Skocz do zawartości

The Last of Us Part II

Gość _Be_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko jest jeden problem. Fanboye tacy jak kubson, daddy czy 20inchcostam są tymi co pisza a tym forum. Teraz admini odpuszczają posty za które były permabany. Figaro? Co on tu robi po 15 alterze? No ale jak pobanujo to nikt nie zostanie. 

• Minusik 1
Opublikowano

fagaro to też tu guwno pisze w tym temacie, jak coś jest yebanie na lewactwo i w ogóle, ci nie podchodzi temat tęczowej spiedoliny to trzeba 5 groszy napisać. Tutaj większość osób pisze na temat gry, które ukończyły i wiedzą co napisali. No ale ciężko jest ogólnie napisać przeciw tej gierce, bo tu już jakieś mocna obrona częstochowy jest.

Opublikowano

Z tego co widziałem na YT (Ponownie, gameplay jedynki mi nie podszedł) gra jest ewidentnie nie dla każdego, powiedziałbym, że to 

Spoiler

Ludzka Stonoga czy Salo: 120 dni Sodomy świata gier, gra jest niesamowicie brutalna i brzydka (Mimika twarzy, sceny zabójstw, Abby, seks), takie God of War czy Mortal Kombat też były brutalne, ale z przymrużeniem oka i w kreskówko-wym stylu. Tutaj, wszystko jest niesamowicie realistyczne i obrzydliwe (nie mówię tu o fabule, bo postacie zachowują się jak kretyni). I chociażby pod tym względem nie jest to gra dla każdego. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Nemesis napisał:

Wczoraj zobaczyłem napisy końcowe. Ponad 30h. W tej grze rządzi wszystko, wykonanie, historia, gameplay.

Ja jeszcze się delektuje pierwszym przejściem, ale generalnie jest ogień z dupy. Gra absolutne dzieło. Nie rozumiem tej krytyki, o której gdzieś tam się czyta po internetach… 

Jak dla mnie 100% w punkt. 

• Plusik 3
Opublikowano
3 godziny temu, BieŃ napisał:

xD
Spoilery

Uczciwa ocena, żadne 10/10.

Ten cytat dobrze podsumowuje pseudointeligentów również z tego tematu: "To że zrozumiałeś fabułę, nie znaczy że była dobra"

• Lubię! 2
Opublikowano
44 minuty temu, Observer napisał:

Uczciwa ocena, żadne 10/10.

Ten cytat dobrze podsumowuje pseudointeligentów również z tego tematu: "To że zrozumiałeś fabułę, nie znaczy że była dobra"

Wszystkie recki od redakcji ktore dostaly gre od sony przed premiera 10/10, po premierze widze mniejszy entuzjazm w recenzjach. Na pewno przypadek

Opublikowano

Nie wiem czy te recki pierwsze na meta były faktycznie opłacane ale jeśli tak a takie informacje spotykałem to ciekawe jaki gra by faktycznie miała tam score, pomijam oczywiście userscore bo tam jest guwno w obie strony.

Opublikowano (edytowane)

Przecież takie TLOU1 też zbierało zera od idiotów, a jakoś się wybroniło? Zresztą wszystkie moje ulubione gry, które zostały ochrzczone mega hitami mają, albo bardzo zbliżoną, albo taką samą średnią, od userów jak od recenzentów: Metroid Prime, Ninja Gaiden, BioShock, BOTW, SMG1 & 2 itd.. myślę, że w wielu przypadkach średnia userów jest uczciwa, a już na pewno trafniej odzwierciedla jakość gry, niż ta naciągana, średnia recenzentów.

Edytowane przez zdrowywariat
  • Minusik 1
Opublikowano

Jezu ile można tłumaczyć ze recenzje NIE SĄ kupowane a największe serwisy jak OGny GameInformery itd maja WY(pipi)ANE na to że musza dać fajna ocenę żeby dostać kopie następnym razem. 

Na jakim świecie wy żyjecie? 

Opublikowano

Zabawne, że jakiś Slant dał TLOU1 6/10, a TLOU2 9/10, co to przeprosiny? Nie pamiętam teraz kto, ale jakiś serwis dał DKCTF 6/10, a wersji na Switcha 9/10, chciał się zrehabilitować? Takich kwiatków są setki na tych pseudoserwisach.

Opublikowano (edytowane)

5 minut temu, - V - napisał:

Na jakim świecie wy żyjecie? 

Na takim.

2832243d859c19265e68afcde8300ed2.jpg

@Butcherile ci zapłaciło? Zresztą to samo pytanie kieruję do osób z forum, dla których ta gra to 10/10. Tfu, sprzedawczyki. 

:pawel:

Edytowane przez YETI
Opublikowano
23 minuty temu, - V - napisał:

KAŻDA ocena poniżej 8/10 przy dzisiejszym systemie oceniania jest nic niewarta.

Ładny odlot. Czyli do wyboru mamy tylko oceny 8, 9 i 10? To po co są oceny od 1 do 7?

Opublikowano (edytowane)

Nie chodzi o to, czy kogoś przekupiono, ale prędzej o to, że niektórzy nie powinni recenzjować gier na gorąco, które dostają tydzień przed embargo, a muszą na szybko wystawić ocenę. Założę się, że większość z nich na chłodno obniżyłaby dziś ocenę o oczko. Butcher chyba dał Halo3 10/10, więc dla mnie jest mało wiarygodny.

4 minuty temu, Observer napisał:

Ładny odlot. Czyli do wyboru mamy tylko oceny 8, 9 i 10? To po co są oceny od 1 do 7?

Myślę, że to był sarkazm.

Edytowane przez zdrowywariat
  • Plusik 1
Opublikowano

Zacznijmy od tego że każda recenzja w której nie ma słowa o drugiej połowie gry jest nic niewarta - obojętnie czy recenzent nie dotarł nawet do połowy czy dlatego że podpisał papier z Sony zakazujący mu mówić o drugiej połowie gry. 

• Plusik 7
Opublikowano

Dobrze wypunktował to że sony zakazuje pokazać kawałek dupska w innych gierkach (chyba w dmc5 Tak było) A tlou? A dawajcie najbardziej cringową scenę seksu w historii gierek