Skocz do zawartości

Noworoczne postanowienia kĄsolowe

okens

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Ograć wszystkie jrpgi, które ostatnio kupiłem

2. Kupić pada do PS5 z tzw hall effect aby nie mieć więcej problemów z driftowaniem gałek

3. Spróbować wbic Emperora w ESO w jakiejś małej kampanii pvp aby wbić brakującą platynę 

4. Trofikowo w tym roku nie mam żadnych targetów, chcę się dobrze bawić i relaksować z grami, to wszystko.

• Plusik 1
Opublikowano

Kilka rzeczy:

1. Nie ociągać się i grać w miarę możliwości, w miarę wolnego czasu, bo backlog rośnie. 

2. Grać w to, na co ma się w danym momencie ochotę. Przykład? Grałem na siłę z cztery lata temu w Dying Light, bo miałem zainstalowane, a potrzebowałem wolnego miejsca na dysku. Skończyłem na siłę, bo nie miałem wtedy parcia na takie gry i się męczyłem. Odpaliłem w zeszłym roku, bo chciałem przejść DLC i przypomnieć sobie wydarzenia sprzed rozpoczęciem dwójki i siadło mi mega. 

3. Kupić PS5, jeśli w tym roku wyjdzie GTA VI.

Więcej chyba nie ma, bo jest w co grać, tylko żeby czas i ochota były, resztę się ogarnie :P 

• Plusik 1
Opublikowano

Po prostu grać na ile mi czas pozwala. Gier mam sporo. Jako, że ziomeczki do coda mi się wykruszyli to może bardziej się skupie na singielkach (plus zaraz mi się kończy gamepass i chyba nie będę odnawiać aż wyjdzie coś mocno mnie interesującego). No i w końcu na stałe kupić jakiegoś handhelda aby chociaż godzinkę czy pół pograć więcej w dzień. Albo wjedzie switcha 2 jeżeli to w końcu powstanie, albo Lenovo na steamos ( steamdeck już trąci myszką i jestem baaaaardzo ciekaw tego Lenovo bądź może i inni pokażą coś), ale na pewno nie chce windowsa na hh. 

• Smutny 1
Opublikowano

Plan na 2025 mam w zasadzie taki sam jak w 2024, czyli zmniejszenie kupki wsydu i dokończenie rozgrzebanych gier, dokupienie trochę retrogierek, i dokupienie akcesoriów do retroplatform.

Rok temu wprowadziłem sobie system "nie kupię nowej gry, dopóki nie skończę co najmniej dwóch zaległych", i będę się go trzymał dalej.

Opublikowano (edytowane)

Plan wybitnie skromny, trochę taki ratunkowy, żeby podtrzymać iskierkę gracza w sobie, bo z tym gierkowaniem z roku na rok coraz gorzej...

Primo - olanie presji backlogu. Trochę te masowe darmówki odpaliły we mnie syndrom pirata, człowiek zacznie, poklika trochę, potem dłuższa przerwa i/lub nowy tytuł, a w ostatecznym rozrachunku nie przejdzie nawet podstawowej kampanii.

Secundo - żadnych zakupów. Gier na każdej PC platformie pod korek, do tego całkiem zacna biblioteka fizyków na Switcha do nadrobienia. Trochę chcę tu przykręcić śrubę, coby jednak już ograć to co chciałem/kupiłem w przeszłości. No i jest jeszcze Anbernic do retro, 3DS cały czas ma kilka perełek do pokazania - jest w co grać przez cały rok spokojnie.

Tertio - jeszcze większy nacisk na organizację (#pdk) co do ogólnie pojętej rozrywki (nie tylko gier); mocniejsza selekcja gier/filmów/seriali/książek przed "odpaleniem". Może truizm, ale obecnie z roku na rok wychodzi MASA (pop)kultury, powoli robi się z tego jakaś niedająca się ogarnąć breja, w której ciężej i ciężej nawigować. Dodać do tego jeszcze FOMO i człowiek ginie przytłoczony.

Quarto - utrzymanie ostrego bana na wszelkie gry-popierdółki, mobilki, randomowo-generowane i multiplayer (z wyjątkiem kanapowego). Single player jako dominująca doktryna :)

Edytowane przez Badus
Opublikowano

Moje postanowienia nie sa wyryte w kamieniu, zycie niech pisze scenariusz a ja odegram swoja role, ALE, ALE, chcialbym zagrac ponownie w ulubione gierki z peesczworki… uncharted 1-4, gowiii, bloodborne, dark souls iii, ac syndicate, rdrii, pewnie wiecej, nie pamietam co mi zostalo w bibliotece, to i tak juz jest grania do wakacji

Lubie powtarzac gierki, ktore znam

Z nowosci z ogloszona data wydania wiem, ze kupie dkc returns, xenoblade, mp4 i suikoden 1,2 oczywiscie na nintendo, jestem nintendowcem

Reszta, to sie zobaczy, gdzies tam zastanawiam sie nad peespiatka, ale to sie zobaczy, czy to mi jest w ogole do szczescia potrzebne nie wiem