KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 18 listopada 2023 Opublikowano 18 listopada 2023 Teraz, Wredny napisał: No fajnie, że coś dodali i fajnie, że będzie tylko lekko płatny upgrade, co nie zmienia faktu, że to nadal zajebiście niepotrzebny remaster, bez którego PS5 by się spokojnie obeszło, mając we wstecznej zajebiście wyglądający i działający oryginał. Mi chodzi bardziej o to, że ND się tak sk#rwiło tą całą remasterozą, że w czasie życia PS5 nie zrobi ani jednej gry na tę konsolę i to jest smutne. Bez przesady, jesteśmy w połowie generacji. Nie siedzieli przecież nad tym remastererem kilka lat, wiadomo, że cały ten pęd jest związany z sukcesem serialu i tym, że Sony zjebało z Gaasami. 1 Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 18 listopada 2023 Opublikowano 18 listopada 2023 Obstawiam, że skończą jak w zeszłej generacji, czyli 3 tytuły(jeden już jest), może 4 licząc frakcje(wolałbym nie). Z pozostałych dwóch najlepiej nowe IP, które się przewija w tym komiksach i pewnie na koniec generacji TLOU3, ale prequel lepiej by mi siadł. 1 Cytuj
Square 8 605 Opublikowano 18 listopada 2023 Opublikowano 18 listopada 2023 5 godzin temu, PiotrekP napisał: Póki co marka TLoU ma więcej odświeżonych niż właściwych gier. To też jakiś ewenement ND wyznacza nowe ścieżki dla branży. Cytuj
PiotrekP 1 790 Opublikowano 18 listopada 2023 Opublikowano 18 listopada 2023 @Square to raczej Sony, nie ND. Widzę tu podobieństwo do t2 i R*. Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 18 listopada 2023 Opublikowano 18 listopada 2023 Źle się dzieje w państwie duńskim, a raczej w Sony, skoro rimejk, remasterem pogania i to w grach, które takiego KOMPLETNIE nie potrzebują, przynajmniej na razie Cytuj
Rooofie 156 Opublikowano 18 listopada 2023 Opublikowano 18 listopada 2023 Godzinę temu, PiotrekP napisał: @Square to raczej Sony, nie ND. Widzę tu podobieństwo do t2 i R*. jim ryan już wypierdolony, teraz tylko cuckamana scancellować i może będzie jeszcze szansa, żeby sony się podniosło w tej generacji. 1 1 Cytuj
Wredny 9 556 Opublikowano 18 listopada 2023 Opublikowano 18 listopada 2023 2 godziny temu, SlimShady napisał: Obstawiam, że skończą jak w zeszłej generacji, czyli 3 tytuły(jeden już jest) Jakie "3 tytuły"? i "jeden już jest"? Nie ma ŻADNEGO tytułu, nie wydali NIC w tej generacji, bo ten pożal-się-boże-remake ciężko nazwać pełnoprawną grą. Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 18 listopada 2023 Opublikowano 18 listopada 2023 Insomniac jedyni zaszczepieni na covid w tej generacji. Cytuj
ASX 14 654 Opublikowano 18 listopada 2023 Opublikowano 18 listopada 2023 Ja bym się nie szczypał i od razu zaliczył im już dwie gry, czyli została im jeszcze jedna (najprawdopodobniej TLoU part 3) i plan na generację wykonany, pora na CSa. W ten sposób studio słynące w czasach PS1, PS2 i PS3 z wypuszczania nowych IP. Generacje PS5 będzie mogło zakończyć z dorobkiem Remake TLoU 1, remaster Tlou2 i Tlous3 2 Cytuj
Observer 10 410 Opublikowano 19 listopada 2023 Opublikowano 19 listopada 2023 Tylko tak z pół roku przed premierą PS6 to Tlou3 zrobią, żeby jeszcze zdążyli wydać Tlou Trilogy na PS5 i potem mogą już lecieć z remasterami na PS6. 1 1 Cytuj
Pix 914 Opublikowano 19 listopada 2023 Opublikowano 19 listopada 2023 Ale wy wiecie, że takie remastery nie wpływają na tworzenie nowej gry od ND? W sensie, że takimi mniejszymi projektami zajmują się zazwyczaj ludzie, którzy nie są akurat potrzebni przy głównym projekcie. Ja wiem, że jebanie ND jest obecnie modne i częściowo to rozumiem. Trzeba jednak pamiętać, że w dzisiejszych czasach stworzenie dużej gry AAA zajmuje 4-5 lat i nie przeskoczysz tego. Zapewne ich nowa gra wyjdzie w 2025 roku i będzie to TLoU3 albo nowe IP. Cytuj
Pupcio 18 431 Opublikowano 19 listopada 2023 Opublikowano 19 listopada 2023 Biedne naughty dog, wszyscy się ich uczepili Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 19 listopada 2023 Opublikowano 19 listopada 2023 Uczepili bo robią remastery i remake zamiast skupić się na czymś nowym. Żeby była jasność lubię uncharted i kocham tlou. Remake tlou1 uważałem za niepotrzebny bo REMASTER trzymał się dobrze, zrobili kupiłem no i powiedzmy teraz 1 i 2 w zasadzie się nie różnią i robią wspólną całość. Ale remaster 2? Przecież 2 na PS5 w 60 klateczkach wygląda lepiej niż 90% nowych dedykowanych na PS5 gier. To jest czysty skok na kasę. Wolałbym 2 nowe gry na generację niż 2 remastery/remake + jedna nowa gra ( jeżeli się wyrobią). 1 Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 19 listopada 2023 Opublikowano 19 listopada 2023 Wszystko sie zgadza. Dodatkowo ilość wypuszczanego nowego kontentu woła o pomstę do nieba. Ps2- 3 części Jacka + wyscigi. Ps3- 3 Unchartedy i Tlou Ps4- U4, Lost Legacy i TloU 2. Teraz? Remake jedynki? Jak zrobią jedną nową grę to będzie sukces. Tym bardziej nie mogą zawalić tego co robią jeśli robią tego tsm mało Cytuj
Wredny 9 556 Opublikowano 19 listopada 2023 Opublikowano 19 listopada 2023 3 godziny temu, Pix napisał: Ale wy wiecie, że takie remastery nie wpływają na tworzenie nowej gry od ND? W sensie, że takimi mniejszymi projektami zajmują się zazwyczaj ludzie, którzy nie są akurat potrzebni przy głównym projekcie. Ja wiem, że jebanie ND jest obecnie modne i częściowo to rozumiem. Trzeba jednak pamiętać, że w dzisiejszych czasach stworzenie dużej gry AAA zajmuje 4-5 lat i nie przeskoczysz tego. Zapewne ich nowa gra wyjdzie w 2025 roku i będzie to TLoU3 albo nowe IP. No fajnie, ale to nie można chociaż jakiejś zapowiedzi dać, pokazać, że nad czymś faktycznie pracują? Bo póki co to i tak jedynie plotki o frakcjach były, ale weszło Bungie, całe na biało i ubiło projekt. I teraz co? Całe studio, odpowiedzialne za singlowe sztosy, pracowało przy tym yebanym GAASie i nie robili nic innego? Bo tak to wygląda, więc jak mam się na nich nie wk#rwiać, gdy widzę kolejnego niepotrzebnego remastera? Cytuj
Pix 914 Opublikowano 19 listopada 2023 Opublikowano 19 listopada 2023 59 minut temu, Wredny napisał: No fajnie, ale to nie można chociaż jakiejś zapowiedzi dać, pokazać, że nad czymś faktycznie pracują? Bo póki co to i tak jedynie plotki o frakcjach były, ale weszło Bungie, całe na biało i ubiło projekt. I teraz co? Całe studio, odpowiedzialne za singlowe sztosy, pracowało przy tym yebanym GAASie i nie robili nic innego? Bo tak to wygląda, więc jak mam się na nich nie wk#rwiać, gdy widzę kolejnego niepotrzebnego remastera? Ja wolę, żeby zapowiedzieli grę, jak będą mieli już pewną datę premiery. Zresztą chyba w tym kierunku ogólnie zmierza dział marketingu Sony w ostatnim czasie. Nie zapowiadać zbyt wcześnie tytułów, żeby nie budować niezdrowego hajpu, który potem kończy się rozczarowaniem, kiedy okazuje się, że trzeba przełożyć (czasami kilkukrotnie) premierę. Oczywiście, że nieudany romans z gaas mocno dał po dupie ND, pandemia też na pewno nie pomogła, ale powszechnie wiadomo, że studio pracuje nad tytułem single player od dobrych kilku lat. Obstawiam zapowiedź w przyszłym roku z premierą w 2025. Czyli jakieś 5 lat od premiery TLoU2. Czyli, niestety, w obecnych czasach standard. Cytuj
ASX 14 654 Opublikowano 19 listopada 2023 Opublikowano 19 listopada 2023 10 minut temu, Pix napisał: Zresztą chyba w tym kierunku ogólnie zmierza dział marketingu Sony w ostatnim czasie. Nie zapowiadać zbyt wcześnie tytułów, żeby nie budować niezdrowego hajpu, który potem kończy się rozczarowaniem i właśnie dlatego kilka miesięcy temu zapowiedzieli na ostatnim Playstation Showcase wszystkie swoje gry trailerami CGI bez dat premier? Cytuj
Pix 914 Opublikowano 19 listopada 2023 Opublikowano 19 listopada 2023 Godzinę temu, ASX napisał: i właśnie dlatego kilka miesięcy temu zapowiedzieli na ostatnim Playstation Showcase wszystkie swoje gry trailerami CGI bez dat premier? Oglądaliśmy ten sam Showcase? Jeśli chodzi o studia first party to w większości pokazali gry, które do dzisiaj już zdążyły się ukazać, albo będą miały premierę wkrótce. Cytuj
Square 8 605 Opublikowano 19 listopada 2023 Opublikowano 19 listopada 2023 Jak np Wolverine? pokazali prz ciez to od Bungie, to od Firespite i coś jeszcze, wszystko bez dat. Frakcje pokazywali screeny i dupa. Cytuj
ASX 14 654 Opublikowano 19 listopada 2023 Opublikowano 19 listopada 2023 6 minut temu, Pix napisał: Oglądaliśmy ten sam Showcase? Jeśli chodzi o studia first party to w większości pokazali gry, które do dzisiaj już zdążyły się ukazać, albo będą miały premierę wkrótce. Jeśli chodzi o gry first party Sony to na ostatnim showcasie to zapowiedzielło 4 gry: Fairgame$, Concord, Marathon i Helldivers 2, żadna z tych gier nie wyszła i wszystkie z wyjątkiem Helldivers 2 zapowiedziane zostały trailerami CGI i ich premiera nie odbędzie się raczej wkrótce. Poza tym z gier first party był jeszcze Spiderman 2, ale to była już dawno zapowiedziana gra. Cytuj
iluck85 2 913 Opublikowano 19 listopada 2023 Opublikowano 19 listopada 2023 2 minuty temu, ASX napisał: Jeśli chodzi o gry first party Sony to na ostatnim showcasie to zapowiedzielło 4 gry: Fairgame$, Concord, Marathon i Helldivers 2, żadna z tych gier nie wyszła i wszystkie z wyjątkiem Helldivers 2 zapowiedziane zostały trailerami CGI i ich premiera nie odbędzie się raczej wkrótce. Poza tym z gier first party był jeszcze Spiderman 2, ale to była już dawno zapowiedziana gra. Kurła, kiedyś to było. Gdzie te czasy E3 i te bomby które wychodziły..... Cytuj
PiotrekP 1 790 Opublikowano 19 listopada 2023 Opublikowano 19 listopada 2023 ten Wolverine to stawiam 2025 najwcześniej pewnie. Gdzie te exy z ery PS3. To były gry. Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 19 listopada 2023 Opublikowano 19 listopada 2023 Godzinę temu, PiotrekP napisał: ten Wolverine to stawiam 2025 najwcześniej pewnie. Gdzie te exy z ery PS3. To były gry. Według nowych leaków to będzie 2025 i Azja. Co do ND to raczej musi być Part 3 w ostatnim roku życia PS5, no i pewnie to by było na tyle. 2026-2027 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi