentalnie zostałeś w WKP? ;] Poloze panele na parkiet, a potem wykładzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 11 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2017 Wkp Nie znam sie Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 11 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2017 Na starcie drewniany parkiet sie impregnuje jakimiś szitem z castoramy. Nie zrobiłeś tego? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 11 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2017 Jeszcze styropian i geowłókninę separacyjną pod panele. Tylko grzywkę zetnij, bo po suficie będziesz szorował. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 11 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2017 Na starcie drewniany parkiet sie impregnuje jakimiś szitem z castoramy. Nie zrobiłeś tego? Nie. Pytalem parkieciarza czy to wszystko po skonczonej robocie i czy jakos mam dbac. Tylko myć mopem i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 11 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2017 Na moje to dostaly wilgoci. I pewnie nie ma co aypac ryzu:/ Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 11 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2017 Ryżu nie będę sypał bo potem z podłogi jest niesmaczny. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 11 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2017 Moze poczytaj na glos zarty krupka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 11 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2017 Kwik Spróbowałem ten o wysyłaniu keczupu na próbę. Klepki zaczely klaskać. Mam teraz przerwę w podłodze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 11 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2017 Zamknąć pisdy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi