Skocz do zawartości

The Last of Us Part II

Gość _Be_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Shen napisał:

Kupować mesjasza z drugiej ręki? tfu

Nakład z pewnością wyprzeda się na pniu więc ciężko będzie dostać zafoliowaną kopię w sklepie. Dzięki temu że nie będzie multi, to ktoś kto nie celuje w platynę zapozna się z Mesiaszem Part 2 i może jeszcze na tym zarobi sprzedając drożej niż kupił. :kaz:

Opublikowano

No ale pewnie ludzie będą sprzedawać po przejściu, bo dopakowana wersja na Ps5 (tak jak piszecie że z multiplayer em) wydaje się pewniakiem i generalnie przemyślanym ruchem. Moim zdaniem również miejsce Tlou2 jest na kolejnej generacji 

Opublikowano

Jakoś ciężko mi uwierzyć w brak multi, czy to potwierdzone info? Ja tam mam na multi wywalone, nie gram, nie lubię, nie potrzebuję, ale wiem z forumka i PE że multi w TLOU było rewelacyjne. Trzymam kciuki żeby był online, jak nie na premierę to później z wersją PS5.

Tak się podnieciłem po tym State of Play że dopiero teraz mogę coś napisać na spokojnie :) To będzie rewelacyjna gra i Goty2020. Te momenty z eksploracją miasta to jest coś pięknego, albo ta chatka i śniegi :obama:Już widzę jaki będzie w lutym szał, wycieki, bany i ogólne szaleństwo.

Figurka w kolekcjonerce wygląda słabo, wersja z łukiem która będzie sprzedawana osobno, wydaje się odrobinę lepsza. No szkoda, diorama Ellie&Joel z jedynki prezentuje się sto razy lepiej. W sumie z gadżetów chciałbym rewelacyjny steelbook i knigę The Art of. Ta z jedynki to mój ulubiony artbook. Czyli skuszę się raczej na edycję specjalną.

Opublikowano

Slabizna, fajnie sie cioralo w multi jedynki...

A z tymi tekstami o wydaniu na PS5 bym sie wstrzymal, jak juz nawet Neil Kakaman mowi ze nie ma i ze to gra SP to juz raczej tak bedzie.

Opublikowano

No a tak w ogóle to co to za rewelacje o wersji na PS5 ?? to jakieś potwierdzone info czy tylko na podstawie tego co zrobili z Remasterem. Bo nie chce mi się wierzyć w to że będą specjalnie dłubać wersje na next gena gdy nowa konsola ma być kompatybilna wstecznie. 

Opublikowano (edytowane)

Żadnych rewelacji nie ma...po prostu dodajemy jeden do jednego i pojawiają się wnioski. Wiadomo nie od dziś branża gier jest chyba najlepszą do wyciągania kasy z klientów i nie zdziwię się jak pod naporem internetu (bo taki bankowo się pojawi) zapowiedzą multi na ps5 coby podbić sobie sprzedaż nowej konsoli. Sam pieniadz

Edytowane przez Szymek
Opublikowano
6 minut temu, drozdu7 napisał:

No ale pewnie ludzie będą sprzedawać po przejściu

comment_KipKgQn7ik6Rc62zpafykhf5nEZ0nYwi

6 minut temu, aux napisał:

Już widzę jaki będzie w lutym szał, wycieki, bany i ogólne szaleństwo.

i gify ;) a z wycieków to dolicz jeszcze penisy

Opublikowano
15 minut temu, u55r napisał:

No a tak w ogóle to co to za rewelacje o wersji na PS5 ?? to jakieś potwierdzone info czy tylko na podstawie tego co zrobili z Remasterem. Bo nie chce mi się wierzyć w to że będą specjalnie dłubać wersje na next gena gdy nowa konsola ma być kompatybilna wstecznie. 

Odpalisz gry z PS4, ale jak wypuszcza wersję pod PS5 z grafiką jak życie i 60fps, to pójdzie kolejne kilka mln, zupełnie jak z remasterem. Czysty biznes. 

Opublikowano
4 minuty temu, Plugawy napisał:

Przynajmniej nie będzie trzeba wbijać jakichś poyebanych trofek z multi specjalnie do platyny.

Tak jest. Czasem mnie boli jak mam 50% trofików, a cały singiel przeorany pixel po pixelu 20 razy. Trofea za multi to zło! :)

Panowie, cóż to za amnezja! Przypomnijcie sobie ile exów z PS3 wyszło na PS4. I jak takie edycje świetnie się sprzedają. Mówię wam że wersja ns PS5 powstaje równolegle z PS4.

Opublikowano
41 minut temu, aux napisał:

Tak się podnieciłem po tym State of Play że dopiero teraz mogę coś napisać na spokojnie :) To będzie rewelacyjna gra i Goty2020. Te momenty z eksploracją miasta to jest coś pięknego, albo ta chatka i śniegi :obama:

Czyli nie widziałeś jeszcze tego? Trzymaj zwieracze :)

Spoiler

28 minut temu, Figuś napisał:

O zesz ty chvju, oby brakło dla ciebie kopii na premierę :czezky::bunny:

Bez szans, to gra od Sony - będzie tego pełno, że się w marketach będzie można zabić o sterty pudełek :D

23 minuty temu, Plugawy napisał:

Przynajmniej nie będzie trzeba wbijać jakichś poyebanych trofek z multi specjalnie do platyny.

A to niby ja mam spaczenie na punkcie trofeów... Co Ci to przeszkadza? Nie podoba się to olej i nie wbijaj - ja tak zrobiłem z GTAV czy RDRII - przeszedłem singla i tyle, multi nie tykam.

Opublikowano
Godzinę temu, Shen napisał:

Kupować mesjasza z drugiej ręki? tfu

2019 rok a ja nadal nie potrafię zrozumieć, jak można się zachwycać gierką, której mechaniki robią się monotonne po 4 godzinach gry. Jest to solidna i bardzo dobra gra, ale mesjasz?

Opublikowano

Dodatkowo jakis tydzień temu jeden z pracowników ND na twitterze potwierdził, że bedzie multi.

Halley Gross (co-writer) mówi, że w grze nie będzie multiplayera, ale ND posiada team multiplayer, który jest niesamowity, mądry i utalentowany. Ciekawe co robią xD

Opublikowano

Dla mnie osobiście to dobra wiadomość, że nie będzie multi, bo dzięki temu skupiają się w pełni na singlu, opowieść będzie mega dopracowana i długa no ale szkoda mi tych, którzy liczyli na tego multika. Może dodadzą jakiś czas po premierze. 

Opublikowano
1 minutę temu, Qbon napisał:

Dla mnie osobiście to dobra wiadomość, że nie będzie multi, bo dzięki temu skupiają się w pełni na singlu, opowieść będzie mega dopracowana i długa

No wiesz, tak samo myślałem przy okazji pierwszej części, ale jak pokazała historia - jedno nie wyklucza drugiego.

Opublikowano
4 minuty temu, YETI napisał:

Dodatkowo jakis tydzień temu jeden z pracowników ND na twitterze potwierdził, że bedzie multi.

Halley Gross (co-writer) mówi, że w grze nie będzie multiplayera, ale ND posiada team multiplayer, który jest niesamowity, mądry i utalentowany. Ciekawe co robią xD

czyli będzie multi ale później.

to jednak nie poleci na pchli od razu po platynce :notbad: 

Opublikowano

dużo tłustego info tutaj, no i nowe skrawki gameplayu które mnie lekko sponiewierały (bandziory chodzą z psami tropiącymi)

co do tej zemsty to wydaje się, że chodzi o nosaczową. ale typ z IGN mówi też że edit scenek z tego zwiastunu to ściema ;) więc to może być wszystko, nawet ciąża Ellie

• Minusik 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, nero2082 napisał:

co do tej zemsty to wydaje się, że chodzi o nosaczową. ale typ z IGN mówi też że edit scenek z tego zwiastunu to ściema ;) więc to może być wszystko, nawet ciąża Ellie

Pamiętacie scenę z któregoś trailera jedynki, gdzie najpierw widzimy bladego Joela, a po chwili celującą Ellie? Każdy myślał, że Joel jest zarażony. 

Last of Gear Solid.

https://thumbs.gfycat.com/FirstConventionalAndalusianhorse-size_restricted.gif

https://s3.gifyu.com/images/dog-new2713eca7178e957a.gif

PS. Każdy przeciwnik w grze posiada imię.

Edytowane przez YETI
Opublikowano
7 minut temu, YETI napisał:

PS. Każdy przeciwnik w grze posiada imię.

Szkoda, że nie można zaimplementować własnych przed rozgrywką. Wgrał bym pakiet memiczny imion z forumka (m.in byłby Żyraf albo śmigłowiec szturmowy apache 40).

Opublikowano
23 minuty temu, Rozi napisał:

2019 rok a ja nadal nie potrafię zrozumieć, jak można się zachwycać gierką, której mechaniki robią się monotonne po 4 godzinach gry. Jest to solidna i bardzo dobra gra, ale mesjasz?

bezsensowny argument. miażdżąca większość liniowych gier pretendujących do goty ma ten sam problem. poczynając od Max Payne 3 a na slasherach kończąc. albo kupuje cię egzekucja tych mechanik w praktyce, albo nie. akurat gunplay, walki w zwarciu i ich brutalność w tym tytule, to topka VII generacji, obok Maxa i Gearsów od Epic. z tym, że w odróżnieniu od nich, można jeszcze wymijać przeciwników, albo wybierać czy chcemy iść po cichu, lub na rambo. 

• Plusik 2