Skocz do zawartości

Wipeout Omega Collection

Featured Replies

Opublikowano

Zico jest bez zmian. Gra sie tak samo jak na ps3. No moze latwiej bo DS4 zdecydowanie pomaga. Gra sie lepiej na DS4 nawet w HD w ps3 wiem bo sprawdzalem.

• Odpowiedzi 388
  • Wyświetleń 67,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Niektórzy już widzieli na PSN, ale pochwalę się też tutaj. Pierwsza próba w tym evencie w kampanii i ku mojemu zdziwieniu wpadło #1 global :D  

• Ktoś tak zawsze pisze. Zdzieram Omegę i zrobiłem zapas worków foliowych     Ok, edit.   Po 2,5 godzinach nieprzerwanego latania stwierdzam, że jest system seller. Uczucie pędu

• <3

Opublikowano

Sporo pamiętam z WHD, gdzie robić beczki itp. Ledwo odpaliłem pierwszy wyścig i już banan na twarzy i wspomnienia ogrywania Wipka na PS3 z ekipą.

Opublikowano

Z tego co widzę, trzeba po raz kolejny odblokowywać statki/skiny. W przypadku W2048 trochę lipa, bo trzeba przechodzić kampanię żeby móc polatać w speed lapie innymi statkami niż feisar. No ale przynajmniej jest co robić :)

Edytowane przez columbo

Opublikowano

No Square chyba wymiata od czasów PS3: patrzę na ranking znajomych, ja mam miejsce 2200, a Square chyba 40 :)

Odpaliłem przed chwilą, pierwszy wyścig randomowa muza i miałem ciary. Niby jest HDR, ale jakoś nie ma tego efektu wow, za to reszta całkiem przyjemna.

Później dałem pada lasce, włączyłem tryb asysty i leciała ta muza z trailera, na zakończenie wpadło trophy za użycie asysty :)

Tak wyglądało moje pierwsze 10 minut.

Edytowane przez grzybiarz

Opublikowano

Niestety, w pudelku nic nie ma. Taki odswiezanie serii to ja rozumiem, mialem Wipeouta na kazdej konsoli, ale nigy jakos na dluzej mnie nie wciagnal, zadnego nie ukonczylem - moze do wszystkiego trzeba dorosnoc - bo widząc trailery odswiezonej serii nie zastanawialem sie nawet minuty. Oprawa audiowizualna ryje beret, 4K i 60 fpsow robi fenomenalnie wrazenie, a do tego splitscreen tak bardzo dzisiaj zapomniany! O zawartosci rospisywac sie nie bede - 3 kampanie, kazdy wyscig coraz bardziej wymagajacy, do tego online dziala bardzo dobrze - jeszcze ta cena - naprawde WARTO!

Opublikowano

To co, jakieś online wieczorem? Preferuje trasy HD/Fury, ale jakby ktoś chciał powygrywać to może być 2048 :)

Opublikowano

Jeszcze nie dostałem. Trzeba trochę pograć żeby odblokować jakieś wyższe klasy w 2048,

Opublikowano

To co, jakieś online wieczorem? Preferuje trasy HD/Fury, ale jakby ktoś chciał powygrywać to może być 2048 :)

A miałeś Vitę i tamtejsze 2048?

Opublikowano

Nie miałem, dzisiaj grałem pierwszy raz w 2048 i pierwsze wrażenie jest niestety takie se.

Skończyłem kampanię HD na Elite (wszystkie na złoto) i jak się okazało, do złotego pucharka za kampanię trzeba też zrobić Fury na Elite (na PS3 wystarczyło złoto w kampanii na dowolnym poziomie trudności). Będzie ciekawie, bo w wersji na Chlebak, tylko Zone i Time Trial robiłem na Elite. Ciekawe jak pójdzie z wyścigami.

Opublikowano

WWWWWHHHHHOOOOOOOOOAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!

Jaka to jest wspaniała gra, jaki to jest cudowny tytuł, jakież to jest DZIEŁO SZTUKI!!!

To jest coś pięknego, to nadal moja najlepsza gra świata a teraz, w tej oprawie, to już jest absolutny KOSMOS. 4K, HDR, 60fps, za.je.bisty motion blur do włączenia w opcjach (czyż nie każda gra tak powinna działać w dzisiejszych czasach?) TO JEST PO PROSTU MISTRZOSTWO ŚWIATA!

Gra się wspaniale. Na początek zaliczyłem pierwszą część kampanii w HD na jedynym słusznym poziomie trudności- elite, na złoto i czem prędzej chcę ją skończyć aby odblokować jedyny słuszny statek do moich zmagań online czyli Icaras. Zaliczyłem też już pierwszy turniej online- z 12 wyścigów wygrałem 2 Piranhą (jednak nie da się grać tym czymś stwierdzam). Muza niezła, głośno, na kinie domowym wgniata w glebę (lecz pewnie jak mi się znudzi wsadzę swoją). To moje pierwsze wrażenie. Wreszcie jest tytuł jak dawniej z czasów PSXa, czyli arcade pełną gębą (hi Crash, niedługo jeszcze Ty!).

I jeszcze pytanko- co to za jedyne ukryte trofeum? Czyżby Bling Brigade? :D

Absolutne 10/10. Nie rozumiem jak można dać niższą ocenę, nie rozumiem jak można dać 9/10.

Dawać mi też kompletnie nowego Wipka!

Opublikowano

I jeszcze pytanko- co to za jedyne ukryte trofeum? Czyżby Bling Brigade? :D

Ukryte trofea możesz sprawdzać za pomocą przycisku  :square:  w menu konsoli. Czy gdzieś idzie najtaniej wyrwać tego Wipka? Wypadałoby kupić w końcu i przypomnieć sobie stare czasy PSX'a.

Opublikowano

@u55r

Nie glitch. Jest trofik za złote medale w HD i Fury, a Campain Elite zmodyfikowali aby obejmował obie kampanie. Z opisu nie wynika, ale nazwa trofika wskazuje, że obie trzeba zrobić na Elite.

Opublikowano

Dziś udało mi się przysiąść na dłużej do gry, 3h pękło momentalnie. Wymagający i dający ogrom satysfakcji i miodu, czyli cały Wipeout. Gra się za(pipi)iście, jeżeli trasy z HD pamiętam bardzo dobrze i wygrywanie na nich w kampanii nie jest jakieś ciężkie, to już te z Fury pamiętam jak przez mgłę. Z 2048 styczność mam pierwszy raz, więc obijanie się od band i powtarzanie wyścigów to norma. Poza tym w 2048 chyba nie można ustawiać poziomu, więc z każdym kolejnym wyścigiem jest coraz trudniej. Jakże świetnie było wrócić do tej genialnej gry, samo Zone dostarcza tyle miodu, że starczyłoby na kilka innych gier. Muzyka pasuje idealnie i wpada w ucho, oczywiście głośniki niemal na full, do tego cała ta gra świateł, kolorów, epilepsja, orgazm dla oczu i słuchu, człowiek chcę więcej i więcej. W multi zagrałem 4 mecze, bez problemów, bez lagów, wszystko pięknie śmiga, nic tylko cieszyć się rywalizacją z innymi graczami.

Ogólnie <333333

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Gram od wczoraj i jest to mój pierwszy kontakt z serią. Absolutnie fantastyczne uczucie pędu, ścinająca z nóg oprawa i mocny gameplay. Kupiłem troszkę w ciemno i na zasadzie "a niech będzie, coś świeżego - w sam raz na urlop", a wessało mnie kompletnie. Polecam w cholerę. Każdemu!

Opublikowano

Wczoraj polataliśmy z randomami i było bardzo znośnie, pomimo nieznajomości tras 2048. Latajcie i wbijajcie na online, zabawa jest przednia w większym gronie.

A odnośnie ścieżki dźwiękowej to polecam obadać ten temat, nawet jeżeli sporo linków nie działa, to można znaleźć świetne sety pod wyścigi w Wipku.

http://www.psxextreme.info/topic/69122-wipeout-all-soundtracks/

Opublikowano

Cholera czytam was i trochę zaczyna doskierac brak tv 4k z obsługą hdr :/ No to już wiem w jaką gierkę zaopatrzę się po wymianie sprzętu.

Opublikowano

Z kolei ja gram na 22' fHD i gra robi mi gałę non stop oprawą.

Kozak gierka. Zacząłem kampanię HD na Elite i wszystko latam Feiserem, bo jakaś lojalność wpada czy coś takiego (coś to daje w ogóle oprócz nowych skinów do samolocików?). Jak wygrywam to albo z turboprzewagą (bo wpadną dobre dopałki i leci gładko) albo na żyletkę po prawie idealnych lapach. Satysfakcja jak w Sołsach banderas.png Zone z początku mi się nie podobało, ale jaka tam jest dynamika, powyżej Zen jeszcze się nie wzbiłem wink.png

Ważne info: nie miałem wcześniej kontaktu z materiałem źródłowym składanki i wszystko jest dla mnie nowe, więc tym bardziej jaranko