MEVEK 3 616 Opublikowano 3 grudnia 2016 Opublikowano 3 grudnia 2016 (edytowane) Zaczął się panel z Druckmannem, Bakerem i Johnson. Pewnie będzie sporo krążenia i zero konkretów, ale zrobię wyjątek i obejrzę. Druckmann potwierdził tym razem gramy 19letnią Ellie a nie Joelem Ładnie tez podkreślił, ze nie ma nikogo na świecie, kto kocha tę dwójkę bardziej od jego studia, ktore tą dwójkę wykreowało. Maja te same odczucia, co my i zapewniają, iz wiedza, co robią. W innym wypadku nie robiliby tego. Musimy im zaufać. Te słowa mi wystarcza. Ja im ufam. Edytowane 3 grudnia 2016 przez MEVEK Cytuj
SlimShady 3 438 Opublikowano 3 grudnia 2016 Opublikowano 3 grudnia 2016 A co takiego Hendrix sugeruje, ze Ellie jest lesbijka? W DLC chyba się calowala z kolezanka czy cos, ale to nie jest nic wielkiego u nastolatek i nie musi niczego przesadzac Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 3 grudnia 2016 Opublikowano 3 grudnia 2016 Gdyby wszytskie kobiety które się trzymają za ręce, i całują były lesbijkami to dawno by była seksmisja. Cytuj
Kyokushinman 38 Opublikowano 3 grudnia 2016 Opublikowano 3 grudnia 2016 Zaczął się panel z Druckmannem, Bakerem i Johnson. Pewnie będzie sporo krążenia i zero konkretów, ale zrobię wyjątek i obejrzę. Druckmann potwierdził tym razem gramy 19letnią Ellie a nie Joelem Ładnie tez podkreślił, ze nie ma nikogo na świecie, kto kocha tę dwójkę bardziej od jego studia, ktore tą dwójkę wykreowało. Maja te same odczucia, co my i zapewniają, iz wiedza, co robią. W innym wypadku nie robiliby tego. Musimy im zaufać. Te słowa mi wystarcza. Ja im ufam. Szkoda, że tym razem gówniarą będziemy grać. Przez to mega hype mi opadł. 1 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 3 grudnia 2016 Opublikowano 3 grudnia 2016 (edytowane) Motyw z dzieckiem według mnie naciągany. Joel i Ellie i tak juz wystarczająco dużo stracili, by doszukiwać im nowych powodów, do zemsty na kimś. Może odnajdą osoby odpowiedzialne za epidemię, może zemsta na Fireflies którzy dalej ich ścigają. Szczerze to po tej zapowiedzi mam w (pipi)e tą nową grę pana Kojimy, bardziej mnie interesuje scenariusz TLOU2 niż odgadywanie sensu nowego tworu azjaty. Edytowane 3 grudnia 2016 przez Dr.Czekolada Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 3 grudnia 2016 Opublikowano 3 grudnia 2016 no to czekamy na tomb raidera w swiecie tlou xd Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 3 grudnia 2016 Opublikowano 3 grudnia 2016 @SlimShady & MilanTo, że po pierwsze hintów jest dużo więcej, po drugie sam Druckmann potwierdził, że pisząc postać taki był jego zamysł. Zresztą TLoU jest perfekcyjnie napisaną grą, to nie Bioware, że postać musi zaznaczyć swoją orientację seksualną. . W tym IP jest to zrobione naturalnie i bardzo subtelnie. Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 3 grudnia 2016 Opublikowano 3 grudnia 2016 Do dziecka to Ellie musiałaby zmienić orientację seksualną - mało prawdopodobne, zważywszy na to jaką wagę Druckmann przywiązuje do charakteryzacji postaci pisanych przez siebie. . a co jeśli była bi ? Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 3 grudnia 2016 Opublikowano 3 grudnia 2016 eli moze byc i lesbijka ale mnie tam bardziej zastanawia rozbudowa systemu skradania na który licze najbardziej Cytuj
Lukas_AT 1 209 Opublikowano 3 grudnia 2016 Opublikowano 3 grudnia 2016 Trzeba bedzie zaczac na najwyzszym poziomie trudnosci juz na starcie, by smakowac ten tytul jak najdluzej. Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 3 grudnia 2016 Opublikowano 3 grudnia 2016 najbardziej przydałaby się tutaj poprawa AI ludzi. z zarażonymi nie było takiego problemu, bo nie posiadali żadnej taktyki, poza skryptem - atak po zauważeniu - powrót do błąkania się w okolicy po ukryciu. w dlc szczególnie dobry był motyw z przyciąganiem do łowców zarażonych po rzuceniu w ich kierunku butelki ze szkłem ;3 brakuje mi takich pierdół jak manualne wbijanie kodów, zamiast automatycznego otwierania sejfu, po znalezieniu właściwej kombinacji, rozkręcanie śrub kręcąc analogiem, zabawy we włączanie systemów obronnych i kamer, czyli więcej bardziej interaktywnej eksploracji, zamiast zabawy we wspomniane sejfy, otwieranie wytrychem drzwi, przesuwanie szafek i śmietników, czy nudnego popjerdalania z drabiną fajnie zrobiono to np. w escape roomach, w serii Zero Escape i SH Shattered Memories Cytuj
Ins 5 821 Opublikowano 3 grudnia 2016 Opublikowano 3 grudnia 2016 Joel nie żyje, Ellie ma zrytą psychę (drżenie rąk, gitarka przy trupie) i chce wyrżnąć wszystkich którzy mają coś wspólnego z jego śmiercią. Joel z trailera jest tylko w jej głowie. Takie teorie sobie po internecie latają. Hate jako motyw przewodni idealnie pasuje Jak ja bym w to już grał, a trzeba będzie 2/3 lata czekać. Nienawidzę Sony za takie akcje. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 3 grudnia 2016 Opublikowano 3 grudnia 2016 Joel nie żyje, Ellie ma zrytą psychę (drżenie rąk, gitarka przy trupie) i chce wyrżnąć wszystkich którzy mają coś wspólnego z jego śmiercią. Joel z trailera jest tylko w jej głowie. Takie teorie sobie po internecie latają. Hate jako motyw przewodni idealnie pasuje Jak ja bym w to już grał, a trzeba będzie 2/3 lata czekać. Nienawidzę Sony za takie akcje. A teraz sobie pomyśl, że gdyby ND nie robiło Uncharted 4, to byś grał w TLoU2 już w tym roku Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 4 grudnia 2016 Opublikowano 4 grudnia 2016 ta teoria ratuje pomysł na kontynuowanie jej wątku. każda inna byłaby słaba; dwójka postaci z części pierwszej idzie ratować porwane dziecko jednej z nich. jezu, co za guwno Cytuj
Wredny 9 705 Opublikowano 4 grudnia 2016 Opublikowano 4 grudnia 2016 ta teoria ratuje pomysł na kontynuowanie jej wątku. każda inna byłaby słaba; dwójka postaci z części pierwszej idzie ratować porwane dziecko jednej z nich. jezu, co za guwno Nie liczy się motyw przewodni i cel, ale to co z niego wynika i prowadzi do konkluzji - nawet z takiej kliszy Druckmann byłby w stanie zrobić coś zayebistego, więc o to się nie martwię. Strasznie się cieszę, że będziemy grać starszą Ellie - tak w sumie wyobrażałem sobie ten sequel. Ciężko będzie im utrzymać poziom jedynki, ale i tak must-have - kontynuacja mojej ulubionej gry musi być w kolekcji - dobra będzie na pewno, ale czy genialna? Się okaże... Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 4 grudnia 2016 Opublikowano 4 grudnia 2016 dużo większe pole do przełamanie kliszy jest bez żywego Joela. powinieneś też założyć że Druckmann stworzył ich wątek jako zamknięty rozdział, ale złe kitajkskie korpo wymusiło powrót tych samych postaci. no i bądź tu teraz kreatywny :v Cytuj
MaZZeo 14 241 Opublikowano 4 grudnia 2016 Opublikowano 4 grudnia 2016 lol, niezłe wnioski wysnuwacie z trailera do gry która wyjdzie za 3 lata. Równie dobrze mogli pokazać czarną planszę z napisem, wartość informacyjna byłaby taka sama. Pewno ND dostały prykaz od Sony by coś sklecić na szybko bo nie ma pomysłu na zakończenie konfy. Pewno do premiery koncepcja fabuły zmieni się z 8 razy a wy będziecie się produkować na 200 stron. 6 Cytuj
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 4 grudnia 2016 Opublikowano 4 grudnia 2016 Shit, Straley nie jest game directorem tej części Bruce Straley, who co-directed The Last of Us and Uncharted 4, will not have the same role on The Last of Us 2, sources tell Kotaku. His longtime creative partner Neil Druckmann is directing the game. Official word at the studio, sources say, is that Straley is on a yearlong sabbatical. Sony and Naughty Dog did not immediately respond to requests for comment. http://kotaku.com/sources-bruce-straley-not-directing-the-last-of-us-2-1789650767 Więc pewnie dlatego kilka miesięcy temu ND zatrudniło nową scenarzystkę do pomocy Druckmannowi, jeśli on przejął rolę Straley'a. Cytuj
SlimShady 3 438 Opublikowano 4 grudnia 2016 Opublikowano 4 grudnia 2016 Motyw zemsty sam w sobie jest sztampowy jak tylko się da, ale tak samo jak w jedynce tak tutaj fabuła nie musi być wygorowana jeśli, tylko będą się zgadzać relacje miedzy postaciami i będą potrafili zagrac na emocjach. Zreszta nie wierzyłem im od początku, ze to jest zamknieta calosc blablabla, zbyt wiele wlozyli czasu i wysiłku w te postaci, żeby tak szybko je porzucić i pewnie tez to był jeden z powodow dlaczego zakończenie było dosyć bezpieczne(to wymagaloby jaj). Na pewno nie chciałbym tez motywu typu "no minelo 5 lat, joel nie zyje, a ellie jest smutna" bo takie rzeczy trzeba dobrze rozegrać w trakcie trwania przygody. P.S. Zawsze lepsze takie dyskusje niż rozkminki typu ziarno vs slonce bez efektu szmaty czy wojny walka na cyferki od, których pierd.oli się w glowie. 1 Cytuj
XM. 11 035 Opublikowano 4 grudnia 2016 Opublikowano 4 grudnia 2016 Z mojej strony zero podniety przez "starych" bohaterów. Wiem, że gierka będzie kozak, ale mogli się bardziej postarać pod tym względem. Cytuj
Lukas_AT 1 209 Opublikowano 4 grudnia 2016 Opublikowano 4 grudnia 2016 Na pewno nie chciałbym tez motywu typu "no minelo 5 lat, joel nie zyje, a ellie jest smutna" bo takie rzeczy trzeba dobrze rozegrać w trakcie trwania przygodyZrobią taki prolog jak w jedynce, tylko na wiadomym miejscu będzie Joel i dostaniemy rollercoaster emocji już na wejściu. Jeśli natomiast Ellie będzie główną grywalną postacią to zastanawia mnie jedna rzecz - Joel to silny facet, więc mógł rozwalać przeciwnikom głowy ceglami jednym uderzeniem, przewracac ich na ziemie, lamac reki itd. Ale Ellie? Nie chcialbym by przez cala gre to wygladalo jak np. w Left Behind. Nawet jak jest starsza i silniejsza, to nadal to nie maszyna do zabijania jak Joel tylko kobieta. 1 Cytuj
aux 3 809 Opublikowano 4 grudnia 2016 Opublikowano 4 grudnia 2016 A mnie tam zwisa kim będę grać, mogę nawet drabiną. Jaram się piekielnie! Już miałem rzucać te cholerne gierki, ale widzę że TLOU 2 i RDR 2 uratują generację. Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 4 grudnia 2016 Opublikowano 4 grudnia 2016 (edytowane) No ciekawe jak to rozwiąza bo motyw zemsty i zabijania wszystkich jak leci słabo mi pasuje do gameplay tlou. Chyba nie będziemy siedzieć z zaciśniętymi zębami w szafie i czekać na każdego przeciwnika z pojedyncza? Na akcje w stylu pani Croft też nie liczę. Edytowane 4 grudnia 2016 przez hav7n Cytuj
golab 1 672 Opublikowano 4 grudnia 2016 Opublikowano 4 grudnia 2016 oby plotki o przeskoku czasowym się potwierdziły, Joel też może nie żyć/zginąć w prologu, to byłby dobry punkt wyjścia w fabule najważniejsze, żeby poziom survivor był dostępny od początku i aby nie było sekwencji z anemicznym koniem Cytuj
Pix 971 Opublikowano 4 grudnia 2016 Opublikowano 4 grudnia 2016 Jaram się cholernie, bo jedynka to gra generacji, ale mogli poczekać chociaż do E3 2017. Zapowiadanie gry na 3 lata przed premierą to jednak lekka przesada. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi