Wiolku 1 592 Opublikowano 1 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 U mnie zdecydowanie z postanowień gierkowych bardziej konsekwentnie kończyć gry, bo w poprzednim roku było takich raptem kilka... Gra musi być ultra kozakiem, inaczej już w połowie myślę o następnej. Dobrze, że nie mam tak z kobietami. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 1 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 1) ograć C2077 po paczach z next genowym ulepszeniem 2) jak CDPR się do tego przyłoży kupić gierkę z rynku pierwotnego 1-2 Copy z poprzedniego roku, i still believe 3) ze względu na pacze, a nawet dorzucanie 60ks, czy RT po czasie (to jest dla mnie niedopuszczalne), nie kupować największy sztosów day1 (z reszty się już wyleczyłem i nie kupuje gierek na premierę). W tym roku będę „walczył” aby nie kupić na premierę GT7, Horizon 2, Rangarok. No chyba, że od day1 one będzie 60ks to może się złamię 4) pożegnać Switcha nową Zeldą i oficjalnej przekazać juniorowi. 5) trochę więcej czasu przeznaczać na granie. W tym roku „przegrałem” ok 70h mniej niż w 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 1 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 50 minutes ago, Wiolku said: U mnie zdecydowanie z postanowień gierkowych bardziej konsekwentnie kończyć gry, bo w poprzednim roku było takich raptem kilka... Gra musi być ultra kozakiem, inaczej już w połowie myślę o następnej. Dobrze, że nie mam tak z kobietami. na kobity to trzeba mieć sile byka by kilka zaliczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 1 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 42 minuty temu, balon napisał: 1) ograć C2077 po paczach z next genowym ulepszeniem 2) jak CDPR się do tego przyłoży kupić gierkę z rynku pierwotnego Ciekawe czy zrobisz copy-paste tego też na początku 2023. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 1 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 22 minuty temu, suteq napisał: Ciekawe czy zrobisz copy-paste tego też na początku 2023. Weź nie kracz XD Chociaż next gen W3 zapewne w 23 będzie Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 503 Opublikowano 1 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 Godzinę temu, balon napisał: W tym roku będę „walczył” aby nie kupić na premierę GT7, Horizon 2, Rangarok. No chyba, że od day1 one będzie 60ks to może się złamię Nie chce psuć całego roku już pierwszego dnia, więc napiszę tylko powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 1 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 24 minuty temu, Square napisał: Nie chce psuć całego roku już pierwszego dnia, więc napiszę tylko powodzenia. No liczę po cichu, że ze względu na cross gen na ps5 dadzą jakąś opcję z 60ks. Jak nie to niech bujają wora. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 503 Opublikowano 1 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 Każdy z tych tytułów będzie latał w 60 klatkach, stąd też powodzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 671 Opublikowano 2 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2022 (edytowane) Idąc drogą przedmówców, pozwolę sobie zacytować samego siebie sprzed ~roku. Cytat Standardowo: dokończyć backlog ("dużych" tytułów została mi dosłownie garstka, więc pozwolę sobie je wymienić: FF VII Remake, Wiesiek 3 z dodatkami, The Last Guardian, Hellblade, Observer). Wszystko powyższe oprócz Observera zaliczone. Generalnie backlog tytułów AAA/świeżych mam praktycznie zamknięty. Cytat Czyżby wizja wyjścia "na zero" w tym roku była realna? Pewnie się nie uda, ale rozpoczęcie 2022 z poczuciem "nie mam w co grać" mogłoby być dobrą motywacją do zakupu PS5. Cóż, ciężko wyjść na zero, kiedy jedna pozycja z backloga wylatuje, a druga wskakuje. Na filmwebie nadal mam ok. 30 pozycji, ale większość to już raczej retro, co do którego mam trochę luźniejsze podejście (bo to, czy zaliczę jakąś gierkę z PSXa w 2020, czy w 2030, już na dłuższą metę nie ma znaczenia). Ewentualnie jakieś indyki albo tytuły raczej skazane na gnicie w backlogu. Cytat Jeśli chodzi o hardware, to bardzo wstępnie przymierzam się do upgrade'u kompa No nie wyszło, i to w chuj xD. Nie dość, że straciłem już dużo na przegapieniu okienka przedpandemicznego, to z każdym kolejnym miechem ociągania się traciłem coraz bardziej. Niniejszym postanowienie przeskakuje na nowy rok, ale teraz już na serio: mam plus minus listę komponentów, w styczniu na nie poluję. W dniu 2.01.2021 o 00:29, kotlet_schabowy napisał: Najbardziej jestem ciekaw chyba tego Wiedźmina, zostawiłem go poniekąd jako wisienkę na torcie, podsumowanie generacji i oczekiwania są naprawdę gigantyczne, rozum podpowiada mi zatem, że mogę się trochę przejechać. No zobaczymy. O dziwo, Wiesiek spełnił oczekiwania i okazał się jedną z najlepszych gier tamtej generacji, świetna przygoda. Co na 2022? Poza wspomnianym kompem, sukcesywne ogrywanie giereczek z listy i to chyba tyle. Fajnie by było upolować te dosłownie 2-3 tytuły z PSXa, które chciałbym mieć w oryginale w kolekcji, ale to bardzo luźny plan. W ogóle nie nastawiam się na next-gena, patrząc realistycznie i logicznie na sytuację, to zestaw PS5+nowy TV to połowa-końcówka 2023. No. Edytowane 2 Stycznia 2022 przez kotlet_schabowy Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 5 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 W końcu ścisnąłem pas i ogarnąłem sobie listę w excelu wszystkich backlogów i kupsków, które ostały się na switchu i Xboxie (cyfra i pudełka). Z początku miałem w głowie to wszystko wyczyścić do końca roku ale teraz jak na to patrzę może być trudno, bo zliczyłem 97 gier. W ciągu ostatnich dwóch lat średnio kończę 40 więc wychodziłoby, że mam grania spokojnie na jakieś dwa lata z hakiem Zobaczymy co z tego wyjdzie bo dużych premier w tym roku jak Stalker 2 czy Elden Ring też nie wyobrażam sobie pominąć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 6 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2022 Nie kupować gier w dniu premiery Zrobić wyjątek od tej reguły dla Gran Turismo 7 Wbić w Ferrari Challenge Trofeo Pirelli Ferrari Race Experience Supercar Challenge Absolute Supercars Gran Turismo 7 Tak jak user MaZZeo zainwestować w jakąś nową kierownicę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 6 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2022 Jedno z postanowień na ten rok to więcej jeździć na kierce, mniej strzelanin Drugie to nie kupowanie żadnej gry na premierę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 690 Opublikowano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 Na ten nowy 2023 to nie nakładam sobie absolutnie żadnych postanowień, chce po prostu pykac w gierki. Wychodzi tyle kapitalnych produkcji że jedyne co mnie martwi to czy czasu starczy i funduszy. Nawet już nie zakładam że dokupię drugą platformę do grania bo pewnie bym się tylko wkurwiał że nie mam kiedy grać na tym i na tym. Dziecko z każdym miesiącem wymaga coraz więcej uwagi, a tu jeszcze trzeba wygospodarować czas na jakąś książkę czy serial. Ale nie ma co narzekać, piękne czasy gdzie contentem jesteśmy dosłownie zalewani Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 W dniu 1.01.2022 o 14:18, balon napisał: 1) ograć C2077 po paczach z next genowym ulepszeniem 2) jak CDPR się do tego przyłoży kupić gierkę z rynku pierwotnego 1-2 Copy z poprzedniego roku, i still believe ad 1 i 2 zrobione. Z przyjemnością ograłem „next genową” wersję. Redzi pokazali, że obok R* i ND są mistrzami w budowaniu relacji, naturalności i sugestywności postaci. Gierka z przyjemnością wleciała na stałe do fizycznej kolekcji W dniu 1.01.2022 o 14:18, balon napisał: 3) ze względu na pacze, a nawet dorzucanie 60ks, czy RT po czasie (to jest dla mnie niedopuszczalne), nie kupować największy sztosów day1 (z reszty się już wyleczyłem i nie kupuje gierek na premierę). W tym roku będę „walczył” aby nie kupić na premierę GT7, Horizon 2, Rangarok. No chyba, że od day1 one będzie 60ks to może się złamię ad 3) No i się udało. Kupiłem tylko jedną gierkę na premierę, czyli Ragnaroka, ale on był kozacko dopracowany od day1. W ogóle, to nie licząc jakiś tam gierek dla syna, to kupiłem w tym roku tylko dwa pudełka. GoWa i Cyberka. W następnym roku mam zamiar kontynuować ten trend, czyli nie kupowania gierek day1 ze względu na ułomności wieku dziecięcego 4) pożegnać Switcha nową Zeldą i oficjalnej przekazać juniorowi. ad 4) Połowicznie zrealizowane, bo syn dostał ode mnie oficjalnie mojego switcha i ma go w swoim pokoju. Niestety/stety pożegnanie Zeldą przejdzie na 2023 5) trochę więcej czasu przeznaczać na granie. W tym roku „przegrałem” ok 70h mniej niż w 2020 Ad 5) Także punkt zrealizowany. W tym roku grałem o ponad 100h więcej. Uważam to za dobry wynik patrząc na to ile czasu poświęcam na inne rzeczy. Postanowienia na 2023 napiszę trochę później. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 373 Opublikowano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 W tym roku planuję ograć chyba najwięcej gier od lat. Rok zaczynam od skończenia Daying Light 2 a nowy NFS już się sciaga. Potem to już wiadomo pasmo dużych premier zrobi swoje. Wsteczna też zagości no i Nintendo otrzyma długie okno antenowe. Szykuje się świetny rok, a mimo że człowiek coraz starszy to ciag do gier coraz większy. Chyba życie rodzinne trochę ograniczało czas grania i pies z łańcucha zostaje zerwany ( spuszczony xd). Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 On 1/6/2022 at 9:03 AM, darkos said: Nie kupować gier w dniu premiery Zrobić wyjątek od tej reguły dla Gran Turismo 7 Wbić w Ferrari Challenge Trofeo Pirelli Ferrari Race Experience Supercar Challenge Absolute Supercars Gran Turismo 7 Tak jak user MaZZeo zainwestować w jakąś nową kierownicę Moje wszystkie postanowienia z 2022 spełniłem. Dlatego na 2023 też mam realne cele growe, które jak mniemam uda mi się zrealizować. 1. Kupić Playstation 5 i już wejść w nową.... obecną generację u sony 2. Skończyć Deliver us MARS (PS5) 3. Skończyć Resident Evil 4 Remake (PS5) 4. Skończyć Starfield'a (XSX) 5. Poza tymi trzema (Deliver US MARS, Resident Evil 4 i Starfield, nie kupować żadnych gier w dniu premiery) 6. Regularnie grać i uczestniczyć w ligach i Rajdach WRC Generations (PS5) na kierownicy. 7. Może zaliczyć jakieś gry z Backloga, ale nie koniecznie 8. Udzielać się na forumku. Tyle ode mnie, no to do roboty 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 030 Opublikowano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 1. Czerpać niezmąconą niczym przyjemność z grania 2. Grać w to na co mam ochotę 3. Kupować na premierę to w co mam ochotę zagrać 4. Z racji posiadania sporego backlogu w postaci kupionych gier ignorować wszelkie pokusy wynikające z promocji i nie dokupować kolejnych tytułów, poza Ragnarokiem jak mocno stanieje Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 446 Opublikowano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 3 godziny temu, darkos napisał: Dlatego na 2023 też mam realne cele growe, które jak mniemam uda mi się zrealizować. 4. Skończyć Starfield'a (XSX) Todd Howard pewnie ma dokładnie takie samo postanowienie noworoczne 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 024 Opublikowano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 Moje motto na nowy rok brzmi: ''nie zwalniaj tempa, trwoń czas na gierki!'' Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 Dobra jedziemy z postanowieniami na 2023. Raczej nie będzie tego dużo. Takich oczywistości typu, jak granie w to co się chce i na co ma się ochotę nie będę wspominał. 1) pożegnać Switcha i kupić day1 nową Zeldę; 2) Ograć ponownie GTA IV, Wiesława 3 z dlc oraz całą trylogię Mass Effect; 3) jeżeli wyjdą jakieś fajne gierki coś w stylu Astro Bota, Moos oraz ofc Half-Life: Alyx, to kupić sobie na gwiazdkę/black friday VR2. 4) kupić młodemu jakieś fajne siedzisko do jego nowego game cornera. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo1986 719 Opublikowano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 Moje postanowienia na 2023: 1) Dokończyć jak najszybciej FC New Dawn. 2) Wbić pierwszą AD 2023 w A Plague Tale Requiem 3) Wyruszyć w Odyseję do Starożytnej Grecji To na początek. A dalej: 4) Ograć DLC do Horizon Forbidden West i Cyberpunka. 5) Grać w to, na co mam ochotę i co podpowiada mi akurat serce gracza Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 Moje jedyne postanowienie to skończyć zelde i może rimejk re4. Reszta zagrajmerskich rzeczy mnie nie obchodzi na dzień dzisiejszy Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 372 Opublikowano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 Ukończyć wszystkie Yakuzy, z Yakuzą w tytule i wszystkie Yakuzy bez Yakuzy w tytule, a później zakończyć karierę gracza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 Sprytnie. Będziesz graczem do końca swoich dni Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 448 Opublikowano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 (edytowane) Zdecydowana większość poniższych wypunktowanych noworocznych postanowień są ścisłe niczym matematyka i praktycznie nie do ruszenia: 1. Przez cały styczeń zrobić sobie detoks od multi CoD-a i spróbować intensywnie grać i być może ukończyć dopiero co zakupionego nextgenowego Wieśmina 3 wraz z dodatkami. 2. Od 1-go lutego powrócić na łono CoD-a MW2 wraz z premierą 2-go sezonu. 3. W marcu kupić zarówno Wo Long: Fallen Dynasty oraz remake RE4 i napiżdżać naprzemiennie do nieprzytomności w oba tytuły. 4. W czerwcu zakupić na spółę z kumplem syfrową wersję Diabolo 4. 5. Zakupić Stalkera 2 choćby w celu wspomożenia szmalem Ukraińców, choć tak czy inaczej zapowiada się mega tytuł. 6. Z kupki wstydu spróbować ukończyć li tylko Returnanala. Ukończenie Horizon 2 mało prawdopodobne, choć pudełko zakupiłem i mam od premiery. Powód? Gra mnie śmiertelnie wynudziła, a mam gdzieś za sobą ok 60-70% gry Może jeszcze spróbuję zakupić i podejść do Plague Tale: Requiem. 7. Nie kupować Xboxa Series X. Konsola póki co nie oferuje i w tym roku nie zaoferuje niczego ciekawego. Starfield? Pewnie będzie grywalny najszybciej za 2 lata, a FM8 jak i inne samochodówki mnie nie interesują. 8 Zakupić, choć nie w dniu premiery, a w dalszej części roku Star Wars Jedi: Survivor. 9. Obcykać dodatek do Cyberpunk 2077. 10. Kupić i zagrać w Anal Wake 2, choć IMO to bardzo mało prawdopodobne, że gra ukaże się jeszcze w tym roku. 11. Zakupić pod koniec roku płatny dodatek do CoD: MW2. Moim zdaniem plany bardzo ambitne, ale przy odrobinie szczęścia i samozaparcia do zrealizowania. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Edytowane 1 Stycznia 2023 przez Czezare Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi