SlimShady 3 438 Opublikowano 2 listopada 2017 Opublikowano 2 listopada 2017 Generalnie jest tak, ze w USA jest wieksza tolerancja na brutalność w porownaniu do Europy, a u Nas za to lepiej jest przyjmowana erotyka. Niemniej po to sa oznaczenia wiekowe, żeby gry nie musiały być kastrowane, a jednak roznie to bywa. Cytuj
Papaj 465 Opublikowano 2 listopada 2017 Opublikowano 2 listopada 2017 Bo te wszystkie nowe AAA co maja 18+ to tak naprawdę dla dzieci są. W starusieńkim GTA3 można było odstrzelić rękę, nogę, głowę. W GTA5 juz takich rzeczy nie ma. Soldier of Fortune to był pokaz gore i "zabawy" z poszczególnymi częściami ciała przy użyciu noża były świetne. W którym FPP obecnie można robić takie rzeczy? Rzucisz granat i bum przeciwnik leży cały xD. Więc siła rzeczy, jak ktoś sie za bardzo wychyli od tego standardu, to już jest lament różnych redaktorków. Dobrze, że do Smarzowskiego się jeszcze za bardzo nie dobierają, bo kino też robi mocne. A bardziej niż scena z łamaniem ręki na mnie zrobiła akcja z wbiciem młotka w głowę i ta śmierć z przewracajacymi sie na druga stronę gałkami ocznymi. Świetne przywiązanie do detali. Brutalność, to nie tylko urywanie łba czy litry krwi na ścianie. Ale właśnie takie detale, które jeszcze bardziej pokazują okrucieństwo wykreowanego świata. 1 Cytuj
SlimShady 3 438 Opublikowano 2 listopada 2017 Opublikowano 2 listopada 2017 Dlatego w dzisiejszej oprawie juz tego nie zobaczymy, nikt nie odwazy się zrobić Manhunta 3 lub nowego Soldier of Fortune, bo gra będzie miała oznaczenie M(chyba 21 lat) czy ile się tam daje i nie dość, ze kupi ja może pare osob to jeszcze klimat tego wszystkiego będzie jakbys kupowal filmy snuff od jakiegoś dewianta. Moim zdaniem np. Hideo(latami gadal o lamaniu tabu i w GZ w sumie tak było, ale glownie na kasetach) się ugial pod naciskiem Konami, bo jestem więcej niż pewien, ze był jakiś konkretny motyw z tymi dziecmi wojny, ale ktoś tam na gorze to niestety ukrócił, bo bylaby afera. 1 Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 2 listopada 2017 Opublikowano 2 listopada 2017 Bo te wszystkie nowe AAA co maja 18+ to tak naprawdę dla dzieci są. W starusieńkim GTA3 można było odstrzelić rękę, nogę, głowę. W GTA5 juz takich rzeczy nie ma. Soldier of Fortune to był pokaz gore i "zabawy" z poszczególnymi częściami ciała przy użyciu noża były świetne. W którym FPP obecnie można robić takie rzeczy? Rzucisz granat i bum przeciwnik leży cały xD. Więc siła rzeczy, jak ktoś sie za bardzo wychyli od tego standardu, to już jest lament różnych redaktorków. Wolf i Doom. no dobrze nie takie, ale na pewno cały nie leży :v Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 2 listopada 2017 Opublikowano 2 listopada 2017 Przecież gore i brutalność jest w Dying Light, fakt, że zombiaki ale też podobnie jak do SoF (eeee ile to już lat), tak samo i Dead Island. Parę gier takich jeszcze by się znalazło gdzie sporo tego jest. Cytuj
Yap 2 795 Opublikowano 2 listopada 2017 Opublikowano 2 listopada 2017 Nie rozumiem głosów dezaprobaty na gore w TLoU. Im bardziej dosadny przekaz, im większy szok i zaskoczenie z tego co się widzi na ekranie tym lepiej. W dzisiejszych czasach brak jest elementu "O ku.r.wa!!" w grach, a w tym zwiastunie po mocnej scenie wpadamy od razu w starcie z grzybami. Wyobraźcie sobie jak serducho podskoczy na Survivor'ze czy Grounded. Ktoś wspomniał, że tej sceny i tak nie będzie w finalnym produkcie. A jeśli to tylko mała namiastka tego co nas czeka? Co jeśli Ellie z trzęsącymi dłońmi mówiąca, że chce "ich wszystkich zabić" to początek nowej drogi, która usłana będzie ścierwem dziesiątek zainfekowanych i zdrowych w tym upadłym i zepsutym do szpiku świecie? Tak bardzo brakuje dojrzałych gier, a tu jeszcze narzekania i odwracanie wzroku. To może w ogóle nie produkujmy już Róż, Wołyniów, TLoU czy The Walking Dead bo ludziom pikawy siadają. 1 Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 3 listopada 2017 Opublikowano 3 listopada 2017 (edytowane) Nie mam problemu z przemocą w grze bo pewnie będzie miała jakiś kontekst i sens w samej historii, ale promowanie gry tak brutalną przemocą bez kontekstu jest dyskusyjne. Jest to dopiero drugi materiał promocyjny do gry o której nic nie wiemy. Myślę, że większy sens miałby pokazanie tej sceny w momencie jakbyśmy wiedzieli coś więcej o postaciach i zarysie historii. A tak wygląda na to, że ten materiał pokazali po to by głównie zaszokować. Sama scena w grze zrobiłaby niesamowite wrażenie, zwłaszcza z przejściem do gameplayu. Tak to jest tylko shock value i nic więcej. Edytowane 3 listopada 2017 przez MaiorZero 1 1 Cytuj
izon 1 005 Opublikowano 3 listopada 2017 Opublikowano 3 listopada 2017 Nie mam problemu z przemocą w grze bo pewnie będzie miała jakiś kontekst i sens w samej historii, ale promowanie gry tak brutalną przemocą bez kontekstu jest dyskusyjne. Jest to dopiero drugi materiał promocyjny do gry o której nic nie wiemy. Myślę, że większy sens miałby pokazanie tej sceny w momencie jakbyśmy wiedzieli coś więcej o postaciach i zarysie historii. A tak wygląda na to, że ten materiał pokazali po to by głównie zaszokować. Sama scena w grze zrobiłaby niesamowite wrażenie, zwłaszcza z przejściem do gameplayu. Tak to jest tylko shock value i nic więcej. Zgadzam się w 100%. Co ten trailer mówi nam o tym co w grze najistotniejsze czyli gameplayu? Zupełnie nic, scena wyciągnięta z kontekstu, wygląda jak z trailer Walking Dead, szczerze mówiąc nie widzę tutaj nic zachwycającego. 1 Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 3 listopada 2017 Opublikowano 3 listopada 2017 piszecie jakby to byla pierwsza czesc uniwersum ZOBACZ GRAZYNA RENCE JEJ MLOTKIE PACNAL, NIE WIADOMO DLACZEGO OK, to wyjasniam - po pierwszej czesci wszyscy na swiecie nie zyli dlugo i szczesliwie. Cytuj
Pupcio 18 649 Opublikowano 3 listopada 2017 Opublikowano 3 listopada 2017 Ale czemu od razu bić młotkiem? Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 3 listopada 2017 Opublikowano 3 listopada 2017 Nie mam problemu z przemocą w grze bo pewnie będzie miała jakiś kontekst i sens w samej historii, ale promowanie gry tak brutalną przemocą bez kontekstu jest dyskusyjne. Jest to dopiero drugi materiał promocyjny do gry o której nic nie wiemy. Myślę, że większy sens miałby pokazanie tej sceny w momencie jakbyśmy wiedzieli coś więcej o postaciach i zarysie historii. A tak wygląda na to, że ten materiał pokazali po to by głównie zaszokować. Sama scena w grze zrobiłaby niesamowite wrażenie, zwłaszcza z przejściem do gameplayu. Tak to jest tylko shock value i nic więcej. Zgadzam się w 100%. Co ten trailer mówi nam o tym co w grze najistotniejsze czyli gameplayu? Zupełnie nic, scena wyciągnięta z kontekstu, wygląda jak z trailer Walking Dead, szczerze mówiąc nie widzę tutaj nic zachwycającego. Przynajmniej nie jestem odosobnionym przypadkiem. Cytuj
mersi 804 Opublikowano 3 listopada 2017 Opublikowano 3 listopada 2017 Ale czemu od razu bić młotkiem? może chcieli zrobić mielone Cytuj
bloody_gipsy 70 Opublikowano 3 listopada 2017 Opublikowano 3 listopada 2017 Ale czemu od razu bić młotkiem? może chcieli zrobić mielone Mogła napierdzielać różową podusią a potem smyraliby się po tyłkach. Tak pewnie byłoby lepiej. 1 Cytuj
Szymek 1 056 Opublikowano 3 listopada 2017 Opublikowano 3 listopada 2017 Nie no...lepiey żeby już przy drugim trailerze powiedzieli co to za nowe postacie o co chodzi w całej scence albo gameplay z finałowej walki Jest brutalnie i tak ma być. Czy to ND wina ze potrafią niesamowicie pokazać emocje i przywiązanie do szczegółów że czuję się jakby to nas tlukli ?? A trailer miał wywołać spekulacje odnośnie fabuły. Tacy teraz gracze że wola wszystko na tacy mieć podane niż samemu rozkminiac 1 Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 3 listopada 2017 Opublikowano 3 listopada 2017 Plus - kompletnie nie zgodzę się z tym brakiem kontekstu w trailerze. Przecież tutaj całym kontekstem była pierwsza część i świat w niej przedstawiony! Zresztą ilość teorii, jakie wykiełkowały po tym zwiastunie świadczy o ty, że wszystko było jak trzeba. Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 3 listopada 2017 Opublikowano 3 listopada 2017 (edytowane) bo oczywiscie swiat gaming-u powinien zareagowac tak, jakby jego przedstawiciele powylazili spod kafelek jak karaluchy po zgaszeniu swiatla i nie maja pojecia o swiecie przedstawionym w poprzedniej czesci. nieuzasadniona przemoc w uniwersum tlou, gdzie upodlenie i beznadziejnosc juz dawno przekroczyly normy zdrowego rozsadku. pier dolondo anor londo do prawdy, niezly jest czasem bekusz kepuczy z niektorych tutaj zszokowanych od granatu hukowo-blyskowego o nazwie rzeczywistosc, filozofow. Edytowane 3 listopada 2017 przez Andżej 3 Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 3 listopada 2017 Opublikowano 3 listopada 2017 a może zasłużyła na taki wpi,erdol i połamane ręce nie moge sie doczekac, nic lepiej nie zapowiada gry niz bluber wymiotujacy na widok przemocy wobec kobiety w trailerze Cytuj
Wredny 9 706 Opublikowano 4 listopada 2017 Opublikowano 4 listopada 2017 A trailer miał wywołać spekulacje odnośnie fabuły. Tacy teraz gracze że wola wszystko na tacy mieć podane niż samemu rozkminiac Dokładnie. W temacie MGSa to główny motor napędowy. 300 stron rozkminiania najmniejszych pierdół - od koloru skarpetek, aż po porę dnia, a tutaj wszystko powinno być rozrysowane, bo Januszom kontekstu brakuje... Cytuj
izon 1 005 Opublikowano 5 listopada 2017 Opublikowano 5 listopada 2017 A trailer miał wywołać spekulacje odnośnie fabuły. Tacy teraz gracze że wola wszystko na tacy mieć podane niż samemu rozkminiac Dokładnie. W temacie MGSa to główny motor napędowy. 300 stron rozkminiania najmniejszych pierdół - od koloru skarpetek, aż po porę dnia, a tutaj wszystko powinno być rozrysowane, bo Januszom kontekstu brakuje... Trochę słabe porównanie - pomimo całego geniuszu w realizacji The Last Of Us na ten moment, ciężko przyrównać przygody Ellie i & Joeala do ogromnego uniwersum MGS-a pod względem fabularnym. Po drugie zawsze śmieszy mnie jak ktoś, zamiast podać solidny kontrargument wyciąga "Janusza". Nikt nie twierdzi, że TLFUS2 nie będzie cudowną grą, mnie po prostu nie podniecił trailer oparty na brutalności i niczym więcej. A to jakie znaczenie będzie miała ta scena dla finalnej gry to się okaże, nie raz się przekonałem i dotyczy to zarówno filmów, jak i gier, że to my-odbiorcy doszukujemy się większej ilości znaczeń, niż twórcy faktycznie chcą nam przekazać. Po kilku latach czekania oczekiwałem, że pokażą chociaż skrawek gamepleyu i tyle w temacie:) Cytuj
Farmer 3 281 Opublikowano 5 listopada 2017 Opublikowano 5 listopada 2017 Myślę, że trailer miał na celu bardziej pokazanie możliwości technologicznych aniżeli osi fabularnej. Deszcz, oświetlenie, skóra, mięśnie... Cytuj
Pix 971 Opublikowano 6 listopada 2017 Opublikowano 6 listopada 2017 Podejrzewam, że na PSX pokażą więcej. Chociaż czy to już czas na gameplay? Na pewno byłaby to miła niespodzianka. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 6 listopada 2017 Opublikowano 6 listopada 2017 Myślę, że trailer miał na celu bardziej pokazanie możliwości technologicznych aniżeli osi fabularnej. Deszcz, oświetlenie, skóra, mięśnie... Technologiczne demo oparte na przemocy, pokazywane na targach ku uciesze gawiedzi, jest także dyskusyjne. Ja myślę, że ten materiał miał zaszokować i tyle. Wolałbym poczekać parę miesięcy i zobaczyć gameplay. Cytuj
bloody_gipsy 70 Opublikowano 6 listopada 2017 Opublikowano 6 listopada 2017 Myślę, że trailer miał na celu bardziej pokazanie możliwości technologicznych aniżeli osi fabularnej. Deszcz, oświetlenie, skóra, mięśnie... Technologiczne demo oparte na przemocy, pokazywane na targach ku uciesze gawiedzi, jest także dyskusyjne. Ja myślę, że ten materiał miał zaszokować i tyle. Wolałbym poczekać parę miesięcy i zobaczyć gameplay. Spokojnie, jeszcze sobie te pare miesięcy na gameplay poczekasz. Cytuj
MEVEK 3 618 Opublikowano 6 listopada 2017 Opublikowano 6 listopada 2017 Myślę, że trailer miał na celu bardziej pokazanie możliwości technologicznych aniżeli osi fabularnej. Deszcz, oświetlenie, skóra, mięśnie... Technologiczne demo oparte na przemocy, pokazywane na targach ku uciesze gawiedzi, jest także dyskusyjne. Ja myślę, że ten materiał miał zaszokować i tyle. Wolałbym poczekać parę miesięcy i zobaczyć gameplay. Spokojnie, jeszcze sobie te pare miesięcy na gameplay poczekasz. Skąd ta pewność ? Juz za miesiąc impreza PS Experience. Moim zdaniem zobaczymy tam materiał związany z trailerem z PGW. Nie na darmo Sony rozpętało burze, żeby milczeć na własnej imprezie. Gameplay nie jest wykluczony. Cytuj
bloody_gipsy 70 Opublikowano 6 listopada 2017 Opublikowano 6 listopada 2017 Gierka i tak pewnie zrobi robotę. Na gameplaye się nie napalam bo nie spodziewam się jakiś znaczących zmian w mechanice tej gry. Jeśli grafika będzie na poziomie horizona to też super. Nie spodziewam się też że przebije ta gra pierwszą część bo raczej już tego efektu wow i nowości nie będzie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi