LiŚciu 1 296 Opublikowano 24 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2020 24 minuty temu, XM. napisał: To dokladnie jak w tlou 2 Dla mnie scenariusz jest sensowny i składny. Może nie zrozumiałeś? Obejrzyj na YT ponownie. Może też gdzieś będzie wyjasnienie fabuły. Napisz jak wrażenia. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 24 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2020 2 godziny temu, - V - napisał: Hahahah ja yebie Sorry moj blad. Info bylo juz po obsuwie. No ale tak w nawiazaniu do go.wna w studiach AAA to: W dniu 18.06.2020 o 23:26, sprite napisał: U niektórych na HO dalej tak idzie. Wszyscy z głównego teamu redów w jak najlepszych nastrojach. Nie masz się o co martwić, mają cały czas fun przy kodowaniu tego molocha. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Andżej 2 268 Opublikowano 24 czerwca 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2020 (edytowane) Skonczone, a wlasciwie przemeczone. wreszcie Koncowka w ostatniej "krainie" zupelnie na sile, nie pasuje, zmuszalem sie zeby w to grac. Klimat kompletnie jak nie z the last of us. fabula przeciagnieta i rozczlonkowana do bolu, rozjechana jak piz.dzicho karyny, plothole goni plothole, idiotyczne decyzje glownych postaci, brak wpadajacych w pamiec postaci pobocznych, idiotyczne sploty wydarzen, . wydawalo mi sie momentami ze to wszystko sie dzieje tylko po to, zeby doprowadzac do pewnych okreslonych gornolotnych sytuacji i zwrotow akcji, yebiac logike i lore w du.pe. byle tylko wymusic na nas okreslone emocje, jakie mial w zamierzeniu autor, jednak z miernym skutkiem, robiac z nas idiotow. watki sarkezianki tez wyczuwalne na kilometr jak yebiace skarpety, mialo byc moralizatorsko, progresywnie a nawet edukacyjnie, a wychodzil czesto niesmaczny cringe jak w telenoweli dla nastolatkow nakreconej przez lewicowych studentow kinematografii z jakiegos campusu w san francisco. sposob w jaki opowiedziana jest historia i jej rozne perspektywy w ogole mnie nie obchodzily, nie bylo zadnego poruszenia czy refleksji, jak zabijalem wczesniej tak i zabijalem pozniej. poczucie winy pojawialo sie moze tylko wtedy, gdy nie trafilem hedenszouldersa typowi i zmarnowalem naboj. jednym slowem, fabula w tlou2 to bardzo gornolotny fan fic promujacy twiterowe trendy swiatopogladowe, stawiajacy parujacego kloca na wszystko co znamu z tlou1. kwestie techniczne gameplay - tutaj najjasniejsza strona tego falszywego mesjasza - sprawdzona formula z jedynki, zdynamizowana, rozwinieta i usprawniona. ch uj tylko, ze gra byla nieco za dluga, zwyczajnie sie ciagnela i ta formula gameplayowa badz co badz bardzo dobra, zaczela pod koniec byc nudna i meczyc. co za duzo, do nie zdrowo. Lokacje - podoba mi sie tutaj rozwiniecie tematu, niby korytarzowka, a jedna urozmaicona, dajaca wiecej mozliwosci rozgrywki i namiastke eksploracji. z tym ze to samo co wyzej, jak gra sie zaczela przeciagac, to przestawalo sie chciec lazic, byle tylko do cutscenki zeby to popchnac do przodu. a i jeszcze jedno, dzieki bogu za checkpointy w trakcie starc, bo RNG w tej grze jest tak mocne, ze gdyby nie bylo takiej opcji, to jakbym chcial grac stealth, to bym ta gre wyyebal przez okno razem z konsola. grafika - momentami opad szczeki, a momentami dosc srednio, standardowo jak na te generacje, bym powiedzial. mialem wrazenie, ze gra w pozniejszych etapie troche pod tym wzgledem zaczyna slabnac. to samo dizajn, byly miejscowki genialne, ociekajace atmosfera, a byly tez takie meh. udzwiekowienie prima sort, tutaj nie ma sie do czego doczepic. no moze poza bulgotaniem przez gardlo zarzynanych przeciwnikow, z czasem zaczyna sie robic karykaturalne. chcieli tym wzbudzic poczucie winy ? poraz kolejny, pudlo. animacje bardzo plynne, czasami troche sztuczne no ale caloksztalt bardzo dobry. AI - tutaj chyba nie zaskocze, jak powiem, ze jest tak samo glupie jak i w jedynce. dodali pare nowych rzeczy, na przyklad to wykrzykiwanie imion przez przeciwnikow po zabiciu ich kolegow, reklamowane jako jakze przelomowe, imersyjne i bla bla. co z tego wyszlo ? zabilem dziesiatki klientow bez mrugniecia okiem, uslyszalem dziesiatki imion wykrzykiwanych co killrooma i tak mialem to w hooyu na poczatku, tak pod koniec gry zaczelo to zwyczajnie bawic kolejny popis moralizatorski ND? Kolejne pudlo. powiem tak, gra za dluga, fabula do smieci, zagrywki "emocjonalne" tworcow do smieci, warstwa techniczna bardzo dobra, gameplay bardzo dobry (mimo ze szkodzi mu dlugosc rozgrywki). daje 8 na 10. zmarnowany potencjal i zbeszczeszczenie spuscizny po tlou Edytowane 24 czerwca 2020 przez Andżej 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 296 Opublikowano 24 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2020 (edytowane) 7 minut temu, Andżej napisał: powiem tak, gra za dluga, fabula do smieci, zagrywki "emocjonalne" tworcow do smieci, warstwa techniczna bardzo dobra, gameplay bardzo dobry (mimo ze szkodzi mu dlugosc rozgrywki). daje 8 na 10. Przynajmniej przeszedłeś. Niemniej jednak skoro na 5 punktów podsumowania aż 3 są do dupy to jak Ci wyszło 8 na 10? Edytowane 24 czerwca 2020 przez ListuniO Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 24 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2020 1 minutę temu, ListuniO napisał: Przynajmniej przeszedłeś. Niemniej jednak skoro na 5 argumentów aż 3 są do dupy to jak Ci wyszło 8 na 10? niech ci zatem bedzie 7 na 10. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 296 Opublikowano 24 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2020 Teraz, Andżej napisał: niech ci zatem bedzie 7 na 10. Mi? To Twoja recenzja. Ale utwierdza w przekonaniu że szkoda czytać te pseudo obiektywne opinie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 24 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2020 1 minutę temu, ListuniO napisał: Mi? To Twoja recenzja. Ale utwierdza w przekonaniu że szkoda czytać te pseudo obiektywne opinie. Recenzja nigdy nie jest obiektywna. Recenzja zawsze będzie subiektywną opinią recenzującego... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 24 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2020 (edytowane) no wlasnie, moja recenzja a pytasz sie, dlaczego wystawilem taka a nie inna ocene poza tym opinia, zwlascza wlasna, ma to do siebie, ze potrafi byc czasami subiektywna. Edytowane 24 czerwca 2020 przez Andżej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 325 Opublikowano 24 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2020 Godzinę temu, Wredny napisał: Mi tam żadne dramy nie są potrzebne, żeby Amy nie lubić - wystarczy Uncharted 3 i tamtejszy zupełny brak ładu i składu oraz jakiegokolwiek scenariusza. No szkoda, że zastosowali dokładnie ten sam system, co w jedynce - tam też mi się nie podobał - jakieś śmieszne RNG, biorące pod uwagę ile wystrzelałeś itp, a później dochodzi do takich absurdów, że kopiesz porzuconą przez typa broń, ale nic z niej podnieść nie możesz. No chyba, że akurat wystrzelił do Ciebie swój ostatni nabój Od pierwszego trailera tlou1 chciałem zeby to wyglądało tak ze wrogowie tez mają określoną ilość amunicji i jak im sie skończy to wtedy uciekają albo lecą prosto na nas ( tak jak teraz tylko że mają broń :kaz:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 296 Opublikowano 24 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2020 1 minutę temu, Andżej napisał: no wlasnie, moja recenzja a pytasz sie, dlaczego wystawilem taka a nie inna ocene poza tym opinia, zwlascza wlasna, ma to do siebie, ze potrafi byc czasami subiektywna. Opinia jestt subiektywna. Ale jak na 100 zdań walisz 80 że syf a później dajesz 8 na 10 to tu nie ma znaczenia kwestia obiektywizmu czy bycia subiektywnym tylko to że nie za bardzo wiesz co piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 24 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2020 (edytowane) 8 minut temu, ListuniO napisał: Opinia jestt subiektywna. Ale jak na 100 zdań walisz 80 że syf a później dajesz 8 na 10 to tu nie ma znaczenia kwestia obiektywizmu czy bycia subiektywnym tylko to że nie za bardzo wiesz co piszesz. pyerdolony szeryf opinii sie znalazl na forum xD ok, skoro nie wiem co pisze, to mnie wyrecz i napisz za mnie moja wlasna recenzje TLOU2. Zreszta, pojdzmy dalej. Napisz moja wlasna opinie na temat tej gry, tak zeby sie zgadzalo. Edytowane 24 czerwca 2020 przez Andżej Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 296 Opublikowano 24 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2020 Teraz, Andżej napisał: ok, skoro nie wiem co pisze, to mnie wyrecz i napisz za mnie moja wlasna recenzje TLOU2. Zreszta, pojdzmy dalej. Napisz moja wlasna opinie na temat tej gry, tak zeby sie zgadzalo. Pójdzmy jeszcze dalej - Ty przestań pisać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 983 Opublikowano 24 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2020 (edytowane) XD Nie podoba się komuś gra lub nie jest po jego myśli, to już trzeba szturchać, że twoja opinia jest nic nie warta. No nie ma póki co najlepszego tematu niż całe tlou2. Tak jak @mersi nie chciał opisywać, tak jak i @Shen zawalili minusami. Edytowane 24 czerwca 2020 przez Faka Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 24 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2020 (edytowane) Cytat Pójdzmy jeszcze dalej - Ty przestań pisać. a ty istniec xd Edytowane 24 czerwca 2020 przez Andżej 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 24 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2020 Trochę już ochlonąlem i myślę, że 7/10 to uczciwa ocena mimo słabego scenariusza. To jednak kawał dobrej, rzemieslniczej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 467 Opublikowano 24 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2020 solidny kawalek kodu jakich wiele, spokojnie mozna dac 6/10. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 435 Opublikowano 24 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2020 Skończyłem, również mi się wydaje że 7 to ok ocena. Gameplay jest bdb tylko jak już było pisane przez długość gry staje się nużący no ale do samego końca zasadzenie komuś heada sprawia radość. To jak to wygląda na facie i działa też jest zaskakujące. Scenariusz jest poje bany rozwleczony że czasem przez retrospekcje zapominałem o co tak właściwie chodzi, a wsadzenie tu x niewyraźnych postaci tym bardziej w niczym nie pomogło, no ale są fajne momenty i przebłyski. Zakończenia nie komentuję. 33+h mi zeszło przy grze, policzyłem to brakuje mi 30 paru znajdziek. Przez moment pomyślałem a może jednak zrobić platynę, po czym przypomniałem sobie wszystkie sekcje spacerowe i chyba wolałbym żeby mnie abby wyruchała niż się drugi raz tak męczyć 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 617 Opublikowano 24 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2020 biedny czezky ciekawe ile zwrotów wleci do piątku Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 1 001 Opublikowano 24 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2020 Dawno nie widziałem gry na 6 lub 7/10, której ludzie poświęcaliby 30 godzin życia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 24 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2020 (edytowane) 21 minut temu, izon napisał: Dawno nie widziałem gry na 6 lub 7/10, której ludzie poświęcaliby 30 godzin życia ja pyerdole, obroncy tlou 2 tym temacie to do prawdy jakies ameby z niezdrowa schiza najpierw sie sra ja, ze nie oceniaj, dopoki nie zagrasz i nie skonczysz, hurr durr jak mozna oceniac gry na yt, bez ukonczenia ich, a potem takie teksty xd przepyerdolisz sie przez takiego molocha w ciagu mniej niz tydzien i po 35 godzinach grania, gdy wreszcie prawilnie "mozesz" cos napisac o grze, zeby cie loversi ND nie zyedli z butami, piszesz to co masz napisac, to ci znowu powiedza, ze nie wiesz, o czym piszesz i twoja opinia nie ma znaczenia. pewnie polowa z tych ameb walczacych z gola piersia o dobre imie tlou2 sama nie grala w to jeszcze i sa na tym samym poziomie co boty zero jedynkowe na metacritic. Edytowane 24 czerwca 2020 przez Andżej 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 462 Opublikowano 24 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2020 6 minut temu, izon napisał: Dawno nie widziałem gry na 6 lub 7/10, której ludzie poświęcaliby 30 godzin życia Od bardzo dawna gry z tego przedziału (przypominam, że w tej skali 7 to nadal dobra gra) sprawiały, że niejednokrotnie bawiłem się przy nich lepiej, niż przy niektórych dziewiątkach czy dyszkach. Parę przykładów z brzegu to Spec Ops The Line, Star Wars the Force Unleashed czy Binary Domain chociażby. Oczywiście daleki jestem od twierdzenia, że TLoU Part II jest właśnie grą z tego przedziału, po prostu odniosłem się do ilości czasu wpakowanego w zabawę z tak ocenianym tytułem - na wymienione gierki poszło go naprawdę sporo, a takie SWTFU przeszedłem chyba z 7 razy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 24 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2020 Chciałbym nadmienić ze w choooyu mam opinie forumkow , gra generacji i jest SZTYWNIUTKO . Pozdro dla charakternych 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 24 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2020 13 minut temu, izon napisał: Dawno nie widziałem gry na 6 lub 7/10, której ludzie poświęcaliby 30 godzin życia Gry na 6/7-10 to nie są crapy. To są odpowiednio NIEZŁE i DOBRE pozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 623 Opublikowano 24 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2020 17 minut temu, izon napisał: Dawno nie widziałem gry na 6 lub 7/10, której ludzie poświęcaliby 30 godzin życia Pan Berion napie.rdalal platyny w gierkach 5/10 i to w jego opinii z tego co pamietam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 462 Opublikowano 24 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2020 Ale neuronienormatywnych do tego procederu nie mieszajmy - oni muszą, bo inaczej się uduszą Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi