blantman 5 780 Opublikowano 5 sierpnia 2017 Autor Opublikowano 5 sierpnia 2017 Blant, w reckach wer PC wspominali, że gra jest raczej długa. Prawda to? Grałem ponad 10 h i nadal nie skończyłem ;)więc prawda to. No i czas gry zależy od myślenia taktycznego i podejmowania decyzji. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 5 sierpnia 2017 Opublikowano 5 sierpnia 2017 W pierwszych commandosach nabiłem prawie 50 godzin :D Jak ktoś lubi takiego typu gry starczy mu na długo. Cytuj
Amer 1 370 Opublikowano 5 sierpnia 2017 Opublikowano 5 sierpnia 2017 Ja dziś gnam po fulla, Empik zachęca całkiem dobrą ceną, więc aż głupio się nie skusić.Edit: Mam! :)Pierwsze pozytywne zaskoczenie: save z demka przechodzi do pełnej wersji, a dodatkowo po zgonie gra doczytuje się zdecydowanie szybciej. Obecnie jestem na końcu trzeciej misji i muszę przyznać, że zrobiło się całkiem trudno. Bardzo podoba mi się udźwiękowienie - szeptane rozmowy pomiędzy bohaterami, nastrojowa muzyczka itp. Wzmianka na opakowaniu krzyczy, że misji jest 13. Wątpię czy pochłoną one 20h (o takim czasie wspominają w recenzjach), ale i tak nie ma opcji by ukończyć wszystko w 2-3 wieczory.Edit 2: Zaliczyłem już pięć misji. Czas potrzebny na ukończenie każdej oscyluje u mnie w granicach 1,5-2h. Jeśli ta tendencja się utrzyma to faktycznie będzie to gra na bite 20h (plus późniejsze masterowanie). Możliwości zaliczania poszczególnych etapów są ogromne - pełna dowolność praktycznie. Ginie się często, więc to troszkę taka metoda prób i błędów. Z tym, że w Shadow Tactics jest to naprawdę fajne - człowiek snuje sobie w główce jakiś plan, wprowadza go w życie, a jeśli ten zawodzi to nanosimy poprawki lub kombinujemy zupełnie inaczej. Można przy tym spędzić ogromną ilość czasu, nie nudząc się nawet przez chwilkę. Zadania są odpowiednio zróżnicowane, a dodatkowo gra zawiera sporo miłych smaczków. Przykład: skacząc po dachach możemy spłoszyć ptaki, które poderwane do lotu na pewno zaniepokoją wartowników. Tak więc oczy i uszy otwarte - non stop.I serio, nie przypuszczałem, że będę w stanie to powiedzieć, ale moim zdaniem zdecydowanie nie jest to gra na raz. O ile oczywiście dopadnie nas solidna wkrętka. Ja nie miałem z tym najmniejszego problemu. Demko było "takie se" (bo taka właśnie jest pierwsza misja - mocno instruktażowa), ale dalej to... o panie, prawdziwy diament. Cytuj
BasteKSG 42 Opublikowano 9 sierpnia 2017 Opublikowano 9 sierpnia 2017 Tak czytam i widzę, że nie tylko ja jestem zachwycony. Czekam na to aż ktoś już skończy. Mi całość zajęła około 20 h. Poziom trudności mocno idzie w górę w drugiej połowie gry. Misje do samego końca są bardzo zróżnicowane i nie ma nudy. Ja niedawno skończyłem raz i teraz czas na powrót do Cywilizacji. Może kiedyś wezmę wersję konsolową. Mam pytanie czy ona też jest z tak wypasionymi dodatkami jak wersja PC? (karty i takie tam). Cytuj
Amer 1 370 Opublikowano 9 sierpnia 2017 Opublikowano 9 sierpnia 2017 Nope, tylko podstawowa wersja. Cytuj
Figaro 8 214 Opublikowano 9 sierpnia 2017 Opublikowano 9 sierpnia 2017 Commandosy, błagam, oczywiście z portem na PS4. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 10 sierpnia 2017 Autor Opublikowano 10 sierpnia 2017 (edytowane) Tak mi o tej grze przypomnieliście że wróciłem . Ostatnio skończyłem na mocno hardkorowej misji i za chiny nie mogłem przejść. Teraz jakoś łatwiej zmieniłem podejście do skradania. Nie staram się być bardzo cichy. Zasada tylko jedna aby alarmu nie uruchomić Edytowane 10 sierpnia 2017 przez blantman Cytuj
Amer 1 370 Opublikowano 12 sierpnia 2017 Opublikowano 12 sierpnia 2017 W tej grze przewrotnie czasami lepiej sprawdza się taktyka "na hurra". Mugen jest w tym mocny za sprawą jego umiejętności cięcia większej liczby wrogów jednocześnie. Sam często próbuję w ten sposób: podprowadzam przeciwników tak by zebrali się w jednym miejscu i... uruchamiam czekającego w ukryciu samuraja :) Edit: Skończyłem! Ostatnia misja to bite 4h ostrego kombinowania (z zegarkiem na ręku). W sumie jakieś 25-30h zabawy na całość. Świetna pozycja, która przypomniała mi jak bardzo potrzebne są tego typy gry. Polecam z pełną odpowiedzialnością. Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 24 września 2017 Opublikowano 24 września 2017 Ograłem demko i się zakochałem. Juz lukam fulla by kupic. Oby następna gra tez była w tym gatunku, żaden reboot Comandosow tylko coś nowego i w innej epoce/tematyce. 1 Cytuj
Xantu 147 Opublikowano 25 września 2017 Opublikowano 25 września 2017 W tej grze przewrotnie czasami lepiej sprawdza się taktyka "na hurra". Mugen jest w tym mocny za sprawą jego umiejętności cięcia większej liczby wrogów jednocześnie. Sam często próbuję w ten sposób: podprowadzam przeciwników tak by zebrali się w jednym miejscu i... uruchamiam czekającego w ukryciu samuraja :) Edit: Skończyłem! Ostatnia misja to bite 4h ostrego kombinowania (z zegarkiem na ręku). W sumie jakieś 25-30h zabawy na całość. Świetna pozycja, która przypomniała mi jak bardzo potrzebne są tego typy gry. Polecam z pełną odpowiedzialnością. Też mniej więcej tyle zajeła mi ostatnia misja. Ale jak zobaczyłem jaki trik jest ukryty żeby przejść w 15 min to padłem ze śmiechu. Cytuj
Amer 1 370 Opublikowano 25 września 2017 Opublikowano 25 września 2017 Taaaak, też widziałem i przyznam, że raczej bym na to nie wpadł. Ale numer naprawdę pomysłowy :) Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 25 września 2017 Opublikowano 25 września 2017 Ograłem demko i się zakochałem. Juz lukam fulla by kupic. Oby następna gra tez była w tym gatunku, żaden reboot Comandosow tylko coś nowego i w innej epoce/tematyce. No to weź kurcze kup nówke Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 25 września 2017 Opublikowano 25 września 2017 Juz kupiłem jednak hehe. 1 Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 3 października 2017 Opublikowano 3 października 2017 Zaczynać na normalu czy hardcore? Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 3 października 2017 Opublikowano 3 października 2017 Normal, potem i tak będziesz chciał powtarzać levele żeby pozdobywać resztę osiągnięć albo przejść innym sposobem. Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 4 października 2017 Opublikowano 4 października 2017 Nie ma napisów podczas renderowanych filmików? Mam je niby włączone i nic nie ma i tak ;( jak tu z jp grać... Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 8 października 2017 Opublikowano 8 października 2017 Ostatnia misja to dramat xD gram już ze 2h a ledwo ruszyłem do przodu. Sami kapelusznicy i samuraje, nie idzie nic wykombinować. Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 8 października 2017 Opublikowano 8 października 2017 Normal. Na hardzie zjadłbym chyba pada. Cytuj
Amer 1 370 Opublikowano 8 października 2017 Opublikowano 8 października 2017 Ano dramat. Sam gniłem w niej przez bite 4,5h na normalu. Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 8 października 2017 Opublikowano 8 października 2017 Przeszedłem. Sztos gra, naprawdę mega satysfakcjonującą przygoda. Cytuj
Wojtas angol 20 Opublikowano 13 października 2017 Opublikowano 13 października 2017 Też skończyłem, więcej utakich gier Cytuj
Amer 1 370 Opublikowano 13 października 2017 Opublikowano 13 października 2017 Fajnie wiedzieć, że ktoś to kupił i solidnie ograł (pomijając mnie). Całe 5 osób z forumka :/ A gra to kosa jakich mało. No tak, ale przecież trzeba nabyć Uncharted 19 i kolejną Fifę... Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 13 października 2017 Opublikowano 13 października 2017 Fajnie wiedzieć, że ktoś to kupił i solidnie ograł (pomijając mnie). Całe 5 osób z forumka :/ A gra to kosa jakich mało. No tak, ale przecież trzeba nabyć Uncharted 19 i kolejną Fifę... Dobra już tak nie sraj. Nówke kupiłeś? Cytuj
Amer 1 370 Opublikowano 13 października 2017 Opublikowano 13 października 2017 W dniu premiery. Nie inaczej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi