Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Bzduras 12 375 Opublikowano 21 czerwca 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 Skończyłem, cudowna historia. Jeśli na to zakończenie obrażają się GRACZE to trzeba ich yebać na DLC, mikrotransakcje, passy i abonamenty ile wlezie, bo zwyczajnie na to zasługują. Osobista, niemal intymna historia, której długo nie zapomnę i cholernie cieszę się, że powstała w takiej formie, w jakiej jest. Jeśli komuś gra nie podoba się to trudno, ma prawo do własnej opinii. Ale review bombing i jakieś śmieszne ocenki na metakrytykal to jakaś abberracja systemu, błąd matrixa albo zwyczajnie ślepy hejt. Dycha? Nie, bo do tego zabrakło trochę w warstwie technicznej (parę bugów, AI do poprawki, zbyt ciche audio jak w jedynce). Ale było cholernie blisko i w swojej klasie TLoU2 podnosi poprzeczkę hen, wysoko. 10 2 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Observer 10 317 Opublikowano 21 czerwca 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 Ale niektórzy się tu odpalają z wyzwiskami i groźbami, jakby ta rozmowa była prowadzona na żywo niejeden krewki sebix by wypłacił ciosa każdemu kto nie daje 10/10. Panowie, spokojnie, to tylko gra. Dla uspokojenia koniec z tym politykowaniem, podzielmy się fajnymi screenami z tej pięknej gry. Bez spojlerów oczywiście. Ja zacznę: Trudno złapać headshota, bo po włączeniu photomode obraz przeskakuje kilka klatek do przodu, a już zmarnowałem całą amunicję do strzelby i nic lepszego nie złapałem. Ale jest zaznaczona faza lotu. Książki poradnikowe, te niestety nie odblokowują żadnych dodatkowych umiejętności. Jakaś bardzo wielka frakcja istnieje w grze - ich znaków z tęczą jest więcej niż jakiejkolwiek innej frakcji. Wspaniały lore ze świata po apokalipsie można znaleźć czytając notatki. Może spotkamy Beth i Helgę w DLC? Nie pamiętam żeby w pierwszej części też były flagi trans rights, ale na pewno były, przecież tak wspaniali scenarzyści nie narazili by konsekwencji w budowaniu świata dla promowania jakiejś ideologii. Walka z faszyzmem trwa w Capitol Hill Autonomous Zone. Jeden z żołnierzy miał przy sobie portret pamięciowy Abby. Osobista, niemal intymna historia, której długo nie zapomnę i cholernie cieszę się, że powstała w takiej formie, w jakiej jest. 3 19 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
walek 96 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 Będzie mnóstwo zabawy w trybie Photo. Oto moich pare fotek 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 375 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 10 minut temu, Observer napisał: Ale niektórzy się tu odpalają z wyzwiskami i groźbami, jakby ta rozmowa była prowadzona na żywo niejeden krewki sebix by wypłacił ciosa każdemu kto nie daje 10/10. Panowie, spokojnie, to tylko gra. Dla uspokojenia koniec z tym politykowaniem, podzielmy się fajnymi screenami z tej pięknej gry. Bez spojlerów oczywiście. Ja zacznę: Trudno złapać headshota, bo po włączeniu photomode obraz przeskakuje kilka klatek do przodu, a już zmarnowałem całą amunicję do strzelby i nic lepszego nie złapałem. Ale jest zaznaczona faza lotu. Książki poradnikowe, te niestety nie odblokowują żadnych dodatkowych umiejętności. Jakaś bardzo wielka frakcja istnieje w grze - ich znaków z tęczą jest więcej niż jakiejkolwiek innej frakcji. Wspaniały lore ze świata po apokalipsie można znaleźć czytając notatki. Może spotkamy Beth i Helgę w DLC? Nie pamiętam żeby w pierwszej części też były flagi trans rights, ale na pewno były, przecież tak wspaniali scenarzyści nie narazili by konsekwencji w budowaniu świata dla promowania jakiejś ideologii. Walka z faszyzmem trwa w Capitol Hill Autonomous Zone. Jeden z żołnierzy miał przy sobie portret pamięciowy Abby. Osobista, niemal intymna historia, której długo nie zapomnę i cholernie cieszę się, że powstała w takiej formie, w jakiej jest. To w jaki sposób te screeny rzutują na calą historię? Chętnie poczytam jakiś szerszy wywód na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 11 minut temu, walek napisał: Będzie mnóstwo zabawy w trybie Photo. Oto moich pare fotek No niesamowite fotki, Nokia 3310 miała aparat? Cytuj Odnośnik do komentarza
Observer 10 317 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 A to można wstawiać tylko screeny które rzutują na całą historię? Podziel się takowymi proszę, ale bez spojlerów, chętnie zobaczę na przykładzie jakie są zasady wstawiania screenów z gier na forum PSX Extreme. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 375 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 Nie, no, po prostu wrzuciłeś mój cytat, który odnosi się do fabuły, wcześniej wrzucając skriny z gry mające na celu zdyskredytować tę opinię, dlatego pytam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 17 minut temu, Observer napisał: Ale niektórzy się tu odpalają z wyzwiskami i groźbami, jakby ta rozmowa była prowadzona na żywo niejeden krewki sebix by wypłacił ciosa każdemu kto nie daje 10/10. Panowie, spokojnie, to tylko gra. Dla uspokojenia koniec z tym politykowaniem, podzielmy się fajnymi screenami z tej pięknej gry. Bez spojlerów oczywiście. Ja zacznę: Hahahahaha, co za kiep. Ja yebie, ale wy macie problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 4 minuty temu, - V - napisał: Hahahahaha, co za kiep. Ja yebie, ale wy macie problemy. Observer: NO ALE TO WCALE NIE CHODZI O DWIE CAŁUJĄCE SIĘ BABY!!!!!!1111111 Również Observer: publikuje posta w drwiącym tonie z samymi odniesieniami do LGBT Zaoranie pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kolos28 282 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 Piękna ta gra, taka kolorowa... Taka w sumie czarna komedia trochę z niej wyszła. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wredny 9 462 Opublikowano 21 czerwca 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 23 minuty temu, Observer napisał: Jakaś bardzo wielka frakcja istnieje w grze - ich znaków z tęczą jest więcej niż jakiejkolwiek innej frakcji. Ale wiesz, że akcja się dzieje w Seattle, a tam takie przejścia dla pieszych są od dawna? 8 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 W wielu dużych miastach takie przejścia są. Cytuj Odnośnik do komentarza
Observer 10 317 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 3 minuty temu, Bzduras napisał: Nie, no, po prostu wrzuciłeś mój cytat, który odnosi się do fabuły, wcześniej wrzucając skriny z gry mające na celu zdyskredytować tę opinię, dlatego pytam. Nie odnosił się on do całości gry tylko był podpisem pod ostatnim obrazkiem. Nie miał być zdyskredytowaniem opinii tylko żartem sytuacyjnym w którym górnolotny opis opisywał obrazek z penisami, sugerując że przedstawiona na nim scena to intymna historia. Ot taki humorystyczny zabieg nienajwyższych lotów, ale żaden atak. Cytuj Odnośnik do komentarza
hitor 18 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 M$ lol Spoiler 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 968 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 3 godziny temu, hitor napisał: Wyszło świetnie, fajnie że Sony zatrudniło Tashe, bo to zdecydowanie mocno niedocieniania artystka. Może poprzez ten filmik zdobędzie kilku nowych słuchaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Observer 10 317 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 (edytowane) 10 minut temu, suteq napisał: Observer: NO ALE TO WCALE NIE CHODZI O DWIE CAŁUJĄCE SIĘ BABY!!!!!!1111111 Również Observer: publikuje posta w drwiącym tonie z samymi odniesieniami do LGBT Zaoranie pierwsza klasa. Ale na którym screenie są dwie całujące się baby? Związek Ellie i Diny to nie jest jedyne nawiązanie do LGBT w grze jak niektóre wielkie mózgi tego tematu uważały do tej pory. Cieszę się że pomogłem Ci uzupełnić wiedzę. Edytowane 21 czerwca 2020 przez Observer Cytuj Odnośnik do komentarza
Kolos28 282 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 W part III, będą całujący się faceci - to dopiero będzie ogień!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 375 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 2 minuty temu, Observer napisał: Nie odnosił się on do całości gry tylko był podpisem pod ostatnim obrazkiem. Nie miał być zdyskredytowaniem opinii tylko żartem sytuacyjnym w którym górnolotny opis opisywał obrazek z penisami, sugerując że przedstawiona na nim scena to intymna historia. Ot taki humorystyczny zabieg nienajwyższych lotów, ale żaden atak. Aaaa, że taki stand-up na forumku? To teraz szanuję konwencję A tak poważnie, to The Last of Us w poprzedniej części było pole do zaprezentowania tego, jak formują się więzi, jak pod wpływem pewnych wydarzeń zmieniają się postaci w grze i dokąd to wszystko finalnie prowadzi w czasach post-apo. Jeśli wziąć pod lupę dwójkę to idzie dokładnie tym samym torem, ale skupiając się na innych fragmentach ludzkich relacji. Natomiast to, do czego tak usilnie pije @Kolos28 jest racjonalne, nie pojawia się jak diabeł z pudełka i nie powoduje, że cała ta podróż traci magicznie sens Ale nie wiem, może faktycznie się nie znam i jest (pipi)nia z kutangą lpgt wciskana na każdym kroku. Sprawdzam majty, nadal mam dwa ballasy, sprawdzam anus, nadal nie czuję szerszego rozwarcia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 462 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 Dla mnie to nawet fajne jest, że one nawet nie wiedzą o tym całym LGBT, a wizyta w tej księgarni, co ją tu Observer zarzucił na screenach (swoją drogą tam miałem chyba najlepszą akcję w grze - zarażeni vs ludzie) jest dla nich cokolwiek edukacyjna (nawet Dina jest zdziwiona, że wszędzie same baby i pyta o co chodzi z tą flagą). Cytuj Odnośnik do komentarza
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 Ja mam na liczniku coś koło 7 godzin, gra się wybornie, gra nie wygląda rewolucyjnie w kwestii oprawy graficznej, to po prostu piękna grafika połączoną z równie piękną animacją, przywiązanie do detali na najwyższym poziomie i gra aktorska na poziomie filmów wysoko budżetowych, w tej grze postacie nie muszą rozmawiać, wystarczy spojrzeć na mimikę by widzieć każdą z reakcji jaka towarzyszy w danej chwili, gdy kończę przeszukiwać pomieszczenie czy budynek to wracam by to zrobić jeszcze raz, czas się zatrzymuje - jest magiczna, poziom trudny jest mega zrównoważony, nie jest za trudno ale i nie jest łatwo, na pewno gra się łatwiej na trudnym niż w jedynkę, jestem z tych którzy o TLOU2 nie czytali kompletnie nic, jedyne co z tej gry widziałem to Trailer z któregoś E3 - to wszystko, po prostu wiedziałem że ND tego nie spierdzieli, zrobili dzieło ponad moich oczekiwań, zobaczymy jak będzie dalej, fabularnie gra nie męczy, dość szybko przywiązałem się do nowych bohaterów, szybko zapadli mi w pamięć, największy szok to ten po 2 godzinach gry jak już większość wspomniało, wątki LGBT mnie nie ruszają, prawdę mówiąc równie dobrze mogli zrobić to inaczej, ale widocznie taką mieli wizję, ich sprawa, nie mogę ich jednak za to krytykować bo nie jest to podane w sposób nachalny, po prostu rzucenie wzrokiem na relacje wcześniej nie dostępną w grach, gram dalej, zobaczymy czym mnie jeszcze zaskoczy, to właściwie must have dla każdego posiadacza konsoli Sony a opinie sobie niech sam wyrobi a nie na podstawie gości z youtuba czy błaznów z MC. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 968 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 23 minuty temu, Wredny napisał: Ale wiesz, że akcja się dzieje w Seattle, a tam takie przejścia dla pieszych są od dawna? Niezle homofoby w tym Seattle, można sobie trampki wytrzeć z guwna i splunąć na tenczową flagę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Observer 10 317 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 2 minuty temu, Wredny napisał: Dla mnie to nawet fajne jest, że one nawet nie wiedzą o tym całym LGBT, a wizyta w tej księgarni, co ją tu Observer zarzucił na screenach (swoją drogą tam miałem chyba najlepszą akcję w grze - zarażeni vs ludzie) jest dla nich cokolwiek edukacyjna (nawet Dina jest zdziwiona, że wszędzie same baby i pyta o co chodzi z tą flagą). Ja im otworzyłem drzwi i schowałem się w księgarni żeby popatrzeć jak walczą, to pierwsze co zrobił randomowy żołnierz to wbiegł do tej (pipi)anej księgarni się schować zaraz obok mnie, a zarażeni za nim. Zaraz miałem w promieniu 3 metrów od siebie wszystkie jednostki z lokacje na mapie. Aż musiałem po tej akcji iść na fajkę. Gameplayowo to jest pierwsza klasa, filmowe akcje praktycznie w każdym starciu. No, może w co drugim. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 WTF XD fajne AI Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 462 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 2 minuty temu, Observer napisał: Ja im otworzyłem drzwi i schowałem się w księgarni żeby popatrzeć jak walczą, to pierwsze co zrobił randomowy żołnierz to wbiegł do tej (pipi)anej księgarni się schować zaraz obok mnie, a zarażeni za nim. Zaraz miałem w promieniu 3 metrów od siebie wszystkie jednostki z lokacje na mapie. Dlatego ja im nic nie otwierałem, tylko jak usłyszałem clickery to rzuciłem butelką w szybę samochodu na zewnątrz, a zarażeni sami sforsowali zamknięte drzwi i pogonili WLF do pobliskiej stacji benzynowej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Observer 10 317 Opublikowano 21 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2020 26 minut temu, Wredny napisał: Ale wiesz, że akcja się dzieje w Seattle, a tam takie przejścia dla pieszych są od dawna? Wiem, ale nie za bardzo rozumiem, to jest jakiś argument przeciwko tamtemu screenowi? Dużo jest rzeczy w Seattle, ale które z nich trafią do gry i w jakim natężeniu to decyzja artystyczna twórców. Jakby przenieśli Seattle z kościołami i plakatami wyborczymi republikanów, to też by było to co jest w Seattle, ale przenoszą tylko to co chcą, a chcieli przenieść tęczowe flagi. To nie jest tak że oni importują google maps i wszystko co jest w Seattle im się bezwiednie przenosi do gry. 4 minuty temu, Plugawy napisał: WTF XD fajne AI Ale to nie jest ten ziomek co celowo gra na najłatwiejszym poziomie ze wszystkimi wspomagaczami? W ustawianiu trudności jest też możliwość ustawiania czułości wzroku przeciwników, on ma pewnie przestawiony całkiem w lewo. Nie bądźmy dla gry niesprawiedliwi. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi