GSPdibbler 174 Opublikowano 2 stycznia 2021 Opublikowano 2 stycznia 2021 (edytowane) 15 minut temu, KrYcHu_89 napisał: Ty tak na serio z tym user score na meta xD? Przeciez tam od lat nikt na to nie patrzy, bo wiadomo, że trolling i od lat nie trzeba kont rejestrować, żeby wystawić opinie (duzo lepszy psn/steam itp.) Poza tym gra ma dziesiątki tysięcy opinii i więcej pozytywnych i negatywnych niz wszystkie gry razem wzięte na tym portalu wystawiane przez botów. Wszystko przez wojnę o fabułę i spojlery z czasów premiery xD. Ok, To czemu inne gry nie są trollowane? Cybergicz słusznie na ps4 za niegrywalny wersje. Zauważ że gry bombardowanie negatywnymi ocenami są słusznie cisniete. A to za mikroplatnosci, niedopracowanie, a Mesjasz za "super" dojrzała fabułę dla gimnazjalistów. Edytowane 2 stycznia 2021 przez GSPdibbler Cytuj
KrYcHu_89 2 376 Opublikowano 2 stycznia 2021 Opublikowano 2 stycznia 2021 Teraz, GSPdibbler napisał: Ok, To czemu inne gry nie są trollowane? Bo nie wywołują emocji u nikogo :)? Poza tym nie są exclusivami. Inna trollowana gra to Death Stranding rok temu, tam było podobnie. Zobacz zresztą ile 'Readers Choice' ma juz tlou2 :). To sa wyniki z poszczególnych portali/czasopism/a nawet forów. The Last of Us Part II - 175 Media Outlets: 123 | Readers' Choice: 52 Hades - 39 Media Outlets: 37 | Readers' Choice: 2 Ghost of Tsushima - 29 Media Outlets: 23 | Readers' Choice: 6 Animal Crossing: New Horizons - 18 Media Outlets: 18 | Readers' Choice: 0 Cyberpunk 2077 - 14 Media Outlets: 7 | Readers' Choice: 7 Final Fantasy VII Remake - 13 Media Outlets: 12 | Readers' Choice: 1 Doom Eternal - 8 Half Life: Alyx - 8 Microsoft Flight Simulator - 4 Assassin's Creed Valhalla - 2 Ori and the Will of the Wisps - 2 Yakuza: Like a Dragon - 2 Demon's Souls - 1 Immortals Fenyx Rising - 1 Kentucky Route Zero - 1 Marvel's Spider-Man: Miles Morales - 1 Sakuna: Of Rice and Ruin - 1 Spiritfarer - 1 Tony Hawk's Pro Skater 1+2 - 1 1 Cytuj
GSPdibbler 174 Opublikowano 2 stycznia 2021 Opublikowano 2 stycznia 2021 (edytowane) 4 minuty temu, KrYcHu_89 napisał: Bo nie wywołują emocji u nikogo :)? Poza tym nie są exclusivami. Inna trollowana gra to Death Stranding rok temu, tam było podobnie. Zobacz zresztą ile 'Readers Choice' ma juz tlou2 :). To sa wyniki z poszczególnych portali/czasopism/a nawet forów. The Last of Us Part II - 175 Media Outlets: 123 | Readers' Choice: 52 Hades - 39 Media Outlets: 37 | Readers' Choice: 2 Ghost of Tsushima - 29 Media Outlets: 23 | Readers' Choice: 6 Animal Crossing: New Horizons - 18 Media Outlets: 18 | Readers' Choice: 0 Cyberpunk 2077 - 14 Media Outlets: 7 | Readers' Choice: 7 Final Fantasy VII Remake - 13 Media Outlets: 12 | Readers' Choice: 1 Doom Eternal - 8 Half Life: Alyx - 8 Microsoft Flight Simulator - 4 Assassin's Creed Valhalla - 2 Ori and the Will of the Wisps - 2 Yakuza: Like a Dragon - 2 Demon's Souls - 1 Immortals Fenyx Rising - 1 Kentucky Route Zero - 1 Marvel's Spider-Man: Miles Morales - 1 Sakuna: Of Rice and Ruin - 1 Spiritfarer - 1 Tony Hawk's Pro Skater 1+2 - 1 Ok inne gry nie wywołują emocji u graczy. Dziękujemy za lekcje. No i oczywiście Days Gone I God of War to multiplatformy, dlatego gracze szanują. Edytowane 2 stycznia 2021 przez GSPdibbler Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 2 stycznia 2021 Opublikowano 2 stycznia 2021 Jezu, ktoś dalej broni sensowności ocen użytkowników na Metacritic? Przecież ta ocena była zbliżona do tej, która jest aktualnie w pierwszej dobie od premiery, gdzie sama gra jest od doby znacznie dłuższa. Gdyby tam jeszcze łączyło się konto na meta z posiadanymi na PS/X/Steam itd i wystawiało się oceny grom ze swojej biblioteki to jeszcze miałoby to sens. Jeżeli ocena gry na meta wynosi powiedzmy 86, a od graczy - 45 to jedyny wniosek jaki z tego można wyciągnąć to, że z grą związana jest jakaś afera. Tyle. Nie ma to nic związanego z jakością gry i słuszną oceną jaką jej się należy. 2 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 2 stycznia 2021 Opublikowano 2 stycznia 2021 Tak jak z Cyberpunkiem, co nie? Tylko ta afera, nic z jakością. Nic. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 2 stycznia 2021 Opublikowano 2 stycznia 2021 Z Cyberpunkiem historia jest podobna. Jakość techniczna oczywiście kuleje, ale za pół roku czy rok, kiedy gra będzie połatana i wszyscy będą się skupiać na dodatkach, te oceny zostaną. Gracze zapamiętają CDPR wpadkę i to w zasadzie tyle do czego to się sprowadza. Cytuj
GSPdibbler 174 Opublikowano 2 stycznia 2021 Opublikowano 2 stycznia 2021 5 minut temu, Voytec napisał: Z Cyberpunkiem historia jest podobna. Jakość techniczna oczywiście kuleje, ale za pół roku czy rok, kiedy gra będzie połatana i wszyscy będą się skupiać na dodatkach, te oceny zostaną. Gracze zapamiętają CDPR wpadkę i to w zasadzie tyle do czego to się sprowadza. Historia jest podobna pod względem ocen, a za co te oceny to inna para kaloszy. 25 minut temu, LiŚciu napisał: Fajnie że obcykałeś. Dzięx. Cytuj
KrYcHu_89 2 376 Opublikowano 3 stycznia 2021 Opublikowano 3 stycznia 2021 9 godzin temu, Voytec napisał: Jezu, ktoś dalej broni sensowności ocen użytkowników na Metacritic? Przecież ta ocena była zbliżona do tej, która jest aktualnie w pierwszej dobie od premiery, gdzie sama gra jest od doby znacznie dłuższa. Gdyby tam jeszcze łączyło się konto na meta z posiadanymi na PS/X/Steam itd i wystawiało się oceny grom ze swojej biblioteki to jeszcze miałoby to sens. Jeżeli ocena gry na meta wynosi powiedzmy 86, a od graczy - 45 to jedyny wniosek jaki z tego można wyciągnąć to, że z grą związana jest jakaś afera. Tyle. Nie ma to nic związanego z jakością gry i słuszną oceną jaką jej się należy. Metacritic to straszny rak niestety, ale nie usuną ani nie poprawia userscore raczej nigdy. Gdyby dodali logowanie po psn/xbox/steam itp. Nie byłoby tyle wejsc na ich stronę i takiej gownoburzy związanej z niemal kazdym relasem gry AAA, która generuje im cały ruch:). I tak łaskawie zmienili ostatnio, ze oceny można wystawić jakos dopiero 3 dni po premierze, a nie od razu. Dramat i szkoda chyba na to czasu, żeby ludziom tłumaczyć, że to bez sensu i polowe recenzji wystawia jeden internetowy troll xD. Ja od czasu premiery Death Stranding juz nawet tam nie zaglądam. Duzo lepiej po prostu samemu zapoznać się z grą, poczytać to forum czy Reddita, tutaj teżtrzeba uważać, bo gdybym sugerował się Redditem to w Cyberpunka bym nie zagrał, bo przecież taka tragedia glitch na glitchu i grac się nie da xD. Wracając do The Last of Us Part 2 ilość GOTY od graczy (tak tak tutaj również idą na rekord) i krytyków bardzo cieszy. Widac, że, mimo, iż poszli bardzo ale to bardzo odważnie z wątkiem fabularnym, opłaciło się to! Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 3 stycznia 2021 Opublikowano 3 stycznia 2021 Wystawianie oceny bez posiadania danej gry to debilizm. Steam ma dobrze rozwiązane, chcesz ocenić gierkę musisz ją posiadać i tam faktycznie oceny od graczy są miarodajne. Cytuj
Elitesse 382 Opublikowano 3 stycznia 2021 Opublikowano 3 stycznia 2021 Ponownie zacząłem grac w to cudo i mówicie co chcecie ale dla mnie jest to gra roku, a być może nawet generacji. Gram drugi raz, tym razem na prawie najwyższym poziomie trudności i jest mega. Liczy się każdy nabój, jeszcze lepiej czuć atmosferę zagrożenia i częściej wybieram ucieczkę zamiast konfrontacji. Już dawno przy żadnej z gier tak dobrze się nie bawiłem. Żeby lepiej wczuć się w klimat przed tą częścią przeszedłem pierwszą część dwa razy pod rząd na normalu i prawie tym najwyższym poziomie trudności. W tym najwyższym jednak brakowało mi huda w pierwszej części. Pod względem fabularnym gra wypada trochę słabiej ale przy takim gameplayu idzie im to wybaczyć. 2 Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 3 stycznia 2021 Opublikowano 3 stycznia 2021 12 godzin temu, Ukukuki napisał: Wystawianie oceny bez posiadania danej gry to debilizm. Steam ma dobrze rozwiązane, chcesz ocenić gierkę musisz ją posiadać i tam faktycznie oceny od graczy są miarodajne. Powiedz to Mazzeo ktory na podstawie jutuba i przeczytanych wysrywow w Internecie twierdziłze gra jest chujowa i ma dramatyczną fabule xd 1 Cytuj
LiŚciu 1 305 Opublikowano 4 stycznia 2021 Opublikowano 4 stycznia 2021 Tu wogóle był niezły festyn z tym krytykowaniem. Najbardziej im nie pasowało - baby które są lesbijkami, baba która jest przypakowana i baba w ciąży. Normalnie jak tytuł tej książki - "mężczyźni którzy nienawidzą kobiet" Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 4 stycznia 2021 Opublikowano 4 stycznia 2021 Ja gierkę mam jeszcze przed sobą ale jak komuś przeszkadzają takie rzeczy to jest z nim zdecydowanie coś nie tak. Cytuj
messer88 6 583 Opublikowano 4 stycznia 2021 Opublikowano 4 stycznia 2021 najlepszy był festyn z jednym takim użytkownikiem co wmawiał wszystkim którym się coś nie podobało że nie grali xd 1 Cytuj
Figuś 21 250 Opublikowano 4 stycznia 2021 Opublikowano 4 stycznia 2021 Mi tam dalej najbardziej nie pasuje brak multi, za co dwa oczka mniej do oceny Cytuj
messer88 6 583 Opublikowano 4 stycznia 2021 Opublikowano 4 stycznia 2021 No, ale to chyba robią i będzie osobno? Cytuj
Figuś 21 250 Opublikowano 4 stycznia 2021 Opublikowano 4 stycznia 2021 A co mnie to obchodzi, prócz tego dwu sekundowego wycinka z tego leaku przed premierą, cuckman nic nam nie pokazał ani nie potwierdził że będzie kiedyś tam. Prawda jest taka, że bardziej czekałem właśnie na Frakcje niż na samego singla 1 Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 4 stycznia 2021 Opublikowano 4 stycznia 2021 To multi w jedynce było takie dobre? Na filmikach szału to nie robiło z tego co pamiętam. Cytuj
LiŚciu 1 305 Opublikowano 4 stycznia 2021 Opublikowano 4 stycznia 2021 Jedno z najlepszych multi jakie powstało wg mnie. Genialne mapy (elektrownia np) i zajebista rozgrywka. Cytuj
GSPdibbler 174 Opublikowano 4 stycznia 2021 Opublikowano 4 stycznia 2021 4 godziny temu, LiŚciu napisał: Tu wogóle był niezły festyn z tym krytykowaniem. Najbardziej im nie pasowało - baby które są lesbijkami, baba która jest przypakowana i baba w ciąży. Normalnie jak tytuł tej książki - "mężczyźni którzy nienawidzą kobiet" No wyobraź sobie że mi się nie podobało jak na misje jedzie lekarz (w tych warunkach na wage zlota, a oboz pelny normalnych ludzi) w zaawansowanej ciąży I skacze po linach jak małpa. Poziom zenuometru wyjebał ponad skalę. I kobieta z największą muskulatura W obozie pełnym mężczyzn, trochę zabawne. Raczej tu problem miał scenarzysta z mężczyznami że zrobił z nich karykatury. Klient co wszystko ruka( stereotyp faceta ), bezplciowy azjata No i W sumie to tyle co zapamiętałem z męskich ról. I nie rozumiem dlaczego Spoiler Abs torturowala Joela jak jakiś psychol zamiast go zabić? Przecież uratował jej przed chwilą życie. Jakim trzeba być zwyrolem żeby pozbawiać kogoś życia w taki sposób? To seryjnie mordercy byli bardziej ludzcy niż ta super postać z którą mamy się utożsamiać. Jeszcze reszta spokojnie stoi obok, jakby Abs to była jakaś szefowa. A przecież ta lekarka mówi później że nie lubi przemocy no wtf. Ta gra uwielbia tanio szokować (zabójstwo Joela w okrutny bezsensowny z punktu widzenia normalnego człowieka sposób, zabicie ciężarnej, jakiś kult wypruwajacy na żywca flaki, po kl chuj nie wiadomo, Ellie katujaca pałka żeby zdobyć informacje itd.) żeby nazwać to potem przełomem w grach. Jest tyle głupot w tej fabułę że mógłbym referat napisać, ale w sumie szkoda czasu. Jakoś inna gra z tematyką less I kobieca postacią zebrała dobre recenzje. Ludziom nie podoba się po prostu grafomanstwo scenarzysty. Cytuj
LiŚciu 1 305 Opublikowano 4 stycznia 2021 Opublikowano 4 stycznia 2021 No patrząc przez pryzmat tego co masz dzisiaj na około to może bzdura. Teraz zamknij oczy, wyobraź sobie upadek praktycznie całego cywilizowanego świata - dodaj 25 lat i zastanów się czy faktycznie nie może być inaczej niż to co znasz i uważasz za logiczne. 1 Cytuj
Boomcio 4 147 Opublikowano 4 stycznia 2021 Opublikowano 4 stycznia 2021 2 minuty temu, GSPdibbler napisał: No wyobraź sobie że mi się nie podobało jak na misje jedzie lekarz (w tych warunkach na wage zlota, a oboz pelny normalnych ludzi) w zaawansowanej ciąży I skacze po linach jak małpa. Ciąża, to nie choroba. 4 minuty temu, GSPdibbler napisał: a oboz pelny normalnych ludzi Do misji biorą najlepszych, a nie " normalnych" - spójrz na serial TWD daryle i inne czołowe postacie są od wszystkiego Cytuj
GSPdibbler 174 Opublikowano 4 stycznia 2021 Opublikowano 4 stycznia 2021 1 minutę temu, Boomcio napisał: Ciąża, to nie choroba. A gdzie napisałem że choroba? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi