Skocz do zawartości

The Last of Us Part II

Gość _Be_

Rekomendowane odpowiedzi

Jak narazie tylko jednego sejfu nie otworzylem. Szukalem wskazowki na statku, ale nigdzie nie bylo. Pomyslalem, ze bedzie w kwaterze kapitana. Poszedlem tam i co... drzwi sie zatrzasnely i juz po ptokach :whyyy: Niektore puzzle nawet zmyslne. Trzeba pamietac, ze nawet, jak w liscie nie ma wskazowki to list wciaz nia moze byc. 

P.S ktos przypomni, co przegapilem na statku?

7 godzin temu, MEVEK napisał:

Jak narazie tylko jednego sejfu nie otworzylem. Szukalem wskazowki na statku, ale nigdzie nie bylo. Pomyslalem, ze bedzie w kwaterze kapitana. Poszedlem tam i co... drzwi sie zatrzasnely i juz po ptokach :whyyy: Niektore puzzle nawet zmyslne. Trzeba pamietac, ze nawet, jak w liscie nie ma wskazowki to list wciaz nia moze byc. 

P.S ktos przypomni, co przegapilem na statku?

Sejfy mozna rozbrajac na "ucho". Jak trafisz wlasciwa cyfre to jest mocniejszy klik. Jak masz za duzo czasu to mozna sie pobawic :mevek:

1 godzinę temu, kanabis napisał:

Akurat nie tak dawno przypominalem sobie jedynke i jesli chodzi o wszelkie zagwozdki czy to z sejfami czy to z podsuwaniem smietnika czy nawet walka na normalu wszystko jest w chu.j uproszczone w dwojce i nie da sie tego nie zauwazyc ze jest latwiej.

A ja skonczylem, chwile przed Part 2.

Z poziomem trudnosci moge sie zgodzic. Ale puzzle wymagaja od nas logicznego myslenia, podobnie jak otwarcie sejfu. W jedynce wystarczylo znalezc kod i wrocic do niego. Tutaj musisz pokombinowac i samodzielnie wpisac, bo nikt tego nie zrobi za ciebie. Podobnie jest z innymi opcjonalnymi miejscowkami: cos trzeba zbic, przerzucic itp. Interakcji jest znacznie wiecej. Nie da sie tego nie zauwazyc :lapka:

Edytowane przez MEVEK

Puzzle i zagadki w tlou2 XDD Co tam do logicznego myślenia jest? Patrzysz jak to wygląda i już wiesz, że to zrobiłeś XD

Może Mevek natnie się z jednym sejfem, a mianowicie z rocznicą ślubu. Tutaj to mogą być za wysokie progi na niego xd

Edytowane przez Faka
  • Haha 2
1 minutę temu, Faka napisał:

Puzzle i zagadki w tlou2 XDD Co tam do logicznego myślenia jest? Patrzysz jak to wygląda i już wiesz, że to zrobiłeś XD

Może Mevek natnie się z jednym sejfem, a mianowicie z rocznicą ślubu. Tutaj to mogą być za wysokie progi na niego xd

Może już korzystał z opisu przy pracowniku roku :).

5 minut temu, Faka napisał:

Pewnie będzie wpisywał datę swojego i się dziwił czemu nie działa. :kaz: 

Może przy 2 czy 3 sejfach trzeba było pokombinować z kodem a reszta to notatki. Wiem bo mam trofik za wszystkie sejfy. Trudno je pominąć i jak już jestem przy sejfie to wiem że mam szukać w pobliżu jakiejś notatki albo z kodem albo ze wskazówką. No ale co się dziwicie jak tu ktoś zachwalał zagadki w spider manie :D 

Chyba niektórzy nigdy nie grali w przygodówki z lat 90'tych tam to były ZAGADKI. Czasem tak po(pipi)one że bez poradnika nie dało rady dalej. Pamiętam jak w tamtych latach w dobie przed netem sdi czekało się na pomocną dłoń czy inny kącik z poradami w gazetach. Albo na giełdzie wymieniało się info o gierce. Czasem ziomuś pomógł mi z czymś a czasem ja miałem info dla niego. Ehhh dobre czasy. A teraz ludzie wszystko z poradnikami i youtube przechodzą. Więc tracą zdolność do logicznego myślenia i samemu dochodzenia nawet do najprostszych wniosków. Jest nawet gorzej niektórzy młodzi ludzie jakich poznałem u siebie w pracy (szczególnie praktykanci - studenci i z technikum) nie umieją wyszukiwać właściwych informacji w necie xD 

• Plusik 1