Kmiot 13 664 Opublikowano 12 lipca 2020 Opublikowano 12 lipca 2020 Odwagi mi nie brakuje. To kwestia lenistwa i oceny "czy warto się starać i wysilać". 1 Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 12 lipca 2020 Opublikowano 12 lipca 2020 Każda gra ma swoje wady i grzeszk, których tu nie brakuje. Ale samo odczucia z grania i skończenia gry dla mnie tak samo 10/10. Emocjonalnie mnie rozłożyła na łopatki, tak samo jak jedynka. Dla mnie ta gra to było przeżycie. Walnąłem prawie ciurkiem bo w pierwsze dwa dni nabiłem 20h, i później miałem dwie sesje dobijając do niespełna 24h na hardzie. Minęło parę godzin od zakończenia a ja dalej o tym myślę. Nie mogę się doczekać jak już @Koleś88 skończy i będę mógł zadzwonić do niego i przedyskutować kilka kwestii. 1 Cytuj
YETI 10 993 Opublikowano 12 lipca 2020 Opublikowano 12 lipca 2020 (edytowane) @Kmiot, nie pękaj, tylko dawaj szersze wrażenia. Oglądać się na typów, którzy już z 20 razy pisali, jak im się ta gra nie podobała? No to napiszą 21, jakby się ktoś przejmował ich problemami z psychiką. Edytowane 12 lipca 2020 przez YETI 2 3 Cytuj
Kmiot 13 664 Opublikowano 12 lipca 2020 Opublikowano 12 lipca 2020 Pewnie w wolnej chwili i tak coś napiszę, może tylko pozwolę sobie na kilka dni dla ostudzenia i nabrania odrobiny dystansu, póki co chciałem jedynie zająć ogólne stanowisko. Z ochotą zacząłem też drugie przejście, już bez tego czasochłonnego lizania ścian w poszukiwaniu znajdziek, z bardziej bezpośrednim podejściem do starć i wychwytywaniem wszystkich smaczków, więc jest nawet lepiej. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 12 lipca 2020 Opublikowano 12 lipca 2020 O nastepny furiat jak listunio, co potrafi tylko obrażac, bo ktoś śmiał mieć odmienne zdanie. 2 1 Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 12 lipca 2020 Opublikowano 12 lipca 2020 No tak, bo tylko pozytywne opinie sa dozwolone w temacie, a jak sie nie podoba to prosze zamknac jape xd Skonczylem, final dla mnie nieemocjonujacy i niepotrzebny. Generalnie fragmenty z Ellie to klapa, fragmenty z Abby fajne i mi się podobaly. Jakby, cala gra sie skupila na Abby to by wyszlo znacznie lepiej podejrzewam. Cytuj
Kmiot 13 664 Opublikowano 12 lipca 2020 Opublikowano 12 lipca 2020 Ale że ja? Napisałem gdzieś, że wolno tylko pozytywnie? Nie sądzę, więc to chyba jednak nie o mnie. Ale wolałem się upewnić. Cytuj
Pupcio 18 420 Opublikowano 12 lipca 2020 Opublikowano 12 lipca 2020 Chodzi o użytkownika yeti który ma problemy z psychiką i tym że komuś może nie podobać się jakaś gra wideo 3 1 1 3 Cytuj
Kmiot 13 664 Opublikowano 12 lipca 2020 Opublikowano 12 lipca 2020 Aha. Niespecjalnie śledziłem temat, więc nie do końca jestem.. no... w temacie xd Podszedł mnie jak Ellie klikacza, spryciarz. Cytuj
YETI 10 993 Opublikowano 12 lipca 2020 Opublikowano 12 lipca 2020 (edytowane) 9 minut temu, Pupcio napisał: Chodzi o użytkownika yeti który ma problemy z psychiką i tym że komuś może nie podobać się jakaś gra wideo Niby gdzie ja tak napisałem? Każdy może wyrazić swoje zdanie, dla jednego rozczarowanie, dla drugiego świetny tytuł. Problem jest w tym, że niektórzy robią coś takiego. 2 godziny temu, Kmiot napisał: je'bać to, nie chce mi się szeroko rozwodzić tylko po to, by jakiś śmieszek wyrwał zdanie z kontekstu i robił "HIO HIO xD". Jak te sępy i hieny tylko czekają w temacie na padlinę do rozszarpania xd Niestety, niektórym ciężko pojąć, że ktoś może mieć odmienne zdanie. Muszą zadrwić, albo napisać setny raz, jak zostali oszukani, co jest naprawdę zabawne. Edytowane 12 lipca 2020 przez YETI Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 12 lipca 2020 Opublikowano 12 lipca 2020 Jak się komuś Part II nie podoba no cóż, jego strata. 1 2 Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 12 lipca 2020 Opublikowano 12 lipca 2020 Ja tylko przyszedłem na 10 sekund powiedzieć, że gra jest SAKRAMENCKO W CHÓY ZAYEBISTA. 34 godziny na liczniku. Jezu, kontrowersyjny to może być, ale wystrzał anusów na całym świecie a nie fabuła. No, ale jeszcze nie skończyłem, dopiero parę godzin Abby, więc jeszcze się wszystko może spyerdolić. Ale szczerze wątpię. 2 1 Cytuj
qraq_pk 371 Opublikowano 12 lipca 2020 Opublikowano 12 lipca 2020 Skończyłem w niecałe 40 godzin na survival. Kurcze przegapiłem gdzieś jeden sejf.9/10. Może więcej później Cytuj
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 12 lipca 2020 Opublikowano 12 lipca 2020 Ufff skończone , ile godzin mi to zajęło ? Nie wiem , za to wiem jedno BYŁO IDEALNIE . DZIEKI PAN SONY I PAN NAUGHTY DOG TEZ DZIĘKI 1 Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 12 lipca 2020 Opublikowano 12 lipca 2020 Czy tylko ja mam tak, że za drugim podejściem chłonę tą grę jeszcze bardziej? 3 Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 12 lipca 2020 Opublikowano 12 lipca 2020 39 minut temu, Nemesis napisał: Czy tylko ja mam tak, że za drugim podejściem chłonę tą grę jeszcze bardziej? Ja juz po drugim podejściu. Nie żałuję ani jednej sekundy spędzonej z tymi bohaterami, a za drugim razem grało mi się jeszcze lepiej:) Jak komuś gra fabularnie podeszła, to drugie przejście bardzo polecam, można sporo smaczków odkryć i przeanalizować to wszystko jeszcze raz. Drugi playthrough bardzo w tym pomaga. Po takim tytule czeka mnie zapewne growa pustka, czekam na Tsushimę, może tę pustkę będzie w stanie chociaż częściowo wypełnić Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 12 lipca 2020 Opublikowano 12 lipca 2020 W jedynce miałem to samo. Mimo, że znałem już każde pomieszczenie to i tak je przeszukiwałem. Eksploracja to jakaś magia w tych grach. Cytuj
YETI 10 993 Opublikowano 12 lipca 2020 Opublikowano 12 lipca 2020 (edytowane) Hotel i szpital w drugiej części gry, czułem się jakbym grał w nowego Silenta. Bardzo klimatyczne i mroczne lokacje. No i sam "pojedynek" z Tommym. Patent znany z jedynki, ale nie powiem, tętno przyspieszyło. Edytowane 12 lipca 2020 przez YETI 1 Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 13 lipca 2020 Opublikowano 13 lipca 2020 17 godzin temu, Shen napisał: O nastepny furiat jak listunio, co potrafi tylko obrażac, bo ktoś śmiał mieć odmienne zdanie. A Ty znowu swoje niepoparte niczym pierdzielenie uprawiasz? Nigdy nie zwróciłem uwagi nikomu komu gra się nie podoboała. Pojechałem tylko po tych co gre na YT przeszli alboo nie grali wogóle i na podstawie wpisów na forach i occenach userów na MC twierdzili że gra jest słaba. Poczytaj moje wpisy chłopcze to może ogarniesz. Jak nie ogarniesz to już nic Cie nie uratuje. Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 13 lipca 2020 Opublikowano 13 lipca 2020 Szanuję opinie tych, którzy ukończyli grę. Ma prawo nie wszystkim przypaść do gustu. To co dla jednych będzie zaletą dla drugich okaże się główną wadą. W sumie z ostatnim GoWem było podobnie. 1 Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 13 lipca 2020 Opublikowano 13 lipca 2020 Pojęcie „kwestia gustu” ma duże znaczenie. Ja GoW nie skończyłem, mam plan spróbować jeszcze raz ale na razie mi nie podeszła. A wiem ze gra dla niektórych to niekwestionowany lider. Cytuj
YETI 10 993 Opublikowano 13 lipca 2020 Opublikowano 13 lipca 2020 Zdjęcie z sesji motion capture rejestrujące ruchy bossa. 1 Cytuj
qraq_pk 371 Opublikowano 13 lipca 2020 Opublikowano 13 lipca 2020 fantastyczna analiza obu części od Noaha Sporo rzeczy pominął ale i tak się świetnie ogląda. Cytuj
izon 995 Opublikowano 13 lipca 2020 Opublikowano 13 lipca 2020 Czy ktoś ma też trochę dziwne problemy z HDRem? W sensie, w ciemnych lokacjach jak Seattle gra wygląda momentami bardzo słabo, szaro-buro i nawet tekstury wydają się gorsze, a dla odmiany np. słoneczne, czy ośnieżone lokacje wyglądają wspaniale. Pier... się z tymi ustawieniami odkąd gram i nie mogę znaleźć kompromisu:) Gram na Oledzie. Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 13 lipca 2020 Opublikowano 13 lipca 2020 22 minuty temu, izon napisał: Czy ktoś ma też trochę dziwne problemy z HDRem? W sensie, w ciemnych lokacjach jak Seattle gra wygląda momentami bardzo słabo, szaro-buro i nawet tekstury wydają się gorsze, a dla odmiany np. słoneczne, czy ośnieżone lokacje wyglądają wspaniale. Pier... się z tymi ustawieniami odkąd gram i nie mogę znaleźć kompromisu:) Gram na Oledzie. Też gram na OLED i nie widze tych rozbieżności o których piszesz. Faktycznie Seattle jest bardziej szarawe ale chyba bardziej przez deszcz i mgłe. Nie wiem czy to coś pomoże ale mam tak że kontrast na maksa, jasność tak na 70%, czerń na około 40%, luminacje wysoko, nasycenie kolorów ok 65%-70%. to tak z grubsza. OLED od SONY Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi