Zeratul 415 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 Nie kumam co się odwala na Metacritic. Jedna z najlepszych gier tej generacji. Nie da się oderwać bo co chwilę coś się dzieje. Może jak skończę to też będę narzekać ale póki co wszystko w tej grze jest zrobione kapitalnie. Eksploracja jest pierwszą klasa przez przywiązanie do detali. Grafika to już chyba next gen. Prowadzenie fabuły idealne. Historia i bohaterowie oskarowe. Otwartość świata powala. Miałem drobne obawy o sequel bo jedynka gameplayem mocno zawiodła ale w dwójce wszystko jest rewelacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 324 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 Przecież to ten sam gameplay co w jedynce xD Cytuj Odnośnik do komentarza
GSPdibbler 171 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 "Historia i bohaterowie oskarowe" Ale ten temat dostarcza. Ludzie za beznadziejna fabule bombardują metacritic , a ten arcydzieło. Gameplayowo, graficznie i eksploracyjnie to się zgodzę. No chyba że nagle fabuła nagle nabierze rumieńców bo na tą chwilę Spoiler Kisne Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelas 8 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 Widocznie ktoś nie chce żeby powstała część trzecia, bo ta genialna fabuła to jak dwie pchełki walczące ze sobą pośrodku niczego. Wszystkie grzyby, gangi i inne przeszkody służą tylko za spowalniacze żeby te dwie pchełki się za szybko ze sobą nie spotkały. Trzeba je czymś poodgradzać, najlepiej światem postapokaliptycznym. Oglądaliście może najnowsze anime "Mortal Kombat Scorpion's revenge"? Cały świat MK wykreowany przez lata został spłycony do tego że Scorpion chciał zabić Sub Zero, i tyle, koniec. Tu jest podobna sytuacja. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 175 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 23 minuty temu, GSPdibbler napisał: "Historia i bohaterowie oskarowe" Ale ten temat dostarcza. Ludzie za beznadziejna fabule bombardują metacritic , a ten arcydzieło. Gameplayowo, graficznie i eksploracyjnie to się zgodzę. No chyba że nagle fabuła nagle nabierze rumieńców b Ludzie bombarduja metacritic za ból tyłka ze względu na lgbt i babochłopa. Czyli za nic. Gdyby nie to, to taka sytuacja pewnie by nie miala miejsca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kolos28 282 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 Ludzie bombarduja metacritic za ból tyłka ze względu na lgbt i babochłopa. Czyli za nic. Gdyby nie to, to taka sytuacja pewnie by nie miala miejsca.Za dużo więcej Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 296 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 (edytowane) 10 godzin temu, BieŃ napisał: Jezus ziomuś ty robiłeś recenzje gier ? xD Kiedyś tak. Jak byłem dużo młodszy, wtedy się w gry grało chłopcze a nie oglądało na YT. Wtedy zresztą jeszcze nie było YT tak popularnego. Jeśli nie skumałeś co miałem wczoraj po kilku drinach na myśli to pudsumuje: - jedziecie laske za wygląd jakby to miało świadczyć o jakości gry - poyebane - jedziecie gre która się i tak wyróżnia i jest jedyna w swoim rodzaju pod wieloma względami,, gry które wymieniłem DS, GoW to również gry jedyne w swoim rodzaju więc i tak się bronią bo ciężko je do innych odnieść pod wieloma względami - jedziecie po wątku LGBT, bo jest LGBT a Wy jesteście twardziele Hetero - poyebane Na końcu i tak będą MLN sprzedanych kopii, zachwyty, nagrody branżowe a Wy malkontenci wskoczycie w inny temat na tym lub innym forum i będzie stawać w opozycji własnie po to żeby się jakoś wyróżnić a nie że niby "jesteście znawcy i patrzycie obiektywnie". A na koniec tylko dodam, ziomuś, że skoro odwaliłeś gre na YT i na tej podstawie wyrażasz opinie to powinieniś schowac się w swoim życiu i długo nie wychodzić do ludzi. Edytowane 21 czerwca 2020 przez ListuniO Błedy w pisowni 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
BieŃ 923 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 Kiedyś tak. Jak byłem dużo młodszy, wtedy się w gry grało chłopcze a nie oglądało na YT. Wtedy zresztą jeszcze nie było YT tak popularnego. Jeśli nie skumałeś co miałem wczoraj po kilku drinach na myśli to pudsumuje: - jedziecie laske za wygląd jakby to miało świadczyć o jakości gry - poyebane - jedziecie gre która się i tak wyróżnia i jest jedyna w swoim rodzaju pod wieloma względami,, gry które wymieniłem DS, GoW to również gry jedyne w swoim rodzaju więc i tak się bronią bo ciężko je do innych odnieść pod wieloma względami - jedziecie po wątku LGBT, bo jest LGBT a Wy jesteście twardziele Hetero - poyebane Na końcu i tak będą MLN sprzedanych kopii, zachwyty, nagrody branżowe a Wy malkontenci wskoczycie w inny temat na tym lub innym forum i będzie stawać w opozycji własnie po to żeby się jakoś wyróżnić a nie że niby "jesteście znawcy i patrzycie obiektywnie". A na koniec tylko dodam, ziomuś, że skoro odwaliłeś gre na YT i na tej podstawie wyrażasz opinie to powinieniś schowac się w swoim życiu i długo nie wychodzić do ludzi. Przestrzeliłeś z tym ,,chłopcze,, ale nie będę tutaj stawiał się i dyskutował ,kto dłużej gra i kto gdzie był jak zaczynała się era jutuba. - nigdzie nie pisze że wygląd Abby rzutuje na jakość gry - coś ci się pomyliło -nie grałem w ten tytuł więc nie wiem czym się wyróżnia jeśli chodzi o gameplay i tutaj milczę i nie oceniam ,w żadnym poście tego nie zrobiłem -ogranij się -lgbt i my jako twardziele hetero przemilczę Ostatnią rzeczą na jakiej mi zależy to wyróżnienie się na forum o gierkach i szukanie tutaj poklasku.I teraz ostatni raz ...odwalenie gry na YT .Wyrażam opinie o fabule gry bo obejrzenie scenek daje mi takie prawo ,przecież to że gdzieś podczas gry znajdujesz jakieś listy itp rzeczy związane z fabułą nie zmieniają diametrialnie jej wydźwięku nie?przecież ciągle wam powtarzam że nie oceniam gameplayu i wszystkich innych elementów prócz fabuły ,nie pisze że fabuła jest do odbytu i przez to gra dostanie 1/10 i ma ten jeden punkt bo ma ,,fajnom grafikem,,Nie powiesz mi że pierwsza część nie stała świetną historią nie?Sam byłem pod mega wrażeniem i po prostu, jak chyba wszyscy , byłem meeega ciekaw jak to rozwiną w drugiej części ...i ciągle zdania nie zmieniam - ta fabuła to je.b.any żart .Za poradę psychologiczną o schowaniu się w życiu i nie wychodzeniu do ludzi bo obejrzałem filmiki z gierki na yt dziękuję ale z całym szacunkiem , przestań udzielać ludziom porad xD 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 296 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 A Ty przestań wyrażać opinie odnośnie fabuły po obejrzeniu filmów na YT zwłaszcza że sporo fabuły jest w trakcie game play-u którego pewnie nie miałeś okazji obejrzeć. A to co napisałem wyżej to nie miałem na myśli tylko Ciebie a opinie wielu osób (więc się nie wij jak piskorz że tylko do Ciebie i Twoich tekstów się odniosłem) które tutaj się czepiają tego jak jeden z bohaterów wygląda albo że dwie laski są lesbami - to nie denfiniuje tej gry! Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 Jak spotkałem najbardziej niebezpiecznych przeciwników w tym świecie - ludzi - to walka nabrała ogromnych rumieńców. Po tych kilku potyczkach wiem, że to będzie ogień jeszcze lepszy niż w jedynce - brutalność (ta bryzgająca krew, finiszery, defragmentacja ciał), gunplay (czuć ciężar każdego strzału), dodatkowe opcje jak czołganie. To wołanie po imieniu świetny bajer. No (pipi)a. Jak złapałem kompana laski jako tarczę, ta robi uniki, czuć widać tą panikę, adrenalinę. Cyk headshot i Pani majestatycznie spada z dachu. Finiszer. No nie mam pytań. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 856 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 Zabawne że o tym lgbt to najwięcej pyerdola fanatyczni obrońcy gry a nie krytykujący xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 324 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 9 godzin temu, Starh napisał: Które z bronii ulepszacie? Rewolwer i karabin wydają się być sensownym wyborem U mnie shotgun i łuk były najważniejsze. W sumie to z łuku strzela się tragicznie bez ulepszeń więc polecam zachowywać na niego części 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 Kurde, ja 10 h gry i łuku ni ma a gdzie tam jakieś ulepszenia do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 Też jeszcze go nie zdobyłem. Liczyłem, że w Part II może pojawi się kusza ale raczej nic z tego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 175 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 (edytowane) 3 godziny temu, Nemesis napisał: Póki co mam jakieś 9h na liczniku, gram typowo stealtn. Do tej pory użyłem trzech naboi do pistoletu i dwóch do strzelby więc ekwipunek mam spory przy zwiedzaniu i zbieraniu wszystkiego po drodze. Ja już trochę przestałem się skradać. Chcę jednak trochę popodziwiać te animacje gdy Ellie zabija wrogów toporem, kijem basebolowym itd. Do tego poczuć ciężki gunplay. Na skradanie jeszcze będzie czas jak będę przechodzić na najwyższym poziomie trudności. Póki co hard pozwala na trochę zabawy i zapasów nie brakuje. Oczywiście nadal się skradam, ale to z wyczuciem. Zależy ilu wrogów jest kolo siebie. Edytowane 21 czerwca 2020 przez Lukas_AT Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 (edytowane) po 10 godzinach fabule juz pomine, hoy z tym fan ficiem z resetery, niech sobie panderuja komu tam chca. hoooy tez z plotholeami i tanim shock value za to gameplay i eksploracja to jak dla mnie dzielo kompletne. moment w ktorym na lezaco zaladowalem hedenshouldersa 2 niemilcom szukajacym mnie po budynku z garazu oddalonego od niego kilkanascie metrow przez lekko uchylona brame to byl orgazm. albo moment, w ktorym odbarykadowalem drzwi od budynku zasloniete smietnikiem, uslyszalem, ze w srodku znajduje sie kilku rozjuszonych zarazonych, otworzylem drzwi i znowu je zabarykadowalem smietnikiem, zeby nie mogli sie wydostac, po czym usmazylem ich wszystkich precyzyjnie wycelowanym rzutem koktajlem stealth wysmienity. patrole z pasami niezle daja popalic. eksploracja i rozwoj postaci rajcowne, przemyslane i wiarygodne poki co jest mocne 7 na 10, gameplayowo 10 na 10. Edytowane 21 czerwca 2020 przez Andżej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 U mnie też łuku nie stwierdzono. Ulepszyłem karabinek, trochę pistolet i zbieram 70pkt. na obrażenia od colta. Cudowna gierka! Siedzę teraz w Hillcrest. To jest mokry sen dla fanów eksploracji i ciekawych potyczek w zarośniętych małomiasteczkowych lokacjach. Coś pięknego, a teraz dzięki mocy PS4 wszystko jest większe i czasem idzie się zgubić. Sytacja jest podobna jak z jedynką. Pierwsze godziny to 8/10 spoko gierka. Ale po pewnym czasie robi się z tego 10/10 GOTY. I nie chcę słyszeć że skoro Spoiler twórcy uśmiercili ukochanego, białego, silnego i heteroseksualnego wyborcę Trumpa to nie może być 10/10 tylko 0/10. Gracze są coraz głupsi niestety. Albo inaczej - zawsze była mała, ledwo widoczna grupka kretynów usiłująca obrzydzić daną gierkę. W wątku o pierwszym TLOU też miały miejsce takie rzeczy. Ale teraz te dzbany są głośniejsze i jest ich więcej. Olejcie temat user scora, na prawdę szkoda czasu i nerwów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 Mam wrażenie, że gra , (a raczej algorytmy w niej zawarte),,dozuje ilość naboi w zależności od rodzaju rozgrywki prowadzonej przez gracza. Im więcej strzelasz, tym więcej znajdujesz. Mowię o poziomie ,,normal" bo na nim gram. Generalnie w grze wsxystko jest idealnie zbalansowane, ilość eksploracji, różnorodność lokacji, masa mechanik, no wdzystko na tip,-top. Ale dozuję sobie rozgrywkę. Wyczuwalny ciężar emocjonalny i ciągłe mapięcie odciskają się w psychice. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 luk faktycznie na poczatku jest hooyowy, trzeba w niego bedzie zainwestowac srubki, tak jak ktos tam wspomnial. Cytuj Odnośnik do komentarza
BieŃ 923 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 Mam wrażenie, że największy ból dupy o jej łapy mają hodowcy brzuszków Drugi ból dupy polega na tym, że jest końcówka miesiąca i do pierwszego nie starczyło a tu jeszcze grę trzeba by kupić. W takiej sytuacji lepiej wyrzucić z siebie frustrację a grę obejrzeć na yt.Trzeci ból dupy polega na tym że ktoś może mieć inne zdanie nie patrząc na to czy ma tyle kasy by kupić tlou2 całemu drzewku genealogicznemu twojej rodziny czy nie xD 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 Dobry moment uchwyciłem. Niecelny rzut mołotowem trafił odpryskiem w rękę oponenta. Tu momentalnie się rękaw zapalił, ten gasił go w panice i po chwili wrócił do walki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Observer 10 317 Opublikowano 21 czerwca 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 (edytowane) Ja bym dodał że fabuła w trakcie gry jest gorsza niż jakby obejrzeć ją na YT, bo jako film by się lepiej broniła. Tutaj natomiast gra traktuje gracza jak dziecko i zmusza cie do robienia czegoś złego bez dania opcji nie zrobienia tej rzeczy, a potem jakimś tanim zagraniem moralizuje ZOBACZ CO ZŁEGO ZROBIŁEŚ JAK MOGŁEŚ. Przez to gracz czuje się jak frajer w podstawówce którego silniejszy kolega łapie za rękę i leje nią po twarzy. Setki gier w historii robiły to lepiej - przykładowo Undertale też każe ci się poczuć źle za zabicie przeciwnika ale daje ci opcję tego nie robić. W grach liniowych które nie dają różnych ścieżek wyboru zdecydowanie lepiej robił to SPEC OPS: The Line, gdzie w idealny jak na formę gier sposób zastosowano "subverting expectations" - problem w tym że żeby to odniosło dobry efekt, musisz zrobić coś lepszego i ciekawszego niż gracz się spodziewał, a w TLOU II jak w ostatnim sezonie Gry O Tron jest zupełnie odwrotnie. Przykładowo: Spoiler Celowe, szerokie i dawno zaplanowane działania marketingowe i sposób w jaki ND prezentowało w trailerach niektóre sceny, żeby w grze podmienić w nich postacie: To jest ograny tv trope użyty w najgorszym możliwym wydaniu, bo gracz dociera do jednej z najbardziej znanej sceny z zapowiedzi, tylko po to żeby zawieść się o ile gorsza scena jest w grze ostatecznej. ND celowo reklamowało grę sugerując inną przygodę, przygodę Ellie której pomaga Joel, tylko żeby zawieść oczekiwania i podmienić reklamowaną postać na Abby tworzoną z klucza ideologii Anity Sarkeesian. Ale ignoranci dla których tanio napisana fabuła jak z serialu netflixa dla nastolatków to materiał na Oskara dalej będą mówić że ludziom w tym wpychaniu ideologii do gier chodzi tylko o to że "dwie dziewczyny mają sie ku sobie" i homofobom się nie podoba. 2 godziny temu, teddy napisał: Zabawne że o tym lgbt to najwięcej pyerdola fanatyczni obrońcy gry a nie krytykujący xD Bo najłatwiej zrobić sobie chochoła i z nim walczyć, zamiast faktycznie zmierzyć się z argumentami. Edytowane 21 czerwca 2020 przez Observer 21 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 2 godziny temu, Pupcio napisał: Przecież to ten sam gameplay co w jedynce xD Ale wszystko lepiej podane, strzelanie lepsze, duzy nacisk na eksploracje i to rzucanie liny 4 minuty temu, BieŃ napisał: Trzeci ból dupy polega na tym że ktoś może mieć inne zdanie nie patrząc na to czy ma tyle kasy by kupić tlou2 całemu drzewku genealogicznemu twojej rodziny czy nie xD Co ty (pipi)isz, obejrzales sobie filmiki na youtube, nie grales nawet minute, a siedzisz w tym temacie z uporem maniaka i piszesz jaka gra jest (pipi)owa i nie powinnismy sie dobrze bawic. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
BieŃ 923 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 Co ty (pipi)isz, obejrzales sobie filmiki na youtube, nie grales nawet minute, a siedzisz w tym temacie z uporem maniaka i piszesz jaka gra jest (pipi)owa i nie powinnismy sie dobrze bawic.Masz problem ze siedzę sobie w temacie na forum dyskusyjnym? xD masz człowieku pusty łeb czy urojenia ?ja wam pisze że macie się źle bawić bo MI OSOBIŚCIE nie podoba się historia opowiedziana w tej grze ? Ej wy jesteście poważni? A potem ludzie się srają czemu krąży opinia że die hard fani PS4 to specjalni ludzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 (edytowane) Najfajniejsze są teraz te uniki. Kiedy dochodzi do koniecznych starć z zarażonymi to wszystkich zabijam albo nożem albo bronią białą, tylko na Klikaczy biorę strzelbę. Czekam na te nowe rodzaje zarażonych. Edytowane 21 czerwca 2020 przez Nemesis Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi