McDrive 3 082 Opublikowano 24 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 grudnia 2021 W dniu 20.12.2021 o 11:21, PanKamil napisał: Jeśli jakimś cudem chorobliwie chciwe sony wyda tlou f2p to pewnie pierwsze mikropłatność to będzie matchmakeing. Ja tam obstawiam, że te słynne "Frakcje" z tlou wyjdą jako f2p z mapą do battle royale i większą liczbą kosmetyki niż w warzone. Sony będzie miało swój Gaas. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 24 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 grudnia 2021 Nie, ten tryb bankowo stanie się płatny. Uncharted 4, anyone? Identycznie Ryanek postąpi tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 143 Opublikowano 24 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 grudnia 2021 A co było z Uncharted 4 multi? Było na premierę i tylko kosmetyka była w mikropłatnościach, jak bardzo dużo grałeś to 90% tych kosmetycznych rzeczy mogłeś odblokować nie płacąc ani grosza. A jeżeli ci chodzi o to że na premierę był seasson pass to bardzo spoko sie z nim zachowali dając tym co go kupili U:LL które miało być małym rozszerzeniem do podstawki, ale się tak rozrosło że wyszło jako stand alone za chyba 40$, a ja to miałem w seasson passie za 100zł wykupując go przy premierze gry bo później nie było możliwości go kupić no i mnóstwo gratów do multi. Mapy były za free Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 24 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 grudnia 2021 A nie było czasem opcji oddzielnego zakupu? Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 082 Opublikowano 24 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 grudnia 2021 1 minutę temu, Nemesis napisał: A nie było czasem opcji oddzielnego zakupu? Nie, bo kupowałem na premierę i od razu po skończeniu grałem w multi. Tylko kosmetyka była płatna wtedy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 143 Opublikowano 24 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 grudnia 2021 29 minut temu, Nemesis napisał: A nie było czasem opcji oddzielnego zakupu? To było z U3 które zrobili jakiś czas po premierze f2p Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 24 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 grudnia 2021 Nieważne w jakiej formie, będzie granie. Nie powstrzymamy tego. Mechanika TLoU 2 to fantastyczne rozwinięcie jedynki, więc to samo przełoży się na multi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Emet 1 079 Opublikowano 30 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2021 (edytowane) Taka ciekawostka... W grze jest bug, który nawet na zwykłym PS4 odblokowuje framerate. Gra chodzi wtedy najczęściej w przedziale 40-50fps. Jest jednak 1 efekt uboczny... Gra rzeźbi wtedy konsolę non stop na 100% i po chwili mamy w pokoju odrzutowiec (nie wiem czy PS4 przeżyłoby kilkugodzinną sesję w takich warunkach ). Jeśli ktoś chce wypróbować wystarczy podczas gry wejść w ustawienia obrazu / ekranu w opcjach gry i kliknąć reset ustawień. e: Okazuje się, że 40-50fps w mniej wymagajacych miejscach. Zazwyczaj jednak między 35 a 40. Edytowane 2 stycznia 2022 przez Emet Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 30 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2021 40-50 fpsów w tak wyglądającej grze na konsoli z 2013 roku? Magia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 143 Opublikowano 1 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 054 Opublikowano 5 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2022 No mirosławy, chyba mam ścianę. Jednak mnie ta dwójka nie angażuje jakbym chciał - tak, wiem, że gunplay zajebisty, ale brakuje mi tutaj eksploracji, bo na razie proporcje walki do eksploracji są jakieś 80/20. Jedynka miała coś z survival horroru, a dwójka to taka strzelanka z elementami sh. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 972 Opublikowano 5 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2022 Nie pierdol tylko graj. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 534 Opublikowano 5 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2022 Przechodzę właśnie drugi raz i na samą myśl o Spoiler powtarzaniu gry od Day 1 jako Abby mi się odechciewa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 143 Opublikowano 5 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 333 Opublikowano 5 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2022 6 minut temu, Paolo de Vesir napisał: No mirosławy, chyba mam ścianę. Jednak mnie ta dwójka nie angażuje jakbym chciał - tak, wiem, że gunplay zajebisty, ale brakuje mi tutaj eksploracji, bo na razie proporcje walki do eksploracji są jakieś 80/20. Jedynka miała coś z survival horroru, a dwójka to taka strzelanka z elementami sh. Gdzie jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 143 Opublikowano 5 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2022 1 minutę temu, Square napisał: Przechodzę właśnie drugi raz i na samą myśl o Pokaż ukrytą zawartość powtarzaniu gry od Day 1 jako Abby mi się odechciewa. No własnie ostatnio miałem sie pytać czy nie masz w co grać że odpaliłeś tą grę 7/10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 300 Opublikowano 5 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2022 Wezyr może zmień filtr w grze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 464 Opublikowano 6 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2022 Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał: No mirosławy, chyba mam ścianę. Jednak mnie ta dwójka nie angażuje jakbym chciał - tak, wiem, że gunplay zajebisty, ale brakuje mi tutaj eksploracji, bo na razie proporcje walki do eksploracji są jakieś 80/20. Jedynka miała coś z survival horroru, a dwójka to taka strzelanka z elementami sh. Serio? Ja tam pamiętam od chooya eksploracji i ogółem to chyba nawet więcej niż w jedynce, głównie z racji większych przestrzeni i kilku otwartych hubów. Na easy grasz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 054 Opublikowano 6 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2022 7 godzin temu, Wredny napisał: Serio? Ja tam pamiętam od chooya eksploracji i ogółem to chyba nawet więcej niż w jedynce, głównie z racji większych przestrzeni i kilku otwartych hubów. Na easy grasz? Survivor, ale myślę nad zmianą na hard. W pierwszej lokacji gdzie mamy względnie otwarty świat naprawdę super się eksplorowało, było trochę zagadek środowiskowych, ale w pewnym momencie po prostu walka za walką, w dodatku z ludźmi i zawsze w potężnej ilości. ;// @Pupcio Spoiler pierwsze spotkanie z kultystami, te gwizdy robią robotę To nie, że gra jest zła, broń boże, ale jakoś nie dam rady się w to dalej wkręcić. Może potrzebuje chwilowego odpoczynku, pamiętam, że do jedynki też zabierałem się kilka razy nim zdołałem się potężnie zaangażować i zakończyć tytuł ze łzami w oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 964 Opublikowano 6 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2022 Może po prostu grając na Survivor potyczki trwają dłużej i z tego wynika dysproporcja (nie mówiąc już o tym że gra jest o wiele dłuższa)? Proporcje walka/eksploracja były podobne do TLOU1 ale trochę brakowało mi większej ilości drabin Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 054 Opublikowano 6 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2022 Jedynkę skończyłem na tym samym poziomie trudności. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 333 Opublikowano 6 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2022 Jak tobie już na tym etapie nie chce się grać to na koniec gry będziesz MARTWY W ŚRODKU Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 6 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2022 Wezyr, słuchaj Yetiego, to będziesz się męczył przez kolejne kilkanaście godzin, bo jesteś dopiero jakoś w połowie gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 333 Opublikowano 6 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2022 No a pod koniec to serio już męczybuła z tej gry się robi i to nawet dla osoby która z chęcią przeszła całość Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 436 Opublikowano 6 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2022 albo zmień sobie na easy i postrzelaj do końca gry będzie znośniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi