Pajda 2 282 Opublikowano 17 września 2020 Udostępnij Opublikowano 17 września 2020 Podstawa to wózek narzędziowy, stół solidny + imadło Do tego kompresor, klucz pneumatyczny, lub elektryczny. Mocowanie rowerów to najlepiej zwykle haki, albo jak masz miejsce to winda pod sufit. Swietlowek nie instaluj, lepiej ledowe oświetlenie ( tez podłóżne). Solidny podnosnik, a na posadzkę epoksyd. Plytki to slaby pomysl, predzej czy pozniej cos upadnie i stlucze. Nie kupuj zestawu kluczy typu 240 elementów w walizce - lepiej dokupic najpopularniejsze klucze plaskooczkowe i nasadowe lepszej jakosci. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 17 września 2020 Udostępnij Opublikowano 17 września 2020 LODÓWKĘ NA PIWKO HEHE Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 17 września 2020 Udostępnij Opublikowano 17 września 2020 I stare stereo Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 17 września 2020 Udostępnij Opublikowano 17 września 2020 I kalendarz z gołom babom. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 17 września 2020 Udostępnij Opublikowano 17 września 2020 i kolegów na wieczorne piwerk....naprawy, ale tutaj może być problem. Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 17 września 2020 Udostępnij Opublikowano 17 września 2020 @Banny przecież ty się nie znasz na samochodach XD Po co Ci klucze? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 17 września 2020 Udostępnij Opublikowano 17 września 2020 Co się nie zna? Stan oleju sprawdzi, płyn do spryskiwaczy uzupełni, tu dokręci, tam dokręci, odkurzy w środku w auto. Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 999 Opublikowano 17 września 2020 Udostępnij Opublikowano 17 września 2020 2 godziny temu, krupek napisał: I kalendarz z gołom babom. ale tak sprzed 10 lat co najmniej musi być, i pożółkły trochę Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 17 września 2020 Udostępnij Opublikowano 17 września 2020 1 godzinę temu, mozi napisał: @Banny przecież ty się nie znasz na samochodach XD Po co Ci klucze? Fakt. Ale nie chcę też pożyczać od teścia różnych gratów i myślałem nad skompletowaniem sobie powoli rzeczy, które powinny być "pod ręką" : p Cytuj Odnośnik do komentarza
alb84 943 Opublikowano 17 września 2020 Udostępnij Opublikowano 17 września 2020 Co prawda ja niestety nie mam garażu, ale urządziłem sobie małą norę w szopie na ogrodzie. Mogę ewentualnie doradzić żeby zaglądać co jakiś czas do lidla/aldika gdzie zawsze w ofercie mozna znaleźć coś przydatnego w dobrej cenie. Raczej to nie porada na budowanie warsztatu od podstaw, ale jak znam życie to "rozbudowa" i dokupowanie gratów to never ending story No, ale ok np od dziś : warsztat lidl, szlifierka podwójna 120w, wd40 i klucze kołkowe już coś na wyposażenie jest, szczególnie ta szlifierka mi się podoba. Nie są to może sprzęty z najwyższej półki, ale np na moje potrzeby żeby uruchomić 4/5 razy w roku w zupełności wystarczy, ale w zasadzie to zależy czego Ty oczekujesz/potrzebujesz od sprzętu. No i wiadomo jakieś organizery na ścianę <- to tylko przykład, bo jak masz dużą ścianę do zagospodarowania to najtaniej i chyba najlepiej grubsza płyta wiórowa (pomalować fajnym industrialnym kolorkiem) i na wkręty i uchwyty sam się urządzisz i założę się, że będziesz klucze / wkrętaki ect. przewieszał parę razy, a to coś dokupisz itp, a to młotek/pobijak lepiej jak wisi pod ręką. Tak na szybko to chyba tyle, trochę zazdro bo o ile remoncik w domu to bardziej jak przykry obowiązek, tak od podstaw urządzanie "man cave" to sama frajda Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 29 października 2020 Udostępnij Opublikowano 29 października 2020 Ja pyerdole, że zamiast spawaczo ślusarza nie zrobiłem się na speca od remontów. Jak widzę ile hajsu władowałem w wykończenie domu a ile kosztowały same sprzęty/meble/materiały to mózg rozyepany na kawałki. No ale chata na ukończeniu. Jak dobrze pójdzie to wiosna będzie na wymarzonym ogrodzie i tarasie 30 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 23 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2020 Poszło nawet szybciej. Chałupa za 660 k jest. Prawie hektar pola dookoła jest. Remont wciągnął 160 k. Jakby kto pytał to skończyłem. Pewnie na jakieś 5-10 lat bo zachce się większego domu, garażu na 2 auta i basenu ale póki co się jaram. No i synek biegający po swojej działce to widok, który rekompensuje te wszystkie nerwy i ogrom czasu i pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 6 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2021 Panowie - kto ma pojęcie o basenach? Ile powinien mieć basen w ogrodzie żeby komfortowo w nim się popluskać ale żeby nie był ogromny. Coś jak w Amerykańskich ogródkach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 6 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2021 Szerokosc doopy zony * 3 * 12. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 7 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2021 Ok to jednak rezygnuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 610 Opublikowano 8 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 stycznia 2021 Przerabiałem temat, nie w naszym klimacie. Wkład średniej wielkości 20 k plus robota. Chyba ze chcesz profeske to pod. 100k. Utrzymanie? O panie. zwykly na stelarzu z castoramy byle po cyce sięgał i wszyscy są szczęśliwi latem. Trochę chloru dolać i kilka dni pochodzi potem wymiana wody. Najlepiej z prosta pompa wziąć, co kręci ta woda. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 8 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 stycznia 2021 W garażu to ty powinieneś mieć takie pojemniki: W dniu 16.09.2020 o 22:42, Banny napisał: Ktoś poleci jakieś dobre "life hacki" lub "pro tipy" odnosnie garażu, jego wyposażenia i organizacji? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 No dobra. Kto ma w domu kominek i czy też macie wybornie osmolony sufit? ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 57 minut temu, Jotrazydwa napisał: No dobra. Kto ma w domu kominek i czy też macie wybornie osmolony sufit? ;/ Mam i nie mam. Kominek lat 9, nic nie smoli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 31 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2021 Ale kolega pewnie drewienkiem sezonowanym palił od początku czy smoluchami żywicowymi też? Ja z początku paliłem zapasem wysuszonego drewna sosnowego ale załatwiłem sobie ścianę i sufit. Nie wiem teraz czym to zmyć - malowanie na wiosnę jak nic. Teraz mam drewno jak trzeba i nic nie syfi. Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 31 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2021 Ale jak ścianę i sufit jak masz wszystko za szyba a para leci w komin? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 31 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2021 Z tego górnego wywiewu osmoliło mi ścianę i sufit. Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 31 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2021 (edytowane) 7 minut temu, Jotrazydwa napisał: Z tego górnego wywiewu osmoliło mi ścianę i sufit. No to nieźle się musiało dymic. Kiedyś wpakowałem mokre drewno to szyba była po 1 paleniu była prawie nie przezroczysta ale z tych kratek nic nie leciało. Chyba coś jest nie tak. Tak to wygląda. Dostęp powietrza rozumiem masz z zewnątrz w kominku? Edytowane 31 stycznia 2021 przez mozi Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 31 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2021 No mi też nigdy nic z kratek nie leciało. Może coś z ciągiem w kominie masz? Może jakiś martwy kot albo bober ci tam wpadł? Ale widzę, że wszyscy mamy tamie same wkłady z glass cornerem. 10 lat temu to było coś! Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 31 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2021 Balon paliles w tym sezonie? Mi się jakoś nie chcialo XD Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi