namo83 1 Opublikowano 25 czerwca 2020 Opublikowano 25 czerwca 2020 Chinki były IMO spoko a porównując je np do kolegów Absa:-) to bdb postacie, tam to tylko manny się dał polubić. Ale po co porównywać, w grze jest miejsce dla zupełnie różnych postaci. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 25 czerwca 2020 Opublikowano 25 czerwca 2020 28 minut temu, messer88 napisał: tylko manny się dał polubić. Spoko typek, duzo krzyczał pendejo, to chyba tyle co mozna o nim powiedziec. 1 Cytuj
Pupcio 18 420 Opublikowano 25 czerwca 2020 Opublikowano 25 czerwca 2020 Dużo rukał i opluł wiadomo kogo Btw. M7PR-KHN6-G3K3 macie tu kod na głupoty z preordera od świętej pamięci Kyo Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 25 czerwca 2020 Opublikowano 25 czerwca 2020 Co jak, co ale ten moment anaboliczki z chińskim guwniakiem: Spoiler gdzie się chodziło po wieżowcach i srała się z dupy od lęku wysokości były fajnym momentem, no nie ukrywam tego Cytuj
Basior 1 084 Opublikowano 25 czerwca 2020 Opublikowano 25 czerwca 2020 Imo swietna recka quaza: Wbrew temu co mowi troche spoilerowa. Ale aż mnie zachęciła żeby kiedyś jednak kupić. Cytuj
YETI 10 992 Opublikowano 25 czerwca 2020 Opublikowano 25 czerwca 2020 58 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Raczej jak to ma w zwyczaju lata jak po(pipi)ony przed każdą dużą premierą robiąć sztuczny tłok, kręcąc (pipi)burzę i spuszczając się w maty od nadmiaru twittów. Mendrek chociaż te swoje wysrywy ograniczał do CW i Polityki. Przepraszam, że jaram się jakiś tytułem przed premierą, a później gram i dzielę się wrażeniami. Obiecuje, że następnym razem, zagram na YouTubie i będą pisał takie bezużyteczne posty jak Twój. Godzinę temu, izon napisał: Ja właśnie wylazłem z metra...na razie jest genialnie. Gameplayowo to dopiero teraz będzie genialnie Jeszcze co do najwyższego poziomu trudności. Jeżeli na początku jest wszystkiego jak na lekarstwo, to obecnie (szpital), mam w rewolwerze 8 pestek, w shotgunie 3, karabinie 5 i zwykłym pistolecie 2, plus dwa mołotow i bomba, czyli bogactwo. Nie wiem czy będzie to na wzór Resident, czyli pod koniec uzbrojony po zęby, ale jeżeli jest 3, 4 przeciwników to staram się wykończyć ich po cichu, min. stąd takie zapasy. 1 Cytuj
_mike 318 Opublikowano 25 czerwca 2020 Opublikowano 25 czerwca 2020 10h na liczniku. Powinna być 1/3 gry ale patrząc na rozwój historii i mikro spoilery które znam wydaje mi się ze to dopiero początek . Jestem w Spoiler Teatrze, po metrze Trochę przemyśleń. W jedynce był lepszy balans. Tak ogólnie. Większe przestrzenie w tej części się nie do końca dla mnie sprawdzają. O ile w U4 (z którego jak mniemam pochodzi pomysł) miało to swój urok, tak tutaj powoduje tylko bieganie i szukanie zapasów, co wybija z rytmu (może miało służyć za chwile oddechu ale tak nie działa). Jedynka miała to lepiej zbalansowane. Dodatkowo przez to, że przestrzeń jest większa to sztucznie wytyczone granice bardziej rzucają się w oczy. Trochę zbyt zapatrzyli się na wszystkie open worldy w moim odczuciu i niepotrzebnie odeszli od bardziej korytarzowego podejścia. Balans trudności jest trochę lepszy niż w jedynce ale grzyby są ewidentnie "głupsze" - co kontrastuje z zarąbistym ai ludzi. Gram na normalu ale dawno w grze nie miałem poczucia, że w potyczce biorę udział z myślącym przeciwnikiem. Generalnie jestem słaby w strzelanki ale tu się dobrze bawię i czuję konsekwencje swoich nierozważnych zagrań. Kolejna różnica to ilość zapasów - potykam się non stop o magazynki, żarcie/apteczki itd. Można sobie na luzie urządzać rzeźnie. Molotov znowu najlepszy - grzyby nie maja szans. Historia na razie jest dobra, trochę rozmyta przez szwedanie się po lokacjach ale dialogi mega naturalne. Pierwsze 10h za mną zobaczymy co dalej. Cytuj
hitor 18 Opublikowano 25 czerwca 2020 Opublikowano 25 czerwca 2020 Ukończyłem grę TLOU2. Bardzo dobra. Ocena 9+/10 TLOU1 10/10. Dawaj sequel TLOUIII Cytuj
YETI 10 992 Opublikowano 25 czerwca 2020 Opublikowano 25 czerwca 2020 (edytowane) Z tego co się czyta, to normal, to takie easy, ale to już standard w obecnych grach. Podczas gry można zmienić poziom trudności, więc warto sprawdzić wyższy. Na najwyższym jest cudnie, o można otworzyć szafkę, oby tam była jakaś kula, a tam nawet nie ma szmaty i człowiek ma nadzieję, że w następnym pokoju coś znajdzie. Dobrze, że Ellie ma ten niezniszczalny scyzoryk. Edytowane 25 czerwca 2020 przez YETI Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 25 czerwca 2020 Opublikowano 25 czerwca 2020 (edytowane) Nic już. Edytowane 25 czerwca 2020 przez Faka Cytuj
namo83 1 Opublikowano 25 czerwca 2020 Opublikowano 25 czerwca 2020 Poziom można modyfikować-trudny przeciwnik, dużo lootu. Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 25 czerwca 2020 Opublikowano 25 czerwca 2020 54 minuty temu, Basior napisał: Imo swietna recka quaza: Wbrew temu co mowi troche spoilerowa. Ale aż mnie zachęciła żeby kiedyś jednak kupić. Grzegorz "De last of ast dwa " Drabik. Cytuj
YETI 10 992 Opublikowano 25 czerwca 2020 Opublikowano 25 czerwca 2020 Gra zaliczyła najlepszy start w historii gier Sony u Niemców, Rosjan i UK. Zapewne w kilku innych europejskich krajach również, ale brak obecnie informacji. Wynik Spidera w Europie na bank został pobity. W Japonii lepszy start miał tylko Death Stranding o niecałe 10tys. Cytuj
BrandonLee_z_TheCrow 96 Opublikowano 25 czerwca 2020 Opublikowano 25 czerwca 2020 Nie zgodzę się z Quazem co do jednego: że bohaterowie, przez swoją wściekłość, depresję i melancholię nie pozwalają się utożsamić ze sobą. Mam wręcz przeciwnie. No, ale nick zobowiązuje ]:-> Cytuj
SebaSan1981 3 584 Opublikowano 25 czerwca 2020 Opublikowano 25 czerwca 2020 Obejrzałem dwie recenzje.. grafa i grywalność wyglądają super ale od gry odrzuca mnie jedna rzecz. Nie, nie fabuła! Odrzuca mnie brutalne zabijanie psów. W każdej grze w jaką do tej pory grałem, unikam konfrontacji z psami (wyjątek to Borderlandsy ale tam psy skagi są lekko zmodyfikowane), czy to Fallouty, FarCry lub Assassyny. Jestem psiarzem, kocham psy i nie mam serca ich zabijać i krzywdzić nawet w grach. Gdy zobaczyłem scenkę Ellie rozpruwajacą nożem psa w krzakach a w innej lokacji strzelającą do psa przez ogrodzenie byłem w lekkim szoku. Dlatego mówię grze: NIE, dziękuję. Po prostu nie chcę grać w coś takiego bo gdzieś w środku mnie, po prostu łamie mi to serce. 4 Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 25 czerwca 2020 Opublikowano 25 czerwca 2020 (edytowane) Spoiler To dobrze żeś nie zobaczył scenki pod koniec gry pierwszej części fabuły Ellie Edytowane 25 czerwca 2020 przez Faka Cytuj
Soul 1 321 Opublikowano 25 czerwca 2020 Opublikowano 25 czerwca 2020 (edytowane) Najlepsze jest to kłamstewko, nie w grze nie musicie zabijać psów xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Edytowane 25 czerwca 2020 przez Soul 1 1 Cytuj
namo83 1 Opublikowano 25 czerwca 2020 Opublikowano 25 czerwca 2020 Obejrzałem dwie recenzje.. grafa i grywalność wyglądają super ale od gry odrzuca mnie jedna rzecz. Nie, nie fabuła! Odrzuca mnie brutalne zabijanie psów. W każdej grze w jaką do tej pory grałem, unikam konfrontacji z psami (wyjątek to Borderlandsy ale tam psy skagi są lekko zmodyfikowane), czy to Fallouty, FarCry lub Assassyny. Jestem psiarzem, kocham psy i nie mam serca ich zabijać i krzywdzić nawet w grach. Gdy zobaczyłem scenkę Ellie rozpruwajacą nożem psa w krzakach a w innej lokacji strzelającą do psa przez ogrodzenie byłem w lekkim szoku. Dlatego mówię grze: NIE, dziękuję. Po prostu nie chcę grać w coś takiego bo gdzieś w środku mnie, po prostu łamie mi to serce. Ta gra uczy empatii do zwierząt, od pewnego momentu zabijałem je z bólem. Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 25 czerwca 2020 Opublikowano 25 czerwca 2020 Albo mina pod jego ryj jak Cię zwęszy Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 25 czerwca 2020 Opublikowano 25 czerwca 2020 Hmm, to tylko video gierka. Ja też jestem psiarzem, ale z przyjemnością zarzynam te przeklęte Azory Ale jest wkurzająca niekonsekwencja w tej grze jak chodzi o zwierzęta. W dalszej części spotykasz stadko czegoś tam i nich.uja, nie zabijesz ich bo masz blokadę celownika. Strasznie mnie to irytuje. Uff, co za gierka Co tam się wyprawia pod koniec to ja nawet nie! Genialne jest jak ta gra podchodzi do śmierci, a konkretnie (niby spojler, ale bez nazwisk) Spoiler do śmierci co ważniejszych postaci. W misji gdzie gonimy za snajperem po nabrzeżu 66 byłem w szoku jak mi nagle typ którego polubiłem dostał heada. Zgon na miejscu, koniec tematu, do widzenia, grasz dalej. Aż se musiałem spauzować i wyjść na fajka. Takie emocje tylko na PlayStation! 1 Cytuj
BrandonLee_z_TheCrow 96 Opublikowano 25 czerwca 2020 Opublikowano 25 czerwca 2020 1 minutę temu, aux napisał: Hmm, to tylko video gierka. Ja też jestem psiarzem, ale z przyjemnością zarzynam te przeklęte Azory Ale jest wkurzająca niekonsekwencja w tej grze jak chodzi o zwierzęta. W dalszej części spotykasz stadko czegoś tam i nich.uja, nie zabijesz ich bo masz blokadę celownika. Strasznie mnie to irytuje. Uff, co za gierka Co tam się wyprawia pod koniec to ja nawet nie! Genialne jest jak ta gra podchodzi do śmierci, a konkretnie (niby spojler, ale bez nazwisk) Pokaż ukrytą zawartość do śmierci co ważniejszych postaci. W misji gdzie gonimy za snajperem po nabrzeżu 66 byłem w szoku jak mi nagle typ którego polubiłem dostał heada. Zgon na miejscu, koniec tematu, do widzenia, grasz dalej. Aż se musiałem spauzować i wyjść na fajka. Takie emocje tylko na PlayStation! Ja kończyłem przedwczoraj i tak myślę, że można naprawdę wiele stracić, kiedy twój mózg zainfekuje mentalne Podkarpaciopodlasie Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 25 czerwca 2020 Opublikowano 25 czerwca 2020 (edytowane) Właśnie skończyłem. Gra mną pod koniec pozamiatała. Spoiler Byłem wściekły, wzruszony a przede wszystkim zaskoczony Jak dobrze było nie wiedzieć nic przed zagraniem. Jak dobrze było przeżyć tą gierkę. Według mnie Spoiler Abs Lepiej się grało i nie nie chodzi o fabułę a o gameplay więcej Spoiler Klimatycznego survival horroru plus pod koniec adrenalina biegnąc przez wyspe Świetna reżyseria tych scen i ogólnie gry. Momenty gdzie wchodził jakiś dłuższy dialog przyjmowałem często z ulgą bo działo się to po etapach pełnych adrenaliny;). Gra wg mnie ma swoje bolączki Spoiler Nie za dobrze nakreślone rodzeństwo i bardzo szybko i po macoszemu kompani abby jak nora czy manny. No ale wiadomo czas antenowy mieli jaki mieli. Oraz pewne kilka roomy odstają od innych i przez to się lekko dłuży w 2 miejscach gra (mogli bardziej to skondensować) Samo zakończenie mega mi się podobało Spoiler Walka pań i zachowanie ellie. Która zatraciła się w zemście ale w końcu przejrzała na oczy. A scena gdzie próbuje grać na gitarze bez palców jak straciła WSZYSTKO no miałem łzy w oczach. Gra aktorska wyborna jak film czy serial. Dla mnie świetna gra ale nie mesjasz. Daje jej mocne 9/10 i na razie po ograniu całości na drugim miejscu w tym roku po nioh 2. Z gier w które ja grałem:) nioh 2 wygrywa bo spędziłem w nim ponad 60 h i po prostu był wyborny gameplay. A i z technicznych spraw nd to mistrzowie a to że loadingow nie zauważasz a te po śmierci trwają chwilę to jakieś mistrzostwo świata gejmingu. Magia. Edytowane 25 czerwca 2020 przez blantman 5 1 Cytuj
Il Brutto 1 624 Opublikowano 25 czerwca 2020 Opublikowano 25 czerwca 2020 Odnosnie ostatniego rozdzialu: Spoiler czy ja jestem jedynym ktoremu sie California podobala? moze nie chodzi mi o sama potyczke z tymi ludzmi ale klimat tego miejsca, bardzo fajny i chetnie widzialbym wiecej poludnia bo juz rzygam Oregonem i Washingtonem w postapo. Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 25 czerwca 2020 Opublikowano 25 czerwca 2020 Od czasów RE4 dawno tak dobrze nie pływało się motorówką. 1 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 25 czerwca 2020 Opublikowano 25 czerwca 2020 6 minut temu, Il Brutto napisał: Odnosnie ostatniego rozdzialu: Ukryj zawartość czy ja jestem jedynym ktoremu sie California podobala? moze nie chodzi mi o sama potyczke z tymi ludzmi ale klimat tego miejsca, bardzo fajny i chetnie widzialbym wiecej poludnia bo juz rzygam Oregonem i Washingtonem w postapo. miejscowka fajna, tylko caly ten rozdział wcisniety na siłe 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi