Opublikowano 29 sierpnia 20213 l O tym samym też myślałem w trakcie rozgrywki, ale co się odwlecze, to nie uciecze Edytowane 29 sierpnia 20213 l przez Paolo1986
Opublikowano 29 sierpnia 20213 l @Paolo1986 czym prędzej zostaw dwójkę i graj w jedynkę. No dwójki nie "poczujesz" bez znajomości jedynki. One są tak bardzo powiązane. MUSISZ poznać i zżyć się z bohaterami jedynki. Popełniasz wielki błąd zaczynając od dwójki. Edytowane 29 sierpnia 20213 l przez creatinfreak
Opublikowano 29 sierpnia 20213 l Godzinę temu, creatinfreak napisał: @Paolo1986 czym prędzej zostaw dwójkę i graj w jedynkę. No dwójki nie "poczujesz" bez znajomości jedynki. One są tak bardzo powiązane. MUSISZ poznać i zżyć się z bohaterami jedynki. Popełniasz wielki błąd zaczynając od dwójki. A czy powinienem też ograć dodatek Left Behind?
Opublikowano 29 sierpnia 20213 l Wypadałoby. Mi co prawda się średnio podobał no ale nie jest jakoś długi więc nawet jak nie podejdzie to idzie się przemęczyć
Opublikowano 29 sierpnia 20213 l W ps+ collection to czasem nie jest? Albo było w zwykłym ps+. W każdym bądź razie można to łatwo wyrwać. Pudełka za 40zl latają.
Opublikowano 29 sierpnia 20213 l 15 godzin temu, Shen napisał: Cały ten ostatni chapter jak Ukryj zawartość ruszyła z farmy szukać Abby sprawiał na mnie wrazenie dodanego na siłe i pasował mi do całości jak pięść do nosa To było właśnie najbardziej zajebiste w tym wszystkim, bo kiedy myślałem, że to już koniec, dostałem ciąg dalszy i to jeszcze w tak Spoiler odmiennej klimatycznie miejscówce 3 godziny temu, Paolo1986 napisał: Przyznam, że moje odczucia co do kreacji postaci obu bohaterek wynikają z tego, że momentami czułem się, jakbym oglądał dobry film. Być może też dlatego, że nie grałem do tej pory w 1 część (pewnie prędzej czy później to nadrobie). K#rwa, jak można zagrać w tak mocno fabularnie rozwiniętą produkcję bez znajomości podstaw i części, która dała pod to podwaliny? Żeby te gry jeszcze były jakoś rozstrzelone generacyjnie, ale obydwie są na jednej konsoli, więc już w ogóle nie ma wymówki. To nie FIFA, żeby od razu zaczynać od najnowszej. Teraz już lipa, bo wiesz, co się wydarzyło w dwójce, wiesz kto do niej dożył itp - zabrałeś sobie masę frajdy z ogrywania jedynki tym głupim posunięciem.
Opublikowano 29 sierpnia 20213 l To fakt. W przypadku The Last of Us, koniecznością jest zagranie najpierw w pierwszą część. Koniecznością.
Opublikowano 30 sierpnia 20213 l Developerskie sztuczki wykorzystane w TLoU 2 Daję w spoiler bo już sama miniaturka jest mocnym spoilerem, jak ktoś nie grał nie otwierać. Spoiler
Opublikowano 8 września 20213 l Helou. Szybkie pytanie odnośnie gry: Czy u Was też napęd pracuje cały czas podczas gry? W RDR2 była cisza jak makiem zasiał, a tu chodzi na okrągło... Chyba, że gra wczytuje się częściowo z płyty... To wtedy nie ma problemu.
Opublikowano 8 września 20213 l Ja gram na PS5 to płyta tylko się odpala na początku na chwilę, a później już konsola jest bezgłośna.
Opublikowano 8 września 20213 l u mnie na slimce tylko jak się gra ladowała na samym początku, to coś tam było słychać, a później, co mocno mnie zaskoczyło patrząc na to jak ta gra wygląda (i jeszcze biorąc pod uwagę te bardzo szybkie loadingi), była cisza jak makiem zasial
Opublikowano 9 września 20213 l Ok... Napęd wycisza się, ale po duuuużo dłuższym czasie niż w innych grach. Nie było pytania.
Opublikowano 12 września 20213 l No właśnie skończyłem tą świetną gierkę choć po zakończeniu czuję pewien niedosyt co dalej się dzieje Spoiler z Ellie I Abby po zakończeniu głównego wątku Historia obu głównych bohaterek się świetnie naświetla wraz z postępami w grze, o ile Ellie dla mnie oczywiście pierwszoplanowa postać to Abby też z czasem co raz lepiej się rozumie i pewne wybory nabierają innego charakteru, nawet zacząłem ją lubić. Pomijam całkiem wątki LGBT bo mi to jakoś zupełnie obojętne, ale historia jest bardzo dobra, pokazuje drogę głównych bohaterów i podejmowane przez nich wybory. Warstwa wizualna gry dla mnie klasa, gram na PS5 no gra wygląda świetnie, podobnie bardzo leży mi muzyka w tej i w pierwszej części to głównie gitara akustyczna - sztos. Ale to co miażdży jaja w tej grze to gameplay. Bronie, możliwość prowadzenia walki na różne sposoby od podejścia rambo po cichą eliminację coś pięknego, fajni przeciwnicy, nowe rodzaje zarażonych, walka z ludźmi też bardzo fajny poziom trzyma pod tym kątem wszystko zagrało. Jak zacząłem grać to jakoś nie mogłem się wkręcić w klimat, ale tylko chwilowo, po 2 godzinach chłonąłem każdą chwilę z grą, lizałem ściany, starałem się przeszukiwać każde pomieszczenie i zaglądać w każdy zakamarek. Grałem na poziomie trudnym i wydaje mi się, że można grać na wyższym. Akurat ja 90% gry po cichaczu zabijałem wrogów i dla mnie skradankowy system walki to to co gra ma najlepszego do zaoferowania. Każda minuta poświęcona tej grze nie została zmarnowana, grało mi się doskonale i w moim odczuciu to jedna z tych gier, po których skończeniu jest pewien żal, że to już koniec. Mam nadzieję, że jeszcze powstanie kolejna część.
Opublikowano 13 września 20213 l No ta gra to majstersztyk,szkoda że trzeba będzie czekać pewnie do końca generacji ps5 aby zagrać w kolejną część. Chyba trzeba sobie odświeżyć na ps5. Edytowane 13 września 20213 l przez KarolJanuszGejmingu
Opublikowano 13 września 20213 l Nie wiem jak chodzi na PS4 bo czekałem z ograniem na PS5 ale chodzi jak żyleta. No dla mnie świetna gra i na pewno jeszcze nie raz do niej zasiądę jak do pierwszej części.
Opublikowano 22 września 20213 l Szczerze mówiąc jak dlc to tylko i wyłącznie droga Ellie Spoiler do Santa Barbara .
Opublikowano 22 września 20213 l No pojebało ich z tą Abby, jak już dodatek do singla to tylko Ellie.
Opublikowano 23 września 20213 l No jak bym miał wybrać dodatek Abby czy Ellie to wolę Ellie, ale przyjmę wszystko do tej zacnej gierki