Skocz do zawartości

Noworoczne postanowienia kĄsolowe

Featured Replies

Opublikowano
9 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

>wymienić telewizor

Też mam taki zamiar, aczkolwiek będę z tym walczył w sobie, bo trochę zbyt konsumpcyjny zakup dla mnie, a mam ważniejsze wydatki.

Jak będzie ochota na gierki i filmy to pewnie kupię.

• Odpowiedzi 363
  • Wyświetleń 41,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kupić scorpio   dalej jebać Sony i ich wyznawców

• O to to. Ja wiem, że "kiedyś to było" jest wyświechtanym powiedzonkiem, ale trochę tęsknię za czasami, gdy człowiek raz na miesiąc kupował wybraną gazetkę i z niej dowiadywał się wszystkiego co dzieje

• kotlet_schabowy
    kotlet_schabowy

Czyli inaczej mówiąc, w temacie zaliczania singlowych tytułów problemem nie jest brak czasu, tylko przeznaczanie go na PvP xd. No ale co kto lubi.   Ja X lat temu świadomie odrzuciłem granie

Opublikowano

Muszę skończyć na PC ustawienie emulatorów i gier kolekcji życia:)

A na PS4 kupić tylko CTR* i pokończyć jakieś 80 gier. 

* - ewentualnie jakieś inne tytuły w cyfrze, jak będą na promocj.

Opublikowano
Godzinę temu, krupek napisał:

Też mam taki zamiar, aczkolwiek będę z tym walczył w sobie, bo trochę zbyt konsumpcyjny zakup dla mnie, a mam ważniejsze wydatki.

Fakt, telewizor to duży wydatek, ale gram od 2015 na takim śmieciu że to czasami aż ciężko patrzeć. Dlatego prawilne 4K z HDR-em to nie tylko lepsze doznania wizualne, ale i potencjalny zakup na zbliżającą się generację. :usmiech:

Opublikowano

No ja aktualnie mam Bravię 37 cali z Full HD, swoje lata ma, ale sprawdza się jeszcze póki co. Jakbym coś kupował to pewnie cos lepszego i większego.

Opublikowano

Od pół roku gram bardzo mało i chcę to utrzymać.

Do tego wymiana tv z 40 cali na 60, bo mój kochany Samsung mi służy już 9 lat.

Z gierek to:

Resident 2 Remake

Sekiro

Crash Team Racing 

Mortal Kombat XI

W resztę wyiebane.

Opublikowano

Moje postanowienie jest takie, by grać dalej tak samo jak w 2018. Czyli nie kupować gier w hurtowych ilościach i cieszyć się danym tytułem. To jest tak cudne uczucie nie posiadać backlogu. Mam dwie zaczęte gry (Thumper i Deus Ex: MD)) i jedną niezaczętą (Grim Fandango). Aż chce się grać.

Noworocznym postanowieniem jest na pewno kupno Sekiro i Desperados day one.

Opublikowano
W dniu 27.12.2017 o 15:11, ragus napisał:

Mniej grać. I tak gram mało, ale można jeszcze mniej.

Udało się. 

Na ten rok utrzymać tenże poziom.

Opublikowano

Grać w gierki setki godzin jak prawdziwy gracz 

Opublikowano

Grać w same odgrzewane kotlety poza DHL

Opublikowano
W dniu 27.12.2017 o 08:39, Ficuś napisał:

z postanowien na 2018:

- w przypadku wprowadzenia VC na switcha nadrabianie zaleglosci w nintendowych sztosach - dali tylko nesa wiec wyyyebane

- podtrzymac ratio z 2017 kiedy jedyna gra ktora kupilem, a nie skonczylem jest xenoblade chronicles2 (a nie skonczylem bo sie nie wyrobie, a gra to petarda), no ok jest jeszcze sonic mania ale to byl spontaniczny zakup z cebula w oczach i crash co sprzedalem po 2 dniach z powodu zepsutego skoku - niestety kilka gierek nieskonczonych

- przejscie co najmniej 2-3 gier na zakurzone ps4 - check

- w przypadku zapowiedzi pesa na switcha i spelniania punktu powyzej rozwazyc sprzedaz ps4 - niestety nie dalo konami

- jesli 2018 nie bedzie obfitowac w tyle petard co ten (a sie na to zanosi) rozwazyc kupno x360 lub grubasa xone (bo ma wsteczna)- w sumie check bo na kilka miesiecy pożyczyłem od grega

Na 2019:

- kupic switch pro o ile bedzie oferowac cos konkretnego, a nie bedzie tylko zmiana ksztaltu/rozmiaru

- jesli 2019 przyniesie sakiro, ghost of tsusima, tlou2 to pokonczyc to i sprzedac ps4

- jesli 2019 przyniesie jakims cudem premiere nowego xone to kupic go na premiere oczywiscie z gamepassem

- nie kupic ani jednej edycji kolekcjonerskiej gierki bo i tak potem to sprzedaje 

Opublikowano

Na ten rok: dokończyć backlog z obecnej generacji (bardzo realistyczne, bo zostało mi może z 10 gierek, tyle, że kilka z nich to kolosy na 50+ h), przeplatając to ze sprawdzaniem świeżych hitów (a tych w moim guście nie widzę w tym roku aż tak wielu, więc zadanie ułatwione) i generalnie utrzymać tempo zaliczania z poprzedniego roku. Poza tym dokupić wreszcie Dual Shocka 2 do PS2 i odświeżyć sobie parę klasyków, na które mam od jakiegoś czasu smaka, tudzież sprawdzić niewielkie już (może w końcu Silent Hill 2 ?) zaległości z tej platformy. 

Z takich mniej realistycznych i palących spraw, to może skuszę się na zakup jakiegoś większego CRTka, bo mój ~20 letni 14 calowiec ma już pewne wady wyświetlacza. 

Opublikowano

Metro i Crash na dzień dobry... Chyba, że pod koniec roku wyskoczy jeszcze jakiś mesaja.

Opublikowano

W tym roku zamierzam skupić się na jednej platformie i na spokojnie ograć tytuły które mnie interesują, pograć sobie w multi i nie przejmować się, że inny sprzęt się kurzy. Po prostu grać mając z tego frajdę i nie przejmować się że coś mnie omija tak jak to było kiedyś. Do tego zainwestować w psvr aby doznać czegoś nowego (w zeszłym roku był to switch).  

Opublikowano

Ograniczyć granie, w tym roku 40 gierek zrobionych i nadal potężny backlog. Chce ograć ostatnie gierki z PS3 i ostatecznie odpiąć to od TV zeby było miejsce na coś nowego.

Opublikowano

Konczyc tak 1-2 gierki w miesiacu i bedzie ok. Kupic ps4 (slim oczywiscie). W koncu nadrobic zaleglosci w pismach growych (cda 4, pe 8 do tylu, pixela nawet nie licze).

Opublikowano

Przestać kupować gry na zapas

Opublikowano

Kupic snesa mini.

Zlozyc preordera na kochane ps5

Opublikowano

Będę dalej grać tak jak grałem. Olewać acziwmenty czy trofea. Grać tylko w gry które mnie zaciekawią. Nie zmuszać się i nie kończyć pseudo goty gierek tylko dlatego że ludzie zachwalają. Jak nie pyknie w ciągu 2-3 h to nie pyknie nigdy. Nie oglądać się na innych czy nie stresować się kupką wstydu. Grać w to na co ma się ochotę. 

Polecam ten styl. 

A i więcej w cyfrze kupować bo płyty coraz bardziej mnie irytują. Nie kupować na zapas bo mam wiele gier jeszcze nie ruszonych. Już w zeszłym roku udało mi się nie przesadzać na promocjach bo co z tego że kupisz 8 gier w promo jak i tak połowy nie odpalisz. 

No i wiadomo grać na każdej platformie dostępnej (pipi)ać jedno platformowców. 

Opublikowano
W dniu 27.12.2017 o 15:54, balon napisał:

W tym roku kontynuuje postanowienie aby grać tylko w gierki, które mi podchodzą, jak coś mi nie sprawia przyjemności za h uj nie grać aby skończyć. Do tego będę nadal starał mieszać gatunki i sprzęty aby nie wpaść w żadne rutyny. Co do zakupu sprzętu to w 2018r. pierwszy raz od dawna nie planuję żadnych inwestycji w tym kierunku. Aaaaa i zagrać w końcu w jakieś souls like, myślę o Bloodborne.

Wszystko zrealizowane. Bloodborne nie cyknął. 

W tym roku 

- to co w 2018 minus Souls like

- kupić w końcu VR Sony (już dawno bym miał ale boję się, że potem nie będę już chciał grać w normalne gierki:problem:)

- uzupełnić kolekcje kilku exów na Switcha  (MK8, DK Tropical Free, Króliki, NSMB) dla synka

- dalsze ograniczenie kupowania gierek na premierę, szczególnie jak coś rozgrzebane w czytniku siedzi

Edytowane przez balon

Opublikowano

@balon moja rada idź sprawdź vr u kogoś lub w jakimś mediaku - szczególnie polecam astro bota bo wiem że lubisz platformówki. Jak Cie sprowokuje do zakupu do przejdziesz sztosy i sprzedaż praktycznie bez straty (większość gier jest w pudle). Jak bedziesz czekał to się doczekać na ps5 i vr2 XD 

Ale wydaje mi się że łykniesz temat tak jak hdra ;> lubisz takie gadżety 

Opublikowano

Gra na vr a na padzie to dwie zupelnie rozne kwestie, raczej nie da sie polubic vr tak zeby nie chciec grac w normalne gry.

Ogolnie raczej kupowanie vr bez wczesniejszego sprawdzenia jest bez sensu , nawet biorac pod uwage kwestie zdrowotne. Nie kazdy dobrze toleruje takie ruchanie błednika , ja np nie dalbym rady grac w wiekszosc gier dluzej niz pol godziny. W wyscigi to wogole przy zakretach kociol w bani, ale w przygodowki typu resi dobrze mi sie gralo, albo te demka ze schodzeniem w glebie oceanu, cos pieknego.

Ojezu gdyby wypuscili jurassic world :fsg:

Opublikowano

A czym sie rozzni granie na vr? Przeciez tam pada używasz jak w normalnym graniu z tym ze jestes w srodku gry a nie znow yebany tv ktory widze ponad 30 lat. Dla mnie to zupelnie inny wymiar grania. Głupie celowanie głową czy za pomoca move daje wiecej funu niz zamulone pykanie w cyngla.