Square 8 604 Opublikowano 14 czerwca 2017 Opublikowano 14 czerwca 2017 Zico 2048 wpadło dzisiaj po dokładnie 60 okrążeniach. Nawet dobry wynik bez znajomości trasy, bo dzisiaj pierwszy raz na niej jechałem. Poziom tych pucharków jest chyba zbliżony, wystarczy trochę poznać trasę i wiedzieć gdzie robić beczki. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 14 czerwca 2017 Opublikowano 14 czerwca 2017 Aż tak długo ci zajęło? Mi weszło chyba po trzech czy czterech próbach, za łatwe, nawet beczek specjalnie nie trzeba robić za dużo :/. 1 Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 14 czerwca 2017 Opublikowano 14 czerwca 2017 Robiłem to jakoś o drugiej w nocy, odpaliłem na próbę i wydało mi się do zrobienia, więc próbowałem aż nie wpadło. Co do beczek to robiłem sporo, chyba z 6-7 wyszło. Trasy w ogóle nie znałem, więc linia przejazdu nie była idealna z masą błędów. Będę musiał zobaczyć dzisiaj jak pójdzie albo na YT sprawdzę rekordy. Jeżeli zrobiłeś to za trzecim razem to szacun. Grałeś w wersję na Vite? 1 Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 14 czerwca 2017 Opublikowano 14 czerwca 2017 Jak w kwietniu w tym roku wbił Zico na Vicie to czemu się dziwić :D Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 14 czerwca 2017 Opublikowano 14 czerwca 2017 Tak, ale teraz porównałem trofea i Zico na vicie to 52 sekundy na Altime, a w Omega Collection - 32.5 na Downtown circuit. Także zwracam honor, pewnie było trudniej, bo w oryginale na vicie Zico to kpina. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 14 czerwca 2017 Opublikowano 14 czerwca 2017 Oo to dziwne, że zmienili. Chyba, że właśnie chcieli trochę podnieść poziom. Wczoraj robiłem też pierwszy raz Zone w kampanii 2048 i zabrakło 4 stref do Elite Pass. Co mi się rzuciło w oczy to szybciej wpadają wyższe strefy. Mach1 w HD to 60 stref, a w 2048 jakoś 40+. Cytuj
iks 80 Opublikowano 14 czerwca 2017 Opublikowano 14 czerwca 2017 W 2048 ostro podkręcili poziom trudności w trybie Zone w stosunku do wersji z Vity. Na Elite Pass minimum 60, ale trzeba też wbić 65, 70 i raz 75 (na szczęście na trasie Sol). Najwięcej problemów miałem na Subway i Rockway Stadium, najgorzej że trzeba się wynudzić do Zony 40 a potem jeden głupi błąd i nie ma połowy energii :) Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 14 czerwca 2017 Opublikowano 14 czerwca 2017 Pierwszy kontakt z seria tak na poważnie no i jest fajnie. Na początku jest trudno ale gdy nauczymy się gdzie są dopalacze no to sam miód...nie myślałem że latanie po niebieskich strzałkami jest takie fajne. Pierwszy Tour z 2048 zrobiony na złoto. Lecieć tak jak gierka jest ułożona czy polecacie któraś cześć robić pierwsza?? No i ten oczoyebny tryb..Panie co tam się dzieje i jak to zapitala. O dziwo przy pierwszych zawodach udało wbić się złoty pucharek. Cytuj
iks 80 Opublikowano 14 czerwca 2017 Opublikowano 14 czerwca 2017 Jak już zacząłeś 2048 to leć do końca, dla mnie HD/Fury dużo łatwiejsze więc gorsze będziesz miał z głowy. Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 14 czerwca 2017 Opublikowano 14 czerwca 2017 Jednak porównując trudność platyn to chyba nadal trudniej w HD na PS3 wbić Calaka. Tam były takie kwiatki jak Zone Zeus, Perfect Zone i Airbraker, potem Zico i Arcade Perfect na niektórych trasach w drugą stronę to była miazga, bez wyuczenia się perfekcyjnie tras nie było szans. Ale potem się fajnie na online śmigało :D Cytuj
Czimeq 43 Opublikowano 16 czerwca 2017 Opublikowano 16 czerwca 2017 (edytowane) Albo mi się wydaje, albo kampania w HD jest trochę łatwiejsza. Zaczynam 6. rozdział i jak na razie niemal wszystko wpada za 1. razem. Nawet 65 strefa wpadła mi za 2. podejściem, a chciałem tylko na próbę polatać. Może tylko mam wrażenie, że jest łatwiej, bo pamiętam jak męczyłem się na ps3 z każdym możliwym eventem i troszkę skilla jeszcze zostało? Pewnie odszczekam to w ostatnim rozdziale i podczas robienia Zico :P Co do samej gry to na minus zaliczam brak możliwości zmiany muzyki podczas eventu, sama muzyka nie jest zła, ale jednak gorsza od oryginału, jest inna (gorsza) czcionka w hudzie - strasznie biednie to wygląda, brak pytania podczas wychodzenia do menu w trakcie/po wyścigu "czy na pewno chcesz wyjść?" (podczas turnieju chciałem podejrzeć jeszcze raz wyniki po przedostatnim wyścigu, źle kliknąłem i od nowa) - chyba było coś takiego w HD, a nawet jeśli nie to i tak powinni to dodać. Dźwięki pojazdów chyba też są inne, brzmią trochę jak z wyścigów Star Wars (w sumie nie wiem czy to minus). Edytowane 16 czerwca 2017 przez Czimeq Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 16 czerwca 2017 Opublikowano 16 czerwca 2017 Wydaje mi się, że poziom jest ten sam, ale znajomość WHD i doświadczenie jaki się nabyło przy przechodzeniu robi swoje. Plus można robić czasówki statkami z Fury (w tym Zico), więc też jest łatwiej. Widzę to przy ogrywaniu 2048, gdzie muszę niekiedy zrobić 2-3 próby na Elite Pass, a w takim WHD/Fury 95% eventów robiłem za pierwszym razem. Co wy macie z tą muzyką? Przecież można zmienić w trakcie grania, a custom ost puszcza się systemowo. Efekt jest ten sam jak na Chkebaku. W WHD też nie było pytania o wyjście. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 16 czerwca 2017 Opublikowano 16 czerwca 2017 Muzę można zmienić touchpadem prawa strona -> do przodu, lewa strona -> w tył. Sprawdzam i podczas wyścigu w opcjach też można zmienić muzykę i playlistę. WHD nie pytał o wyjście/powtórkę i to było za(pipi)iste. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 16 czerwca 2017 Opublikowano 16 czerwca 2017 Dobry myk z tym touchpadem. Cytuj
Czimeq 43 Opublikowano 16 czerwca 2017 Opublikowano 16 czerwca 2017 Ano dobry, dzięki Kyo, sprawdzę. W WHD można było w opcjach zmieniać utwory w trakcie wyścigu dowolnie, tu mam zablokowane, nie mogę nic zmienić, ale spróbuję z touchpadem. Dobrze, że jest jeszcze spotify. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 16 czerwca 2017 Opublikowano 16 czerwca 2017 W opcjach najedź na utwór i zmieniasz d-padem. Nic się nie zatwierdza X'em bo wtedy wychodzisz :D Cytuj
Tomek P. 61 Opublikowano 16 czerwca 2017 Opublikowano 16 czerwca 2017 Pany. Ktoś z Was zamawiał grę na game.co.uk i dostał już przesyłkę. Bo coś czekam i doczekać się nie mogę Cytuj
Krzys PL 28 Opublikowano 17 czerwca 2017 Opublikowano 17 czerwca 2017 Muzę można zmienić touchpadem prawa strona -> do przodu, lewa strona -> w tył. Sprawdzam i podczas wyścigu w opcjach też można zmienić muzykę i playlistę. WHD nie pytał o wyjście/powtórkę i to było za(pipi)iste. Mi to nie działa. Zmieniłeś coś w ustawieniach? Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 17 czerwca 2017 Opublikowano 17 czerwca 2017 Ja nic nie zmieniałem i działa mi tylko zmiana do przodu. Chyba, że w trakcie wyścigu źle naciskałem. Nie chce mi się robić Zone w kampanii 2048 :/ Nie podobają mi się te oczo(pipi)ne jaskrawe kolory, są tak dobrane, że czasami nie wiadomo gdzie jechać. W HD/Fury jest to o wiele lepiej zrobione. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 17 czerwca 2017 Opublikowano 17 czerwca 2017 mi też bardziej podchodziło zone w HD niż 2048, ale tryb combat jest najgorszy jednak w 2048 Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 17 czerwca 2017 Opublikowano 17 czerwca 2017 Zgadzam się, Eliminator jest dużo lepszy i daje więcej fanu grając solo czy online. W sumie kampanie 2048 to przechodzę, tylko po to aby odblokować wszystkie statki. Masz jakiś sposób na farmienie XP do 50 poziomu? Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 17 czerwca 2017 Opublikowano 17 czerwca 2017 Prócz zrobienia wszystkiego na elite pass (w tym wyzwań A+)? Oczywiście glitch na sol 2 Trochę z tym zejdzie ale jest banalnie proste. Wystarczy najechać na te dwa speed pady jak na tym filmie, po zrespieniu się jesteśmy tuż przed nimi, i tak bez przerwy. o, tu jest nawet ten glitch w wersji Omega Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 17 czerwca 2017 Opublikowano 17 czerwca 2017 To ja już chyba zostanę przy zwykłych wyścigach/TT, albo nawet Combat będzie lepszy niż to :D Jeszcze kilka eventów mi zostało w 2050, ale aktualnie mam chyba 32 lvl, więc i tak będę musiał coś pofarmić. Cytuj
YETI 10 992 Opublikowano 20 czerwca 2017 Opublikowano 20 czerwca 2017 Gra drugi tydzień z rzędu utrzymuje się w pierwszej dziesiątce (spadek z 1 na 5) najchętniej kupowanych gier w UK. Ciekawe czy Sony skusi się na nową, pełnoprawną część, tylko kto by się za to wziął skoro Liverpool już nie istnieje. Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 20 czerwca 2017 Opublikowano 20 czerwca 2017 Pochwalę się...grając wczoraj jakąś czasowke z 2049 udało mi się wykręcić 9 czas na świecie...z moim zamiłowaniem do bicia czasów i samozaparcia nie wiem czy nie będę próbował jeszcze troszkę podskoczyć do góry a jest jeszcze z czego urwać :-) 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi