Skocz do zawartości

Dysk zewnętrzny do TV

Featured Replies

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 10,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Nie wiem, jak w Sony Bravia, ale w starych modelach działał każdy dysk, sofrmatowany do systemu plików FAT32. Ten format miał wadę - pliki mogą mieć max 4GB, więc wszelkie filmy HD, trzeba dzielić jak

• To już zależy od softu w Bravii, ja mam Samsunga, więc nie pomogę. Ale z tego co mi sięwydaje, to tam Android?

• Zależy jaki masz tv, dysk może być dowolny.

Opublikowano

Nie wiem, jak w Sony Bravia, ale w starych modelach działał każdy dysk, sofrmatowany do systemu plików FAT32. Ten format miał wadę - pliki mogą mieć max 4GB, więc wszelkie filmy HD, trzeba dzielić jakimś MKVToolnix. 
Nowsze TV obsługują format NTFS, czyli nie trzeba się bawić w dzielenie plików. I tak np. mój szajsung odpala ntfs, a ps4 pro - dalej chyba fat32. 

Opublikowano
  • Autor

Dzielenie plików odpada, ma działać jak pendrive. A mogłeś normalnie przewijać filmy, nie było żadnych ograniczeń z oglądaniem?

Opublikowano

To już zależy od softu w Bravii, ja mam Samsunga, więc nie pomogę. Ale z tego co mi sięwydaje, to tam Android?

Opublikowano

Zależy jaki masz tv, dysk może być dowolny.

Opublikowano

Możesz sformatować pendrive'a do exFAT-a i zobaczyć, czy zadziała - ten format obsługuje pliki powyżej 4GB. No i swoją drogą działa też na PS4.

@grzybiarz, Square

Nie będzie problemu z tym, że dysk nie ma osobnego zasilania?

Opublikowano

Spokojnie Ci będzie działał bez dzielenia lepszej jakości filmów :) nie ma żadnych problemów z przewijaniem itp, u mnie jedyne co daje się we znaki to dość nie wygodna przeglądarka plików z tv (też bravia) bo dysk mam już ostro zapchany. Osobne zasilanie nie jest potrzebne.