Pupcio 18 330 Opublikowano 2 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 2 listopada 2021 W crashu2, u2 i tlou 2 też był śnieg w początkowych etapach. Przypadeg? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 2 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 2 listopada 2021 Nie sondzem. Spoiler cuckman gdzie frakcje kurwa Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 178 Opublikowano 3 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2021 (edytowane) 6 godzin temu, Wojtq napisał: (może i do Vegas). Spoiler Ellie już odwiedziła Vegas w trakcie podróży do Santa Barbara. Jeden z dzienników opisuje jak chowała się w w piwnicy w Vegas przed zarażonymi. I jakoś pustynne tereny mi nie pasują do Tlou - wolę jednak szare i ponure miejscówki z dwóch pierwszych części. Edytowane 3 listopada 2021 przez Lukas_AT Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 492 Opublikowano 3 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2021 Tlou bardziej kojarzę za zieleń niż szarość i ponurość tbh. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtq 789 Opublikowano 3 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2021 Ja tak samo wolę zieleń i deszczowe miejscówki, ale ciekawi mnie czy pójdą w tę stronę, bo to prosty trik, żeby wizualnie odgrodzić grę od poprzednich części (a zasypane piaskiem miasto też daje pole do manewru dla designu lokacji). @Lukas_AT - dzięki, nawet nie wiedziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 899 Opublikowano 3 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2021 W sumie trochę piasku było w końcówce TLOU2 ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 513 Opublikowano 3 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2021 Zieleni też było dość sporo więc wychodzi, że wszystko już było. Ja też lubię zielone miejscówki i w tej części były zrobione klasa, ale na przykład w takim tomb raiderze mnie przytłoczyły. Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 725 Opublikowano 3 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2021 2 godziny temu, Wojtq napisał: Ja tak samo wolę zieleń i deszczowe miejscówki, ale ciekawi mnie czy pójdą w tę stronę, bo to prosty trik, żeby wizualnie odgrodzić grę od poprzednich części (a zasypane piaskiem miasto też daje pole do manewru dla designu lokacji). @Lukas_AT - dzięki, nawet nie wiedziałem. też wole zieleń i deszczówe lokacje, przecież kur.wa ta lokacja gdzie pierwszy raz spotykamy tych świrów kultystów to jest 10/10 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtq 789 Opublikowano 3 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2021 56 minut temu, standby napisał: też wole zieleń i deszczówe lokacje, przecież kur.wa ta lokacja gdzie pierwszy raz spotykamy tych świrów kultystów to jest 10/10 O tak. Albo to przedzieranie się przez zalane miasto. Jaka to jest piękna gra Mimo wszystko dla większego zróżnicowania nie miałbym nic przeciwko miejscówkom "zalanym" piaskiem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 299 Opublikowano 3 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2021 Krew na piasku tez może być spoko. Nie miałbym nic przeciwko takim zmianom na bardziej pustynne klimaty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 178 Opublikowano 3 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2021 (edytowane) Godzinę temu, standby napisał: 3 godziny temu, Wojtq napisał: też wole zieleń i deszczówe lokacje, przecież kur.wa ta lokacja gdzie pierwszy raz spotykamy tych świrów kultystów to jest 10/10 Też mi się podobała - ale nadal odcień jest ponury, jest pochmurno i robi się ciemno. W jedynce w niektórych miejscówka ta zieleń rzeczywiście miała bardziej „zielona”, ale nadal było czuć klimat przygnębienia. Klimat w Santa Barbara nie do końca mi przypasował. No i rzeczywiście ten park to kolejna różnorodna miejscówka w samym Seattle. Edytowane 3 listopada 2021 przez Lukas_AT Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 725 Opublikowano 3 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2021 6 godzin temu, Wojtq napisał: O tak. Albo to przedzieranie się przez zalane miasto. Jaka to jest piękna gra Mimo wszystko dla większego zróżnicowania nie miałbym nic przeciwko miejscówkom "zalanym" piaskiem. Dla mnie piasek, jakieś kaktusy i ogólnie jaśniejsze lokacje trochę nie pasują do koncepcji apokalipsy jaka ma miejsce w tlou i tlou2. Jednak co roślinność, dzikie psy i inne zwierzęta czyvhajace na nas w buszu, rzęsisty deszcz i mrok najbardziej odpowiadają takiej tematyce gry. No i co z cover systemem? jak Ellie mogłaby się chować w piasku przed bandytami i klikaczami Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 513 Opublikowano 3 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2021 Przebiera się za kaktusa Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 3 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2021 Ewentualnie głowa w piasek. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 513 Opublikowano 19 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 19 listopada 2021 Jak by ktoś chciał kupić to za 69 ziko jest teraz w Rtveuroagd Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 20 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 20 listopada 2021 (edytowane) U Niemca w MM mają 10 zł taniej Z tego co widzę to dwie części można wyrwać za ok 100 zł. Edytowane 20 listopada 2021 przez Elitesse Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 464 Opublikowano 20 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 20 listopada 2021 W dniu 3.11.2021 o 06:59, Wojtq napisał: Ja tak samo wolę zieleń i deszczowe miejscówki, ale ciekawi mnie czy pójdą w tę stronę, bo to prosty trik, żeby wizualnie odgrodzić grę od poprzednich części (a zasypane piaskiem miasto też daje pole do manewru dla designu @Lukas_AT W dniu 3.11.2021 o 17:27, standby napisał: Dla mnie piasek, jakieś kaktusy i ogólnie jaśniejsze lokacje trochę nie pasują do koncepcji apokalipsy jaka ma miejsce w tlou i tlou2. Jednak co roślinność, dzikie psy i inne zwierzęta czyvhajace na nas w buszu, rzęsisty deszcz i mrok najbardziej odpowiadają takiej tematyce gry. No i co z cover systemem? jak Ellie mogłaby się chować w piasku przed bandytami i klikaczami A o Spec Ops the Line zapomnieli? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Zeratul 415 Opublikowano 28 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2021 Trochę mi zeszło od premiery ale w końcu przysiadłem i dokończyłem. Nie wiem co się internety tak dowaliły moim zdaniem super produkcja. Lepsza jako całokształt od jedynki. Świetne prowadzenie fabuły i kreacja bohaterów. Końcowa piosenka w creditsach wymiata. 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 513 Opublikowano 28 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2021 ee, tak do każdej gierki można się przyczepiać i każdy ma swoje podejście do gry i opinie, ja bawiłem się zacnie i dla mnie ta jak i pierwsza część to mistrzostwo świata 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 677 Opublikowano 28 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2021 Też mam takie wrażenie.Jak coś pasi to przymyka się oko jak coś nie podeszło to meh ale to głupie szuka klucza do drzwi zamiast je rozwalić shotgunem.Gra jak gra, na obecne standardy to nadal TOP .Babochlop też był spoko.Nie wiem czy chcę 3 część, choć podejrzewam że mogą chcieć zrobić 3 domknąć trylogię i zacząć nowy projekt.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 513 Opublikowano 28 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2021 Dla mnie czepianie się takich akcji niewiele ma wspólnego z rzeczywistością. Jeśli podejść w takich kategoriach do gier to całą branżę gier trzeba zaorać i zamknąć bo przecież w każdej grze zabijanie i ogólnie rozwałka, a zostałyby ścigałki i sportowe. Każda zdroworozsądkowa osoba jest w stanie odróżnić grę, bez względu na to co się w niej wyprawia, od tego co dzieje się w realnym świecie, a jak komuś się nie podoba to co się w grach dzieje to po prostu nie grać albo zająć się golfem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 963 Opublikowano 28 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2021 Gameplay i cała oprawa w TLOU2 są świetne tylko pod względem poprowadzenia fabuły i wydarzeń dla mnie to jest parę klas niżej niż jedynka. Nie ma moralnie szarych postaci i ich wyborów. W większości cutscenek zastanawiałem się co te postacie wyprawiają i czemu zachowują się jak banda psychopatów/idiotów. Tak jak ktoś napisał to wygląda trochę tak jak byś grał w Walking Dead/Heavy Rain itp. ale podejmował w każdym momencie najgorsze decyzje. Na pewno to wszystko jest szokujące ale jednak spodziewałem się mniej takich głupotek (szczególnie pamiętając genialną jedynkę). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 464 Opublikowano 28 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2021 Dla mnie również OGÓLNIE rzecz biorąc - gra wybitna i OGÓLNIE nawet lepsza niż jedynka, co nie znaczy, że jest ideałem i nie mogę się przypyerdalać do nachalnej LPG-propagandy, czy tanich zagrywek psychologicznych (albo tej baby w ciąży), które są rysą na tym niewątpliwego blasku diamencie. Najważniejsze jest, że wraz z zakończeniem i napisami końcowymi zapomniałem (na chwilę, ale jednak) o tych wadach, siedząc z rozdziawioną gębą, zastygnietą w tym wyrazie tuż po niemym "WOW" 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 788 Opublikowano 28 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2021 @Wrednypisze jak jest. Cud tej gry jest niezaprzeczalny, ale slowo klucz tutaj to “nachalnosc” prezentowania pewnych rzeczy oraz glupotki jak wytrzymalosc i nadludzka zwinnosc ciezarnej. Wszystko to w ostatecznym rozrachunku jest rozmyte przez zajebistosc gierki lecz tylko slepi tlumacza ich poprawnosc. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 441 Opublikowano 28 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2021 W dniu 19.11.2021 o 08:45, mario10 napisał: Jak by ktoś chciał kupić to za 69 ziko jest teraz w Rtveuroagd Ja skorzystałem. Ale jak poszedłem po odbiór, to takiej PRLowskiej obsługi to widziałem tylko na czarno białych zdjęciach. Stare baby za ladą, jak w warzywniaku do tego z bebechem położonym na ladzie. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi