darkos 4 295 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 Multi niezwiązane w żaden sposób z fabułą tego kupsztala, tylko dające frajdę z zabijania i współpracy zespołowej może okazać się wart grania miesiącami. Przecież pierwsze frakcje nadal są oblegane przez nowych graczy i weteranów. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 2 godziny temu, Figuś napisał: Gracze chcemy informacji multi do TloU II Sony Warto dodać, że jeden wielki SPOILER. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 138 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 3 minuty temu, YETI napisał: Warto dodać, że jeden wielki SPOILER. Chyba już nie skoro samo Sony puszcza taki trailer XD Cytuj Odnośnik do komentarza
Observer 10 238 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 No dokładnie, teraz to oficjalne info o ktorym mozna gadac bez spojlerów. Cytuj Odnośnik do komentarza
qraq_pk 371 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Gram ponownie robiąc platynke. Jestem już w drugiej połowie. Powiem tyle:więcej takich kupsztali poproszę.Genialna giera. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Jest pół roku po premierze. W dodatku sami wydali trailer o Abby. Koniec spojlerów jak dla mnie. Powoli kończę grę na Grounded. Nie jest aż tak ciężko. Jedynka trudniejsza się wydaje bo ma więcej fragmentów wymagajacych typowej walki bez opcji skradania się. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 No nieźle, ale należału mu się. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
qraq_pk 371 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 i cyk platynka. Wspaniałe przeżycie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
aph 155 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 Gra Roku 2020. Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 671 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 Przy tej konkurencji w sumie się nie dziwię nagrodzie. Co tylko mówi, jaki był ten rok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 13 godzin temu, aph napisał: Gra Roku 2020. Nie tylko, również najlepsza narracja, reżyseria, przygodowa gra akcji, dźwięk oraz innowacja w dostępności. Abby nagroda za najlepszy występ aktorski. Podsumowując 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 040 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 Dobra z racji że kupiłem na promocji kiedyś a niedobrze mi od cyberpunka to włączyłem. I kurde jest bardzo dobrze. Już walić fabułę. Przetrawię ją. Ale wygląd, stealth - mniam. Z racji że zacząłem na brutalnym - to nie spowoduje że będzie trudniej o trofiki? Np. co do upgrejdu broni? Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2020 17 godzin temu, Basior napisał: Z racji że zacząłem na brutalnym - to nie spowoduje że będzie trudniej o trofiki? Np. co do upgrejdu broni? Żeby zrobić pucharki i tak trzeba grać drugi raz więc bez różnicy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 13 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 (edytowane) Wlasnie skończyłem ta gre. Gra generacji na rowni z RDR2, niesamowita, dojrzala historia o zemście. Potem cos wiecej napisze. niesamowita dawka emocji. Dodam tylko ze krytykować gre jako calosc bo sa watki Lgbt czy Lesbijskie to trzeba być mega debilem i miec z tym po prostu jakis wewnetrzny problem. Edytowane 13 Grudnia 2020 przez standby 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 336 Opublikowano 13 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 24 minuty temu, standby napisał: Dodam tylko ze krytykować gre jako calosc bo sa watki Lgbt czy Lesbijskie to trzeba być mega debilem i miec z tym po prostu jakis wewnetrzny problem. No tutaj w tym temacie było niezłe odjechanie po premierze. A jaki problem mieli z przypakowaną laską, conajmniej jakby im się do łóżka pchała. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 787 Opublikowano 13 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 Wątki LGBT to zadna rewolucja, dlatego niektorzy byli zniesmaczeni wciskaniem im tego do gardla. Chodzi raczej o sposob narracji. Jest jakis dziad, ktory w swiecie wynaturzenia moralnego ksztaltujacego obyczajowosc od nowa i kierujacego uprzedzenia na zupelnie inne tory nazywa glowna bohaterke „lesba”. Pozniej ta sama bohaterka uzywa slowa „bigot”. Nie sadze by ktokolwiek w dzisiejszych czasach tak postapil, a co dopiero w zombie land’zie. Jest 21szy wiek. Nikogo nie obchodzi kto z kim spi. Wazne, zeby sie wyspac. Scenariusz jest przesycony i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 040 Opublikowano 13 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 No ja po rozczarowaniu cyberpunkiem i oczekiwaniu na pacze tegoż odpaliłem tlou2, bo kupiłem kiedyś na promce. Jestem na początku drugiego dnia Seattle. I z racji że znam historie ze spoilerów to tak trochę dziwnie się poznaje szczegóły historii. Tyle, że gra się bardzo dobrze. Historia nawet nie jest taka zła na razie. Jak się przeboli to co dzieje się na początku. Grafika miód, ale tego się spodziewałem. Rozgrywka mi pasuje, ale rewolucji nie ma. Jakos mi się nie chciało kombinować i dałem jednak harda. Z fabularnych: Spoiler Już na początku gra się Abby. No nie spodziewałem się. Ale wyglada mega dziwnie. Nic na to nie poradzę. Jakby wyglądała trochę mniej karykaturarnie (nic na to nie poradzę że tak to widzę) to pewnie byłoby inne odczucie. Druga rzecz to Dina. No głupie to "bo jestem w ciąży". No ale ok. No i jakąś taka średnio ciekawa. Ale i tak lepiej jak się spodziewałem. Np. opowieści z synagogi nawet ciekawe, ale nic nadzwyczajnego. Te znajdzki karty - jakieś to głupie. Nawet nie chce mi się tego czytać Ale i tak zniszczone Seattle i odwiedzanie sklepików porozwalanych. Trochę razi to że się wie że zaraz segment walki, bo gra rzucą śmiecie do walki. Mega są też smaczki jak krew wypływa po jakimś czasie z kolesia wcześniej zabitego. Kurde czemu nikt nie pisał że zarażonych jest sporo. Wolę klimat horroru od jakiś ludzików. Cóż trochę żałuję że nie gram bez poznanania spoilerów. Może inaczej by smakowało. Może gorzej. Nie wiem. Ogolnie ciekawe jak będzie jak dojdę do Spoiler Abby Mam nadzieję że nie będzie chociaż backtrackingu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 787 Opublikowano 13 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 Wszystko co piszesz to prawda. TLoU II to swietna, piekna i wazna gra. Wszystko w niej dziala tak jak powinno. Sa kontrowersje fabulatne, ktore jednym pasuja, innym nie. Przynajmniej jest dyskusja. Wilalbym jednak by niektore watki poszly w innym kierunku. Mialoby to wiecej sensu w ogolnym rozrachunku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 450 Opublikowano 13 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 W ogólnym rozrachunku schemat opowieści i tego, jak to wszystko zostało dowiezione do końca, jest absolutnie wyjątkowe i genialnie poprowadzone. Tak, ma problemy z przesyceniem zarówno LGBT jak i przesadzonym neo-feminizmem, ale w ogólnym rozrachunku żadna inna gra NIGDY nie wywołała u mnie takich emocji swoją historią i jej twistami - za to na zawsze w sercu i mimo tych wątków, które nie przypadły mi do gustu, czekam jak poyebany na zamknięcie trylogii. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 13 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 Ja zastanawiam sie o jakich dziurachw scenariuszu pisal np observer. Oprocz slabego dosc watku Cytat Spoiler Leva i jej siostry ktory jest niedorobiony i slaby To wszystko jest rewelacyjne. Mam dosc prawicowe poglady ale absoltunie nie odczulem feminizacji tej gry oraz kompletnie watki lgbt ktore tu sa, nie przeszkadzaly mnie. Swiat gry ma miejsce w czasie apokalipsy, ludzie roznie reaguja i przezywaja dane wydarzenia, w czasie cywilizacyjnego holokaustu Przeciez dzisiaj mamy lesbijki kraz transwestytow na ulicach, kurwa udawanie ze tacy ludzie nie istnirja jest po prostu glupie. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 450 Opublikowano 13 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 Jasne że istnieją, ale głupie to jest robienie z co drugiej osoby les/trans w czasach, gdy ludzi na Ziemi zostało 10% - oczywiście przesadzam z tą "co drugą", ale na te około 30h gry tak się właśnie czułem, jakbym co krok spotykał takie osoby. No i robienie z facetów pizd/bezkręgowców/mięczaków, żeby tylko z kobiet zrobić niesamowite heroiny (o Mel jadącej na akcję z dziewięciomiesięcznym brzuchem litościwie nie wspomnę). Więc tak jak ktoś napisał - trzeba znać umiar, bo inaczej takie "inclusion" nabiera formę wpychania do gardła siłą, a tego nikt nie lubi. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Nawet nie wiedziałem, że na TGA wystąpił Joel, to znaczy ten wokalista z Pearl Jem Cytuj Odnośnik do komentarza
MarJanOS 27 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Ja dopiero zacząłem grać ale od razu z grubej rury. Jak zacząłem wieczorem tak przed 4 skończyłem Super gameplay i grafika, która mi osobiście zrywa beret. Naughty Dog potrafi w to jak mało kto Narazie niewiele z wrażeń fabularnych ale na większą ocenę przyjdzie jeszcze czas. Dodaje kilka ujęć z gierki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
mmatys85 7 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Wiadomo coś o multi ? Mieli nad tym pracować a po pół roku cisza nadal. Wykastrowali grę z jej najlepszego elementu. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 138 Opublikowano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 Nic nie wiadomo, cuckman jedynie pisał parę razy na TT że nasze czekanie jest tego warte, przy czym nie napisał wprost że chodzi o multi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi