Skocz do zawartości

The Last of Us Part II

Gość _Be_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, milan napisał:

Dobra papaj rozumiem, jestes taki kozak  co nie tylko może oglądac wołyn, ale jakby  dostał  gre wołyń, to sam by biegał  z grabiami po polu i  wrzucał  dzieciaki na czas do palacej stodoly. Niesamowity masz przekaz,  gra zdecydowanie sobie nie poradzi pokazac świata bez pokazywania gwałtów. otu.

W scenie z typem na drzewie przeciez tez nie pokazali wszystkiego z bliska. Bo pisales o jakims hiperrealizmie, ktory zakrada sie do gier i umozliwia pokazywanie przemocy z chirurgiczna precyzja. Jak na moje to niczym sie to wyprowanie flakow nie roznilo od sceny z Hanibala i morderstwa detektywa. Tam nawet pokazali i blizej, i wiecej i w kolorze.

Daze do tego, ze przemoc umocowana w narracji ma sens i powinna miec miejsce jesli chce sie wywolac odpowiedni efekt. Tak, nawet palenie dzieci (Spec Ops) i gwalcenie kobiet jesli podyktowane jest kontekstem. I akceptacja takiej stylistyki nie jest rownowazna z czerpaniem przyjemnosci z ogladania takich obrazow, nie blaberyzuj. Nikt tez nie mowi o tym zeby robic z tego grywalna opcje press B to burn, press F to fuck. Gry podobno aspiruja do miana sztuki, wielu uwaza, ze juz nia sa ale podjecie mocniejszej tematyki niz pif paf no to juz nie. W kinematografii pojawily sie swego czasu film stricte o gwaltach (chyba Nieodwracalne) i ta muza sobie z tym jakos poradzila (a nawet serial na Netflixie). Dac 21 na pudelku, sprzedawac to na dowod, przed rozgrywka obowiazkowy wizzard z zalozeniem ochrony rodzicielskiej na wypadek gdyby i odpowiednie ostrzezenia zaraz przed mocna scena. Mozna do tego podejsc z glowa a nie na zasadzie cenzury, no prosze ja was.

Opublikowano

Mehowy pokaz, graficzka super, ale w te animacje i ten dynamizm akcji tak srednio wierze, obstawiam powtorke z TLoU1, pokaz super ekstra, a potem jak grales wszyscy biegli do ciebie na zlamanie karku bez krzty instynktu samozachowawczego.

Opublikowano
13 minut temu, Mejm napisał:

W scenie z typem na drzewie przeciez tez nie pokazali wszystkiego z bliska. Bo pisales o jakims hiperrealizmie, ktory zakrada sie do gier i umozliwia pokazywanie przemocy z chirurgiczna precyzja. Jak na moje to niczym sie to wyprowanie flakow nie roznilo od sceny z Hanibala i morderstwa detektywa. Tam nawet pokazali i blizej, i wiecej i w kolorze.

Daze do tego, ze przemoc umocowana w narracji ma sens i powinna miec miejsce jesli chce sie wywolac odpowiedni efekt. Tak, nawet palenie dzieci (Spec Ops) i gwalcenie kobiet jesli podyktowane jest kontekstem. I akceptacja takiej stylistyki nie jest rownowazna z czerpaniem przyjemnosci z ogladania takich obrazow, nie blaberyzuj. Nikt tez nie mowi o tym zeby robic z tego grywalna opcje press B to burn, press F to fuck. Gry podobno aspiruja do miana sztuki, wielu uwaza, ze juz nia sa ale podjecie mocniejszej tematyki niz pif paf no to juz nie. W kinematografii pojawily sie swego czasu film stricte o gwaltach (chyba Nieodwracalne) i ta muza sobie z tym jakos poradzila (a nawet serial na Netflixie). Dac 21 na pudelku, sprzedawac to na dowod, przed rozgrywka obowiazkowy wizzard z zalozeniem ochrony rodzicielskiej na wypadek gdyby i odpowiednie ostrzezenia zaraz przed mocna scena. Mozna do tego podejsc z glowa a nie na zasadzie cenzury, no prosze ja was.

Niepotrzebnie się rozpisałeś, mi tylko  chodziło o  to że martwi mnie że grafika i brutalność idą do przodu, i  zaraz może być gta7  gdzie bez żadnego kontekstu będzie można robić co się chce z ludzkim ciałem.

Dzisiaj najwyżej leci krew, i  reka odpadnie. Zaraz moga bawić sie w animację flaków,  kregosłupa, i np. skakaniem po  zwłokach, rozbieraniem ich. Przeciez jest mnóstwo filmików jak w soldiers of honor gdzie ludzie się bawili  w odstrzeliwanie członków ;] Co innego jak dzieciak kupi po kryjomu dzisiaj gta, tam wszystko jest raczej kreskówkowe, chociaż pare scen Trevora już było ostrych. Gorzej jak zobaczysz ze dzieciak ma gre w której może robić WSZYSTKO.

Opublikowano

Moim zdaniem ciezsze rzeczy nigdy nie pozostana zostawione same sobie tak o (chyba ze w jakichs snuff symulatorach). Strzelanie to co innego, to juz jest rutyna. Nawet u Kojimy sami "pociagalismy" za spust, no ale tam byl kontekst.

Opublikowano

Wiadomości zebrane z panelu z ND:

Cytat
  • New traversal and prone move-sets.
  • Combat has increased emphasis on tension, interactivity and realism.
  • Enemy AI references each other by name, and constantly communicates with each other.
  • Two different timelines explored in TLOU2.
  • New dodge/evade mechanic is a core part of combat and melee.
  • You now have a jump button.
  • Far more creative and emergent moments in combat thanks to big increase in breadth of options.
  • Improved stealth mechanics, including crawl, prone, squeezing into tighter gaps, underneath vehicles etc.
  • You're not automatically fully hidden in grass. Extent of your visibility depends on height & density of foliage.
  • Much more verticality in combat scenarios now. She needs more routes and ways to engage.
  • Survival aspects are still a focus.
  • Different ammo types (eg explosive arrows) now. Each ammo type fulfills a particular strategy niche.
  • Animation system is completely overhauled so everything is even more realistic and transitions are seamless.
  • Wide linear combat environments are being expanded to be even larger and broader.
  • AI system massively improved for added realism.
  • No more auto AI telepathic awareness of you once spotted. They whistle to and actually communicate with each other.
  • Referred to as systemic check-ins of AI information. They pass information to each other more realistically to let new groups and enemies know of the unfolding situation or of your position.
  • Enemy awareness and ability to seek player out improved.
  • You can now craft different ammo and arrow types.
  • Demo is set 4 years after the events of TLOU, in Jackson.
  • Seraphite(sp?) is a religious cultish group, but they will not be black and white. Motivations explored.
  • Joel is somewhere out there in Jackson....

• Plusik 6
Opublikowano

Na końcu Druckmann powiedział, że nie mogą mówić o dacie premiery gdy nie jest ona bardzo blisko... :-( Pytanie tylko co to znaczy bardzo blisko, pojęcie względne.

Opublikowano
52 minuty temu, Hendrix napisał:

Wiadomości zebrane z panelu z ND:

Cytat
  •  
  • Two different timelines explored in TLOU2.
  •  
  • Joel is somewhere out there in Jackson....

Chyba najważniejsze aspekty. W przypadku pierwszego teorie o matce Ellie nie są teraz bezpodstawne. Co do Joela może być tak, że teraz będzie postacią epizodyczną. 

Opublikowano (edytowane)

Ch.ujowo, że pociągnęli temat lesbijstwa, mimo że w jedynce był dopiero zaczątek tego, a mogło to być po prostu jakąś fascynacją u dzieciaków, ale wyszło jak wyszło. W dodatku z rumuńską żydówką. Graficznie kosmos. Czy tylko ja miałem wrażenie, że Ellie walczy ciagle z takimi samymi trzema ludkami? Przydałaby się jakaś większa różnorodność npców w tym gameplayu.

Edytowane przez Plugawy
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Obejrzałem dziś jeszcze raz te wszystkie trailery na youtube 4K na ekranie 110" i muszę przyznać, że TLOU wypadło najlepiej z tych czterech, po prostu fenomenalnie nie ma zupełnie do czego się przyczepić. Jak w grze Kojimy czasami widać słabsze tekstury terenu i tych trwa (może to jeszcze wczesny build), ale TLOU jest po prostu wypolerowane do końca, pewnie troche siedzieli z tym trailerem :)

TLOU obejrzałem 3 razy, te niektóre sceny są mocno niesmaczne - flaki gościa którego wieszają, kosy w szyje, z tą momentami fotorealistyczną grafiką wręcz przerażająco to wygląda, że tak ujme w słowa. Nie było czegoś takiego do tej pory, tak wyraźnie ukazanego

A tu jeszcze drama, jeden z dev od TR napisał, że ten gameplay to fake, a później usunął twitta lol

https://coldfusgaming.com/2018/06/12/tomb-raider-dev-calls-last-of-us-part-ii-gameplay-fake-apologizes/

O znalazłem właśnie bez kompresji 1080p, tutaj to dopiero wygląda 0_0

http://www.gamersyde.com/news_e3_tlou_part_ii_impresses_everyone-20156_en.html

Edytowane przez Fanek
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Plugawy napisał:

Ch.ujowo, że pociągnęli temat lesbijstwa, mimo że w jedynce był dopiero zaczątek tego, a mogło to być po prostu jakąś fascynacją u dzieciaków, ale wyszło jak wyszło. W dodatku z rumuńską żydówką. Graficznie kosmos. Czy tylko ja miałem wrażenie, że Ellie walczy ciagle z takimi samymi trzema ludkami? Przydałaby się jakaś większa różnorodność npców w tym gameplayu.

Też mi się to nie podoba, o ile podstawka TLOU była praktycznie wolna wszelikch ideologii, to już The Left Behind przegiął pałkę robiąc zasadniczo z dziecka lesbijkę poziomu 24+ promując tym samym wiadome środowiska. Sequel jak na razie bardziej pod tym względem bazuje na dodatku niż na właściwej grze, i boję się, że ostateczny obrazek może być trochę przerysowany na modłę stereotypowego, wynaturzonego babochłopa z poprzedniego trailera. 

Ciekawe jednak, że w najnowszym materiale sama Ellie wydaje się być lekko skrępowana rolą w jakiej ją osadzono. 

Edytowane przez Masamune
Opublikowano (edytowane)

To chyba mam zyebany leb ale te sceny to nadal "gra". Na mnie nie zrobiło wrazenie zniesmaczenia. Poza tym finalnie to tak pieknie nie będzie. 

Tak tylko mówię zeby nie bylo jojczenia w day 1.

Edytowane przez II KoBik II
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, XM. napisał:

Tzn. że co - będą dwie oddzielne linie czasowe i skakanie po nich (coś jak god of war ascension na przykład)?

tak, pierwsza linia czasowa to będzie z lesbijstwem Elli z żydówą przy której milan i inne kalafiory będą mogli pukać w jajo z podniecenia jak się liżą i ocierają kroczami w przerwach od dziobania przeciwników nożykami do masła

druga zaś to linia czasowa z Joelem który prawdopodobnie skminił się że Ellie to gejówa więc uciekł z miasta, Ellie chce się za to zemścić na Joelu, a na końcu sam wyzna że też jest gejem i po kryjomu rucha się postępowo z psem

Edytowane przez mersi
  • Haha 2
  • WTF 1
  • Minusik 1
Opublikowano
10 godzin temu, Hendrix napisał:

Joel is somewhere out there in Jackson....

Mam nadzieję, że to nie znaczy że został pochowany "somewhere out there in Jackson" i że "your old man" wspomniany w trailerze to nie jest ktoś inny niż Joel.